Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Médiageci

131 bejegyzést írt és 714 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Összesen 19,3 millió néző figyelte, hogyan smúzol hírességekkel a Hollywood Foreign Press gittegylete, miközben Tina Fey és Amy Poehler vicceket mesél, ez még mindig bombajó nézőszám, de azért kevesebb, mint a 20,9 millió tavaly. A Variety azon spekulál, hogy valószínűleg a…..
Oké, ez zseniális (több tumblr-oldalon is belefutottam, sajnos az eredeti forrást egyelőre nem tudtam kideríteni.). Adott egy pohár, ami félig tele. Vagy félig üres. Vagy egészen tele van, ha az Obsidian mondja. Vagy a vizet húsz dollárért lehet letölteni dlc-ként, ha a pohár az…..
Médiageci 2012.01.19 01:00:34
Mivel Stöki megint halálra dolgozza magát Las Vegasban, újabb lehetőség nyílt arra, hogy a heti retró szokásos témavezetését kicsit megtörve kutakodjunk a közös emlékezetünkben. Mert abban biztos vagyok, hogy az alábbi néhány videó mindenkinek beleégett az agyába, aki annak…..
Elindult Siófokon az Internet Hungary. Szalai Annamária, az NMHH elnöke előadásán teltházas volt az előadóterem. "Az internet felhasználói szemmel a végtelen lehetőségek tárházát jelenti, az NMHH részéről viszont végtelen számú kérdést vet fel" - kezdte. Ezek…..
A New York Times tegnapi cikkében mutatja be a Turntable.fm nevű új zenei közösségi szájtot, melynek lényege, hogy a felhasználók egymás dj-szettjeit hallgathatják, és eközben saját playlistjeiket állítják össze. Amiket pedig megint mások hallgatnak. És így tovább.Those who…..
Webisztán Nyan Cat? Nyanket! 2011.07.05 16:11:00
A Wikipedián annyi áll erről a mémről, hogy: The original animation was made by Chris Torres (PRguitarman) on April 2, 2011. He then posted it to the website LOL-Comics, intending it to be "cute". YouTube user "saraj00n" combined the cat animation with the version of…..
Kijött pár fotó a héten a Gossip Girl egyik főszereplőjéről, aki nem átallotta saját magát tükörben fényképezni, aztán meg csodálkozott, amikor a telefonjáról valaki leszedte a cuccot, és kitolta a zinternetre, nesztek, celebcsöcsök, felkiáltással. A színésznő tagadott, a…..
És eljött ez a pillanat is. A googel ismét előtérbe kerül a likeolom. Végül is nincs mit tenni, kell válasz a facebook like-ra, ráadásul valami értelmes. Most kaptam Dávidtól a linket ismét, a még csak angol nyelvű oldalon elérhető fícsörről.   Persze a filozófia kicsit…..
Médiageci 2011.06.01 23:27:39
@Leni: Igaz, most olvastam utána alaposabban a +1-nek, illetve próbáltam ki.

Viszont a füstölgés részemről nem csak annak szólt, a Reader, History, Google szociális háló stb. alapján is személyre szabottak időnként a találatok (most ezt sem tudom tesztelni, talán hullámokban kapcsolgatják, vagy hatékonyan leépítettem, kikapcsoltam kihackeltem mindent a fő accountomon).

