Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldelve

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy divat manapság szidni a közoktatást azzal a szöveggel, hogy "nem ad semmiféle hasznos és gyakorlati tudást a fiataloknak", melyhez gyakran hozzáteszik a humán tantárgyak (magyar, történelem) bírálatát, olykor feleslegesnek minősítését, illetve a tisztán szakmai órák igényét (szakmunkások ne…..
Zöldelve 2019.11.17 08:11:17
Eddig olvastam: "A gondolkodás vagy kognitivtás két módon is fejleszthető: a kompetenciákra összpontosítással (pl kommunikációs készség, lényeglátás, kreativitás, rendszerező készség javításával) vagy bizonyos ismeretanyagok közvetítésével."... tovább nem, mert ha valahol a kognitív képességek halmazából nem kiemelendő a problémamegoldás igencsak szerteágazó témaköre, ott nincs miért az oktatás feladatairól beszélgetni.... Az egésznek ugyanis ez a valódi célja, a többi önmagáért való. És ebben merül ki a vizsgálat módszertana is - amire a cikk írója kezdett ráérezni, de nem mondta ki: azt van értelme oktatni, amit az egyén vagy a közösség a saját vagy környezete működésének, működési kontextusának, interakcióinak megértésében, a változások hatásmechanizmusának modellezésében, és az elképzelt-kitűzött célok ezen összefüggések közötti iteratív értékelésében és az oda bezető út modellezésében és megvalósításában hozzásegíti.
Ebbe sokminden belefér és bele is kell férjen, egy nagyon fontos kitétellel: nem lóghat a levegőben, nem lehet mennyiségi a cél. Például: megértem, hogy Petőfi és Arany és Ady és X és Y összes verse értékes és csodaszép, de a verselemzés aszintotikusan járul hozzá a fenti célhoz: míg egy darabig nagyon sokat, egy határon túl az egységnyi verselemzés a ráfordított energia szempontjából semmit sem tesz hozzá, miközben ha ugyancsak irodalmi témában valami másra váltva üegint magy hozzáadott értéket nyernénk. Máshogy fogalmazva: hasznosabb lenne sokmindenből kevesebbet és interdiszciplináris összefüggéseiben oktatni. Az más kérdés, hogy erre nincs berendezkedve a rendszer. Tehát pusztán a tananyag oldaláról sem lehet megközelíteni.
Zöldelve 2019.11.19 12:38:12
@math0: Neked pedig az emberi agy működéséről nincs fogalmad, barátom. Látszik, hogy annyira hozzáidomultál a magyar oktatási rendszer öncélúságához, hogy képtelen vagy kicsiti is kitekinteni belőle. Vagy legfeljebb egy kicsit. Sajnos ilyen mentalitással nem az a baj, hogy a gyerekek nem épülnének belőle (pedig nagyon is, ahogy a hülyeségek, a fals minták is rögzülnek), hanem, hogy a magyar közoktatásban tevékenykedő pedagógusok jeletős része (tisztelet a nagyon ritka kivételnek) alkalmatlan lenne ilyen rendszert működtetni, hisz ő maga sem lát át összefüggéseket. Ahogy ennek te is ékes bizonyítékát adtad - akár pedagógus vagy, akár nem.
Szilvi türelmét rendesen próbára tette a MÁV, amikor a szokásos jegyrendelés folyamatában hirtelen felbukkant egy apró hiba. Az agyégető ügyfélkezelésnek köszönhetően még a kiabálós bekezdést is érthető. Mert ahogy az életben, úgy itt is igaz: ha valami egyszerű, akkor miért kell…..
