Regisztráció Blogot indítok
Adatok
barcaxavi

0 bejegyzést írt és 100 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tévére vetíteni netes tartalmat nem olyan nagy újdonság, jómagam is évekig űztem ezt a műfajt, ám az általam alkalmazott kábeles megoldás több korláttal is járt. Főként azzal, hogy csupán egy eszköz volt alkalmas erre, ráadásul a nappaliban elég bénán nézett ki a mindenen…..
barcaxavi 2014.08.22 18:46:49
@toodark:
1. Nincs olyan, hogy nem támogatott. A szolgáltatások között sajnos sok olyan van, ami itthon amúgy sem elérhető, de erről nem a Google vagy a Chromecast csapat tehet.

2. Azért működik csak azokkal az alkalmazásokkal, mert ők döntöttek úgy, hogy beépítik ezt a technológiát.
Telefonról, tabletről is lehet teljes képernyőt castolni, csak 4.4.2. vagy magasabb verziójú Android OS szükséges hozzá és a felsorolt telefonok egyelőre (plusz a hivatalos app): support.google.com/chromecast/answer/6059461?hl=en

Plusz persze Chrome tabot is lehet persze:
support.google.com/chromecast/answer/3228332?hl=en

PC-n lévő videókkal is elbánik: www.reddit.com/r/Chromecast/comments/1umk7t/lets_make_this_the_last_how_do_i_play_local/

És itt egy up-to-date lista a cast funkcióval rendelkező appokról:
www.reddit.com/r/chromecast/wiki/apps
(Természetesen itt is érvényes sajnos az, hogy bizonyos szolgáltatások nem elérhetőek itthon).
20:10 Összefoglalom: színes iPhone a tiniknek, arany iPhone a nagyoknak. Még mindig a kamera a legnagyobb előnye az androidhoz képest. Ár és oprendszer szinten még mindig nem elég jó az Androidhoz képest. Majd talán jövőre.  19:59 Na, és itt van az ujjlenyomat-leolvasás. A…..
Egy ideje tervezgetjük már Donnie-val és Bruzsyval, hogy útjára indítunk egy sorozatokról szóló podcastot, és tessék, pont kapóra jött az Emmy-díjátadó jelöléseinek nyilvánosságra hozatala, melynek kapcsán az első adásban hőböröghettünk egy sort az Akadémia kétes…..
Mi ugyan nem vagyunk odáig az aminációs sorozatokért, de értjük, mit lehet rajtuk szeretni. Az FX is érti, ezért ment már le négy évad is az Archer című sorozatból, ami tulajdonképpen egy sitcom, csak nem élő szereplőkkel, hanem rajzoltakkal. A történet egy Duchess, azaz…..
falhoz vágom Backup stratégia 2013.04.19 11:11:32
A kilencvenes évek közepén pár kollégámmal úgy gondoltuk, hogy Bill Gates tévedett, és nem a software írásból, hanem a hardware kereskedelemből lehet igazán meggazdagodni. Miután túljutottunk a legnehezebb feladatokon (cégnév választás és logo tervezés), nekiálltunk…..
Eleged van abból, hogy sosem tudod, hogy mikor érkezik a legújabb frissítés a telefonodra? Eleged van abból, hogy még a Google Search sem mondja meg?! Eleged van abból, hogy nem tájékoztatnak megfelelően a szolgáltatók? TÖLTSD KI A PETÍCIÓNKAT, OSZD MEG ÉS URALKODJUNK! MI, A MAGYAR…..
barcaxavi 2013.02.12 14:37:17
@Yarner: akkor viszont nem értem ezt a sort egyrészt: "Eleged van abból, hogy még a Google sem mondja meg?!"

Másrészt gondolom nem néztél bele a linkbe, vagy nem olvastad át. De az ott leírtak alapján (ami nyilván nem vonatkozik a világ összes gyártójára és szolgáltatójára) a Sony végzi a szolgáltató által kért változtatásokat.

"Additional approvals might be needed
In some cases, the new and complete software release has to be approved to be used in all the different networks that our phones should work in. Many operators also want to customise the software according to their requirements, which in turn are based on their market, network, differentiation and business model. We implement all of these customisations and create a variety of software packages and releases for each operator.
When all of this is done, we are ready to roll out the software release variants as software upgrades to operators and consumers around the world. The software upgrade can then be downloaded and installed either in the operator’s own update tool (if they have one), from Sony Ericsson’s PC Companion tool, or by over the air updates (FOTA – Firmware Over the Air)."

Ezeknek így illene utánanézni. Már ha tudni akarjátok, hogy kitől kellene mit kérni.

