Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BBFruzsi

111 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Áprilisban Emma 2 éves lett, ami hihetetlen, fogalmam sincs, hogy repült el ilyen gyorsan az idő. Életének második évében tovább fokozta a cukiságát, kedvességét, szépségét, okosságát, és még sorolhatnám, de jöjjenek a tények: összeszedem (a teljesség igénye nélkül) ebben a bejegyzésben, hogy miket…..
Ez az első igazi, évszakok szerint berendezett könyvespolcunk, amit már Emma is elér, és ki tudja szolgálni magát azzal a könyvvel, amit ő szeretne olvasni. Külföldi gyerekszobákról készült képeken láttam először ezt a tematikus könyvkipakolást, és nagyon megtetszett, azóta pedig mi is tudatosan az…..
Borzasztóan várom az igazi, virágba borulós, madárcsicsergős, ragyogó napsütéses tavaszi időt, s ha bár ez a valóságban még várat egy ici-picit magára, azért Emma szobájába már beköltözött a tavasz. Ezek a kis manócskák nálunk a tavasz első hírnökei. A  pegbabák Waldorf ihletésű játékok, nincsen…..
Közeledik Emma második szülinapja, te jó ég, pedig most született...karácsony után pedig már el is kezdtem tervezgetni, miket kaphatna ajándékba ezen a jeles napon... Nehéz döntés, főleg, hogy nem szeretném elárasztani mindenféle kacattal, de sajnos az összes pénzünket el tudnám költeni a szebbnél…..
emmával az élet December 2019.01.24 23:00:22
Már Emma születése előtt sokat gondolkodtam azon, hogy milyen képeket fogok róla készíteni, hogy egyfolytában kattogni fog a kamera a kezemben, és hogy ezek tökéletesen beállított és megvilágított fotók lesznek, nem csak gyorsan, a lehető legkevesebb energiabefektetéssel ellőtt pár kép a…..
November közepén lehetetlen úgy bevásárolni menni, hogy ne jöjjön velünk szembe legalább tízféle adventi kalendárium, kezdve a hagyományos, apró csokikat tartalmazótól, a legóson át, az kis szépségápolási cikkeket rejtőig, és még sorolhatnám, és igazán könnyű csak egyszerűen bedobni egyet a…..
emmával az élet Csendeskönyv 2018.11.13 14:28:42
Négy hónapja kezdtem készíteni Emma csendeskönyvét és ma fejeztem be. Igen, ez elég durván hangzik, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy bőven maradtak ki napok, sőt hetek is a munkálatokból, mert javarészt az alvásidőket használtam fel arra, hogy barkácsoljak, ezekből is főként az estéket, de…..
A pinteresten láttam az ötletet, hogyan lehet a sok kis letört zsírkréta darabokat - amiből a kisgyerekes háztartásban bizonyára nincsen hiány, és amivel már amúgy sem tud rajzolni a gyerekünk - újrahasznosítani. Nagyon egyszerű az egész, és fél óra alatt szuper kis szivárványos marokkrétát tudunk…..
A lakásunk többé-kevésbé minimalista, így indult a gyerekszoba is, teljesen egyszerű, fehér bútorok, csak néhány kép és falmatrica volt a falon, egyetlen plüss és egy körforgó Emma ágya fölött, amit én készítettem neki. Semmi csicsa, zenélő kacat... Persze, ahogyan ez lenni szokott, ember tervez,…..
A szoptatás a világ legtermészetesebb dolga, ugye te is hallottad már, nem is egyszer?! Számomra nem volt az, és nem hiszem, hogy ezzel egyedül én lennék így, az anyukák között. Nem, nekünk nem indult gördülékenyen, és ami a befejezést illeti, arra sem épp a happy end jelző illik...  Valahogy a…..
Érzelmekkel telített év az első, és biztos vagyok benne, hogy a többi is az lesz... Rengeteg dolog történt Emma születésétől az első szülinapi gyertya elfújásáig. Nem csak kisbaba; anya, apa, család született, megismertük egymást, összeszoktunk, rengeteget nevettünk és persze sírtunk. Volt, hogy…..
Még a pocakomban volt Emma, mikor rámtört a vágy, hogy készítsek neki valamit, ami senki másnak nincsen, amit csak tőlem kap, ami csak az övé. Több ötletem is volt, és mivel már viszonylag hamar abbahagytam a munkát, a  második trimeszter végére pedig az egyetemen is passziváltam, szépen sorban…..
