Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NaposviDámság

79 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Életünk során számtalan meghatározó pillanatot élhetünk át egyes élethelyzetekben, amihez abszolút nem szükséges az ötös lottó főnyereménye, mégis minden porcikánkat magával ragadhat, ha átadjuk magunkat a jelennek. Annak a pillanatnak, melynek falai között nem ostoroz a megszökött múltunk, és…..
Besüt a délelőtti napfény a zsalugáter résein. Kalandozik fürgén az ujjaimon. Kezemben egy bögre kakaóval emlékszem vissza a mögöttem haladó pillanatokra, melyek örök-nyomot hagytak emléktáramban. A legboldogabb pillanatok mindig váratlanul robbannak be az életünkbe. Igen, kopogtatás nélkül. -…..
Szangvinikus vagyok? Titokzatos? Szívmelengető? Kalandor? Lázadó? Álom-váltó? Érzékeny vagy talán inkább érzéketlen? Szerelmes? - Naná, hiszen egyszer élünk, de akkor nagyon!Világéletemben mindig más tett boldoggá, mint a legtöbb embert. Egyeseket az tesz boldoggá, ha tárgyakat gyűjthetnek; engem…..
Kivel szeretsz a legjobban beszélgetni? Kivel lehetsz a legőszintébb? Szeretsz egyáltalán beszélgetni? Szeretsz az életedről mesélni? Szeretsz utazni? Szeretsz enni? Mit szeretsz a legjobban? Ismered önmagad? Vonzanak a különböző kultúrák, melyek körbevesznek utazás közben? Pár hete mosolyogva…..
Emlékeszem arra az életszakaszomra, amikor még óvodás voltam. Hetekig készültünk versekkel, táncokkal, hogy amikor eljön a várva várt Anyák napja, akkor minden olyan emlékidézővé váljon. Gyermekszívvel álltunk, és izgatott mosollyal néztünk egymásra, hogy vajon minden olyan jól fog-e sikerülni,…..
Sétálok Cinque Terre tengerpartján, közben pedig merengek a messziségbe. Nézem az eget, magunkat látom benne, amint színes dallamossággal tombol az égbolt, közben pedig rohannak a felhők az égen. Szállnak a madarak felhőtlenül, vajon merre mennek szüntelenül? – Talán jó messzire. Bár én is madár…..
    Két hónap múlva elindulok egyedül az ismeretlenbe. Jobban mondva egy hátizsáknyi kalandvágy társaságában – fogalmam sincs, hogyan lesz.  Tudjátok, teret adok a spontaneitásnak. Vágyom a valami újra, az ismeretlenre. Arra, hogy teljesen kiessek a komfortzónám öleléséből, a megszokott…..
Ü lünk a parton. Merengek a körülöttem táncoló világon. Elidegenedett emberek, miközben tajtékzik lelkük, a nem találom a helyem érzéstől. Engem is próbál formálni a világ, kisebb-nagyobb sikerrel. -igazság szerint, nem igazán tud. Egy nap megfogadtam valamit. Azt, hogy mindig hű maradok…..
Tomboló lelkemet ringatja a hintaszék, közben pedig cikáznak a gondolataim az elmém peremén.  Elképesztő napok vesznek körbe bennünket mostanság. – ti is érzitek?  A szívem kihagy egy-két ütemnyit. –kezemben az Édeskönyv-em. Fura érzés fogni a gyermekkori álmom egy darabját. A pöttyös könyvet, amit…..
   Elképesztő érzelmeket vált ki belőlem, ha az elmúlt napokra gondolok. Mostanában olyan érdekes, megmagyarázhatatlan gondolatok cikáznak bennem; körülöttem. Hamarosan lezárul egy fejezet az életemben,ami a hónapok múlásával mindennapjaim boldogítójává nőtte ki magát. Az elmúlt napokban…..
  Elszállnak az évek. Emberek jönnek, mennek, maradnak mindennapi életünkben. Rohamosan telik az idő, és mindeközben milliónyi perc szökik meg, amit talán észre sem veszünk.. A hegy tetején állok síléccel a lábamon. Teljesen levesz a lábamról a körülöttem táncoló világ, amint éppen rabul ejt…..
    Mindenkinek van egy gyermekkori álma; egy terve, amiből szeretne valóságot alkotni élete során. Egyesek a Wall Street farkasai közé szeretnének jutni; mások az utánozhatatlan Meryl Streep nyomdokaiba szeretnének lépni. Vannak akik építészmérnökök szeretnének lenni kicsi koruk óta, még mások…..