A +1 dolog mindenesetre egyértelműen abba az irányba mutat, hogy a személyre szabott találati listákat előbb-utóbb lenyomják majd a torkunkon.
Régen volt 8-bites csaj a rovatban, most jöjjön egy kétes hírű ikon, akihez mégsem kell kitenni a 18-éas karikát: Giana, pontosabban a Giana nővérek, a The Great Giana Sisters című, 1987-es platformjáték főszereplői. Valójában egyszerre csak egy lány szerepelt a játékban, de a…..
Geekblog Inbred - teaser 2011.05.09 14:02:00
Alex Chandon már jó ideje igyekszik némi helyet kirugdosni magának az európai horror-hadszintéren, emlékszem még szinte gyerekként, a kilencvenes évek elején volt a munkáihoz először szerencsém a szuperalacsony-költségvetésű Drillbit (1992) formájában. Az Inbred esetében…..
Kilenc lemezes Blu-ray kiadásban szeptember 16-án érkezik Star Wars: The Complete Saga címen a Csillagok háborúja brutális kiadása. Több mint negyven óra extrát kapnak a vásárlók, rengeteg eddig nem látott anyagot.A lemezek:1. Star Wars: Episode I -- The Phantom Menace, plus bonus…..
Geekblog Hollywood megöli a mozit? 2011.05.04 06:00:00
Az utóbbi években egyre gyakrabban, egyre több helyről hangzanak el olyan kijelentések, hogy Hollywoodban nincsenek eredeti ötletek, hogy a stúdiók nem mernek kockázatot vállalni, hogy a filmek egy kaptafára készülnek, és hogy az egész mainstream amerikai filmkészítés lefelé robog…..
Visszatér a médiába Bakács Tibor. Bármennyire hihetetlen, de a Megasztár korábbi zsűritagja pont a szalámilopási botránynak köszönheti, hogy jól jövedelmező álláshoz jutott: egy amerikai cégtulajdonos hallott ugyanis az ügyről, és azt mondta: ő az a sajtómunkás, aki kell…..
Három hete újra frissül az Indavideó Film, hogy neten, legálisan, ingyen, és az eddiginél még jobb, dvd-minőségben nézhessetek valódi filmeket. Idén eddig három csomagban jelentek meg a Valami Amerika-Üvegtigris-Csak szex-háromszögnél akár beljebb is merészkedő…..
Médiageci 2011.04.28 01:08:22
Én tavaly nagyjából mindenről lemaradtam, amit nem láttam másutt korábban (Üvegtigris 1-2, Fliegauf-filmek, néhány további mainstream és ismertebb művész), mivel nem volt feltüntetve a lejárati idő, nem gondoltam, hogy lekések róluk. Egyébként több posztban is érdeklődtem (itt is), hogy lejárnak-e a filmek, és amennyiben igen, mikor. Választ nem kaptam.

Csak ismételni tudom magam, hogy a joglejáratot jó lenne feltüntetni. Egyrészt nem maradnának el azok a nézők, akik hozzám hasonlóan a bőség miatt ezt-azt halogatnak (nem maradna el a reklámbevétel), és ők sem maradnának le a filmekről (mindenki nyerne), ami pedig talán a legfontosabb, hogy akik beágyazzák a filmeket - mert, ha jól látom, erre a mozifilmeknél is van lehetőség - azok nem koppannának, hogy egyszer csak előzetes értesítés nélkül eltűnik az öröknek hitt anyag.

Mellesleg hol lehet utánajárni, hogy mi volt a tavalyi kínálat, vagyis mik azok a címek, amikből kiválogathatjuk azokat, amikről lemaradtunk? Még az Archive.org segítségével sem sikerült kinyomoznom őket. Amennyiben megoldható, jó lenne mindet visszahozni, minél nagyobb, komolyabb archívumot létrehozni, magyar Hulut.

RSS sem lenne rossz, úgy emlékszem, tavaly még lehetett húzni például a mozifilmekre szűrve, így könnyen követhettük a frissítéseket, de ez már nem él (sőt az Indavideón a userek egyéni feedjei is megbolondultak, bár ez nem ide tartozó bugreport).

Ahogy pg2 írta, a kéréseket is jó lenne valami más rendszerben megvalósítani, az előző kérésözönből is valószínűleg kevés teljesült. Mindenesetre beírom még egyszer a Sátántangót, az Index múltkori élőblogolása és Tarr Béla aktualitása miatt biztosan népszerű lenne, ha a többség nem is nézné teljesen végig.
Médiageci 2011.04.29 05:38:00
@gk: Kösz a választ (meg a filmeket), nem halasztom.

Olvastam, hogy visszajönnek, legalábbis "pár" közülük, nyilván amit többen kérnek, és lezsírozható.

Akkor eszerint általában év végéig vesztek jogokat, akkor lesz rendszeres a törlés?
Médiageci Sony KDL-32V5500 2009.07.31 23:21:00
Hogy divatosan fogalmazzak, az előző posztomban valójában nem bontottam ki az igazság minden részletét. Konkrétan a "most sincs még Full HD-s tévém, erre a buzzwordre nem pattanok" dolog a poszt írásakor még állt, de az élesítésekor már pont nem, ugyanis június…..
Médiageci 2009.12.01 08:04:21
@Vebber: Feldobtam a Rapidshare-re, hátha másnak is jól jön: rapidshare.com/files/314638744/firmware1570EA.rar.html
Médiageci 2009.12.03 00:21:54
Bár nem szokásom, frissítettem kicsit a posztot, főleg a kommentekben leírtakkal meg némi további füstölgéssel.

