Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Novi1

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tisza-tó Kelet-Magyarország legnagyobb , mesterségesen létrehozott tava. Nyáron akár 260 millió m3 vizet is tárolhatnak benne. S bár ez még nem számít Guiness Rekordnak, de a lánykori nevén Kiskörei Víztározónak nevezett alföldi vízen sok-sok „leg”-el találkozhatunk. Legyél Te a legokosabb,…..
Gödön a dunaparton áll egy fa, sok, sok máriaképpel, szentképpel. A kerékpárútról látható. A fa története röviden, akit érdekel.Egy idős házaspár tartja rendben annak a fának a környékét, ők csinálták a padot is elé. Amikor kiköltöztek Gödre 2000-ben, már volt egy…..
Az utóbbi időben sajnos nagyon keveset horgászom, a tavalyi év katasztrófa volt ilyen szempontból, ezért elhatároztam, hogy idén több időt töltök vízparton. A fogási naplómban pár x már jeleskedik, de halbeírás sajnos még nem történt, a régi bejáratott helyek nem adtak halat.  Egy kedves régi…..
Itt a süllőszezon közepe, aktuális, hogy megnézzünk néhány süllős pálcát. Terveim szerint egy sorozat lesz, a szezonban - bár jócskán ki fogunk csúszni belőle - minimum 6-8 botot meg szeretnék vizsgálni, ennek az első része következik. A tél fényei a legszebbek! Bár alapból sokkal jobban…..
Végre ismét lejutottam a Tisza-tóra. Kollégám három napos hétvégi horgászatot tervezett, szombatra betársultam hozzá. Szép csendes, csak enyhén szeles, napsütötte idő ígérkezett.   A Fűzfás morotván már több csónakból horgásztak, halat senkinél sem láttunk, a halak nem voltak étvágyuknál.  Fényes…..
Parázs fölött nyárson sütni hangulatos dolog. Szalonnát, kolbászt... a zsírját kenyérre csepegtetni... nyami. Kirándulások, több napos horgászatok alkalmával már próbálkoztunk nyárson, parázs fölött halat is sütni, például csukát beirdalva, szalonnával megtűzdelve. Az…..
Vízparti randevúk Az elsők... 2016.06.06 06:50:32
Mission 4. Az első komolyabb bevetésem! Eddig csak délutánonként próbálkoztam, de most rendhagyó módon hajnalban keltem. Döcögve kanyarodom ki a garázsból, hideg még a motor. Az én vérem viszont pezseg, nem vagyok fáradt. Hajt az izgalom, az újdonság szele, a kíváncsiság, hogy vajon ma mit tartogat…..
Novi1 2016.06.07 21:43:33
Visszakanyarodva az előző rész nyers szövegéből természetesen szakítottam némi időt a pihentető horgászatokra is. Szemet gyönyörködtető tájakon hódolhattam kedvenc hobbimnak. A folyóvízi torpedók rendre átmozgatták elgémberedett testrészeimet, ennek köszönhetően a hosszú unalmas percek elmaradoztak.…..
Az első madárcsicsergések hajnalban kúsztak fülembe. Nem akartam felkelni, az előző napi italozgatás mellékhatása érződött a fejemben, ahogyan a gyomrom is tudatta rendesen, hogy behabzsoltam az este. Nem volt mese, ki kellett húznom – akarom mondani, tépnem – hálózsákom…..
Novi1 2015.01.24 12:31:36
A horgászok körében mind népszerűbbek a finomszerelékes technikák, ezek közül is egyre nagyobb tábora van  a feeder botos horgászoknak. Szerencsés vagyok mert két kiváló feeder szakértőt is ismerek, mindkettő a Matula Team Keszthely tagja: egyikük az öcsém Csaba, …..
Novi1 2013.01.22 20:54:39
Egy kedves ismerősöm szólt a múltkor, hogy megindult a Dunán a süllő az általa horgászott vizeken, kérdezte, nincs-e kedvem vele tartani valamelyik este. Természetesen volt kedvem, egyeztettünk, és megbeszéltük: a hétfő mindkettőnknek jó lesz.Vasárnap megjött a hidegfront,…..
