Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nolyemi

0 bejegyzést írt és 240 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az lenni szokott négyévente, a csapból is az olimpia folyik. Percről-percre frissülő hírek mindenütt, a Facebook üzenőfal elárasztva a magyar vonatkozású aktualitásokkal. Lehet kövezni: engem meg oly kevéssé érdekel. Az Olimpiai Játékoknak évezredes hagyományai vannak:…..
nolyemi 2012.07.31 13:03:55
@Valaki Innen: szerintem a kettő nem ugyanaz, bár hasonló lehet.

Ami engem bosszant az egészben, hogy egy csomó helyen, fb falon, blogokon, erre-arra látok, hallok olyan beszólásokat, hogy degááááz, hogy csak negyedik, meg miért nem tud egy érmet összeszedni, ejj, csak ezüstérem, de ciki és hasonló dolgokat. Ezek engem mélységesen felháborítanak. Főleg, hogy itt másodperceken, tizedmásodperceken múlnak ezek a helyezések. És itt most teljesen mindegy szerintem, hogy kinek a szájából hangzik el a vélemény, elég gáz lenézni valakit a teljesítménye miatt. Nekem akkor is szar érzés lenne olvasni ilyeneket, ha az első helyezett írná a másodikról, hgoy milyen béna, hogy csak második.

Ugyanúgy ahogy nem szeretném azt olvasni, hogy valaki szid, leszól egy embert csak azért, mert nem tud úgy gitározni mint *illeszd be egy tehetséges gitáros nevét* / nem rajzol úgy, mint egy művész / vagy mint kortársai, vagy mert bármi mást nem csinál a tökéletesnél jobbra.
És itt most szerintem az a gond, hogy a sporthoz most hirtelen mindenki ért annyira, hogy jogosnak érezze azt, hogy leszólja mások teljesítményét. Ez szerintem elég szomorú.

Nem lehetne az egészből inkább azt meglátni, hogy milyen hihetetlen teljesítményre képesek az emberek? Hogy kijutni sem kis dolog? Hogy a harmadik hely is azt jelenti, hogy hány ezer embernél jobb? Nem csak azt, hogy kettőnél gyengébb?
Ma reggel ezzel örvendeztetett meg a mérleg: Sunshine & happiness, a dögmeleg se számít sallalla. :D..
Mivel a nagy meleg miatt nincs kedvem semmihez lanyhultak a séták (gyerek is kivan meg én is), úgy döntöttem, hogy  heti 2x lenyomok valamilyen kardio-erősítő kombót. Így (én is) levadásztam a Biggest Loser-ből ismert Jillian Michaels 30 Day Shred edzésprogramját. Ezen a héten…..
Talán furcsa, de edző létemre még nem ért el a TRX-bűvölet. Ennek leginkább történelmi okai vannak, aztán meg csak úgy elmaradt. De mostanában terveztem már, hogy a Flow teremben kipróbálom, és tegnap eljött az alkalom a kollegina képében. A TRX - ha valaki még nem hallott…..
nolyemi 2012.06.20 14:52:34
@Maurice74: hmmm, sajnos erős nem vagyok. Viszont borzasztó uncsi volt az óra, nem volt jó az oktató. De elmúlt óráról vagy jót, vagy semmit ;) Mert amúgy tudom, hogy mire képes, csak ezt így az első pár órán nem sikerült megmutatni nekem. Bánom is, hogy elsőre nem valami bitang jó, beleszeretős órán voltam :(
Cukkerberg Fuss, Forest, fuss! 2012.06.14 06:39:00
A rendszeres mozgásnak egy csomó jó hozadéka van! TÉNYLEG csökkenti az inzulinrezisztenciát, TÉNYLEG jót tesz a keringésnek és TÉNYLEG kiegyensúlyozottabbá tesz testileg-lelkileg egyaránt! Aki sportol, tudja, aki nem vagy éppen nem sportol, annak meg nem lehet eleget írni, hogy…..
