Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andrzei

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég olyan hazai gyártású borítókkal nosztalgiáztunk, ahol egy-egy hollywoodi celeb képmásával akart a kiadó minél több példányt eladni, tavaly pedig nyakig merültünk a '90-es évek magyar borítófestészetének pöcegödrébe. A mostani posztunkban szintén a rendszerváltás utáni, zavarosban halászós…..
Andrzei 2018.01.31 15:16:27
A szexuális élet szempontjából 2017 tragikusan rossz év volt. Mármint a nagy összképet nézve, hiszen számos országban egyszerűen nem szexelnek eleget az emberek...
Andrzei 2017.12.20 20:14:58
@Drednaught: Ha elolvasod amit írtam, akkor észreveszed, hogy nem az a bajom ha valaki önző, hanem az, hogy álságos mindenféle szar magyarázatot találni erre, ahelyett, hogy bevallaná az önzőségét.
Rólam: Igen, annyiban önző vagyok, hogy meg szerettem volna élni egy-két-három gyerek felnevelésének az örömét, és azt, hogy apa lehetek. De ellenben ha hiszed ha nem, gondoltam arra is, hogy jó dolog ha vannak magyarok a világon és nem halunk ki 50 év múlva. Kellemest a hasznossal. Mondjuk abban igazad van, hogy nem pont a szex közben jutott eszembe...
Andrzei 2017.12.20 20:35:45
@Drednaught: Már ne haragudj, de honnan a tökömből tudod, hogy mire gondolok?
Az meg hogy más akar-e szintén nem gond, de harmadszor mondom, a gond az, hogy megy a bullshit mert nem vállalják fel, hogy nem akarnak. Te fasza gyerek vagy, mert elmondod, de nekem ne akard már elmagyarázni, hogy nekem mi a meggyőződésem. Én nem áldoztam fel magam semmiért, mert jó dolog gyereket nevelni, nekem ez öröm. De emellett nekem az is fontos, hogy legyen 50 év múlva is Magyarország (ezt is másodszor mondom) így az én érdekem és az ország érdeke egybevág, duplán vagyok boldog. Ennyi.
Mindezt azért, hogy ne ismétlődjön meg a tavalyi incidens. A fújolásbiztos technológia egy olyan hangi megoldás, ami lefedi az élő közönség zaját és helyette egy előre felvett éljenzést ad le. Ez a kereskedelmi tévék tehetségkutatóinál már bevett szokás (persze ott más…..
Mostanában, amióta Kati korábban jár dolgozni, mint régen, hetente általában háromszor, néha többször is én viszem a kölköket suliba. Sebaj, így legalább a Foltos is rendszeresen megtornáztatja a tagjait, mert a motor és a tesztautók miatt az utóbbi bő két hónapban nem ment…..
Novoth Tibitől kaptuk az emailt, mely a reklámszakma újabb csodájára hívja fel a figyelmet: Sziasztok!Felháborodtam.Csatoltam egy képet egy újságból. Az látható, hogy az intercarsos területi képviselő kegyetlenül aláreccsent a szerelőnek, akinek a fájdalom látszik az arcán.…..
Andrzei 2014.01.29 20:26:03
Még az alkatrész kereskedéshez röviden: Szerintem a suszter maradjon a kaptafánál. (én is azt teszem) A kereskedő kereskedjen a szerelő meg szereljen. Az alkatrész attól nem lesz sem értékesebb sem jobb minőségű, hogy a szerelő veszi meg. Ergo rohadtul mindegy, hogy az a szerelőtől, vagy az ügyféltől származik az adott alkatrész.
Az érték a javításkor ott keletkezik, hogy a szerelő beépíti az autóba (gépbe akármibe), leteszteli, beállítja stb., és az az eszköz attól jobban fog működni. A szerelőt az ügyféltől csak az különbözteti meg, hogy neki van szaktudása, szerszámai, műszerei a jó minőségű javításhoz. (És erre garanciát is tud vállalni) Nem azért hozzák a szerelőhöz a kocsit, mert az szebben csomagolja ki az alkatrészt, henem mert ők nem tudják/akarják az adott hibát elhárítani és az adott alkatrészeket beszerelni, letesztelni, beállítani.
A fentiek miatt az alkatrész beszerzési árán kívül (nyilván utánajárási/ügyintézési díjon pár% felül, ha van) plusz pénzt kérni nem etikus, és ha kiderül (márpedig kiderül) akkor az ügyfél joggal haragos. Az értékteremtésért, azaz a javítás/beállítás/tesztelés/garancia stb. lehet és kell pénzt kérni. Ez a hozzáadott érték. Mindezek miatt ismét csak azt tudom mondani, hogy az alkatrészt hozhatja az ügyfél is, nem érdekes. (A Mahle légszűrő az mindenkinek Mahle légszűrő) A szerelő kérjen normális munkadíjat, végezzen minőségi munkát és akkor lesz ügyfele is.
