Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bölcskei Mónika

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mindig az impozáns freskókkal díszített hatalmas térben ülök Dáviddal, asztalon két kávéscsésze szinte már üresen, és mi még mindig beszélgetünk. Testünk ellazult állapotban, gondolataink szárnyalnak, az idő pedig rohan. És ekkor jut eszembe a kérdés, Dávid vajon miként bánik az idővel.…..
Körülvesz bennünket egy hihetetlenül gyorsan változó világ, amiben egy biztos dolog van csak, az pedig a folyamatos változás. Változnak a rendszerek, változnak a célok és az elvárások, változnak a környezeti tényezők, és változnak maguk az emberek is. Nehezen hihető, amikor valaki azt mondja…..
Elegáns kávéscsészék, sürgő-forgó pincérek, hangulatos freskók a falon, impozáns fotelek, és megannyi különféle ember. Némelyik asztalnál visszafogott beszélgetés zajlik, az egyik sarokban egy középkorú hölgy görnyed egy vaskos könyv fölé, mások harsány beszélgetésbe…..
Vajon természetes emberi tulajdonság, vagy önző viselkedés örülni annak, ha jó hatással vagyunk másokra? Vajon megemeli-e azt is, aki hatással van másokra, vagy csak azt, akire hatással vannak? Mennyire lehet a környezetünket megemelni ezzel a kölcsönhatással? A lelki szemeim előtt egy nagyon…..
Vezetőfejlesztőként egy ideje már a bölcs vezetővé válás folyamatát szemlélem. Mi jellemző a bölcs vezetőre, mit gondol, hogyan érez, mi az ő boldogságának a titka? Ki hogyan éli meg a vezetővé válás útját? Könnyeden lépked rajta, mint ahogy azt teszi nyaralás idején a tengerparti homokban, vagy…..
Napsütés, sós levegő, finom kávé illata, két hasonló értékek mentén működő ember gondolatainak találkozása jellemezte a mai reggelt. Egy, a ’Social Inclusion’ téma köré szervezett nemzetközi konferencián vagyunk Máltán, ahol a tegnapi workshop élményekről beszélgettem Győri Ildikóval. (Ildikó…..
bölcsvezető "You are more!" 2016.05.17 14:36:55
Hiszem, hogy minden okkal történik az életben. Minden egyes döntésünk mögött van valami megfoghatatlan, láthatatlan erő, ami lök bennünket abba a bizonyos irányba, ami be tud teljesíteni akár egy régóta dédelgetett álmot is. Gyakran hozok olyan döntéseket, amelyekkel a túlzsúfolt életemet tovább…..
Action learning facilitátorként nagy hatással van rám Professzor Reg Revans élete és munkássága. Az 1900-as évek eleji Angliában született, az akciótanulás atyja. Reg Revans édesapja tagja volt annak a projekt teamnek, akik a Titanic elsüllyedése után interjúkat készítettek a túlélőkkel, és keresték…..
bölcsvezető Rólam 2016.03.17 20:02:43
Nem tudok kislánggal égni, csakis hatalmas tűzijátékként. Szédületes tempóban élem az életemet, mindig több vasat tartok a tűzben, kreatívan gondolkodok, impulzívan cselekszem, a megérzéseimet követve hozok magánéleti és üzleti döntéseket. Olyan hétköznapi dolgokban látok meg újszerű lehetőségeket,…..