Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pósfai Orsi

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiánypótló és tabudöntögető mesekönyv jelent meg szeptemberben közösségi finanszírozásból. A Lili és a bátorság a kiskorúak ellen elkövetett szexuális bántalmazás témáját dolgozza fel mese formájában, a könyv prevenciós céllal készült. Még májusban indítottak a készítők kampányt a könyv kiadásához…..
A Kúria tegnap hatályon kívül helyezte a lúgos orvosként elhíresült Bene Krisztián ellen korábban másodfokon meghozott ítéletet. Az ügyet azzal az indokkal dobták vissza az ítélőtáblára, hogy nem lett kellőképpen bizonyítva a vádlott bűnössége. Az alaposabb bizonyításra most kegyesen lehetőséget…..
Oroszországban izgalmasan indult a hét: Alekszej Navalnij, az egyik legnépszerűbb orosz ellenzéki politikus anti-korrupciós tüntetést hirdetett az egész országban, de eközben június 12. állami ünnep is, Oroszország napját ünneplik ma az oroszok. Ez már elegendő lenne a felfordulás garantálásához, de…..
A 2013-ban kirobbant „BTK-s listázó botrány”, majd a Tanító- és Óvóképző Kar 2014-es gólyatáborában történt nemi erőszak eset után az ELTE-n összeállt egy kutatócsoport, melynek célja elsősorban egy olyan kutatás elvégzése volt, amely az egyetemen létező nemek közti egyenlőtlenségeket tárta fel. A…..
A nőnapi rózsáknak, köszöntéseknek és iskolai ünnepségeknek vajmi kevés köze van a nemzetközi nőnap forradalmi és szocialista gyökereihez, melyet a század elejétől egészen 1977-ig, amikor az ENSZ hivatalos ünneppé tette, szinte kizárólag szocialista országokban ünnepeltek. Ma, 2017. március 8-án…..
Majdnem kereken egy évvel ezelőtt robbant be a köztudatba a pedagógus-mozgalom, miután a miskolci Herman Ottó Gimnázium által közzétett nyílt levelet sokezren aláírták. Február harmadikán nyolc városban tüntettek a kormány oktatáspolitikája ellen, majd február 14-én a Kossuth téren több tízezren…..
Január 25-én az orosz parlament második olvasatban elfogadott egy olyan törvénymódosító javaslatot, amely adminisztratív szabálysértésnek minősítené a családon belüli erőszakot. Ha ez a módosítás valóban életbe lép (és miért ne lépne - a szavazáson megjelent 388 képviselőből csupán kettő szavazott a…..
David Bowie, Prince, Alan Rickman, Esterházy Péter, Umberto Eco, Leonard Cohen, Kertész Imre, Bud Spencer, Muhammad Ali, Kocsis Zoltán, George Michael, Carrie Fisher... Ahogy egymás után hullottak a hírességek 2016-ban, úgy vált egyre gyakrabban ismételgetett frázissá a "Fuck 2016!" De valóban…..
Ön nyugdíjas? Esetleg úgy érzi, hogy szerencsére nincs szüksége az állami adományként kiosztott karácsonyi Erzsébet-utalványára? Esetleg felháborítja, hogy kegyként osztogatott ételutalványokkal próbálják kiszúrni az idősek szemét? Szeretné társadalmilag hasznos célra felajánlani azt a tízezer…..
Múlt héten valószínűleg sokakat sokkolt a hír, hogy Bernardo Bertolucci egyik leghíresebb filmjében, Az utolsó tangó Párizsban egyik jelenetében a női főszereplőt, Maria Schneidert valódi nemi erőszak érte. Ezt a színésznő már évekkel korábban nyilvánosságra hozta, mégis, a sajtó csak most,…..
Ma, november 25-én van a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja. 1991 óta világszerte a november 25-től december 10-ig (az emberi jogok világnapjáig) terjedő 16 nap alatt aktivisták, jogvédő szervezetek és szimpatizánsok dolgoznak kiemelten azért, hogy felhívják a társadalom figyelmét a nők…..
