Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bölcs Lázadó

21 bejegyzést írt és 581 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azaz kisemberi, beosztotti. Vagy egyszerűen nagyon szar munkád van. Nyelvésznek és Atlétásnak köszönöm.   // // Szerinted az a jó főnök, aki el tudja végezni a munkádat Felháborít, hogy mennyit keres az igazgató vagy egy osztályvezető Úgy érzed, érdemes…..
Bölcs Lázadó 2014.12.28 12:09:06
ez akár jó is lehetne, de a helyzet ennél bonyolultabb:

bitterrealities.wordpress.com/2011/10/07/economic-slavery/

This world is in reality a global enslavement machine that programs people to THINK that they are free in order for them to cope with their servitude, and conditions people to WANT it as well. The truth is, we are all slaves to the economic system and programmed with illusions that help us bear our enslavement.

The system treats us as economic resources and defines us by our economic functions (e.g. workers, tax payers, consumers, voters, etc.) rather than as human or spiritual beings. In short, we are simply a commodity to the system and groomed as such. And of course, we are programmed to want to thrive as “economic resources”, not to complain about it or be critical of it. No freethought, in other words. You are supposed to “love the system”.
  Elmeséljem a trükköt, amivel a Fidesz behúzott rengeteg kistelepülést az őszi önkormányzati választáson? A kormány nem olyan rég hozott egy határozatot, hogy az 1500 fő alatti települések polgármesterei a 2014-es önkormányzati választások után kb egy közmunkás bérét…..
Lehet, hogy McCain kissé túltolta a bringát azzal a neonácizással, meg lehet, hogy tényleg léket ütött az agyában Vietnam. De ettől még vitathatatlan, hogy az ember, aki kevesebb mint két hónapja még fényes diadalát ünnepelte az önkori választáson, ma agyonverve, szétalázva…..
Bettie Page, köszönjük szépen. Mindig érdekes látni, hogyan gondolkodnak a másik oldalon. És ahogy nézem, nem sokat változott a helyzet a 2000-es évek közepe óta, max. többen lettek. A Modoros szerkesztői sajnos még Bécsen túl nem sok helyütt jártak, ezért öröm, ha végre van…..
A napokban a miniszterelnök-helyettesi észkombájn egy tévéműsorban elkezdett az evolúcióról okoskodni.   Először hat megjegyzés magáról a szituációról. 1) Általában én nem tartom helyesnek buta kreacionistákkal vitatkozni, és reklámozni őket, de itt egy olyan emberről…..
Bölcs Lázadó 2014.08.18 10:10:38
A választás előtti utolsó héten a Mandiner különböző irányultságú, meghatározó magyar véleményformálókhoz fordult, rövid, tömör válaszokat kérve tőlük egy kérdésre: hogyan értékelik a 2010-2014 közötti ciklust? Válaszaikat a napokban közöljük. * Tóta W. Árpád:…..
Bölcs Lázadó 2014.04.06 02:57:40
@retrovírus: én személy szerint nem értem, hogy lehet a liberális szitokszó egy országban. hogy lehet a szabadságra, a szabad gondolkodás jogára megvetően tekinteni? ki az az ősfasz, aki kontrolt, hierarchiát, katonatiszteket és uraságokat akar maga fölé, akik megmondják neki, és mindenki másnak is, hogy mi fekete és mi fehér, mit meddig lehet és szabad, akik elutasítanak minden újat, minden változást, akik egyedül a hatalmuk konzerválásában, megtartásában érdekeltek? miféle elvakult szolgalelkűség kell az ilyetén gondolkodáshoz?
Bölcs Lázadó 2014.04.06 03:03:07
@Bölcs Lázadó: a konzervatív, a változástól, az újtól, a másság minden formájától írtózó szűkelméjűség egyik velejárója ugyan, ami érthető is, hogy kinyalnak a konzervatívok száz segget is vigyázállásban tisztelegve, ha megkapják fizetségül azt, hogy az alattuk lévők kasztja az ő seggüket nyalja majd félve tisztelettel. én nekem speciel egyikre sincs igényem, nekem sem szolgálni, sem szolgákat tartani nem kenyerem.
Bölcs Lázadó 2014.04.06 03:04:59
@Roggán Anttal Fidesz 300 millió honnan van?: hoffman egy súlytalan, áttetsző testű egysejtű kesztyűsbáb. sem saját akarat, sem gondolatai nincsenek, csak egy semmitmondó kiüregesedett vizenyős szemű arc, a mozdulatait a segglyukán át a testébe türemkedő fidesz-szörnye sok száz csápjainak egyike irányítja unottan.
Ma sikeresen lezajlott a Vona-Orbán miniszterelnök-jelölti vita, amit Vona halálbiztosra beígért a múlt héten.Készítettek az eseményre plakátot, és kiküldték a meghívót a teljes sajtónak, sőt a Ustreamen volt élő közvetítés is. A vita telt ház előtt, jó hangulatban…..
Bölcs Lázadó 2014.04.04 22:09:26
Az évszázadok során rengeteg jövevényszó épült be a magyar köznyelvbe, ami csak természetes, mert egy nép sem él teljesen elszigetelten. Az értelmező szótárban találkozunk latin, görög, török, szláv, német, cigány, héber, jiddis, francia, stb. szavakkal, az utolsó…..