    Emlékszem, amikor feküdtünk egymás mellett, és suttogtad a közös levegőnkbe, hogy soha ne adjam fel. Akkoriban még úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó, hogy valóra váltsam az álmaimat. Tartottam attól, hogy mi lesz, ha az álmaim félúton meghátrálnak, és remegve megálljt parancsolnak, mert…..
Életünk receptje Életem receptje 2017.11.11 18:25:59
  Szentendre felé tartunk sebesen a főúton. –lenyűgöző látvány táncol körülöttünk. Szeretek Vele lenni. Huncut, göndör fürtjeimmel játszik a szél.  Álmodozóan nézem a felettünk táncoló romantikus jelenséget, kikönyökölve az ablakon. Versenyt futnak az égbolt játékosai, és közben különböző…..
  S   étálunk a rakpart rejtélyes lépcsőfokain. Nézem, ahogyan táncol körülöttünk a nyugodt világ. Minden évben megfigyelem, hogy ezen a napon minden olyan más, olyan csendes. Elkószált lelkek sétálnak velünk szembe. Tele vágyakkal, zokogó gondolatokkal, szerető szívvel.…..
Életünk receptje Ne zárjatok be 2017.10.23 14:08:39
 Éreztetek már olyat, hogy nem érdekel már semmi. Az, hogy ki mit gondol rólatok; ki mit vár el tőletek? ! – mi az, hogy bárki is elvár tőled, tőlem bármit is? Ha valaki harmóniában van a lelkével, a személyes boldogságával, olyan most jó érzést érez, úgy ahogyan van, akkor miért kéne megváltoznia…..
  A   mint megláttalak, tudtam, hogy egy nagy kaland fogja kezdetét venni. Az évek jönnek, mennek, telnek.  Az ébredő nap a vörös szín ezernyi árnyalatát festi fel az égre. Ülök a tornácon, kezemben egy pohár borral. Belekap a szél göndör fürtjeimbe. Egy hatalmas számú fehér…..
  K   óborló évek jönnek-mennek. Ejtőernyőző falevelek forgószélként körbe-körbe lézengenek a járdalapokon. Mögöttem halad a visszapillantás. Közeli emlékképek törnek szemérmetlenül utat az elmém peremén. Némaságba vesznek a városi zajok. Mosolyogva nézem a körülöttem táncoló…..
                                               Változtam. Változtunk. Ismét eltelt újabb egy év.   Ú   jabb évem indult szélnek Magyarország szívében. Ezzel egy időben összepakolt a nyár, és átadta a helyét az őszi szenvedélynek. Végleg véget ért a 17’ nyár. Az ötödik…..
    E   lmegy mellettem, a válla súrolja az enyémet. Alig érezhetően egymáshoz érünk, amitől a pulzusom nem ismerve határokat megugrik. A gondolataim kaotikus kavalkádja tombol bennem. Talán benne is. Láthatóan nem találunk szavakat. Nézünk egymásra némán. Van…..
  Nyári zápor fülledt dallamokkal.                                              Lebbenő függöny rejtélyesen beszűrődő fényjátékkal.                                                          Gőzölgő reggeli kv a teraszra csalogat                                               Lábujjhegyen lépkedek…..
  A    hátizsákos utazásom előtti nyugalmi perceimet a szülővárosom falai között töltöttem/töltöm.  Holnap ismét a fellegekbe szállok, hogy újabb mentalitásokat, kultúrákat ismerhessek meg.   Fantasztikus érzés fogott/fog el minden egyes nap, mostanság. Bármerre mentem…..
  G   yermekként imádtunk homokvárakat építeni, és kerítést csorgatni köré. Gyűjtögettük a kagylókat a csillag-, maci-, hajóformába, hogy utána a vár falára tapaszthassuk, hogy még kedvesebb legyen a látvány. Aztán jött a nem kedvelt pillanat. Sodrás, sodrás után, és bumm.. a…..
    Napok óta tűnődök azon, hogy mit is írhatnék Belgiumról,Brüsszelről, arról, hogy mit váltott ki belőlem. Próbálom megfogalmazni.  Eddigi életem során sok helyet bejártam a térképen. Különlegesebbnél-különlegesebb kultúrák világába láttam bele ezáltal. Érdekes érzéseket vált ki belőlem a…..
Életünk receptje Édes-könyv-em 2017.06.04 18:26:28
  Telnek az évek, a hónapok, a hetek, a napok.   Közeledik.   Egyre közelebb van.           G   yermekkorom óta rendíthetetlenül hiszek abban, hogy életem során maradandót fogok alkotni, és hogy sokan fognak majd mosolyogni rám. A körülöttem táncoló társadalom…..