A diéta leírását itt találjátok. Összegyűjtöttem, hogy eddig miket ettem az egyes étkezésekre. A szénhidrát tartalmat könnyen tudjátok a mennyiségekkel változtatni. Nálam (egyelőre még) az 1600 kcal, 200 g szénhidrát játszik. Nézzétek el nekem, hogy nem túl kreatívak a…..
Íme a legfrissebb eredmények: A hét híre, hogy drasztikus változás történt a hasamnál. Az eddigi két nagy hurka egyre inkább egy hurkává változik. Centiben nem tűnik soknak, mert a felső hurka lejjebb vándorolt, de nagyon látványos. Végre. :D Mozgás: továbbra is rengeteg…..
nolyemi 2012.06.05 16:48:23
@Ann1294: egyetértek azzal, hogy nem kell hatalmas izmokat pakolni az eltüntetendő réteg alá, de szerintem 100 kilósan, alapállóképesség megalapozása nélkül nem kell intervallozásba kezdeni.
Szerintem a tempós gyaloglás jót tesz, mert nem csak azt kell nézni, hogy mitől fogy az ember, hanem azt is, hogy milyen hatással van egyéb testrészeire is. Fontos az ízületvédelem, nem kell erőltetni az elején a zökkenéssel járó gyakorlatokat (Enikő videóiban pedig van). Illetve IR/PCOS esetén nem árt izmot is építeni, mert az inzulinérzékenység szempontjából fontos. Plusz az izom több kalóriát igényel a "létezéshez".

De azzal nem vitatkozom, hogy a célzott kardió tényleg nagyon-nagyon hasznos. Ha a gyerekkel sétálás azt jelenti, hogy kimelegedsz, megemelkedik a pulzus 120-150 körülire, akkor az tökéletes állóképességfejlesztő móka. Ha csak andalgás, akkor tényleg lehet többet kihozni belőle :) Nem tudom, mekkora a gyerek, de ha babakocsis korú akkor marha jó kis kardió edzést lehet kihozni a babakocsitologatásból :)
nolyemi 2012.06.05 20:00:11
@Ann1294: nem a kardio ellen vagyok (sőőőőt), csak a tornavideo.hu-s videók high impact-ek nagyrészt, ami szerintem még nem kellene. Persze én mindig túl óvatos vagyok (de lehet, hogy csak azért, mert sokszor hozzám kerülnek azok, akik pár éve fokozatosság nélkül kezdtek edzeni :( ), és nem is akarok itt offolni ;)
Sikerült összeszednem a gondolataimat, illetve átnézni a rengeteg diétás anyagot amit kaptam. Megpróbálom röviden, tömören összefoglalni a lényeget. Kockázatokról és mellékhatásokról mindenki kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét... Öt napja tartom ezt a diétát, az…..
nolyemi 2012.06.02 22:15:41
@Tiktak: bocs, nem olvastam még végig elejétől a blogot, úgyhogy lehet, hogy hülyeséget írok. De neked nincs pcos-ed, hanem "csak" szimpinek találod a diétát, ugye?
Mert ebben az esetben nincs jelentősége, hogy tényleg elfogyaszd az esti több szénhidrátot. Akinek pcos-e van, általában inzulinrezisztenciája van, és IR esetén jól össze kell hangolni a ch fogyasztást és a szervezet aktuális állapotát. Te is írtad a bejegyzésben, hogy napszakonként változó az inzulinérzékenység, ez egy egészséges embernél teljesen normális, a szervezet tudja, hogy mit kell tenni. Viszont egy inzulinrezisztensnek jól ki kell sakkoznia, hogy mikor is kell több "elfoglaltságot" adnia a szervezetének a bevitt ch-val és mikor kevesebbet.
Hortobágyi Anna szuper receptje, próbáljátok ki! ..
nolyemi 2012.05.31 17:55:07
@hortobagyianna: köszönöm szépen!
nekem most nyírfacukrom van itthon, mert annyira új vagyok, hogy egészen pár nappal ezelőttig azt sem tudtam, hogy ekkora különbség van az édesítők között.