Novi1 2012.10.19 21:49:07
  Ezzel a kérdéssel kezdtek a német autópályán a rendőrök, nem sokkal az után, hogy egy fekete, ötös kombi BMW-t pillantottam meg az útszéli fűben - perceken belül beelőztek minket. Majd, úgy 130-nál elénk vágtak a belső sávban jobbról - ekkor még semmit sem…..
Megkezdték a Tisza-tó  téli vízszintjének emelésést. A tározó töltés üteme előreláthatólag 5-7 cm/nap, a tervezett duzzasztási szint a Kisköre-felső vízmércén mért 680+10 cm lesz egyúttal az öblítő csatornákat szabályozó műtárgyakat is megnyitották. A csuka most…..
A vízleersztés utáni 'vasas nap' eredményessége hatására szerdára is szabadságot vettem ki. Már korábban is szemezgettem az ólomfejes horogra (JIG) kötött műlégyszerű csalikkal, de most, hogy a napokban egy ismerős említette: a sekély vízben kiválóan működött csukára a…..
A süllő ha éhes a vasat is megeszi. Természetesen nem küzd vashiánnyal és a fémek ízét sem kedveli, egyszerűen csak ennni szeretne. Táplálék, vagyis kishal, béka, esetleg rák után kutat.  A vízben a jól vezetett támolygókanál sérült,…..
Pár napot a Ferenc-csatorna  mellett töltöttünk. A csónak amit kaptam picit eresztett, így minden reggelt testedzéssel kezdtem. Természetesen a hal érkezésem előtt két nappal evett irtózatosan, - ottlétünk alatt szinte senki semmit nem fogott, - a szakértők komoly…..
Novi1 2011.08.05 15:09:29
@hzizi: hmmm... c'est la vie, ezexerint nem kaptál /most se/ hazugságon >;-))
A Maconkai-víztározón 2011. június 18-19-én került megrendezésre a   "X. Jubileumi Haldorádó - Sikeres Sporthorgász Nemzetközi Feederbotos Kupa" páros feederbotos horgászverseny. A méltán népszerű kétfordulós páros nemzetközi megmérettetést a…..
Novi1 2011.06.20 19:17:00
Már várjuk a tavaszt, de a tél még tartja magát, a fák ágai közt bújik meg, lapulva, hangtalanul. Mozdulatlanul simul, visszafojtott lélegzettel, észrevétlenül, némán. Vár...Eljárt felette az idő, megkopott hófehér bundája, meglágyult zord tekintete, és haragja sem a…..
Egyik kedves olvasmányom Herman Ottó munkája: A Magyar halászat könyve. Ebből idézek most:Halászaton, úgy a bokorban járó, mint a kishalász is, kizárólag hallal él; otthonról csak kenyeret, hagymát, sót és paprikát viszen, külön hófehérre mosott vászonkendőbe -…..
Novi1 2011.02.19 22:19:33
  A halpucolás nemes feladatát a férfihorgász maga végzi, nagy szakértelemmel és örömmel - boldogan. De mi van, ha nem vagy se férfi, se horgász, ellenben hazavittedd a szép kerek sárgás pontyocskádat a karácsonyi ebéd/vacsora fő fogását? Segítek.Elsőre egy…..
Novi1 2010.12.20 17:36:47
@baliquez: "Kakilyukát még a hosszanti felvágás előtt körbevágjuk körömnyi területen és kidobjuk."
@Bogi24: "Én is ki szoktam vágni a seggét, mielőtt felvágom a hasát,..."

WC papir, Szilvia nuku? :-))))))))
Sorry: >;-))
Régóta fogalmazódnak már bennem e sorok, s végül a pontot az i-re az tette fel, mikor barátom a dunai pecázás közben egyszer csak összepakolt, elővette telefonját, tárcsázott, majd közölte a hívott féllel, hogy eladó a rakós szettje mindenestől, és a láda is. Őszintén…..
Két okból kedvelem a csukát - egyrészt mert élmény rá horgászni: mohón rabol a csalira, a horgon pedig veszettül védekezik - másrészt mert szálkássága ellenére a húsa nagyon finom.A  csukából készült ételek igazi ínyencségek: a csukapörkölt…..