Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anyukád egyik barátja vagyok.

0 bejegyzést írt és 51 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Checkpoint Mini #106: Dune 2019.08.19 22:26:12
(Disclaimer: valami hiba volt a felvételnél, amit utómunkában sem tudtam kiszűrni, ezért az első öt perc picit recsegős. Elnézést a technikai malőrért.) Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja.…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2019.08.25 12:41:02
@petrow84: Igazából mindenki fogja mindenki tökét. A Landsraad összesen olyan erős mint a Császár egyedül. A Liga fogja mindenki tökét az űrutazás monopóliumával, viszont az L meg a Cs fogja a Liga tökét a fűszerrel. Az igazából a KHAFT társaság (CHOAM Company) birtokolja és annak az igazgatótanácsában a helyek oszlanak el a Cs meg az L között. A Cs ezeknek a helyeknek meg a részvénycsomagoknak a kiosztásának jogával fogja az L tökét, meg persze azzal, hogy ki tud irtani bárkit aki egyedül marad az L közül. Leto herceg ott rúgja el a pöttyöst, hogy egyre népszerűbb a Landsraad-ban egyre többen hallgatnak rá és őt tekintik szószólójuknak és mögé állnak. Ez, meg a tény, hogy a Császár unokaöccse, tehát vér szerint is jogot formálhat a trónra, na meg az univerzum két legnagyobb harcosa által kidolgozott módszerekkel és az asszony bűvharcával kiképzett a sardaukaroknál erősebb haderő már elég ahhoz hogy elintézze az Atreideseket. Azt mondjuk sosem értettem, hogy mivel a Császár többször is azon nyünnyög, hogy bárcsak Leto az ő fia lenne, akkor miért nem adja hozzá a lányát és nevezi ki örökösének inkább amikor gyakorlatilag vele kihal a Corrino-ház mivel nincs fia csak 9 lánya, Leto meg direkt nem vette feleségül Jessicát, hogy legyen módja a politikai házasságra.
Anyukád egyik barátja vagyok. 2019.08.25 13:04:48
@Wildhunt: Azért a Harkonnen győzelem elsősorban annak volt köszönhető, hogy volt áruló aki kicsinálta a pajzsgenerátorokat a városban ott nem számít a féregveszély. Az ágyúknak meg rakétaütegeknek annyi volt a lényege, hogy Piter kikalkulálta, hogy a várost védő hegység barlangrendszereibe fogják bevenni magukat a védők így nagyrészt rájuk omlasztották a hegyet és nem volt számottevő ellenállás. Arról nem is beszélve, hogy Atreides egyenruhás Harkonnenek kifosztották a Liga bankokat a bolygón így a Liga megtagadta, hogy letegye a még fennlévő Atreides egységeket ráadásul pont az elitek nem voltak a bolygón mert akkor jöttek vissza a Giedi Prime-i raidből és csak Gurney Halleckék szálltak le első körben. A fremen potenciált már a kezdettől tudták Letoék még a Caladanon voltak amikor már szó volt arról hogy sokkal többen vannak mint amit gondolnak és micsoda szövetséges lenne belőlük. A Salusa Secundus-sardaukar összefüggést addigra kimatekozták már. Leto herceg nem puccsra készült, sőt ő hűséges akart maradni a császárhoz. Ő már az utódnélküli Császár utáni időre készült és Paulnak kapargatta a gesztenyét azért volt a terv, hogy mentát kiképzésű herceg legyen majd belőle aki bírja a Landsraad szeretetét, a régi császár rokona, és potenciális Kwisatz Haderach amiről persze nem tudtak Letóék. Ezek, meg a szuper sereg és kb 100.000 éves Atreides uralom egy új birodalomban ami még a Ligát is kordában tartja.
Az HBO és a Sky koprodukciójában készült Csernobil című sorozatot a kritikusok és a nagyközönség egyaránt hatalmas dicsérettel illette. Az öt epizód a híres atomerőmű katasztrófát részben hitelesen és tényszerűen mutatja be, de persze a fiktív elemek és a dramatizálás sem hiányozhat a hollywoodi…..
Most jelentették be, az RTL-ben éppen egy casting zajlik, amit a sajtónak rittyentettek. Ennyi egyelőre...
Most lendüljünk túl az adekvát, "hogy állunk a minekkel?"-kérdésen, és fókuszáljuk agyunk sugarát arra a tényre, hogy a közepesen ismeretlen HN Entertainment oldal infói szerint két, az Alien-univerzumban játszódó sorozat előkészítése folyik éppen...
Anyukád egyik barátja vagyok. 2019.02.17 21:16:09
@Treff Bubi: A rohamosztagosok csak a plot-armor ellen bénák. Ugye ahogy az öreg Kenobi is mondja "a buckalakók nem céloznak ilyen pontosan, ilyen jó lövései csak a birodalmi rohamosztagoknak vannak"
Tavaszi műsorrendet jelentett be az RTL a Déryné Grillben lazac és vöröstonhal szeletek felett/mögött, egy zsúfolásig megtelt helyiségben, amiben minden szem Az Év Szórakoztató Előadójára, ÉNB Lalára tapadt. Nem csoda ha valaki elkéri a nagyanyjától a brokátfüggönyt, majd zsakettet szabat belőle, és…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2019.01.30 21:02:14
@KaktuszMan: Lázár Vilmos, Zoób Kati, valamilyen Zsolt aki anno egy csomót volt a tévében (Szupermen?),a Leroy éttermes arc, meg valami brókernetes forma voltak a zsűri, a címére nem pontosan emlékszem talán Ecopoly, későn ment nagyon, de nem volt annyira rossz műsor.
A Kerge városból, az NCIS-ből és a Zsaruvérből ismert színésznő a Facebookon akadt ki egy nyilvános posztban, amiben arról írt, hogy legalább öt alkalommal fordult vele elő egy hónap alatt, hogy a szereposztók még csak lehetőséget sem adnak neki. Nem az zavar, ha nem kapom meg a szerepet, az egy…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2018.08.20 19:41:08
@paraszthajszal: A másik fia meg mégis pont Emilio Estevez néven csinált nagy karriert anno.