Zöldelve 2019.11.13 08:20:46
@Péter 2: De bizony van. Úgy hívják, hogy passzív szenvedő szerkezet. Még ha irodalmi környezetben kerülendő is, üzleti életben, jogi és műszaki kontextusban sokkal inkább helyénvaló a használata. Miért? Mert a magyar nyelvben a passzív szerkezet akkor idegen (bántó, rossz), ha a valódi alany benne marad a mondatban vagy a szövegkörnyezetből pontosan kiderül - ám a szóismétlés elkerülése végett vagy bizonyos hangulat keltése céljából ilyen esetekben is használatos (hoppá, ez is passzív). Viszont ha a valódi alany nem határozható meg a közlés időpontjában, bizonytalan, és csak a cselekvés a közlendő lényege, akkor teljesen jogos .
Hogy mondanád te helyesen? "Visszautalják a pénzt"? Kik? A MÁV, a Simple, az OTP? Nem tudni. Jobb lenne a "valaki vissza fogja majd utalni"? Kétlem, mivel a ennek egész más a jelentésszinezete.
Tehát azt állítani, hogy a kifejezés "nem magyar", erős túlzás.
(nyelvesztelen.blog.hu/2008/10/13/szenvedunk)
avagy: Segítség! A főnököm elkérte a Facebook-jelszavamat! Egyre több ilyen esetről olvasni: egyes munkáltatók, vezetők úgy gondolják, hogy ezt nekik szabad… Nemcsak Magyarországon, több panaszt olvastam külföldi oldalakon is – sőt, ott mintha előrehaladottabb lenne ez a probléma, mert ott már a…..
Zöldelve 2019.10.02 06:53:39
@Online Távmunkás: ennyi! Pofon egyszerű. Ha egy munkaadaó valamiért magánprofilokhoz ragaszkodik, az már gyanús kell legyen, hogy nem lesz máshol sem határ a magánszféra körül.
(Kép: nepszava.hu) A múlt hét híre kétségkívül a Budapest-Belgrád vasút kivitelezéséről szóló döntés volt, amiről 24 óra leforgása alatt kiderült, hogy a változatosság kedvéért Mészáros Lőrincnek fog milliárdokat fialni. A Fidesz szerint szakmai döntés született. Ha azonban megkapirgáljuk az…..
Zöldelve 2019.04.30 07:04:09
@hajnal.ferenc: Az EU várhatóan be fog keményíteni a kínai árubeáramlás ellen. Már azzal is, hogy Aliexpress és társai kétvéven belül értékhatár nélkül vámkötelesek lesznek. És
Ez csak a kezdet, bár az EU közben mindent megtesz, hogy a belső ipart megnehezítse. A high-tech pedig nemlétező. Szóval vagy összeroppan az EU gazdasága, vagy felébrednek és megvédik. Az első esetben valóban kurva nagy hadznot hozhat egy jól kiépített vasútvonal - aminek lehetne ez egy része. De mi van, ha a másik jön be? Kétlem, hogy ezzel a beruházással Kína kockázatot vállalt volna. Azt a magyar adófizetők nyakába varrták. A galeri pedig így is, úgy is szakít. Most az irreális túlárazással, később vagy hoz a konyhára, vagy nem. A lehetséges veszteséget más viseli. Elapadnak az EU pénzek. Mégis miből lehetne tovább finanszírozni a banánköztársaságot?
Egyesek nagyon modernek akarnak lenni és rákötik a gyárukat az internetre, mert hogy az milyen hatékony és ez a jövő. Azt mondják ez okos dolog és ez az út. Varga Mihály is nemrég kijelentette, hogy "a digitális átállás ugyanis kulcsa a magas ütemű gazdasági növekedésnek", vajon ugyanígy látnák ha…..
