Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mimi_8005

46 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hát nem ígérem, hogy ilyen gyakran jelentkezem majd mostanában. A cuccaink egy része már dobozban és a költözés vészesen közeledik. De ez a saláta nem várathatott magára, mert nem kérdés, ez lesz a cseresznye szezon kedvenc receptje! ..
mimi_8005 2017.06.08 19:20:43
mimi_8005 2017.06.08 20:35:25
@morph on deer: Nagyon koszonom! Hogyan oldod meg , hogy mobilrol is magyar karaktereket tudsz hasznalni? Az en telefonomon ugy tunik nem tudom atallitani a billentyuzetet magyarra.
Régen jelentkeztem, de véletlelnül se gondoljátok, hogy nem főzök és nem eszünk. Egyszerűen csak sok minden történik manapság, és legtöbbször mire észbe kapok, hogy fotózni is kellene, már meg is ettük. Arról nem is beszélve, hogy milyen hosszú és sötét télen vagyunk túl, ami egy olyan…..
Nem sok mentségem van a nagy csendre, ami mostanában van a blog tájékán, nem is próbálom megmagyarázni. Főzök is, sok újat is, de valahogy nem jutok a fotóig, akkor meg minek leírni, nem? :D Ez sem friss recept, még február elején kaptam le, mielőtt nekiestem volna...
Olyan receptet hoztam ma nektek, ami után mind a 10 (ha nem a 20) ujjatokat megnyaljátok! És ráadásul tele van zöldséggel, így hozzárájárul, hogy tartani tudjátok a WHO által ajánlott napi 50 dkg-os zöldség-gyümölcs fogyasztást. Ez nálunk is fontos. Már nem kifejezetten a WHO ajánlás, hanem az,…..
Lassan érkezik a tavasz, gondolom nektek is hiányoznak már a friss zöldségek és vágytok a könnyedebb (és alakbarátabb) ételekre. Ha igen, hajrá, próbáljátok ki ezt a szupet receptet. Az édesköménnyel Vrábel Kriszta (dolcevitablog) hatására ismerkedtem meg. Kriszta az első magyar foodbloggerek…..
Ezt a receptet még vagy 10 éve találtam egy Nők Lapjában, és azóta télen gyakran el is készítem. Olyan igazi hideg időre való, melengető egytálétel, krémes és finom. Nem vagyunk nagy lencserajongók, de ebben a formában szeretjük. Nagyon laktató, viszont ahhoz képest meglepően jók az értékei: tele…..
Minden évben megpróbálkozom a mézeskalács gyártással, de soha nem sikerül úgy, ahogy szeretném. Vagy túl puha, vagy kemény, vagy első nap ropogós, aztán puha de fullasztó. Biztos az én hibám, vagy nem találtam rá a megfelelő receptre, de ezentúl keresni sem fogom...
Mostanában egyre gyakrabban érzem úgy, hogy nem kívánok húst enni. Ez nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem eszem húst, sőt. De naponta egy húsos étkezés bőven elég. Vagy néha egy sem. Ilyenkor jellemzően, főleg most hogy itt a hideg, nem salátát készítek, hanem valamelyik jó kis téli zöldséghez…..
Tegye fel a kezét, aki velem együtt szereti a laposkenyereket, amibe ezerféle finomságot lehet göngyölni. Én egyszerűen imádom, jól megpakolva, hogy alig tudom összefogni...
Kicsit eltűntem mostanában, de egy új projekten dolgozom ezerrel, ami sok időmet igénybe veszi. Persze főzök és eszünk ugyanúgy minden nap. De sokszor nem éri meg, hogy fotó készüljön, csak belapátoljuk, aztán megyünk tovább.  Amit most hoztam nektek, az az utóbbi időben heti egyszer a menüben…..
mimi_8005 2016.11.15 22:57:16
@Étteremkritikus: Otthon en is abbol keszitettem, de ahogy irtam is, itt sertesszuzon es szeletelt karajon kivul nem talaltam meg serteshust. Otthon en lapockabol keszitettem mindig. A csirkecombot viszont ez az elkeszites tenyleg szintekkel emeli, es ha valakinek kevesebb raadasul az ideje, akkor otthoni korulmenyek kozott ez egy remek alternativa szerintem.