Én ám nagyon rég asszem pont itt olvastam amúgy valami cikket arról, hogy a hölgy valami lisztes bengában szenved és az egész forgatásról ki kell tiltani a lisztes meg magos kajákat ha a közelben van. Egy közepes tálentum esetén nem feltétlenül olyan költség meg szarakodás ez amit simán bevállalnak esetleg. De csak tippelek.
"Ez a sztori az egyik legjobb, amit valaha írtam" – mondta George R.R. Martin, miután tavaly eladta a Nightflyers sorozattervét. A sorozat az író nyolcvanas években megjelent, azonos című novellája alapján készült (amely a szerző szintén azonos című kötetében jelent meg), most pedig befutott hozzá…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2018.05.16 17:23:19
@Hizdahr zo Loraq: Mondok jobbat ! Már rég kész van, csak akkor már megvárjuk a szuper sorozat szuper lezáró évadát, meg az azt követő hypeot a profitmaximalizálás kedvéért. Aki olvasta az eddigieket és nézte is a sorozatot, annak már nem nagyon fog izgalmakat tartogatni a befejezés. Max az egyéni karakterek sorsát illetően, de maga a történet már nem igazán. (lásd: Hogy is kell majd a kardot max szintre húzni a végső csatához? és társai)
Biztos van ennél visszataszítóbb jelenség a magyar sajtóban, de mindegy, nekünk ez jutott reggelre. Egy cikk, amit egy átlagolvasó nem tud megkülönböztetni a lap többi írásától, pont olyan, úgy van összerakva, tördelve, megírva, mint a többi. A gáz csak az, hogy a vegas.hu Andy Vajna online…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2018.05.14 10:46:30
@Nbl: Ért hozzá=kártyát számol= effektíve csal. Azért nem teljesen mert iszonyatosan erős agy kell hozzá, de így is megmarad a nagy mázli faktor. A bedobott lapokról úgy-ahogy simán megmondja egy profi, hogy mik lehetnek a középső sor ismeretében, de a többiekéről csak a viselkedésük alapján lehet fogalma, és ezek alapján pörög a pakli a fejében.