Zöldelve 2019.04.11 15:20:58
A múlt századforduló attól volt hangos, hogy elkezdtek elterjedni az autók. Durván repesztettek 10-30km/h-val és hát szegény lovak... pár generáció kellett, mire megszokták... ja, nem... kiszorultak a közlekedésből. Nem egy és nem két felháborodott újságcikk jelent meg világszerte a hangos, büdös, száguldozó és felettébb veszélyes géphajtotta járművekről. És tényleg voltak balesetek, és egyszer csak megalkották a közlekedési rendzabályokat és... még mindig vannak balesetek. Sőt, durvábbak. Visszatérnénk a konflishoz? Kétlem. A sok elégetett kőolaj telekormozza a levegőt, durván hozzájárul a felmelegedéshez. Kicsit megkésve, de megint felfedezzük az elektromos meghajátást. Egyszer csak kiszabadult a kalitkájából az internet és boldog boldogtalan rákötötte a dolgait. Céges és személyes adatok tömkelege, nemzetbiztonsági jelentőségű információk kerülte rossz kezekbe. Megoldottuk? Nem igazán, de dolgozunk rajta. Még mindig lehet (D)DoS-olni egy szolgáltatást, még mindig lehet biztonsági réseket találni legeltejedtebb webmotorokban, de egyre kevesebbet. Cégekben és végfelhasználóban is egyre erősebb a biztonságtudatosság. Persze ehhez kellenek nagy bukták, GDPR jellegű fellángolások a döntéshozók résézről. De egyre inkáb az emberi múlasztás és nem a technológia van a kiszivárgások mögött.
Az I4.0 és az IoT hype. Kétség kívül. De iparról beszélünk. Az eloszott technológiák nem újak ezen a területen. Sőt, régiek. És ez a nagy baj. Nem egy és nem két Windows 2000 fut még ipari gépeken. És most nem csak kishazánkról beszélek. Az ipar lassan vált. Egy gyártóberendezést akkor kezd csak igazán hasznot hozni, ha 0-ra értékcsökkent. Ami le van telepítve, annak tíz-tizenöt aktív évet szánnak. Ha valakinek hirtelen eszébe jut, hogy hoppá, jó lenne már ezt az ősi oprendszert lecserélni, a gyártó vállat von és elnézést kér, de már az új modelleket gyártja csak új oprendszerrel, azok tök új szoftverek, amik nyilván nem hajtják meg az elektroncsöves ősöket. Ki lesz az, aki kidob, egy működő, profitot termelő technológiát, csak mert régi a szoftvere? Senki. De a multik nem engedhetik meg maguknak, hogy ne lássák, tervezzék, sőt vezéreljék globálisan a termelést. De ki hajlandó manapság saját világszintű infrastruktúrát létesíteni, bérelt vonalakat fizetni? Hát, lassan senki. És akkor jön egy manager aki egy konferencián hallotta ezt az IoT izét, meg a felhőalapú SCADA-t. Juhééé: megtakarítás a láthatáron! Vezessük be! Jó esetben összeeresztik a központi IT és a helyi ipari csapatot. Csakhogy néznek egymásra, mint borjú az újkapura. Mintha nem egy nyelvet beszélnének. Az IT szerint patchmanagement, meg központi víruskergetés, meg tartományba kapcsolás, meg miegymás kell. De nem lehet, mert ahhoz fel kéne frissíteni az összes mindenséget, de a fentiek miatt arra az isten pénze nem lenne elég, nem, hogy megtakarítás legyen belőle. Rosszabb esetben megkapja a telephely feladatba, hogy ide tessék bekötődni, de tegnapra. Senki nem tudja, hogy ez milyen szaktudást igényel, ha mégis sejtik, akkor gyorsan rájönnek, hogy nincs olyan házon belül, mert honnan lenne. Na, gyorsan felfogadnak egy céget jóárasítva, aki majd jól megcsinálja. Namármost az a cég vagy IT és nem látott még ipart, vagy ipari, és akkor kb annyira ért hozzá, mint a bentiek. De vállalkozók, elvállalják. Csinálnak valamit, működik is. Átveszik, kifizetik. És akkor valaki rátalál.