@Vebber: Szerintem valószínűleg bizonyos dátumok között dolgoztak szar alapanyaggal vagy technikával, akkor jöttek ki a repedt kávájúak. A firmware-ből úgy gondolom, te jóval korábban vetted a masinádat. Egyébként nálam sem túl durvák a repedések, leginkább felül látszik két függőleges, pontosan harmadoknál (eszerint lehet, hogy inkább öntéshiba).
Médiageci 2011.02.28 09:50:19
Pár gondolat még a poszthoz (próbáltam beleírni, de már nem bírta el a blogmotor). A firmware frissítések során egy vagy két verzióig megjavult a feljebb említett órafrissítős bug, ami a kiszaszerolás után nem is okozott különösebb kényelmetlenséget, de utána ismét visszatért (folyamatosan frissítgetem a firmware-t, mert már nem bízom a rootolásban, és hátha akad új feature, ugyanakkor a Sony nem erőlteti meg magát, az utóbbiból valószínű, hogy bizonyos funkciókban vissza is léptek egy korábbi verzióhoz). Az szintén feltűnt, hogy net nélkül is frissíthető az óra, tehát nem onnan kéri le, ahogy korábban hittem, valamelyik digitális jel szállíthatja.

Találtam a feljebb említett Service Mode-hoz részletesebb infókat is, egész pontosan így működik: Belépés: "I+, 5, Vol+ és Bekapcsoló", nem kell nagyon gyorsan beadni, de annyira sietni kell, hogy az 5-ös megnyomása után még a kép bejövetele előtt adjuk be a maradékot. Kategória váltás: 2 és 5. Tárgy váltás: 1 és 4 (határ elérésekor kategóriát is léptet). Adat változtatás: 3 és 6. Adat rögzítés / flashelés: Mute, majd rövid időn belül, mielőtt a felajánlott Write szöveg visszaállna (vagyis ez még nem a művelet visszajelzése, csak a felkínálása), 0 (ekkor vörös Write jelzi a műveletet, és zöld Service a visszaállást, feltehetően sikerességet). INI- (feltehetően teljes inicializálás, szállítási állapot, nem próbáltam): 7. RST- (feltehetően teljesen gyári mód, a logokat is törli, nem próbáltam): 8. READ (lövésem nincs, hogy mi lehet, talán USB-re kiolvasható vele a firmware, nem próbáltam): 9. Utóbbi három valószínűleg szintén Mute és 0 megerősítéssel aktiválható.

Mai (miután a 10-es hiba többször befigyelt) felfedezés, jórészt netes kukázás a Self Diagnosis menü. Ebbe az "I+, 5, Vol- és Bekapcsoló" kombóval lehet lépni. Valószínűleg le is futtat egy tesztet, mert lassan, egyenként jelennek meg a sorok, de nyilván állandóan logol ide. Itt tenni nem tehetünk semmit (elvileg a feljebb említett RST- ezt nullázza, de ne tegyük), viszont nyomon követhetjük a hibákat, úgy látom a S.M.A.R.T.-hoz hasonlóan működik. Az első oszlop a hibakódot tartalmazza (ha nincs kép, rövid szünet között ennyit villan a második, standby LED - mondjuk ez a kézikönyvben is olvasható), a második a hiba nevét, amit az esetek többségében nem lehet kihámozni (a BACKLI_E és TEMP_E azért sejthető). Aztán három oszlop jön 10 jegyű számoknak, ez valószínűleg az utolsó három hibát tárolja, feltehetően a részletesebb hibakód és az idő is a számba van kódolva. Végül egy kétjegyű szám mutatja a hiba előfordulásának számát, legalábbis ez tűnik valószínűnek. Legalul figyel még egy számsor, három darab ötjegyű számmal (tehát 65535 után nullázódnak). Egy régebbi modellnél azt írták, hogy az első az üzemórák száma, a második a bootolások száma, a harmadik pedig a panel óráinak (talán amikor kép is volt, míg az elsőbe a soft standby is beleszámíthat) száma. Az értékek többé-kevésbé reálisnak tűnnek, de azért nem vagyok teljesen biztos benne, hogy így működnek. Úgy másfél óra megszakítás nélküli járatás alatt az első értékem 4-el, a második 3-al nőtt, az utolsó pedig több óra után sem változott (később azért nőtt kicsit). Szóval szerintem ezeket nem érdemes nagyon komolyan venni, időben pontatlanok, talán nem is órát számolnak, mindenesetre valami ilyesmi lehet mögöttük.
Hamarosan indul az Indavideó új szolgáltatása, ahol valódi filmeket nézhetünk majd a neten, legálisan, jó minőségben, ingyen. A felület már készen áll, az első filmeket is feltöltöttük - a hivatalos indulástól már csak egy rövid (zártkörű) tesztidőszak…..
Médiageci 2010.11.26 01:05:18
@pnc: Kár, hogy nem írtátok legalább egy héttel a lejárat előtt (ha valahol mégis, esetleg Index címlapos is volt a hír, akkor csak elmentem mellette), jó párat kinéztem, de gondoltam ráérek még megnézni őket. :( Lásd az egy évvel ezelőtti megválaszolatlan kérdésemet feljebb.