mimi_8005 2016.11.15 23:47:02
@Étteremkritikus: Számomra ez épp olyan meglepetés mint neked. Azt hittem bármelyik boltban elérhető lesz. Az az igazság, hogy egy étteremben se kináltak még a környéken pulled pork szendvicset, csak marhából készült burgereket. Nem tudom, hogy ez a környék sajátossága vagy mi. Még nem próbáltam messzebre utazni, hogy húst szerezzek be. Nyilván nem lehetetlen, de ez most nem prioritás. :D Ugyanakkor pl. zöldségekből bármelyik boltban olyan hihetetlen kinálat van, hogy csak kapkodom a fejem.
mimi_8005 2016.11.15 21:41:18
@tlona: azert azt hasznaltam, mert abban nagyobb a csont es a szosz allaganak jobbat tesz. Felso combbal sem lesz rossz szerintem, viszont a combfilet nem javaslom. Kiprobaltam, de ugy nem kepzodik eleg szosz es szaraz lesz a vegeredmeny. (Elnezest az ekezetek hianyaert, de telefonrol irok az USA- bol.)
Ha pite, akkor almás, ugye? De néha miért ne legyünk formabontók, és használjunk körtét? Ilyenkor még kapható szuper vilmoskörte, ami nem annyira kásás, mint a téli körték. Jól állnak neki az almás pite fűszerei is, sőt lehet ennél is extrább, ha van kedvetek hozzá. Kardamom? Nagyon rockos lesz…..
Ne ijesszen meg senkit a cím, nem valami torzszülőttről van szó. Az a palacsinta, amit Gyerek hajlandó megenni, csak jó lehet...
mimi_8005 2016.10.26 20:48:00
@fruskacsa: Nagyon örülök, hogy nektek is izlett!! A zabliszt több folyadékot vesz fel, mint a tönköly, ezért lehetett gond a szilárdulással. Legközelebb ha teheted próbáld meg zabliszttel, vagy tönkölyből tegyél bele picit többet, ahogy te is irtad. Mondanám, hogy süsd alacsonyabb hőfokon, de szerintem a liszt hiányát az nem oldja meg.
Na nem igazi csavarral, csak egy kis extra hozzávalóval. :) Nem főzök gyakran levest, de megvan az a néhány fajta, amit szívesen készítek. Ilyen a  brokkoli krémleves is, amit MINDIG sajttal turbózva készítek...
mimi_8005 2016.10.24 16:41:21
@Szelid sunmalac: nagyon jól hangzik amit irsz! én azt taoasztaltam még, hogy ha fagyasztott és nem friss brokkolival dolgozom, akkor kevésbé vesziti el a szép zöld szinét.
mimi_8005 2016.10.24 16:46:25
@Szelid sunmalac: igen, lehet hogy ez az oka. MIndenestre kipróbálom majd a te módszeredet is, mert bevallom, azért a recept melletti képnél rá kellett egy kis technikával is segiteni a zöld szinre. Persze a leves élvezeti értékén a szin nem változtatott, igy is a kedvencünk!
Mostanában sokat küzdök. A lunch box-al, azaz, hogy mi kerüljön a gyerek ebédes dobozába. Meg persze hogy mit vigyen tizórainak és uzsonnának a suliba. Nagy a nyomás. Tudjátok, ez itt Amerika. Előre csomagolt, dobozolt snack-ek mindenhol. És pár hét kellett csak, hogy beinduljon a "de a többiek…..
Sütőtökös muffint olyankor sütök, amikor egyébként is megsütök egy tököt, más okból. Próbáltátok már például köretnek? Süssétek meg szeletelve, majd ha kész, sózzátok meg, csorgassatok rá egy pici mézet és csípős szószt. Olyan köret lesz belőle, ami a leghétköznapibb csirkemellet is durván feldobja.…..