Remélem, hétvégén tényleg összeszedem a bátorságom és elkészítem :)
Bevallom, Scarlett Johansson eddig nem volt épp a szívem csücske. Idegesített a kis malacfejével és a színészi eszköztára szegénységével is. Viszont most olyat nyilatkozott, hogy váó. Szó szerint idézek a The Huffington Postból. Ha ezeket nem ő írta, hanem a PR-ese, akkor is…..
Azt gondolnánk, hogy a fogyókúraipar jeles és kevésbé jeles képviselői fejéből kipattanó ötleteknél nincs elképesztőbb? Márpedig van. Napjainkat legalább némi tudományos fejlődés segítségével tengetjük, de az ezt megelőző évszázadokban az emberi butaságra a tudományos…..
nolyemi 2012.03.12 13:02:15
@Szöszkeboszi: hajjaj, de még mennyire :) (és két éve még mennyire a Marina-partra vágytam - mondjuk te már akkor is mondtad, hogy az nem túl jó ötlet :D)
nolyemi 2012.03.13 09:29:05
@kismajom2: jajj, ez a galandféreg engem kikészít. Meg az információáramoltatás vele kapcsolatban. Pont tegnap nézett anyu valami műsort a tévében, ahol tíz percig beszéltek a "hogyan fogyókúrázzunk bélféreggel" témáról. Persze negatívan állították be, de... Szóval nekem mindig az jut eszembe, hogy van sok-sok hülye, aki minden hülyeségre képes, de mondjuk nem tud róla. Na, akkor egy-két ilyen (részletes) műsor és máris tudja, hogy van még hülyeség, amit nem próbált ki. És tádám, máris még egy féreggel fogyózó :S
Persze fontos a tájékoztatás, hogy mondjuk a környezet esetleg észrevegye a jeleket, de itt még azt is elmondták, hogy hogyan lehet beszerezni, mit kell mondani a dokinak, hogy ne derüljön ki, hogy szándékosan vette be a bélférget.
(ok, tudom, most meg ugyanazt csinálom, mint a tévéműsor)
Az előző poszt kapcsán minden kedves kérdést feltevőnek, hitetlenkedőnek, fegyencedzés-hívőnek, szkeptikusnak, régen-minden-jobb-volt-olónak ajánlom figyelmébe az alábbi gondolataimat. (Meg a trollkodó hozzászólóknak is, akiket nem engedtem be, de lélekben itt vannak.) Ahogy…..
jay's workout mérés - március 2012.03.01 17:36:00
72 (-2kg)magasság: 174 cmderék: 79. cm   (-0.5cm)mell: 101.5 cm     (+1cm) comb: 58.5 cm      (+0.5cm)kar: 34.1 cm          (+0.1cm)váll: 119.5 cm        (+0.5cm)Adonisz-index: 1.5126  (január: 1.425)úgylátszik volt még rajtam egy kis zsír, az insanity leszedte... :D neeem…..
A pletykalapok legújabbja, hogy Karl Lagerfeld divatdiktátor beszólt az énekesnő Adele-nek, hogy kicsit túl kövér - ami mondjuk nem volt kedves, valóban -, aztán bocsánatot kért, és most mindenki a 23 éves dívát éljenzi, hogy nem hódol be a divattrendeknek. Azért szeretném én a…..
nolyemi 2012.02.11 23:22:24
@ozirisz: szerintem nem csak Adéle nyilatkozata sugallja ezt. Nekem például az agyamra meg az a neten keringő kép, hogy "mikor lett ez szexibb, mint ez?" és ott is duci nők vannak szembeállítva a kórosan soványakkal (meg van egy rakat egyéb változata is, tudom). És akkor ennek semmi más eredménye nincs, minthogy valaki ebből azt szűri le, hogy "hulljon az összes girhes", míg mások, hogy "hulljon az összes duci". Szerintem ez csak a feszültség generálása. És mostanában - főleg női magazinok oldalain - divat lett a "fogadd el magad" és nem csak olyankor, ha a divat által diktált egészségtelenül soványhoz képest van valakin plusz kiló, hanem ezt a nagy elfogadást többnyire azok szokták tényleg magukénak érezni, akiknek a legkevésbé kellene és emiatt továbbra is egészségtelenül túlsúlyosak maradnak.