Ha máshonnan nem is, a középiskolás irodalomtankönyvekből legkésőbb mindenki értesül róla, hogy az igazi, felkavaró, csontig hatoló művészet a szenvedésből fakad. A legnagyobbak többnyire a megpróbáltatásaikból és átélt traumáikból merítenek ihletet. Kétség sem férhet hozzá, hogy Louis C.K. is…..
Három olyan blogból ajánlok ma egy-egy posztot, melyek még nem szerepeltek itt, azaz tripla premier következik. Az elsőből kiderül, hogy miközben előszeretettel gondoljuk magunkról, milyen jó munkaerő is vagyunk mi, magyarok, azért él egy másik kép is rólunk. Utána békésebb…..
Bölcs Lázadó 2014.02.10 12:15:14
@diggerdriver: hát már ott született, 50-60 éve... ott szocializálódott... még jó hogy udvarias.
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nem hajlandó kupeckedni Orbánnal Gábriel arkangyal ügyében, nem húny szemet a kormányzati "emlékezetpolitika" tendenciózus hazugságai fölött, és ma úgy döntött, hogy távol tartja magát a kormány "Holokauszt 2014"…..
Magyarországról tudósított a New York Times. Ne, lécci, ne kattintsatok tovább, nem a Horthy-szoborról és a növekvő antiszemitizmusról lesz szó, ígérem! Komolyan, ilyen riportot amerikai újságíró tollából régen nem olvastatok. Seth Kugel szerdán megjelent írására a HVG…..
Budapest részesedése az ország GDP-jéből 40%-os, miközben a népességéből csak 17%, az agglomerációt is belevéve 25%. 10-ből 4 Ft Budapesten termelődik, és minden negyedik magyar budapesti vagy oda jár dolgozni. A túlsúlyt erősíti az országban kialakított centrális…..
Az idei október 23. bővelkedett szürreális pillanatokban, a Békemenetre meztelen női provokátorokat vizionáló Bencsik Andrástól a tüntetés fáradalmait a McDonald'sban kipihenő nyugat-gyűlölő Jobbik-keménymagon át a Gyurcsány Ferenc által széttrollkodott Mesterházy-beszédig.…..
Az hittem káprázik a szemem, amikor megláttam a kis étterem falán a képet a város legimpozánsabb, gyarmatkorabeli stílusú épületéről, amit épp hogy felfedeztünk. São Paulo állam legszebb tengerparti városának, Ubatuba kulturális örökségeként számon tartott épületét csak…..
Bölcs Lázadó 2013.10.20 22:28:39
Manapság egyre divatosabbá válik az a téves nézet, hogy a buzik is emberek, és hogy őket is édesanya szülte. Egyre több meleg bújik elő, vonul fel, aztán még nekik áll feljebb, ha a normális emberek nyíltan lerohadtbuzizzák, ratyizzák vagy köcsögözik őket. Lassan már meg sem lehet rugdosni a buzikat…..
..
(fotó: ottobock.com) A Nemzetközi Pető Intézet nem csak egy több ezer gyerekkel foglalkozó intézmény, hanem gyermekek, szülők és családok ezrei számára a remény otthona. Egy hely, ahol segítő és gondoskodó kezek várnak kisgyermekeket, ahol szakemberek hihetetlen és példás…..
Bölcs Lázadó 2013.09.16 06:59:25
@féregírtó: tekintélyelvű egypártrendszer, fasizmus van ma magyarországon. ezt is megéltük. "A fasizmus ellenséges a liberális demokráciával, a szocializmussal, a kommunizmussal szemben. A fasiszta mozgalmak közös vonásai az állam fontosságának messzemenő hangsúlyozása, az erős vezető iránti rajongás, a nacionalizmus legszélsőségesebb formái, a saját etnikum felsőbbrendűségébe vetett hit, valamint a militarizmus."
Előrebocsátom, hogy nem olvastam "A szürke 50 árnyalata" vagy "A sötét 50 árnyalata" c. könyvet - nem vagyok mazochista háziasszony, és vak komondorom sincs - csak metaforaként használom az ismert könyvcímet, azt hangsúlyozni, hogy a mazochista magyar kétharmad (52 százalék), egy…..
Aki még sosem járt a kanadai Montrealban, nem is gondolná, hogy a város alatt található a világ legnagyobb földalatti komplexuma. A La Ville Souterraine-t vagy más néven a Reso-t az 1960-as években kezdték el építeni Vincent Ponte tervei alapján.  Montreal Kanada második legnagyobb…..
Bölcs Lázadó 2013.09.15 04:56:58
Egy normális országban Lázár János ma este már nem lenne kormánytisztviselő. Igaz, normális országban maga a kormány sem kacsintgat ki a holokauszttagadók felé... Ötmilliárd forintot ad a kormány a holokauszt gyermekáldozatainak tiszteletére kialakítandó emlékhelyre. A helyszín…..
Bölcs Lázadó 2013.09.13 00:11:55
Más közlekedőkkel nem volt összetűzésem az elmúlt fél évben. Ez maradjon is így. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Sorra jelennek meg cikkek az ötödikes erkölcstan-könyv rémségeiről. A szerző, Bánhegyi Ferenc, gyakorlott történelemhamisító, összeesküvés-elmélet gyártó, lelkes jobboldali. Akkori botránykönyvének kiadóját 2004-ben az Oktatási Ombudsman törvénysértéssel gyanúsította.…..
Kósa Lajos szerint ütni kell a jó gyereket, akkor majd teljesít. Amikor ezt számon kérik a debreceni polgármesteren, természetesen azt fogja mondani, hogy ezt képletesen értette. Mi ezt készséggel el is hisszük, hiszen ugyanebben a tanévnyitó beszédében azt is mondta, hogy, amikor…..