Mostanában megpróbáltam ráállni, hogy az ebédeink ne feltétlenül tartalmazzanak húst. Nem azért mert nem szeretjük a húst, de az utóbbi időben úgy érzem kicsit telítődtem vele, plusz meg akarom szüntetni magunkban azt az érzést, hogy egy étel csak akkor laktató, ha van benne egy darab hús is. Eddig…..
Nem tagadom, mióta az USA-ban élünk, elég rendesen beszivárogtak a konyhámba az ázsiai ételek. A fontos fűszerek otthon is megvoltak hozzá, de itt annyi plusz hozzávalót, főleg zöldeket (pl. bok choy) lehet kapni minden boltban, hogy egyszerűen muszáj próbálgatni őket...
mimi_8005 2016.10.05 20:16:47
@Kopasz Károly: Köszönöm, teljesen igazad van. Talán más is akad a receptben, ami nem az, de pont ezért koreai ihletésű. Én szeretek olivalolajat vagy kókuszolajat használni olyankor is ha nem indokolt. Átirom olajra, igy mindenki azt használ hozzá, amit általában szokott. :)
mimi_8005 2016.10.05 20:19:32
@Kopasz Károly: ó, és ha elkészited örömmel veszem ha visszajelzel, hogy sikerült, hogy izlett!
  A leges-legkedvencebb desszertünk receptjét adom most át Nektek. Gondolkodtam rajta, hogy leírjam-e, na nem azért mert annyira titkos, hanem mert annyira egyszerű. Csak 4 összetevő kell hozzá, de komoly függőséget okoz. Minden héten csinálok belőle egy nagyobb adagot, de másnapra hűlt  helye…..
Egy újabb galette receptet hozok ma Nektek. Tudom, hogy sokan szerettétek a nyári recepteket is, ezért most ősziesre hangoltam az ízeket, és a tészta is minimális ráncfelvarráson esett át. Igazándiból csak próbálkoztam a víz mennyiségét változtatni, hogy a tészta könnyebben kezelhető legyen. A…..
Az ázsiai ételek otthoni elkészítése ijesztő lehet a sok hozzávaló miatt. De ha jobban megnézitek a recepteket, többnyire ugyanaz a néhány hozzávaló ismétlődik, ezek pedig bármelyik Tescóban vagy Auchanban beszerezhetőek. Mivel egy receptnél minden hozzávalóból csak kevés kell, ha egyszer…..
OK. Szóval ezek a gyors szendvicsek még augusztusban készültek, de a füge és a körte aktuális még most is. Elkezdtem valami hosszas fejtegetést írni Nektek az édes-sós kombinációhoz való viszonyunkról, de feladtam: ha jó minőségű alapanyagokkal dolgoztok, akkor szeretni fogjátok. Sajt megy? OK.…..
Sziasztok! Még mindig nagy ügyintézésben vagyok, nem könnyű az életet újrakezdeni egy másik országban, de azért haladunk. Jövő héten költözünk a saját házunkba. Mivel most a ruháinkon kívül gyakorlatilag semmink nincs, bútorokat és még ezer más dolgot kell megvenni, ami egy háztartáshoz kell…..
Mióta Amerikában vagyunk, többet és nehezebbeket eszünk. Egyrészt mert sokat vagyunk úton ügyintézés miatt, és muszáj azt enni, amit épp útközben találunk. És amit útközben találunk, az ezen a környéken pizza, hamburger, szendvics vagy mexikói. Másrészt bekerültünk egy nagycsaládba, ahol a vacsora…..
Hahó, visszatértem (legalábbis remélem nem korai ezt még kijelenteni). Kicsit több mint két hete érkeztünk, és azóta nagyrészt ügyintézéssel teltek a napjaink. Nagyon más világ ez itt, az emberek és a rendszer szempontjából is, szóval egyelőre van mit megszokni, és az alkalmazkodó képességünkre is…..
Rémesen érzem magam. Egyrészt mert elhanyagoltam a blogot és Titeket, másrészt mert majdhogynem fizikai  fájdalmat okozott már, hogy nincs időm írni. Az mondjuk kamu, hogy most van, de csípve-lopva csak beillesztettem. A lényeg (még korábban írtam nektek a Rocky road receptjénél), hogy Amerikába…..