Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balázs AttiIa

913 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Múlt héten indult podcastunkban Novák Csanádot kérdeztük a M.A.G.U.S. szerepjáték keletkezéséről, a 90-es évek könyvpiaci helyzetéről és persze arról, hogy mi lehetett az oka annak, hogy a kultikus szerepjáték üzleti értelemben nem tudott a felszínen maradni. ..
Lehet szeretni, lehet utálni, megkerülni viszont aligha lehetséges. Aki kíváncsi a rendszerváltás utáni magyar sci-fi, fantasy és geek szubkultúra alakulására, óhatatlanul belefut a M.A.G.U.S. szerepjátékba, a regényekbe és persze a márkához kapcsolódó legendákba, botrányokba, jogi hercehurcákba.…..
Az 1997-ben megjelent Final Fantasy VII egy igazi mérföldkő volt a sorozat életében. Egy igen heves üzleti szakítás következtében ez volt az első Final Fantasy, amely már nem a Nintendo aktuális gépén, hanem az akkor még iparági újoncnak számító Sony PlayStation-ön jelent meg. Az új otthon és az új…..
Még mielőtt hiperűrsebességre kapcsolnánk, gyorsan kitenném az asztalra: a Skywalker kora elképesztően gyenge, önmagában szinte értékelhetetlen film lett. Szerintem mindent elmond, hogy a díszbemutatóra George Lucas el sem ment, pedig elvileg ő is aktív szerepet vállalt a film elkészítésében. Önálló…..
A távoli dolgok találkozása mindig izgalmas, különleges élményekkel kecsegtet. Azt hiszem ez volt az első gondolatom, amikor a Heaven & Ale avagy Mennyei ser című játékról eljutottak hozzám az első hírek. Gamerként nagyon szeretem a mély stratégiai élményeket, nem áll távol tőlem a…..
A Star Wars brand asztali játékok terén az utóbbi évek során igazi nehézsúlyú veresenyzővé nőtte ki magát. Komoly istállóban is van, hiszen a Fantasy Flight Games – korunk talán legdinamikusabban fejlődő asztali játékos cégóriása – mindent meg is tesz, hogy a messzi-messzi galaxisban folyamatosan…..
A Star Wars: Az utolsó jedik már nagyon közel van, alig bírunk magunkkal, így a várakozást a tavalyi évhez hasonlóan LEGO építessel enyhítjük. Ezúttal azonban nem járműveket vagy űrhajókat, hanem akciófigurákat építettünk, ráadásul mindjárt kettőt…..
A modern társasjátékok korában hajlamosak vagyunk fanyalgó képpel tekinteni a múlt meghatározó játékaira. Ez egyrészt természetes, hiszen az asztali játékos hobbi robbanásszerűen fejlődik, jobbnál jobb játékokhoz van folyamatos hozzáférésünk – immár magyar nyelven is –,…..
A társasjátékos világban mindig üde színfolt egy magamfajta sci-fi rajongónak, ha a megszokott középkori, fantasy, városi, gazdasági témák helyett egy-egy játék a csillagok közé viszi a játékosokat. Félreértés ne essék, léteznek kiváló science fiction tematikával bíró…..
Bár ma érkezett meg a szinkronos Star Wars: Az utolsó jedik előzetes, úgy tűnik, mégsincs egyensúly az Erőben, legalábbis nemrég egy elég aggasztó hírről számolt be az EA egyik fejese, Patrick Söderlund. Kiderült, hogy az Electronic Arts bezárja a Visceral Gamest, amely olyan címeket hozott tető…..
Nem is olyan rég debütált a Star Wars: Az utolsó jedik legutóbbi előzetese, amely igencsak jól sikerült, és számos kérdést felvetett a történettel kapcsolatban. Most itt van ugyanennek a trailernek a magyar szinkronnal súlyosbított változata is, ami bár nem könnyíti meg a…..
Jó ideje vártuk már, végre befutott! A Star Wars VIII: Az utolsó jedik előzetese kegyetlen jól sikerült, ráadásul igen sok részletre derült fény, nem véletlenül riogatott a film rendezője, Rian Jonhson, hogy aki nem akar semmiféle spoilerben részesülni, az hagyja ki az előzetes megnézését. Még…..
Star Wars játékokra mostanában nem igazán lehet panaszunk, hiszen az utóbbi időkben rengeteg kiváló játék jelent meg, amely a messzi-messzi galaxisból származik, és a jövő is hasonlóan kedvezőnek tűnik...
Cae előző és rendkívül érdekfeszítő cikke nagyon mélyen belement a kérdéskörbe, miszerint művészeti ágnak számít-e jelenleg, vagy fog-e számítani hamarosan a videojátékok zsánere. Abban szerintem mindenki megegyezhet, hogy bizonyos játékokban rengeteg művészi értéket fedezhetünk fel, ezt Cae sem…..