A kapitalizmus szépsége, hogy az ügyeskedők előbb-utóbb elmennek péknek. Mindig annyi szolgáltató van, amennyire szükség van. A felesleg pedig mindig azokból kerül lefaragásra, akik rövid távú ügyeskedésre rendezkedtek be. Aki becsülettel végzi a munkáját, azt az ügyfelei is megbecsülik. Ezért mondom, hogy ha rövid távon kevesebbet keresel mert nem raksz az alkatrészre pluszban, akkor hosszú távra lesz munkád és megélhetésed. Ezt kellene megérteni siránkozás meg hazudozás helyett.
Andrzei 2014.01.29 20:47:22
@Törvény: Miért ne? A munkadíj a fizetség nem győzöm eleget mondani.
De egyébként nem azt akarom mondani, hogy mindenképpen az ügyfél vigye az alkatrészt. Normális esetben nem is viszi, hiszen te nagyobb mennyiséget veszel ergo olcsóbban kapod meg. Ha nem teszel rá, akkor az ügyfél nem kapja meg olcsóbban máshol. Így nem is akrja hozni. Kör bezárva.
Andrzei 2014.01.29 21:02:02
@Törvény: Nemtom nálatok hogy megy, de ha én otthagyok az én beszállítómnál évi több milliót, akkor az nem fogja nekem drágábban adni, mint Józsi bácsinak a Havanna lakótelepről. Ha igen, akkor megyek máshova.
Belsőség Ez a pornó, gyerekek 2013.01.30 17:57:06
Zakowski magának való ember, de kétségkívül az autósport egyik ikonikus figurája Már nem is tudom, melyik olvasónk küldte nekem privátban de arra jól emlékszem, hogy mit válaszoltam neki: ó, ez a kedvenc autóm! Aztán megnéztem a videót, sekélyes német tudásom morzsái…..
A Totalcar Hátsóülés-rovata ismét egy kéretlen videóval jelentkezik. Természetesen ezúttal is az aktuális ebéd-utat jártuk meg oda-vissza két konkurens típussal. És nem lettünk okosabbak. Illetve igen, hamarosan olvashatják. ..
Többen is megpróbálták az idei Pikes Peak hegyiversenyt elektromos autóval teljesíteni, és nem is voltak esélytelenek. A Toyota prototípus hatodik ideje mutatja, mennyire nem. Azt viszont sosem gondoltam volna, hogy ekkora csalódást okoznak. Amikor a 80-as évek végén először…..
Bár Balotelli saját szerény szavai szerint egy zseni, akit Isten rendkívüli tehetséggel áldott meg, emiatt csak kevés ember ítélkezhet felette, azért veszem a bátorságot és ejtek róla néhány szót, hátha nem jut a fülébe, mire vetemedett egy magyar bloggerina. Azt sejtettük,…..
Andrzei 2012.06.12 19:07:02
@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: Vitás kérdésekben az emberek vitatkozni szoktak, és kifejtik az érveiket. Nem elegáns bannolni, csak mert nem értesz egyet vele. ;) Döntsd meg az érveit bizonyítékokkal, az sokkal elegánsabb.
Andrzei 2012.06.12 19:16:03
@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: "Döntsd meg az érveit bizonyítékokkal" gondolom erre gondolsz. Ez esetben megértelek... Mentem én is kezd jó lenni a görög-cseh.
Andrzei 2012.06.12 19:29:01
@IzomTibi: Veled nem vitáztam, csak válaszoltam a mocskolódásodra. A vitában nem szokás egymás gyalázása, amit te már az első kommentedben elkezdtél, és azóta is folytatsz. Erre nem nagyon lehet mit mondani. Aki mocskolódik az azért teszi, mert nincsenek érvei, így nem lehet vele vitázni.
Belsőség Vakul, aki látja 2012.06.10 06:44:00
El se hiszem. Hát eljutottunk ide is. Mindene tökéletes Dezső testének eddig glazúrmentes, utolsó szegletén is festék van, csillogó, gyári szürke, pont olyan, amilyen előtűnt, amikor 1962-ben a bábaasszony lemosta róla a magzatvizet Untertürkheimben. Ez a karosszéria ezzel a…..
Andrzei 2012.06.10 19:15:11
@Csikós Zsolt:

Szerintem az sem nagyon lehet akadály. Amit egyszer megcsináltak, azt meg lehet még egyszer is. Mi komplett tengelyeket meg egyéb alkatrészeket is szoktunk gyártatni megmunkáló gépekhez komoly autógyártóknak. Általában ugyanannyi ideig elmegy mint az eredeti, ha tudjuk mi volt a baja, akkor ált. még tovább is.