Alszásziné Erika rokkantnyugdíjas, mégis nagyon elfoglalt. A Város Mindenkié csoport  aktivistája, érdekvédelmi tanácsokat ad a csoporthoz fordulóknak, tüntetést szervez más, lakhatási szegénységben élő társaival. Az asszony fiával, Zoltánnal él egy kicsi, romos önkormányzati bérleményben, amihez…..
Lassan egy hónapja történt, hogy egy októberi szombat reggelen arra ébredtünk, hogy az egyik legrégebbi és legnagyobb magyar napilapot kivégezték. A Népszabadság felfüggesztésének napja óta sok minden változott (például megtudhattuk, hogy minden valószínűség szerint Mészáros Lőrinc vette meg a lapot…..
1918 novemberében egy csoport szüfrazsett körbeállta a lengyel államfő, Józef Piłsudski villáját, és addig döngették esernyőikkel a tábornagy ablakait, amíg az végül beengedte őket az esőről, és megígérte nekik választójoguk törvénybe iktatását. November 28-án pedig valóban megkapták a lengyel nők a…..
Tegnap Lengyelországban a nők sztrájkba fogtak. Sok ezren nem mentek be a munkahelyükre, az iskolába, nem végeztek házimunkát. Ehelyett az utcára vonultak, és együtt tüntettek a testük feletti önrendelkezés jogáért, azt követelve, hogy a kormányuk hallja meg végre a hangjukat...
Tegnap, vagyis szeptember tizennyolcadikán parlamenti választások voltak Oroszországban. Ha erről valaki nem hallott, ne érezze magát rosszul - míg a sajtó az amerikai elnökválasztástól harsog már hónapok óta, addig az orosz választásokról még Oroszországon belül is mindent megtettek, hogy a lehető…..
Minden idők eddigi legdrágább olimpiáját 2014 februárjában tartották Oroszországban, a Fekete-tenger partján elterülő üdülővárosban, Szocsiban. Pedig az 50 milliárd dollárt felemésztő sportesemény nem is nyári olimpia volt, mégis kb. 10 milliárddal körözte le a korábbi rekordtartó pekingi olimpiát.…..
Képzeld el, hogy ülsz a metrón, és azt veszed észre, hogy a veled szemben ülő ember bámul, és mintha fényképeket készítene rólad a telefonjával. Ez a gondolat persze nem érint kellemesen, de nem teszel semmit, mert biztos, hogy nem ismered az illetőt, és különben is, a következő megállónál úgyis…..
Június 15-én az MTA tudományos ülést tartott, „Természettudomány újragondolva” címmel. A konferencia célja a természettudomány-oktatás aktuális kérdéseinek megvitatása volt, apropóját pedig egy kérdőiv adta, amelyet az országban minden matematikatanárnak kiküldtek. A felszólalók közt volt…..
Június másodikán, közvetlenül a meghosszabbított téli moratóriumi időszak után, végrehajtották az első idei józsefvárosi kilakoltatást. Ahogy ez már csak lenni szokott, most is egy nehéz helyzetben lévő családról van szó, ahol két beteg nagyszülő és három kiskorú gyermek is van az érintettek közt.…..
Áldozathibáztatás, elbagatellizálás, előítéletes hozzáállás (miért mentél oda, miért vetted fel azt a ruhát, miért nem hagytad el, miért nem szóltál senkinek?) – a nemi erőszak áldozatai nagyon gyakran ezzel a magatartással találkoznak, amikor az őket ért erőszakért igazságot próbálnak követelni. Az…..
Március huszadikán, vagyis most vasárnap a Rózsák forradalma szervezet demonstrációt szervez „Másállapotot a szülészetben!” elnevezéssel. Az esemény célja, hogy pozitív és valódi változásokat követeljen a magyar szülészeti rendszerben, amely a szervezet véleménye szerint ebben a formában senkinek se…..
Magyarországon és általában Kelet-Európában sokak számára a nemzetközi nőnap, amelyet világszerte több mint száz országban március nyolcadikán ünnepelnek, az év egyik legértelmetlenebb ünnepének tűnhet – hiszen mi ünnepelnivaló van csupán abban, ha valaki nő? És ha már ezt megünnepeljük, akkor a…..