Valószínűleg egy komolyabb utolsó rohamot is generált volna a dolog, és sok értékesített reklámot.
Mozgalmas volt az év utolsó szeptemberi hétvégéje is. Pár hírt ki is emelnék így a hétfői bootolás közepette... Jönnek a fizetős appok? Pénteken éjjel kaptak a magyar Androidra fejlesztők egy emailt, mely szerint a következő hónapokban újabb országok kerülnek be az Android…..
Médiageci 2010.09.28 04:01:05
Engem a következők miatt akasztott ki a Djuice dolog (nem a szélsőbalos, fogyasztói társadalom ellenes máz miatt - azon átlát az ember, ha egy multi reklámjában játsszák el neki), pedig általában hidegen hagynak az ilyenek:

1. E-mail spamként találkoztam a beharangozójával, egyértelműen iPhone-ellenes dolgot sugallt, tehát valami iPhone-nál is menőbb, a T-Mobile iPhone csomagjánál sokkal megfizethetőbb mobilreklámra számítottam, ha már nem bírták kinyögni, hogy mit akarnak nekem (mint sok elpazarolt perc után kiderült, nem is nekem, hanem csak a fiataloknak) eladni.

2. 9 perc a reklám, a másik két kiegészítőjével 15 perc is megvan. Ember ennyit nem bír végignézni, főleg egy fiatal. Reklámszakmások nézegették, meg néhány viralekre fogékony, nagyon kíváncsi arc. Mindezek tetejébe a fő reklámból sem derül ki semmi a termékről, gazdag kölykök nyavalyogtak benne, meg egy csóróbb. Az almás spam alapján ebből is annyit tudtam csak kihámozni, hogy a Telenor nagyon bele akarja plántálni a kölykökbe, hogy a menő cuccok, és legfőképp a világ egyik legmenőbb dolga, ami hazánkban csak a konkurenciánál kapható, az iPhone nem menő, ne menjenek át, ne vegyék meg. Nem mondják ki, kódolva van, de ennyi üzenet jött nekem le, ezt a motivációt éreztem az egész kampány mögött, plusz az almás odaszúrás is árulkodó volt.

3. Miután túl sok időt elvett az életemből ez a marhaság, végül belebotlottam a termékről szóló reklámba is, amiből egyrészt kiderül, hogy szó sincs valami olcsó és iPhone-t verő mobilról, másrészt, hogy az idősebbek (nem mintha mozgatna, de szólhattak volna az elején, hogy ne pazaroljam rá az időmet) ki vannak zárva az egészből. Mindez egy a millió nevetséges kupongyűjtögető akciók közül, túl nagy volt a füstje.

4. Na és a végső poén: iPodot sorsolnak a T-Mobile iPhone-ja ellen indított kampányban. Plusz az is megmosolyogtatott, hogy a Devergót valami hatalmas világmárkaként nyomatják, amikor - ha jól tudom - a Való Világos csóka "álkülföldi" brandje.
Médiageci 3 év, 100 bejegyzés 2010.02.16 23:59:00
2006. november 19-edikén regisztráltam eme blogot, és 2007. február 16-odikán, vagyis pontosan három éve bocsátottam hivatalosan az útjára. Mivel már kezdetben sem folyt itt az kontentnak az felelősségteljes s buzgalommal teli tolása, az egyre ritkább és emészthetetlenebb…..
Médiageci 2010.08.17 02:58:24
Az utolsó, fenti poszt óta eltelt az említett kritikus 6 hónap, amin belül nem zártam ki, hogy felülkerekedik a közlésvágyam, és folytatom a blogolást. Párszor meginogtam, de ennyi idő után már közel 100 százalékos valószínűséggel kijelenthetem, hogy a blogot nem folytatom.