De nem igaz, hogy nem lehet jól csinálni. Az olajipar még egy jó ideje nem használ saját infrastruktúrát a terepi állomások központi felügyeletére, de nem kell messzire menni, Pest távfűtési rendszere is így működik. Ha jól ki van találva, meg van csinálva, akkor az menni fog.
A hiba ott van, amikor már nincs saját központi felügyelet, hanem kint van a felhőben. Ha ott bármi éri, akkor csak pislogsz. Nem a te infrastruktúrád, nincs ráhatásod, azt sem tudod, hova rohanj a tűzfalhoz a porltóval. És ha ezzel azt is párosítod, hogy nincs egy backup megoldás, amit ilyenkor be lehet röffenteni, akkor állhatsz át kézi vezérlésre.
Van még egy: nemrég történt egy cíberbetörés egy akvárium vezérlésén keresztül. Értsd: a kínai arduino kínai wifi shieldjében lévő protokoll stack impelemntációban volt egy rés, azon keresztül megszerezték a hálózati hozzáféréshez szükséges adatokat és pikk-pakk bent voltak a hálózaton. Mert hát úgy-e az akváriumnak a céges hálózaton kell lógni. Fillérekért lehet IoT célra gyártott lapkákat venni, de ez nem jelenti azt, hogy legalább szándékolatlan rés nincs rajtuk. Ha szándékolt nincs is. Igen, lehet ESP8266-al pikk-pakk IoT eszközt gyártani. Imádom a kis cuccot, de vajon rábíznám-e a gyáramat? Auditálta-e valaki nem kínai a firmware lecserélhetetlen részét, milyen megfelelőségi minősítései vannak? A baj, az, hogy nem kell barkács megoldásokra gondolni, simán benne lehet ez vagy bármelyik másik SoC egy "gyári dobozos" eszközben, amit beépít jóárasított vállalkozó, hogy megoldja a gondjainkat... vagy épp nem...
Január 1-jén jelent meg a Baptist News Global oldalán egy írás Mark Wingfield véleményéről – aki egy Dallasban szolgáló baptista lelkipásztor –, amely az új év első napjaiban felrobbantotta az angol nyelvű keresztény sajtót. Habár a cikk az amerikai helyzetre vonatkozik, és elsősorban azt értékeli,…..
Zöldelve 2019.01.10 13:15:50
@Halász Patrik: Mindig olyan jó látni, hogy vannak tévedhetetlen emberek! Akok az Isteni tudással születnek és halálukig, és az után is megőrzik azt töretlen fényében. Sőt, beragyogják vele a világot!

Nem mellesleg Jézusról is kb így vélekedhettek a zsidók... - vagy, hogy közelibb pldával éljek, Kálvinról a katolikusok...

Bigottság, az a nagy baj. Meg a lapos Föld...
Sokan sok helyen foglalkoztak már azzal, hogy mi is az állam, honnan jön a legitimációja, mik a határai, hogyan épül fel, milyen típusai vannak, mik a minimum követelményei egy demokráciának. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy politológiai szempontból jó időben élünk, mivel mindezen…..
Zöldelve 2018.12.14 22:08:50
@Ballib vagyok mert rettegek: Na kérlek, ez a 100%-os vegytiszta fityiszpropaganda. Magyar nagytőke? Na, ne vicceljünk. Igen, tudjuk, hogy ez volt a kimondott cél. De csak elméletben képzeljük el, hogy egyszer elkergetik ezt a rabló bandát és nem egy másik rabló banda jön a helyébe (csak hogy elejét vegyük a "ha nem vagy velünk ballibsi" vagy dumának, mert az is gyári fordulat a fityiszakadémián). Szóval, tételezzük fel egy percre, hogy tényleg felelős kormánya lesz egyszer az országnak. Mije maradt, amiből gazdálkodhat? Semmi. Vagy a haveroknak tőkekkoncentrált kezében van, vagy a bányászbéka segge alatt. Ideértve a nem termlelő ágazadokat, mint a szociális szféra. Na, ebből nyilván senki nem fog tudni Kánaánt varázsolni. És mi lesz? A jónép pofára esik, hogy hiába szabadultak meg a személyi kultusz-fityusztől, kiderült, hogy üres a kassza. És akkor kénytelen kelletlen visszasírják vagy vissza is hívják fityisztánt. Meg van ez konstruálva kérem... Nem a migránsok teszik tönkre ezt az országot, hanem a nagy magyarok. Bravó.