Csak azt akartam mondani, hogy a beszerezhetetlen alkatrészek esetén érdemes elgondolkozni a gyártáson is. Persze nem a sufniműhelyekben, akik általában autójavító iparban ismertek, hanem komoly gépműhelyekben, ahol tudják, hogy mit csinálnak. Ők persze nem olcsók, de egy ilyen kocsinál, ahol minden profin meg van csinálva, szerintem biztosan belefér.
Andrzei 2012.06.11 06:45:54
@Csikós Zsolt:
Ahol hőkezelnek ott van anyaglabor is. De van akármelyik egyetemen is ahol gépészettel foglalkoznak. Némi kapcsolatokkal ingyen is megnézik. :)
 Egy izgalmas összeállítást találtunk Colin McRae világbajnoki pályafutásáról az M-Sport facebookos oldalán. Mi is ezzel emlékezünk a zseniális skót versenyzőre születésnapján. Ma lenne 43 éves. Colin McRae 1995 világbajnoka, abszolút etalon a 90-es évek…..
Andrzei 2011.08.05 17:15:39
Tudom, mindannyian olvastátok Szászvári József Rallye autózás című könyvét. Mégis, úgy gondolom, hogy nem mindenki lehet elméletben és gyakorlatban is feketeöves nemzetközi nagymestere a ballább-féknek.Na, ezen viszonylag könnyű segíteni, ma McRae tanár úr és pár…..
Tudom, hogy sokan fanyalogni kezdenek most, páran talán szidni is kezdik a Totalcart, mert nem értik majd, hogyan kerül egy ilyen pimf dolog egy országos autós magazin hasábjaira. Kétszáz kilométer, oda-vissza, plusz kavarással sincs ötszáz… Táv ez? Tett ez? Érdemes akár egy…..
Súlyos gyanúnak adott életet KMate ismerőse, aki sufnituningolás közben a garancia lejárata utánra programozott váltohibát észlelt Volvojában. Látott már valaki hasonlót? Esetleg, aki ott vette, futott bele nagyívű garancián túl jelentkező anomáliába? Egy ismerősöm érdekes…..
Andrzei 2009.07.20 10:50:17
Koppány internetét egy könyvelési hiba miatt lekorlátozta a UPC, majd azt javasolták, menjen netkávézóba, hogy át tudja küldeni nekik a bankja igazolását. Jófejség: Havi 7.500,- forintot fizetek egy szélessávú internet-szolgáltatásért a UPC-nek. Minden hónapban. A UPC szerint…..
Andrzei 2009.07.17 14:35:10
Az mondjuk nem lehet vitás, hogy az év legjobb spamját kaptam meg hétfő délután, de az az érzésem, hogy Braco (ejtsd:Brácó) még hónapok múlva is ott lesz a viccesspam-élmezőnyben. Ha valaki nem ismerné, az érzékeny pillantású és csodahajú zágrábi férfi bemegy egy terembe,…..
Harmadik kör Zoli online jegyvásárlásos szotrijában (előzmények itt és itt), reményei szerint az utolsó. A MÁV Start leszögezi hogy a rendszer nem tesztrendszer, angol nyelvű visszaigazolás pedig azoknak jár, akiknek nem .hu végződésű az e-mail címe. Logikus. Tisztelt Utasunk!…..
Lassan a fél ország abban reménykedik, hogy valaki valahol valamit elfelejtett, vagy nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét, így aztán csak fizet valamit a ráküldött behajtóra. Úgy tűnik, divattá vált évekkel ezelőtti, nem létező követeléseket próbálni behajtani hivatalosnak…..
Mi persze a hangulatosan gyalázkodó leírást szeretjük az alanti levélből - "miközben a terasz és a lépcsők rogyadoznak a letámasztott bringák gazdáitól, a könnyes szemmel csapatban blogoló laptopos tanulóktól és a kigyúrt-trikós lazuló kabriótulajoktól" - de az…..
A magyar szövetség vezetői úgy döntöttek, a jövőben a válogatott mezein a Hungary felirat helyett Magyarország szerepel. Ez egybevág olvasóink felvetéseivel/igényeivel. Az A csoportban legjobbjaink Nike-mezekben fognak feszíteni, az ifik és a juniorok az eddig megszokott márkát,…..
Egy hónapja kaptuk Gergő levelét, hogy az IKEA ügyfélszolgálata már telefonon is képes megállapítani, naiv ügyfél miért nem jogosult a cserére. A Békéltető Testület előtt a bútorgyár fenntartotta, hogy ügyfele a hülye és hogy a telefonos távdiagnosztika egy legális…..
Azért nem semmi ország az, ahol a második számú kereskedelmi tévé reggeli hírműsorába olyan dilettánsok beülhetnek, mint Jakupcsek Gabriella, a hazugságvizsgálóval (is) ótvaros nagyot bukó, szigorú matektanárnőre emlékeztető "riporter" vagy "műsorvezető".…..