Amúgy meg nem mindegy, hogy a saját újságjában mit csinál a Chipmunk bácsi? Ja tudom, most jön a mi pénzünkből vette, ezért mi szerkesztjük érvelés. Tv-s, filmes blogban ez miért téma amúgy? Az elmúlt időszakban direkt kivontam magam a politizálásból, mert ez meg a Sixx blogja és azt rak rá amit akar, de ez már tényleg uncsi.
A Saturday Night Live című műsor két ismert figurája, Michael Che és Colin Jost lesznek a házigazdái az idei Emmy-díjátadónak, jelentette be az eseményt közvetítő NBC csatorna. A hazai közönség számára névről nem igazán ismertek, ők vezetik a műsoron belül a híradó paródiát, ami Weekend Update néven…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2018.05.01 13:55:22
  A Best magazin a forrás, a 24.hu az első körös átvevő, szóval tőlük az infó: a Fókuszból, korábban a Híradóból is ismert, a Házon kívül és a XXI. Század munkatársaként is számon tartott, pályafutását a Barátok Közt szereplőjeként kezdő D. Tóth András úgy döntött, inkább feleségével közös,…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2018.04.20 10:06:20
@kommentes nikk: ne kombináljál :D A bariköziben volt szereplő tán, és úgy léptek ki a sorozatból hogy elköltöztek.
Maisie Williams (Arya) árulta el, hogy decemberig forgatják a sorozat nyolcadik évadát, melynek minden epizódja 80-88 perces lesz, azaz egy-egy mozifilmben kell gondolkodni minden héten (a finálé meg gondolom két óra alatt nem áll meg), és ezt rendesen össze kell rakni. A decemberi időpontot úgy…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2018.01.28 22:25:52
@igenember: Pont arról van szó, hogy ő nem rinyál.

Mellesleg pont ő rinyálhatna ha úgy vesszük azért lényegesen kisebb kalapnyi (no pun intended) szerepajánlat közül válogathat mint a többiek.
Jövőre jön a SyFy-ra a Krypton, a Superman szülőbolygójának végnapjairól szóló sci-fi-sorozat, azaz egy olyan marginális jelentőségű történet, amitől igazán csak a legvérmesebb Superman-fanoknak lesz izzadt a homloka. A történet két generációval a csillagközi világégés előtt játszódik, és Superman…..
Még le sem ment az az első etap, a CBS máris jelezte, hogy az itthon a Netflixen látható Star Trek Discovery kap egy második évadot is, mert elégedettek vele. A sorozat az USA-ban a CBS All Access nevű saját streamingplatformján látható (ott, ahol a The Good Fight című ügyvédes dráma is), de a…..
A geekség egyik netovábbja szerintem a Trekkie-ség, azaz a Star Trek-franchise olyan szintű ismerete, amire annak kitalálója, Gene Roddenberry sem számított soha. És most nem arra gondolok, hogy az ember fejből sorolja a sorozatokban szereplő hajók lajstromjelét, hanem arra, hogy klingon feliratot…..
Amikor egy-egy színészt kiválasztanak egy adott szerepre, általában rengeteg megjegyzés érkezik, melyben a mindentudók kifejtik, miért alkalmatlan az adott színész az adott szerep eljátszására. Ez aztán néha bejön, néha pedig nagyon nem. Most utóbbira hozunk pár példát...
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.08.22 23:29:14
A következő tévés idény nagy dobása lehet a Philip K. Dick's Electric Dreams című sorozat, ami egy elég széles nemzetközi koprodukcióban készül. Eredetileg az angol Channel4 és az amerikai AMC közös projektje lett volna, ám az AMC az utolsó pillanatban kiszállt a buliból. Helyére jött az Amazon…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.08.21 16:40:21
Hatalmasat bakizott a spanyol HBO: véletlenségből négy nappal korábban tették közzé a Trónok harca következő részét, a hetedik évad hatodik darabját, írta meg a Telegraph...
A hetedik évad ötödik epizódjával folytatódott az HBO-n a Trónok harca. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk az epizód főbb eseményeit...
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.08.15 10:04:16
@Nemzeti Dohányos: Jamiet kirakták a testőrségből, Tyrion az apagyilkosággal minden címét és jogát elvesztette. A Sansával kötött házassága érvénytelen mert nem lett elhálva jelenleg papíron Ramsay Bolton özvegye észak Brané (papíron), a Völgyben a kis retard gyerek az úr Kisujj a gyámja bármikor pattinthatja a lovagokat. Cersei meg eleve nem lehetne királynő, mert Westeroson csak Dorneban van női uralkodónak legitimációja. A régi status quo gyakorlatilag megszűnt a Baratheon kakukkfiókák halálával a kistanácsnak kellene vezetni a királyságot, és slusszpoénként pont, hogy valószínűleg Daeneryst kellene visszahívniuk akinek gyorsan férjhez kéne menni, hogy a férjet trónra ültethessék. De a sorozat alaposan lebutította a házakat, mert a mostani felállásban Cerseinek kellett volna férjhez menni pl a mozgássérült Tyrell öcsihez akit jótékonyan kihagytak.

