Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szindbad

0 bejegyzést írt és 4112 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mike Flanagan nem tud hibázni. Nekem nagyon tetszett a Hush, a Gerald's Game pedig nálam 2017 legjobb horrorfilmje lett. Flanagan előszeretettel ijesztget, de filmjeiben nem ez a fő szempont. Igen nagy hangsúlyt fektet a történetre, és a megfelelő atmoszféra megteremtésére is, így pedig bármi amit…..
               "Felejtsek mar el a szoros talpuak, hogy ok magyarok! Romaniaban elnek, ott rendezkedjenek!"       "Azért mer tud magyarul attól még nem magyar én is tudok németül mégsem vagyok német Erröl ennyit"       "Csak a DK fogja eltörölni a szavazati jogukat, és az ukrán…..
Szindbad 2018.03.28 13:54:04
@jotunder: Szerintem a célja sokkal inkább a mozgósítás, hasonlóan a Comedy Cenrtalos videókhoz.
Szindbad 2018.03.28 22:11:41
@jotunder: Ők kezdték :). Általában zavarna, de a jelenlegi helyzetben valahogy nem bír zavarni.
       Ez 2018-ban jelent meg, nem 1972-ben, de nagyon jó.  Kilencéves gyermek íráskészségével is lehetsz a Magyar Népköztársaság védelmezője az imperializmus elleni békeharcban, a szocializmus építésének uuutján.     Ha vesztek elégtételt fiúk, vegyetek mellé egy kis babérlevelet is, mert már…..
       Az Európai Bizottság ma nyilvánosságra hozott egy tervezetet Észak-Írország jövőbeli státuszával kapcsolatban. A következőket írják :     “A common regulatory area comprising the Union and the United Kingdom in respect of Northern Ireland is hereby established,”        Ez nagyjából azt…..
Szindbad 2018.03.01 09:23:40
@komwj: Mert kénytelenek.
         Nem, nem hiszem, hogy a hálózatelmélet szélhámosság, de úgy gondolom, hogy itt lenne az ideje annak, hogy a tudományos közösség komolyabban kezd foglalkozni a hálózatelmélettel kapcsolatos kijelentésekkel.        Egy Aaron Clauset nevű kutató (tulajdonképpen maga is hálózatelmélész) és…..
Szindbad 2018.02.22 13:28:27
@közösperonos átszállás: "Egy DNN nem "csak egy nagyobb ANN"", hát nem, de azért olyan nagyon nem "nagyon nem" :)
Szindbad 2018.02.22 13:29:31
@közösperonos átszállás: Ja és a kérdés, mi az, ami nem volt meg 20-30 évvel ezelőtt?
Szindbad 2018.02.22 16:45:47
@közösperonos átszállás: De ha még csak annyit kérdezel is, hogy miért jobb a DNN az ANN-nél, nem elméleti választ kapsz, hanem azt, hogy hát az a _tapasztalat_, hogy jobb, de nem tudja senki, hogy miért.

stats.stackexchange.com/questions/182734/what-is-the-difference-between-a-neural-network-and-a-deep-neural-network