Egy biztos: már nem kezdődhet rosszul a jövő év. Megalakul Kásler Tízparancsolat Miklós nagy álma, a Magyarságkutató Intézet. Apró öröm, hogy egy másik, orbánista gittegyletet, a nyelvstratégiait megszüntetik...
Zöldelve 2018.11.12 08:34:24
Rohadtul nem tanulunk a történelemből. Nem kell egy fél évszázad, hogy ismét vonzó és kívánatos legyen az, amit az átkosban... hát... átkoztak az emberek. Csak mert van egy amúgy valós probléma, amire adnak egy teljesen rossz választ (nerimádók kedvéért: a többi válasz sem jó, sőt, de attól még ez nem.lesz az). Namármost ahelyett, hogy kiindulnánk a jelen mérhető tényeiből, úgy, mint túlnépesedés, túlfogyasztás és klímakatasztrófa (a.k.a. mind ki fogunk pusztulni záros határidőn belül, mégpedig nagyon csúnya stílusban), és ennek tükrében a valódi tudományt végre a helyén kezelnénk (a.k.a. ez az egyetlen esélye az emberiségnek), elkezdünk "amerikai" és "magyar"-kodni (meg a többiek), mintha a múlt inkább csak vélt dolgai bármiben is segítenének túlélni. Nem fognak. De nem meglepő, hiszen ha el lehet adni a magyarság (egyébként tényszerű és a közösség szempontjából szomorkás) drasztikus fogyását nagyobb problémaként, mint azt, hogy már így is kétszer annyian lakunk ezen a bolygón, mint kéne - akkor el lehet adni azt is, hogy a múlt fontosabb, mint a jelen vagy a jövő. Van egy pont, ahonnan egy izolált kultúra már nem képes megfordulni a kipusztulás útján (az emberiség a Földön van izolálva). A halál/elmúlás/kipusztulás/stb közeledtével a tagadás és terelés nem egy szokatlan reakció. Lehet, hogy ez az egész csak agonizálás része. Az áltörténelem (és úgy egyáltalán a dicső múltra figyelés), áltények, a valódi problémák elfedése és álproblémák erőltetése egy félműveletlen (vagy tehetetletlen, magát tehetetlennek megélő) társadalomban egy szűk réteg túlélési esélyeit növeli (elméletben, mert bizonyíték nincs rá). Ennek a felépítését látjuk. Viszont a fentiek alapján azt is jelenti, hogy a valódi jövőről lemondtak. Legalábbis a társadalom egészére nézve. Igenis milliók lesznek "az út szélén hagyva", ha fenntarthatatlan lesz (már az, csak még a tehetetlensége nem engedi összeomlani) a gazdaság, azbélelmezés, a vízellátás, stb... Röviden: bármilyen dicső is egy vélt vagy valós múlt, pontosan nulla azaz nulla mértékben segít megoldani a ma és a jövő problémáit. Egyszerűen azért, mert bár a hozzáállás lehet(ne) minta és követendő (pl. hogy és miből is alapították az Akadémiát?), az aktuális konkrét problémák köszönőviszonyban sincsenek a múlt problémáival (nem kisebbek-nagyobbak, csak mások és nagyon más eszközök mellett és körülmények között), ergo a megoldási modellek sem használhatók. Ha pedig erre fecséreljük az erőforrásokatbés a fogyó időt, megszívjuk. Hamarabb, mint mások, jobban, mint mások...
