Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LazaHunter

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Terveztem egy ismerős házaspárnak egy tető átalakítást a meglévő kockaházukra, a sima sátortető helyett. Kérésük az volt, hogy az egész tetőtér később beépíthető legyen lakótérnek, így kapott egy emelt térdfalas tetőszerkezetet. Mivel a meglévő födémhez nem akartunk hozzányúlni, így dupla…..
LazaHunter 2016.03.18 14:06:54
Kedves @Kőmíves Kelemen

Nekem egy körüreges betonfödémes, jelenleg 2x10cm-es üveggyapot paplannal takart padlásom van. A födém teljesen sík, nincsenek rajta vbeton gerendák. A ház nettó alapterülete 74 nm.

Amit szeretnék, hogy legyen fent egy jó min 15-20nm-es pakoló felületem.

A leírás alapján jó vagyok úgy, ha szükséges területről felszedem a paplant, teszek párazáró fóliát, erre élére állított 5x15-ös pallókat mondjuk 1m-enként, közé 15cm-es közetgyapot táblákat, erre légáteresztő fóliát (pl geortextil), majd réseket hagyva bedeszkázom (így nincs légrés, de a pallók között szellőzik)?

Vagy így hőhidat képezhet az 5x15-ös tartó palló, azaz azokat még ne deszkázzam, hanem arra kerüljön még egy 5cm magas lécezés kereszt irányba, köze keresztbe kerüljön még egy 5cm-es réteg szigetelőanyag, és úgy menjen rá a fólia meg a deszkázás?

Ez a már említett, kb középre eső 20nm-es részre kerülne, a többi helyen maradna a már korábban lefektetett 2x10cm-es üveggyapot.

Egyébként ahogy néztem, a gyapot most úgy van lerakva, hogy a betonon nincs párazáró fólia, ki vannak húzva a paplanok a tető és koszorú találkozásáig, és a tetején sincs fólia. Konkrétan parasztban csak rá van hordva.

Még egy apróság, van egy rész, ahol a beton ki van vágva későbbi lépcső lehetősége miatt, ott most gipszkarton álmenyezet van. Itt is simán csak rá van hordva a paplan. Itt kellene valami spéci fólia, egyebek? Vagy érdemes lenne az egész fődémet végighúzni párazáró fóiával, úgy újrarakni a szigetelést?

Előre köszönöm a tippeket :)