Kísérletezés folyik inkább, mint elméleti alapozás, én pedig az elméleti eredményekre kérdeztem rá.
Hivatalosan csak szombaton kezdődött, de nyilvánvaló, hogy hónapok, sőt, talán évek óta tart a 2018-as parlamenti választás kampánya. A java azonban tényleg csak most jön: a pártoktól és a választóktól is. Ez a szűk ötven nap lesz az az időszak, amikor azok, akik korábban még nem döntöttek, a…..
A politikai elemzés halott – írtam közel három évvel ezelőtt ezen az oldalon. Ma már valamelyest másképp látom: nem halt meg, hiszen ott, ahol korábban látni véltem, valójában soha nem is élt, nem is élhetett. Legfeljebb időnként, néha, percekig: ha élt is, rendszerhiba volt. Nyilvánvaló, hogy…..
       Az alábbi videón a náci karlendítéssel melegítő neonáci csoportnak (köztük van a Magyarországról Orbán által kitiltott Richard Spencer az amerikai neonácik vezetője) énekel Milo Yiannopoulos. Kurva hamisan.      Milo-t ezért kitagadta Steve Bannon, Donald "Daddy" Trump kedvenc ideológusa.…..
     Nem, nem mutatjuk. Csak szerettem volna egyszer én is kipróbálni ezt a borzalmas "mutatjuk, hogyan"-t.    Lehet-e nekem fogalmam arról, hogyan lehet legyőzni a FIDESZ-t?  Nem lehet.  Egy kisvárosi önkormányzat képviselő-testületének ülését nem bírnám végigülni, folyamatosan arra gondolnék,…..
Viccországban (még) mindig bejelentenek.....
Szindbad 2017.04.11 03:50:55
@incze: Ne menjünk el emellett, Vona gyakorlatilag megfenyegette Orbánt, Orbán válaszának hangsúlyában volt valami érdekes.
Szindbad 2017.06.21 21:08:50
@ijontichy: Hajrá Vitya, akármennyire is próbálsz elriasztani attól, hogy rád szavazzak, NEM FOG SIKERÜLNI.
      1.     A konzervatív Commentary-ban jelent meg nemrég Sohrab Ahmari cikke (ő az az iráni származású amerikai közíró, aki Jacques Hamel atya meggyilkolása után felvette a katolikus hitet)  The Terrible American Turn Toward Illiberalism Can It Be Reversed? -címmel (a cikket regisztráció után…..
Szindbad 2017.10.02 11:50:24
      "A SOTE a legjobb magyar egyetem, Soros egyeteme sehol" címmel jelent meg cikk a közpénzből finanszírozott rezsimlapban.    A nagyon kicsi CEU-n nem folyik undergraduate oktatás ezért a Times Higher Education nyilván nem próbálta rangsorolni.  Összemérhetetlenül jobbak a Corvinusnál,  sokkal…..
Szindbad 2017.09.07 17:45:15
@jotunder: sok helyen volt ez hir, radioban is hallottam.
Teljesen mindegy, hogy Orbán szabadságon van, vagy gyógykezelésen. Az a kötelessége, hogy augusztus 20-án ott legyen az ünnepélyes zászlófelvonáson. Az állítólag nagy magyar Orbán azonban nem volt ott, ezzel megalázta a magyarokat és a magyarok nemzeti ünnepét. Kínos és szánalmas eseménnyel…..
       – Egy interjúban úgy nyilatkozott, hogy hobbija a matematikai problémákon való töprengés és kedvencei a prímszámok. Hogyan értsük ezt?– Sok prímszámot ismerek, és szívesen olvasok a prímszámokkal kapcsolatos szakcikkeket is. De naponta oldok meg sakkfeladványokat is...  (Garancsi István,…..
          A szerelem: férfi és nő. A család: papa, mama, gyerekek. Ez számunkra nem kérdés, nem téma, hanem alap. Magától értetődő. (Szilvay Gergely Mandiner)          Szegény jogi képviselőnk imént hívott fel mobilon, hogy valahogy bezáródott a spájzba, sajnos egyelőre nem találom a kulcsot,…..
  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem…..
Szindbad 2016.04.29 21:48:32
@Doomhammer: Végtelenül szomorú történetek ezek. Isten nem gurigázik szarral.
Szindbad 2016.07.14 16:22:19
@Doomhammer: Kíváncsi lennék az ilyen gyilkosságok elkövetőinek pártpreferencia statisztikáira.
Szindbad 2017.06.10 21:57:42
@Doomhammer: Hát ezt tudjuk, már akkor is mondta.
A mandiner.blog.hu első posztja, Turul kollégától   Emlékeznek még 2006 nyárelőjére? Még az őszödi beszéd kiszivárgása előtt, de a második szocialista-eszdéeszes parlamenti választási győzelem után voltunk. Gyurcsány épp a topon, a jobboldal épp heveny fejvakarásban. Nem tegnap volt. Tizenegy éve…..
Szindbad 2017.06.08 00:23:17
@tireless treehugger: Szilvay a bemutatkozásában kihagyta a gender területen szerzett tapasztalatait.
Általában, ha egy film nem tetszik, azt nem nézem meg újra. Ha kicsit tetszik, akkor szökő évente egyszer előveszem. A Prometheus ilyen szempontból kiváltságos helyzetben van nálam, mert anno a moziban megnézve nem tetszett. De gondoltam, adok neki még egy esélyt, és beültem rá másodszor is – pedig…..
        Január közepén találkoztam a problémával. Amikor volt egy kis időm ezzel a kérdéssel foglalkoztam, és valahogy éreztem, hogy meg tudom csinálni. Megvolt a stratégia, végtelen gráfokat kellett színezgetni hozzá, és egy idő után nyilvánvalóvá is vált, hogy egy bizonyos módszerrel…..
Szindbad 2017.05.13 20:34:21
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Én azon filózom, hogy a Fideszre szavazok jövőre :P Most már nézzük meg teljes pompájában ezt a történetet :)
     Ürge-Vorsatz Diána után most Matolcsi Máténak ugrottak neki, úgyhogy megpróbálom pár sorban vázolni azt, hogy egészen pontosan mi is a lényege a Matolcsi ügyének.     Bent Fuglede dán matematikus kérdezte a következőt. Ha A  n-dimenziós pozitív mértékű euklideszi halmazon van egy…..
Szindbad 2017.04.23 20:23:07
@jotunder: Nem kell őket bántani, majd a sajátjai kikészítik őket. Persze nem kell őket vegzálni sokat, elég hamar le fognak lépni innen, úgyhogy annyira nem aggódom.
Szindbad 2017.04.24 02:24:49
@TG69: Azt gondolom, ennél ikonikusabb mondat nincs is, ki is emelem:

"MOST MÁR MI IS A HAZA ELLENSÉGEI VAGYUNK?"

A kurva anyád, te féreg.
Szindbad 2017.04.24 10:14:54
         Nem hiszem, hogy a speciális magyar "konzervativizmusnak" a közeljövőben alternatívája lesz Magyarországon. Ez a konzervativizmus alig hasonlít a nyugati konzervativizmusra,  etatista, nacionalista, reakcionárius és enyhén bumburnyák, de...        Ha a választók többsége egy elviselhetően…..
Szindbad 2017.04.18 17:09:24
@Barkalot: Mert tudom, hogy mit jelent, ha Orbánnak viszket a tenyere.
Szindbad 2017.04.18 23:23:51
@viharangöntő: Szia Uram, nem állhat elő ilyen helyzet, nem figyelt? Az elégedetlenkedők szívecskéket formáznak, meg békésen tüntetgetnek, kvázi tavaszi parádékat rendeznek az utcán. Budapesten. A körúton belülről. Megmosolyogtató.

Mintát vettem vidékről, teljes a kormány média buborék.
       Esettanulmány 1.  (2017) Orbán Viktor: "idegen népelemeket engednek be a világ más részeiből"      Esettanulmány 2.  ( 1938 )    Hóman Bálint: "Világnézeti szempontból a kérdés alapja az, hogy a zsidóság aránytalanul vesz részt a kulturális életben és a sajtóban, ami egyes zsidó elemeknél,…..
Szindbad 2017.04.17 21:24:28
@Wolff: Van arról hiteles infó, hogy mennyi Németorszgában élő török szavazott igennel? Több helyről is hallottam ma a 2/3-ot.
Megérkezett az első előzetes a Wachowski testvérek Sense8 című sorozatának második évadához. A Sense8 a 2015-ös indulásakor az év egyik legnagyobb meglepetése volt, bátor, újszerű, és szélsőségesen megosztó. "Vagy imádni fogod, vagy utálni, középút nem nagyon van" – írtuk mi is az első évadról...
      1. Áder János aláírhatja és kihirdetheti a törvényt.     2. Áder János előzetes normakontrollra küldheti a törvényt az Alkotmánybíróságra. Ezzel explicit módon jelzi, hogy alaptörvénnyel ellentétesnek tartja a törvényt, vagy annak egy rendelkezését (lásd Alaptörvény: Az Országgyűlés 6. cikk…..
Szindbad 2017.04.10 23:42:05
@ingyenebed: Merkel helyében én elköltöztetném a német autóipart innen.
       Nyilván liberális vagyok, ne gyerekeskedjünk, mindazonáltal az én liberalizmusomnak része az is, hogy el-el mosolyodom a liberális dogmatikán, a doktríner vicceskedéseken, és nem, nem azonosulok minden liberális attitűddel, amelyet a CEU-val kapcsolatban szoktak emlegetni. És akkor mi van?…..
Szindbad 2017.04.09 16:28:31
@mavo: hungarian deplorables
Szindbad 2017.04.10 17:37:53
@sárospataki lány: Kommentelőket hasonlítod Orbánhoz? Ne már. Ne feledd, azért vagy itt, hogy lásd, hogy a libsik milyen gonoszak. Nekem úgy tűnik, hogy ÜVD a helyén kezeli a kritikákat, te viszont nem.