A lényeg, hogy szerintem se az legyen a divat, hogy valaki 32,5 kiló, hanem inkább valami egészséges testsúly, de azért azt sem kellene hirdetni, hogy fogadd el magad, akármilyen is vagy. És ez az Adéle-es nyilatkozat szerintem sokunknak már csak az utolsó csepp a pohárban (tudom, szokjak le a női magazinokról és nem lesz ilyen problémám :D)
A címbeli mondat - különböző változataival egyetemben - szinte beleivódott a magyar családi mentalitásba: ha nem is anyáink, de nagyanyáink, dédanyáink tuti felemlegették már, hogy mi bezzeg csak becsüljük meg magunkat, örüljünk, hogy nem kell éheznünk. És milyen dolog…..
nolyemi 2012.01.26 06:44:31
@SzocsO: nem kell semmit otthagyni, kisebb adagokat kell szedni és akkor lehet tunkolni a végén is. Én például kisebb tányérból eszem és akkor még az a fílingje is megvan, hogy ettem egy teljes tányérral ;)
nolyemi 2012.01.26 08:13:24
@PonDrow: én önző vagyok, örülök, hogy ekkora adagokat adnak a legtöbb helyen. Egy adag árából megvan két napi ebédem :)
Almásy Csilla szerintem pont azt csinálja, amit szeret, és pont azt mondja, amit csinál, és pont azt mutatja magáról, ami: gerinctréner, dinamikus jógaoktató, személyi edző. A weboldalán nincs semmi spirkó duma, hivatkozás szvámikra, hagyományra, vagy valami elvont…..
WBPG Vállgazd vállgazd vállgazd 2012.01.10 21:53:00
Igen, még mindig nyomom, csütörtökig egyszerűen csak ez lesz a porondon. Kell a minimum hármas, hogy meglegyen az átlag, hogy majd átkerülhessek államira a 3. félévben. Kaja ügyileg egész ügyi voltam, bár az ebéd elég húzós lett, de összességében benne maradtam a napi…..
KREATIV Újévi fogadalom 2012.01.02 09:28:00
.... na azt nem tennék :) mert akinek egy teljes év kell ahhoz, hogy fogadalmat tegyen - lásd csak jan.1-én képes rá - az inkább talán ne is tegye. Valamit vagy végiggondolva, elhatározva azonnal elkezdünk (mondjuk egy fogyókúrát) vagy a kitűzött időpont után nem sokkal már…..
Take the Red Pill A piacon 2011.12.15 15:42:00
Nem, a tegnapi órákat nem a piacon tartottuk, hanem unalmas konformista módon a teremben. De még csak is ordítoztunk, sőt nem is alkudoztunk piaci kofa módjára. Hogy akkor hogy jön ez ide? A reklám után kiderül :) Konkrétan így lóbálgattunk tegnap: Kezdőcsoport: Először is az…..
Mindjárt agyon lőnek. Hétfő reggeli jelszavaink a fentiek valának, és néhány napüdvözlet-szerűség után (milyen Nap? hiába üdvözöltem, nem mutatkozott) egyből jöttek a törökök, de végül nem lőttek agyon. 2-2 TGU @12 kg 2-2 TGU @16 kg 2-2 TGU @20 kg 2-2 TGU @24 kg A…..
nolyemi 2011.12.13 21:30:06
nolyemi 2011.12.14 12:28:54
@Juci RKC: igen, igen, felismertem azonnal, hogy ez miért jó és kinek lehet hasznos ;)
Folyamatosan kampányolok amellett, milyen fontos, hogy ne veszítsük el a kapcsolatot a saját testünkkel. A szervezetünktől való elidegenedés a legszofisztikáltabb személyi kompjútert kapcsolja le, ami valaha a rendelkezésünkre állt - sőt,  mondhatni  egyénre szabottan…..
nolyemi 2011.11.19 18:14:10
@kismajom2: én is zőcséget eszem és húst és utána sütit. Mert megérdemlem :) De mondjuk ha sültkrumplival enném, már nem engedném meg magamnak. Szerintem jobb kicsit rosszul étkezni, mint nagyon rosszul ;)