Balázs AttiIa 2017.09.10 15:32:08
@-Szűcs Gyula-: A Child of Light tényleg egy csoda! :) Sajnos egy kicsit rövid, de most kedvet kaptam, hogy újra végigjátszam
A Catan telepeseit lehet szeretni vagy utálni, de az biztos, hogy rengeteget köszönhet neki a társasjátékos hobbi. A mára klasszikusnak számító társasjáték rengeteg gémert indított el az asztali játékok hobbijában és függetlenül attól, hogy egy kissé öregecske, a mai napig óriási rajongótábora van…..
Bár a Fallout 4 már jó ideje megjelent, szerencsére viszonylag gyakran hallhatunk kedvenc posztapokaliptikus játékvilágunkról. Nemrég a Fantasy Flight Games jelentette be, hogy társasjátékos feldolgozást kap a Fallout, ami önmagában is király, de ezt is lehet tetézni, ugyanis nagyon…..
A Hearthstone korunk legnépszerűbb online kártyajátéka, és kevés esély van arra, hogy ez a közeljövőben változzon. Vannak persze kihívók, elég a Gwentre vagy Magic Duelsre gondolni, de a Blizzard üdvöskéjének sikerét egyelőre egyiknek sem sikerült megközelítenie. Ez persze nem is csoda, hiszen a…..
Tavaly éppen ilyenkor örvendeztünk a Stranger Things első évadának, amelyet nem átallottam a nyár legkirályabb sorozatának nevezni évadkritikám címében. Nos, idén nyáron a következő évadról sajnos ezt nem tudjuk elmondani, az viszont biztos, hogy a sorozat iránti érdeklődés…..
Ernest Cline elképesztő sikerű geek regényéről annak idején mi is megírtuk, hogy filmfeldolgozásért kiált, ám akkoriban még semmiféle mozgóképet nem láthattunk a projektről, és sajnos meglehetősen sokáig kísérteties csend a projekt felett. Most azonban végre megtört az…..
Az utóbbi időkben mintha a világ újra felfedezte volna a vikingeket és a hozzájuk köthető történeteket, mondákat. Ennek persze csak örülhetünk, hiszen az északi mitológia rengeteg érdekes és izgalmas történetet tartalmaz, maguk a vikingek erőszakos történelme pedig jó táptalajt biztosít mind a…..
Balázs AttiIa 2017.07.20 09:32:58
@Kaland-Játék-Kockázat: Mit nevezünk nagy durranásnak? A Blood Rage több mint 905 ezer dollárt kalapozott össze KS-en, ami azért nem gyenge, neves szerző tervezte ráadásul a szakma is nagyon csípte.
Balázs AttiIa 2017.07.20 15:49:40
@Kaland-Játék-Kockázat: Hát igen, de ez is nézőpont kérdése. Üzleti szempontból az én könyvecskémben nagy durranásnak számít mindkettő :)
Egészen félelmetes belegondolni, hogy az első Age of Empires már majdnem 20 éve jelent meg. A korszellemnek megfelelően jön is felújított változat, amit az E3 PC-s szekciójában jelentett be Adam Isgreen, a projekt kreatív vezetője. A felújított változat 4k-ban érkezik, nagyon…..
Tovább robog az E3, ahol a videojátékos óriások közül a Microsoft is megmutatta, hogyan látja a jövőt. A felturbózott Xbox leleplezése mellett természetesen kaptunk jó néhány előzetest is, a mosolyunk mégsem túl őszinte…..
A nyárral együtt végre elérkezett az év legfontosabb videojátékos eseménye is, az E3. A los angeles-i játékexpót a videojátékos világ talán legkevésbé kedvelt kiadója, az Electronic Arts nyitotta, és meg ragadta az alkalmat, hogy ízelítőt adjon a szó szerinti és átvitt…..
Manapság gyakorlatilag bármiből üzletet lehet csinálni, arra viszont talán joggal húzzuk tarkóig a szemöldökünket, ha egy cég abban látja a tuti lehetőséget, hogy szamuráj páncélzatot gyárt kutyák és macskák számára. A japán Samurai Age pontosan ezt teszi, és bár…..
Az ébredő Erő után idén az utolsó jedivel folytatódik a Star Wars saga, amelynek lassan, de biztosan a marketinggépezete is beindulni látszik. Nemrég kaptunk egy igencsak kiválóra sikerült trailert, most pedig a Vanity Fair fotósorozatának örülhetünk, de azok is örülhetnek, akik mozgóképre vágynak,…..