Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TDOK

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szőlőművelés Talajtakarás 2018.06.11 21:12:28
Ígértem egy bejegyzést a talajtakaró növényzet használatáról a szőlőben - ez következik most. Amint arról már beszéltem, takarónövényt azért használunk a sorok között, mert a talaj felső 30-40 centiméteres rétegét átjáró gyökértömeg segít a humuszképződésben. A takarónövény meggátolja az eróziót a…..
TDOK 2018.06.28 10:01:17
@scitec92: Soltvadkert környékén több száz hektáron tartjuk zölden a szőlőket a sívóhomokon.
www.facebook.com/talajmegujito.mezogazdasag/posts/2025218091074808
TDOK 2018.06.29 07:54:19
@BZoltan: Értem a problémád. Norbi kezdő vállalkozó, nem adott el még szőlősnek, szántóföldieket szolgál ki, ott az elvárások alapja a leghatékonyabb eszköz. Az általad upsale verziónak hívott henger az nálunk a normál verzió, mert padlógázzal lehet vele menni és a rugózott szerkezete miatt (ami egyedülálló tervezés a késes hengerek között), nem viszi át a rezgéseket a traktorra. Ez az upsale is jóval olcsóbb, mint bármelyik késes henger a piacon, így nem tudnám haráccsal vádolni. Rambo hengere egy prototipus volt, a legegyszerűbb megoldással, ami nem lett volna gyártásban, mert a rezgéscsillapított előnyösebb. Nyilván ha az ár a legfontosabb tényező, akkor gyárthat rugó nélküli egyszerűt is, ha kell. Szerintem ez egy jó lecke neki, hogyan mérje fel a vevői igényeket.
Majd felrobbant a közösségi portál az után, hogy Geréb Ágnes perújítási kérelmét elutasította a Fővárosi Ítélőtábla. A vita „természetesen” most sem arról szólt, amiről a büntető eljárás. Mert – minden ellenkező híreszteléssel szemben - a Geréb Ágnes elleni büntető ügyeknek (több is volt) nem az…..
TDOK 2018.01.15 08:45:57
@dr. mesterséges színezék: A kórházakban évtől függően 185-285 szülésre jut egy halott csecsemő.
Geréb Ágnesnél szülni kilencszer kisebb kockázat, mint kórházban.
Geréb Ágnes 2 évet kapott.
A törvények mindenkire egyformán vonatkoznak?
Évente több száz orvos vonul a börtönbe?
Jogomban áll tüntetni, alkoholt inni – akár ezt a kettőt kombinálhatom is, mert sajnos hülyeségeket is jogomban áll csinálni –, szoknyát hordani, és megválasztani a szülés módját. De hiába van jogunk valamihez, néha tudnunk kell nem élni vele – nálam ilyen az otthon szülés.   Én is szeretnék a…..
Naponta többször mosunk kezet, viszont a legtöbb ember nem elég gyakran. Ráadásul akik elég sokszor mossák meg a kezüket, ők sem feltétlenül a megfelelő módon teszik...
TDOK 2017.12.30 07:14:28
FEKETE-BÁRÁNY Tavasz van... 2017.03.27 09:16:21
Komposztgyártó kisiparos volnék Állítólag a kukoricaszár nehezen bomlik le. Palántázósátorban, gondos felügyelettel, locsolással, forgatással nekem pár hét alatt már majdnem kész lett...  A képeken a tavaly őszi halom látszik, aminek a tetejét friss anyaggal külön szedjük és új halmot képzünk…..
Szőlőművelés Perenoszpóra 2007.11.27 10:20:00
A perenoszpórát egy gomba, a Plasmopara viticola okozza, amely az Oomycota törzsbe tartozik. Máig nem jutottak dűlőre egymás között a biológusok abban, hogy vajon fotoszintetizáló képességüket elvesztett moszatok ezek a gombák, vagy sem. Egy azonban biztos: a perenoszpóra magasan…..