2016 február "Óráknak tűntek a percek, míg vizsgáltak, nekem pedig a torkomban dobogott a szívem és potyogtak a könnyeim. Nem láttunk semmit, egy üres petezsákon kívül, és én tudtam, hogy ez nem jó jel. Ilyenkor már látszódnia kellene valaminek. Meredten néztük a falra szerelt tévén a nagy üres…..
emmával az élet Hordozni jó 2018.05.01 00:32:55
Egy hónapos volt Emma, mikor először fel mertem őt kötözni magamra, egy gyorstalpaló után, amit a hordozási tanácsadó unokatesóm tartott nekünk, akinek egyébként rengeteget köszönhetek mind a hordozás, mind pedig a szoptatás terén. Nagyon sok tanácsot kaptam tőle, amiért nem lehetek elég hálás!…..
Volt egy csodaszép kép a fejemben, mikor Emma még a pocakomban volt. A felkelő nap fényében ültünk a nappaliban ketten, ő nem sírt, én nem voltam fáradt, mosolyogtunk egymásra, és ahogy a finom, babaillatú kislányomat magamhoz öleltem, még az ablakon át azt is láttam, hogy a díszcseresznyék…..
Lassan 9 hónapja nem írtam a blogba. Igen, ez a szám nem véletlen, ez AZ a bizonyos 9 hónap, ami megakasztotta a blogolás folyamatát. (de egy még hátra van) Rengeteg minden történt ezalatt az idő alatt, elköltöztünk a saját kis fészkünkbe, gyönyörű új konyhánk lett, amiről biztosan fogok írni egy…..
A kertünkben érik a meggy, az eper egyre olcsóbb, itt a nyár, egyre melegebb az idő... HELLO június! A kedvenc hónapom! :) Kell ennél több indok, hogy jégkrémet készítsünk házilag? Naná, hogy nem!!! Két félét is készítettem, biztos, ami tuti. Nem is igazán tudok választani, melyik a kedvencebbik,…..
Helló eperszezon! (már ha lehet annak nevezni a még kissé drágán kapható eper miatt) És sajnos - legalább is a magam nevében sajnos- helló fürdőruci szezon... Aki szereti a hasát, viszont vigyáznia kéne az alakjára, esetleg valamilyen oknál fogva (fogyás céljából, vagy betegség miatt) diétázik, ez a…..
Mit lehet tenni akkor, ha egy nagy (500g-os) mascarpone fele megmarad...? Sok mindent. :) Mivel édesszájúak vagyunk és amúgy is volt itthon egy csomó eper és némi bogyós gyümölcs, egy kevés vaj és egy csomag zabkeksz... Mi másra eshetett volna a választás, mint egy szuperfinom gyümölcsös…..
Avagy életem első szörpje, anyukám utasításai szerint. Sajnos a sok esőnek volt némi hátránya is, jelen esetben éppen a bodzára nézve volt káros, mivel szegényt néhol teljesen ellepték a tetvek. Na, de én mentettem a menthetőt, és rá kellett hogy jöjjek, a (bodza)szörp készítés nem is olyan nagy…..
Tegnap született az ötlet, ma pedig megvalósult. Idáig még bontatlan csomagolásban álltak a kis kosár formák a szekrényben, amiket már évekkel ezelőtt kaptam a férjem anyukájától (direkt nem az anyós szót használom, mert annak kissé negatív a töltete manapság :) ) Szóval felavattam a kis formákat,…..
Férjecském -még mindig mennyire furcsa ezt leírni, pedig már majdnem egy éve házasok vagyunk- kedvencei a kelt tésztás péksütik, főleg a kakaós csiga és a túrós batyu. Holnap névnapja van, úgyhogy gondoltam meglepem Őt, hogy saját, házi készítésű, kelt tésztás kakaós csigát ehessen vacsorára és…..
Nagyon szeretem a sült krumplit, szerintem nincs is ember, aki ne szeretné. Mikor életmódváltásba kezdtem többek közt a sült krumpliról is le kellett mondanom, viszont helyette sok más finomság felkerült az étlapomra, ami sokkal egészségesebb és még finomabb is! A sült krumplit helyettesítendő…..
A túró nálunk jöhet minden mennyiségben, főleg ha van hozzá friss gyümölcs... mmmm... Itt is az a helyzet áll fenn, hogy a végtelenségig variálható, egyszerű, gyorsan elkészíthető az alaprecept. Kell ennél több? Ezt a pohárkrémet (vagy nevezhetjük akár Trifle-nek is) már készítettem Rákóczi túrós…..
...avagy a Tatin nővérek elrontott (fordított) pitéje, akik egy alkalommal elfeledkeztek az almás pite alsó tészta rétegegéről, így nem került tészta a pite forma aljába. Mikor megsült a sütemény, megfordították így a karamellizált almás rész lett a sütemény teteje. A sütinek elég nagy lett a…..