Zöldelve 2018.11.12 16:18:33
@Helga Beauty Salon: Nem mndegy, hogy egy (vagy három) hajót vezetsz neki a szikláknak, egy országot vagy az egész földet.
Másfelől soha nem mondtam, hogy a nemcsinálás a megoldás. Kurvára nem. A (kultúrált) vita viszont igencsak hasznos, mert ha egy ember vagy egy szűk kör gondolatai körül forog minden és minden más vélemény elhallgattatik, akkor bizony sokkal nagyobb az esélye a tévedésnek. Az lenne az igazán hasznos, ha nem mindenhez (is) értő megmondóemberek ülnének a magas székekben, hanem olyanok, aki alázattal elfogadják a korlátaikat és nemhogy elfojtják hanem kikérik mások véleményét.
A hibás döntés lehetősége benne van a pakliban mindenképp, mert senki (még a megmondóemberek sem) rendelkeznek abszolút tudással. De, ahogy egy dakota közmondás tartja: tobb szem többet lát. A tét pedig egyre komolyabb. Viszont úgy tesznek (és mindenki, aki követi őket), mint a kiskakas, aki szerint csak ez a kis szemétdomb a világ. Ha elfogy, odébb lehet állni. Nem lehet barátom, nincs hova, pont ez a baj - mert vagy ott is túl sokan vannak, vagy nem lehet ott élni. Ha mást nem, azt a következtetést le kellene vonni a dolgok alakulásából, hogy most aztán tényleg itt van az ideje félretenni a kisstílűséget, nacionalizmust és minden egyebet, ami a tágítás helyett szűkíti a nézőpontot, és keresni "A" megoldást. Célirányosan és pragmatikusan. Mindenki, akinek van egy kis gógyija. Mert - lassan mondom: ki fogunk pusztulni. Nem csak "mi magyarok", mindenki. Ezzel kéne törődni, mert bármily hihetetlen, a migráció mögött is ez áll és nem holmi conteo (csak az összeesküvést könnyebb megemészteni, mint azt, hogy kampec). Ehelyett mit csinál itt mindenki? Pont hogy a conteokat hajkurássza. Aki meg felnyithatja a szemeket, azt lehülyézik és elhallgattatják. Miért is?
  Szerény véleményem továbbra is az, hogy a Fidesz egy középszerű párt. Messze van a profizmustól, a kormányzásra való alkalmatosságtól, attól, hogy hatékonyan, eredményesen és professzionálisan vezessen egy országot. A Fidesz- nek és benne Orbán Viktornak a politikai értelemben vett létezése…..
Zöldelve 2018.10.27 12:56:16
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Igaz. De fordítva is igaz lenne. Sajnos az ócsárolt ellenzéki pártokra is. Legalábbis azokra, akikre gondoksz. Ugyanúgy alkalmatlanok lennének, mint a Fidesz. Csakhogy tény, hogy most nem ők taszigálják a szakadékba az országot, hanem az imádott Fideszed. Az nem mentség, hogy "ők is ugyanezt tennék". Föleg azért, mert még te sem látsz be egy olyan alternatív univerzumba, ahol az az alternatíva épp a valóság és az elméleted igazolása lehet. Addig pedig az ilyen érvelés semmi egyéb, csak a butaság bizonyítéka.
Ideje végre körüljárni ezt a témát általában is, meg írni a cikkről ami kiverte nálam a biztosítékot, hogy megírjam ezt a cikket. "Mobilappal is szavazhatnak idén az amerikaiak" Na mi van, nincs para orosz hackerektől? Úgy tűnik. Megtudhatjuk, hogy ez a módszer csodás és csak a jó csak a jó. "Ha…..