Nagyon kicsi esélye persze van, hogy egyszer mégis változtatok a döntésen, tehát ha valaki úgy gondolja, hogy akkor ismét olvasna, iratkozzon fel az RSS feedemre, ami inaktívan nem sok vizet zavar, ha meg ismét megindul a folyam, akkor ott látszani fog:
feeds.feedburner.com/Mediageci

Ezennel, ahogy terveztem, a kommentálási lehetőséget lezárom, és abbahagyom a blog technikai támogatását is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy idővel talán szétesik a blog (vannak máshol tárolt JavaScript rutinok és képek, a browserek is változnak, a Blog.hu technikai fejlesztései is összeakadhatnak az oldallal), ha észreveszem, nem zárom ki, hogy javítom, de mostantól nem fogom napi X alkalommal ezt figyelni, ahogy az elmúlt fél évben tettem.

Az elérhetőségeim is csökkentek, de nem válok elérhetetlenné. Ahogy a fenti posztban is írtam, bárki írhat nekem e-mailt a Blog.hu e-mail küldő formja segítségével itt: blog.hu/user/11095/tab/msg Ehhez kell indás regisztráció, de azt percek alatt össze lehet hozni eldobható e-mail címmel is, ha valaki - mondjuk a szolgáltató politikai elkötelezettsége miatt – ennyire fúj az Indexre. Természetesen nem élő e-mail címre senki ne várjon választ. Élő címekre viszont szívesen válaszolok a blogban szereplő témákkal vagy bármi mással kapcsolatban, ha valaki úgy érzi, feltétlenül az én véleményemre kíváncsi, illetve az én segítségemre szorul.

Bár a legtöbb helyen kinyírtam ezt a virtuális énemet, ezt terveztem a Twitteren is, hosszú szünet után ott mostanában ismét növeltem kicsit az aktivitásomat, főleg másokat segítő retweetekkel. Mivel ott nagyobb látható kapcsolati háló épült a nickem köré (nagyon-nagyon gyenge kötelékekkel persze), úgy gondoltam, talán néhány gondolatom nem marad teljesen haszontalan pusztába kiáltott szó. Elképzelhető, hogy ott valamennyire tovább él majd a blog szellemisége, az is lehet, hogy több hónapos szünetek után, persze az sem kizárt, hogy azt is leépítem, ahogy eredetileg terveztem. A jövő ott még pulzál. Nem hajtok követőkre, de ha úgy gondolod, hogy talán olvashatsz tőlem hasznosat (ígérem, nagyon zajos nem leszek), kövess itt: twitter.com/Mediageci
Médiageci Találmány 2010.01.31 23:41:00
Shane Carruth, egy felettébb titokzatos fiatal matematikus néhány éve, egy félkész regénye feladása után határozta el, hogy belevág a független (a főként belőle és rokonaiból álló stáb és az autodidakta filmes tanulmányai alapján a fél-amatőr jelzőt is megkockáztatnám)…..
Médiageci 2010.02.03 03:07:10
Letükröztem én is Rivera linkjét, ha esetleg eltűnne a forrás: m.blog.hu/me/mediageci/image/201001/primer_timeline.jpg

Elég hibátlannak tűnik, persze pár feltételezés mindenképp van benne, például, hogy mit beszélt meg Aaron(6) és Aaron(2), vagy az (amit tematikus fórumokban többé-kevésbé készpénznek vesznek, de a filmben nincs ilyen utalás), hogy az eredeti bulin tényleg megölhette Rachelt az exe - ez magyarázná a buli fontosságát, mivel így a sok galiba mellett végül életet is mentett a duó. A rajzoló optimalizált is kicsit, a bulinál feltehetően van pár hurok, de ismeretlen számú, és úgy már áttekinthetetlen lenne az egész. Valószínűleg én ott mentem lépre, hogy időváltoztatós jeleket véltem felfedezni már a hónapokkal korábbi eseményeknél is, és sok plusz tőzsdézős napot is feltételeztem, de így tényleg kerek ez a 4 nap.

@rivera: Kösz, a felépítésből rémlik, hogy valamikor láttam a képet, de akkor nem voltam benne a filmben (évekkel korábban láttam), így nem tudtam volna lekövetni, most meg nem is jutott eszembe, hogy rákeressek, nem is botlottam bele.
Médiageci 2010.07.09 22:00:29
@Elanor_: Kösz.

Az elmúlt közel fél évben rágtam a kérdést, most már szerintem 95 százalék, hogy ezt nem folytatom (a Twittert sem). Augusztus 16-án valószínűleg a támogatást is befejezem, a komment lehetőséget lezárom.

Közel ilyen valószínűséggel új blogot sem indítok, nem látom értelmét, nem érzek késztetést. Ebben a műfajban ennyit sikerült az asztalra tennem.