Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abamisi49

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki vert meg? Világos lép!A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
Sakkozz mindennap! Újra sötét! 2024.02.12 01:00:00
Sötéttel lenni gonosz dolog? Sötét lép! A legszebb hadsereg is a csapás eszköze...
abamisi49 2024.02.12 20:52:14
abamisi49 2024.02.13 09:14:43
@Zod tizedes: Bocsi! Benéztem...
Sakkozz mindennap! Sakk! 2022.10.30 01:00:00
Mondta Micimackó. Sötét lép!A megoldást a hozzászólásokhoz várom!..
abamisi49 2022.10.30 16:31:46
@FLEETING LIGHT: Javítva:
....
4 Kxe2 , Vxh2+
Elsődleges és vitathatatlan előnye az elektromos autónak, hogy lokálisan semmilyen mérgező anyagot nem bocsát ki vezetése közben.Éppen ezért lenne érdemes növelni a lakókörnyezetben megtett, elektromosan vezetett kilométerek számát. A megfogalmazás szándékosan ilyen a részemről. Számomra édes…..
A Mindent a maga helyén! felhívás kezdeményezői 2016. április 15-én Áder János köztársasági elnökhöz fordultak a Városliget ügyében. Kértük, vegye át a petíciót a 12.000 aláírással és fogadja képviselőinket. Válasz egyelőre nem érkezett. Az aláírásgyűjtést ezzel lezártuk, nagyon köszönjük…..
abamisi49 2016.03.18 11:28:32
Végigolvasva a "petíciót', számomra egy politikai nyilatkozatnak tűnik, melynek az a lényege, hogy a jelenlegi országvezetés mindent elb@sz, és ezt a tevékenységét a rontás, a rombolás érdekében teszi, ráadásul "pazarlóan", sőt, mi több: a demokratikus jogrendet sértően!
Emlékeztetnék: A Nemzeti Színház Erzsébet térről való kihelyezésénél is volt nagy tiltakozás... Majd az új helyén hagyták körbeépíteni (K&H székház), amivel teljesen szétb@szták a hely miliőjét, eltüntetve a színházat a 'képből' . Igaz, ekkor nem is volt tiltakozás.
Ugyanez a bajom ezzel az 'aktuális' tiltakozással is! Főleg akkor, ha egy 'szakmai' tiltakozás olyan kifejezéseket használ, mint: 'mennyibe kerül', 'pazarlás', 'nem indokolja a ráfordítást', 'demokratikus jogrend', stb. Ezek egyike sem szakmai érv, hanem gazdaságossági, illetve politikai!
De végig lehet menni tételesen is:
ad.1. Csak az aktuális dolgot említve. Milyen park-rombolás az, ami elbont egy 50 évvel ezelőtt (BNV céljára) felhúzott, ma romhalmaz épületet és ennek helyén(!) felépít egy új, a hely adottságaihoz passzoló újabb múzeumot? Miért és ki állapíthatja csak meg, hogy milyen az ami 'oda illő'?!
ad.2. Ha van egy szakmailag kialakított 'kultúráért felelős kormányzat' miért lenne jobb az aláírók javaslata, akik a teljesség igénye nélkül: újságíró/főszerkesztő, történész, író, költő, zeneszerző, (agrár-közgazdász!), usw....
ad.3. és 4. Ha az aláírók aggódnak a parkért, miért nem teszik ugyanezt a várral? A várba akár egy új intézmény is kerülhet?! Az lehet akár 'nem odaillő' is? A Nemzeti Galéria (nem beszélve az akadémiai intézetekről) mitől a várba-illő?
A Hauszmann-palota felújításával kapcsolatban milyen szakmai érv az, hogy sokba fog kerülni?!
ad.5. (Mehetett volna az előzőbe is...) Mi köze van a demokráciához, hogy hol van elhelyezve a miniszterelnökség, vagy minisztérium? Össze van keverve a szezon a fazonnal! Az ország háza, a Parlament a döntéshozás miatt van, míg a kormányzat feladata a döntések végrehajtása, ill. a végrehajtás irányítása, levezénylése.
Ennyit a tiltakozásukról, innen, Tatabányáról nézve.
abamisi49