Zöldelve 2018.08.10 11:54:43
@GABOR2: Nos, ha nem lenne félanaéfabéta a magyar társadalom, nem itt tartanánk, és nem lehetne fél zsák krumplival megvenni egy fél országot. És pont hogy ez tudná kizárni a csalás lehetőségét. Valamint nem, a legjobban védett rendszereket nem törik fel, de arról nincs szó a médiában. Összemosod a technikai hekkelést a crackeléssel és a social engineering-el. Az USA kapcsán ez utóbbi történt valószínűleg. A magam részérő nem engedném választani a digitális analfabétákat, de ez sajnos diszkrimináció, és nem is elég, mert a attól, hogy valaki látszólag tudja használni a technikát, még simán félrevezethető pár olcsó trükkel. Az intelligencia sem garancia a világban való eligazodásra, ahogy a lexikális tudás sem. De sajnos pont azért adna plusz lehetőséget a csalásra egy ilyen rendszer itt, mert erős a social engineering (zsák krumppli) alacsony a digitális készségszint.
Ha valahol igaz a tétel, hogy nem mind arany ami fénylik, akkor az akciókamerák területén biztos. Jó lesz vigyázni!..
Zöldelve 2018.06.13 22:28:08
@annyi amennyi: a gearbesten nincs. Az aliexpressen viszont tarol (ott van hivatalos Yoi bolt is) és csak jót olvastam róla. Kicsit húzós viszont az ára. Kínából érkezve nagy eséllyel vám és áfa alá esik. Lehet EU-ból is rendelni, az alapból magasabb. A paraméterei és a tesztvideók meggyőzőek.
A digitális rendszámtábla jelenleg kísérleti fázisban, az amerikai Sacramento városában tesztelik az eszközt. Szakértők szerint hamarosan egyre több helyen fogja felváltani a hagyományos rendszámtáblákat.   Már egy ideje dolgoznak a digitális rendszámtábla bevezetésén Kalifornia államban, az első…..
Ez egy kalapemelős poszt. Ilyet kurvára ritkán írunk, de most helyzet van. Kormányváltó hangulat, botrányt botrányra halmozó (köszi Simics), defenzívába szorult, vergődő, sőt lassan pánikba eső Fidesz. Kicsúszott a kezükből a saját sorsuk, már csak az ellenzék baszhatja el, csak ebben bízhatnak. Ez…..
Zöldelve 2018.03.18 07:53:32
Ez az oldal, amire a cikk hivatkozik: rendszervaltas2018.hu
Sajnos alig van még kitöltve a "legesélyesebb" oszlop, pedig osztani kellene
NERtárs-blog 2018. Kire voksoljak? 2018.01.01 11:14:08
Eljött 2018. Túl vagyunk a halászlés-bejglis-lencsés-virslis kajakómán, mindezt leöblítettük az újévi pezsgővel, Áder szavait is figyelmesen végighallgattuk; úgyhogy rákoncentrálhatunk az új év adta lehetőségekre. Ezen a ponton pedig nem feledhetjük el, hogy áprilisban választások lesznek. Őszintén…..
Zöldelve 2018.01.02 10:48:28
@Éhesló: Otthon maradni? Értem én, de ennél rosszabbat csak a rájuk szavazással tehetsz. A nem-szavazók nem számítanak. Tehát egyfelől az ilyennek mindegy, utána nincs erkölcsi alap puffogni. Másrészt ha mandátumban esetleg nem is, de legalább szavazatszámban ki lehetne mutatni, hogy mennyire nincsenek többségben. Mert az már látványos lenne, ha egyharmad szavazattalé kétharmad mandátumot vinnének. Márpedig ez lesz. Minél több a távolmaradó, annál inkább.
Érdekes kategóriát jelentenek a filmvilágon belül a második világháborús alkotások, melyek hihetetlen sokszínűséggel mutatják be az 1939 és 1945 közti időszak történéseit, csatáit és különlegességeit. Ebbe a bizonyos sokszínűségbe beletartozik, hogy egyes filmek inkább vidám megközelítésben, mások a…..