Ne értsd félre, abszolút értékelem az igyekezetet, de ha biztosra akartok menni független Nexust vegyetek. Nekem egyelőre ennyi a tanácsom.
barcaxavi 2013.02.12 15:50:02
@Yarner: Válaszolnék normálisan, de el lettem küldve, mint az egyszeri gyártói képviselet, aki nem adott tesztkészüléket egy blognak.
Rohanó világunkban az embernek annyi dolga van, hogy azt mind fejben tartani képtelenség. Szerencsére van androidos okostelefonunk, amelyhez mindenféle problémára létezik megoldás... Például: ülsz a buszon egy barátoddal, és zenét szeretnétek hallgatni. Erre barátod kedvesen…..
Appdroid Ustream 2012.08.02 08:00:00
Bizony mondom néktek, minden magyar nethuszár nemzeti lokálpatrióta büszkeséggel telt könnyeket kellene törölgessen a szeméből ahányszor csak meghallja a ustream nevét! Nemzetközi szinten egyik legsikeresebb, ha nem a legsikeresebb magyar startupról van ugyanis szó. Lényeg a…..
Appdroid Tasks 2012.07.31 08:00:00
To-do alkalmazás, a jobbik fajtából. Kezdjük a külcsínnel: nagyon látványos a design, sőt nem csak látványos, hanem nagyon fluid. Alapjáraton a világos téma a nyerő - ami hogy, hogy nem, tökéletesen holo-kompatibilis -, de a fejlesztők mellékeltek egy sötét verziót is, hogy…..
Július végétől új arculattal, logókkal jelentkeznek a közszolgálati televíziók, új ruciba bújik az m1, az m2, a Duna és a Duna World. A közszolgálati televíziók mellett a rádiók és az MTI arculata is változik. A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap…..
barcaxavi 2012.07.24 15:52:58
@Hakkar: touche
Csütörtök este vetíti majd az RTL Klub a Mérges pókok (Eight Legged Freaks) című akcióhorrort, amit a csatorna promógyártó szakmunkásai egy nagyszerű előzetessel igyekeznek vonzóbbá tenni a nézőknek. A 2002-es film egyik főszereplője Kari Wuhrer, kisebb szerepben a mára az…..
Bárhogy üti verbálisan a bulvármédiát Puzsér, és bármennyire is hangoztatja, hogy ő belőle aztán nem lesz celeb, szép lassan csak eladja magát. A Bors legújabb infója szerint ugyanis nem elég, hogy a Cinema City kampányarca lett, hanem leigazolt a netes Fix HD TV-hez is. Puzsér…..
Sok újdonságot hozott nekünk az első bejelentés: újabb Android változat, mely szebb, okosabb, gyorsabb, okosabb keresési szolgáltatás; offline hangfelismerés, Siri-szerű válaszokkal. Két új hardver, egy régóta várt táblagép és egy multimédiás kütyü. Íme az első előadás…..
barcaxavi 2012.06.28 14:06:49
comment:com A nap képe 2012.03.06 10:00:00
Sok Lost-tetkót láttunk már, de ez mindent visz...
barcaxavi 2012.03.06 11:09:52
@saks: igen, ott is hibás volt. Nem tudom mennyire elfogadott, de gondolom Charlienak fulladozás közben nem ez volt a legfontosabb :)
comment:com A nap képe 2012.02.29 13:00:00
A Survivor egyik szereplője szerint csöccsel nehéz sorversenyt nyerni. ..
Az RTL Klub már régóta tervezi, hogy egy új, nagy költségvetésű adóval tarolja le a piacot, az RTL2 indulását azonban lassan egy éve halogatják. Legutóbb idén április elejéről őszre halasztották az új adó kilövésének idejét a viharos reklámpiaci helyzetre hivatkozva.…..
Munkahelyi Terror… Elgondolkodtam a szó jelentésén.Nem merünk betegállományba menni, mert, ahogy visszatérünk a munkába, néhány nap, vagy egy-két hét múlva, az utcán találjuk magunkat. Elfogadunk bármilyen keveset fizető munkát, mert az is több mint a semmi. Feladjuk…..
Appdroid Homescreen Tuning 2012.02.12 09:00:00
Egy kis lazább téma vasárnap délelőttre, like a boss - bár a poszt amúgy is időzített. A héten olvastam egy remek kis cikket arról, hogyan rendezzük át értelmesebbre a home screenünket. Nem olyan rég visszatértem az MIUI színeibe, méghozzá egy Gingerbread alapú MIUI XJ…..
Webisztán A Carnation új szájtja 2011.11.17 23:29:00
Talán az egyik legjobban sikerült - nem csak a dizájn, de a technikai megvalósítás szempontjából is - a Carnation új, 15 ezer sorból összevarrt html5 szájtja, a carnationgroup.com. Nagyon jó, hogy a technológiai igényesség mellett finoman illesztették a facebookos, twitteres…..
comment:com Ilyen lesz a Fox ősze 2011.09.21 12:30:00
Húszperces videón az összes visszatérő és újonc, a So You Think Ypu Can Dance kissé harsány zsűritagja, Mary Murphy felvezetésében. ..
Csak egy rövid, nagyon nehezen kurvaanyázás nélkül megírt hírben foglalkozunk a TV2 legutóbbi húzásával: miután beígérték, hogy 16:9-ben láthatjuk majd a BL-meccseket, és mindenki megörült a dolognak, mint a majom a nemiszervének, jött a feketeleves, 16:9-ben, DE nem a TV2…..
barcaxavi 2011.09.05 15:27:38
@galamb01: Ja, és azért töltenek meg 80.000. fő feletti stadionokat vele. Gondolom a magyar "megélhetési" kézilabdásokat és kosarasokat pedig csak azért nézik a helyszínen 3000-en, mert nem férnek be százezren. Ugyan már.... Talán meg kellene nézni, hogy az USA-ban hány "milliárdos labdázgatásos műsor" szerepel minden idők legnézettebb műsorai között.
A TV2-nek meg azanyjamindenit!
Az élet valóban a legjobb forgatókönyvíró, és megteremtette a legfaszább sorozat-crossovert evör: egy kaliforniai egyetemi tanárt azzal vádolnak, hogy motoros zsivány haverjaival együtt közös bandában főztek és terjesztettek metamfetamint. A sztori egyes elemei (bűnöző…..