Egyébként sajnos egyre csökkenő színvonalat érzek a sorozatban, lassan már az egész arról fog szólni, hogy Sam kirabol mindenkit, aztán másnap hajnalban szekérre pattan a nőjével és következmények nélkül elhajt. És itt csökkenés alatt nem a gigacsaták meg a cgi orgia hiányát értem, hanem a cselekmény meg a fordulatok kezdenek egy közepesebb faék bonyolultsága felé tendálni.
Hétfőn este a hetedik évad negyedik epizódjával folytatódott az HBO Trónok harca című sorozata. Posztunkban spoileresen tárgyaljuk a rész cselekményét...
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.08.08 12:16:03
@nota19: Igazad van elírtam, azt mondja, hogy nem fogadja a családja ellen ezért veszti el a tőrt mert Loras Tyrell nyeri a lovagi tornát. Nem Deresben adja Joffreynak a tőrt, hanem még otthon, ugyan ez konkrétan nincs benne a könyvben, de egyrészt nem gondolom, hogy egy valyriai acél tőr úgy random ott lenne a szekéren, másrészt az viszont konkrétan le van írva, hogy meglepte, hogy Joffrey ilyen faszságot lép, de az nem hogy olyan hülyén teszi, hogy a saját tőrét adja oda, meg frissen vert Robert-kori aranysárkányokkal fizet.
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.08.08 15:55:08
@nota19: Konkrétan mondja, hogy az övé amikor megmutatja neki Cathelyn Stark Királyvárban és az a jelenet a könyvben is benne van. Csak bekamuzza, hogy elnyerte tőle Tyrion, de a valóságban pont fordítva történt, azért van jelentősége a sosem fogadna a családja ellen dolognak.
Harmadik epizóddal folytatódott hétőn a Trónok harca az HBO-n. A tovább után spoileresen tárgyaljuk a rész legfontosabb eseményeit...
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.08.01 11:34:41
@Kovácsné: +1

Pont ez a szűnni nem akaró csiklandós érzés szállt meg az évadnyitó nézésekor, hogy ízre, szagra Martin, de valami mégsem stimmel. Habár lehet, hogy csak a könyvek elolvasása adta biztonságos érzés illant el most már végképp, hiszen annyira elkanyarodott a sztori. Ugyanakkor abba is elég szar belegondolni, hogy amennyi szálat elindított az utolsó kötet, és abból kvázi mindet kikukázták, hát nem tudom legalább nem lesz unalmas elolvasni ha egyszer kész lesz, de sejtésem szerint az új kötetet majd egy Half-Life 3 videójátékkal lehet megvenni kapcsolt akcióban.

Ser Friendzone gyógyulásával amúgy nem volt bajom, én azt hittem, hogy azért lesz hosszabb mert nem egy kör alatt hámozza meg Sam. A kenőcsben van a titok, meg abban hogy senki nem meri megcsinálni az eljárást mert fél, hogy elkapja. Amíg nincs a beborított testrész megkövülve teljesen addig csak a bőröd felső rétege szmötyis a leírás alapján. Azon felül nem sokban különbözik attól, amikor a térdedről kapirgálod le a varrt. Csak itt mondjuk a varr kinyír ha hozzáérsz :D.

A flottánál én azt nem értem, hogy miért kellett az összes Daenerys hajót elvinni 9000 nukukuki kommandós behajózásához, amikor ennyi hajó kb. 10x ennyi kapacitás volt összesen az átkelésnél lovastul, dothrakistól, egyéb hadseregestől, ellátmányostól együtt.

Ja és Jon a fekete sárkányt fogja vinni tutira, mégiscsak Rhaegar a faterja akiben eléggé ott cincogott a valyriai mágia, jobban mint Szöszkében. (lásd: kézihárfás akciók, amit elég szarul sikerült áthozni a sorozatba) A fehér lesz Daenerysé, a harmadik meg megy a lecsóba gondolom mert Tyrion nagyon komikusan festene rajta, vagy mert nem igaz a theorycraft vele kapcsolatban (azért két ekkora telitalálat sok lenne, még ha logikus is).
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.08.01 13:18:37
@CollectiveMadness: A 3. árulás a fekete sárkány lesz, amikor átszerelmesedik Jon Targaryenbe. A vér miatti, meg a pénzes árulás megvolt már, még hátra van a szerelmi. Naharis túl egyértelmű lenne, meg nem is nagyon van mit elárulni a másik kontinensről, nem is beszélve, hogy kb. Essos 40%-án ő lett a G. Maximum még Jon árulhatja el akkor, ha nagy szerelembe esnek, és az egész legvégén kénytelen lesz Daenerys szívével unlockolni a szuper kardot. Keserédes befejezésről volt szó, és ne felejtsük, hogy nehezen lenne örökös öröm és bódottá meg világbéke, ha a végső győztes olyan lenne, akinek a halála után borítékolható az örökösödési háború lévén terméketlen.
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.08.01 17:41:09
@MrMojo: Nem ölték meg, még akkor is ott börcögött az asztal mellől, mikor Hagymáék őrizték Havas tetemét. Amikor kicsalták Jon-t, hogy megöljék a karórájáért, direkt be lett zárva a rémfarkasa, hogy ne okozzon galibát.
A Collider vette tán észre (vagy a Reddit egyik felhasználója, ez nem világos), hogy a Trónok harca főcímének egy apró, de nem elhanyagolható változása elég régóta jelezte, hogyan kelnek majd át a White Walkerek a Falon. Spoilerek az ugrás után...
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.07.28 20:49:29
@Bicepsz Elek: Azért írtam, hogy a sorozatban valószínűleg a zombi sárkány zúzza majd be a falat.

De ha ezt a logikát követjük, akkor meg amúgy is mindegy mert az élőhalott seregnek tökmindegy lenne, ha a tenger fenekén sétálnának, a vezetőiket meg mindig rohadt nagy hideg kíséri, szóval akár amerre mennek fagyhatna be a tenger alattuk. Simán nem lett csak ez átgondolva inkább.
Knighfall címmel jön még idén a History Channelre (nálunk az HBO-n lesz) az a történelmi alapokra felhúzott sorozat, amit Jeremy Renner producerkedésével és vendégszereplésével adnak el lelkesen, pedig szerintem neki volt a legkevesebb köze a sorozathoz, ami az A+E gyárt a Vikingekkel már egész nagy…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.07.27 00:17:52
@a Nanga Parbat rabjai: Inkább örvendjünk, hogy lesz valami grálos akciózás. A valóságban a keresztes háborúk után ők lettek Európában a provident, és amikor már a királyok is túl sok dellával lógtak nekik, akkor jött az eretnekesítés meg a tömeges kivégzésük. Semmi misztikum sajnos.
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.07.27 10:37:51
@sztrelnyikov: Én azért fogadok veled egy csíki sörben, hogy az a grál nem az a grál lesz, hanem valami konkrét dolog valójában, és pont hogy motívuma lesz a sorozatnak, hogy az idealista főszereplő lovag koppan majd egy nagyot vele HA meglesz persze. A templomosok szerették a misztikus kavarást főleg már bankár korukban.
A 90 millió az egy szép szám, szebb, mint az a 16 millió, amit az HBO a Trónok harca hetedik évadának nyitórészéről kommunikált. A előbbi az illegális letöltéseket, az utóbbi az HBO-rekordot hozó valós nézőszámot jelzi. A letöltésekbe a MUSO a torrenteket, illegális streameket és a közvetlen…..
Anyukád egyik barátja vagyok. 2017.07.22 08:16:24
Ashlynn Alexander azt állítja, hogy a The Affair című sorozat forgatásáról azért rúgták ki, mert szóvá tette, hogy megalázták az egész stáb előtt. A sorozat producereit és gyártóját szexuális zaklatással vádolja, azt állítva, hogy az egyik forgatási napon a diszpóban (a napi forgatási rendről szóló…..