Regisztráció Blogot indítok
Adatok
xtctraxx

143 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevezető: A kínai Brinyte nem ma kezdte az elemlámpa gyártást. A klasszikus konvex lencsés (“zoomos”) lámpák közül pár típust kipróbáltam régebben és a legjobban a Brinyte B158B vizsgázott az összes közül. A gyártó újabb érdekes termékkel lépett piacra, a Brinyte T28 Artemis nevezetű vadász…..
Bevezető: A Maglite frissítette több elemlámpáját tavaly év végén. Álmodni sem mertem volna, de a legfrissebb, még szinte a gyártósor melegét sugárzó Maglite Mini Pro + változatot már itthon is meg lehet venni az importőr boltjában. Olyannyira új ez a változat, hogy a bliszteres csomagoláson még a…..
Bevezető: Tavaly év végén a rengeteg újdonság közt egy klasszikus elemlámpa újragondolt változata is megjelent. Az egyszerűség kedvéért ugyan azon a néven, csak a “new” vagyis “új” jelzőt is megkapta. Nem másról írok, mint a Nitecore új P12 modellről. A klasszikus darabok közül nekem a Nitecore…..
Bevezető: Pár éve még a normál méretű rúdlámpáknál az 1000 lumen körüli fényáram számított magasnak, ez ma már átlagos. A 2015 végén forgalomba kerülő BLF A6 (Astrolux S1) 1600 lumenes fényáramával jócskán a megszokott érték felett állt akkoriban, de még ma is. Aztán jöttek az egyre jobb és jobb…..
Bevezető: Egészen sok újdonsággal rukkolt elő mostanság a Nitecore, számomra az egyik legérdekesebb ezek közül a Nitecore HC35 fejlámpa – pipalámpa volt. Képeken egészen jól nézett ki, a műszaki paraméterei is egészen impozánsak voltak, ezért gyorsan be is szereztem egyet. Nyilván csodát nem vártam…..
Bevezető: Újabb töltő került a látóterembe, ugyanis egy izgalmas, sok akkus töltőt dobtak piacra, XTAR VC8 típusjelzéssel. Több okból is érdekes ez az akkutöltő, ami nem csak a lítium-ion, hanem a nikkel-metál-hidrid akkuink is képes feltölteni. Szembetűnő, hogy van kijelzője, szerencsére nem csak…..
Bevezető: Még nyáron, mikor bekerült a kínálatba került hozzám egy egészen ritkának nevezhető fejlámpa, az Olight H17R Wave. Különleges több szempontból is, illetve el is üt az eddig használt fejlámpáimtól. Először is az akku és a lámpa nincs egybe szerelve. Kicsit féltem, de a forgalmazó…..
Bevezető: Úgy elpakoltam, hogy már majdnem el is felejtettem, hogy vettem idén egy Zebralight elemlámpát. Többen írtatok már levelet, hogy miért nem volt még a blogon szó erről a prémium márkáról, és igazából valós indokot én sem tudtam megfogalmazni. Némi fórumos beszélgetés után végül kis…..
Bevezető: Nyakunkon a karácsony, de még nem vetted meg álmaid lámpáját? Kiderült, hogy a kollégádnak kéne valamit venned a céges karácsonyra? Esetleg egy távoli rokon is jelentkezett, hogy idén meglátogat? Több oka is lehet, hogy az utolsó utáni pillanatban még kapkod az ember valami univerzális…..
Bevezető: Az Olight Seeker 2 Pro változatáról már írtam egy cikket nyáron, kicsit később viszont kiadta a gyártó az egyszerűsített változatot is ebből a modellből, ami nem kapta meg a “Pro” jelzést. Most az alapváltozat kerül fókuszba, és mivel abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a Pro…..
Bevezető: Az olcsó de minőségi fejlámpák piacán elég egyeduralkodó a Skilhunt H03, ami szórt fényének és jó kialakításának, valamint okos vezérlésének is köszönhető. És persze leginkább az árazásának. Azonban a kor igényei alapján már nagyon hiányzott egy beépített töltős változat, amit “RC”…..
Bevezető: Köszönöm mindenkinek a pozitív visszajelzéseket a vadász elemlámpa szettek tesztjével kapcsolatosan! Mivel többen is kértétek, hogy legyen ilyen a blogon ezért beadtam a derekam. Igyekeztem a piacon jelen lévő szettek közül úgy válogatni, hogy több árszegmensben, és lehetőleg a jobb…..
Bevezető: Elérkeztünk a vadász szettek tesztjének általam birtokolt “királyához”, ami annyit jelent, hogy ez a könnyen beszerezhető vadászlámpák csúcsa hazánkban. Nyilván léteznek drágább és nagyobb hatótávval rendelkező lámpák is, de az Olight Javelot Pro minden bizonnyal kiemelkedik az átlagos…..
Bevezető: Szépen haladunk a vadász szettek tesztjeivel, és most újabb lépcsőfokra lépünk, mégpedig az 1000 méteres, vagyis az 1 kilométeres hatótávú lámpák következnek. A tesztsorozat első ilyen tagja a Nitecore MH40 GTR vadász szettje. Ezeknél a lámpáknál már a méretek is minden dimenzióban nőnek:…..
Bevezető: Erre a tesztre már több, mint fél éve készülök. Még az év elején tartott E.T.-n (Elemlámpa Találkozó) foghattam az importőr jóvoltából kézbe sötétben, valós körülmények között az Olight Warrior X taktikai lámpát és engem azonnal lenyűgözött. Céleszköz, ez nem egy “általános”…..
Bevezető: Lehetne ide hosszú monológot írni, hogy így-úgy a vadászat, és akkor éjszaka hogy is van ez, meg aztán mi a biztonságos lőtáv, de én ezt nem teszem. Cserébe az olvasói kéréseknek eleget téve most lesz pár vadászlámpa szett teszt éles körülmények között, de nem vadászati, inkább elemlámpás…..
Bevezető: Az XTAR biztosan nem ismeretlen márkanév az olvasóim számára, hiszen a csúcs töltőjükről, a VP4 Plus Dragon töltőről már írtam megjelenésekor. Mindig is jó minőségű, automata, megbízható töltőikről voltak híresek. Illetve az alacsony töltőáramokról is, mivel az általuk piacra dobott…..
Bevezető: Mindig felmerül a kérdés, hogy mi kerül egy márkás lámpán annyira sokba. Nyilván ki kell fizetnünk a felépített brand mögötti rengeteg marketing és márkaépítési járulékos költséget. Ezen kívül kifizetjük a minőségbiztosítást, ami az olcsóbb gyártóknál általában hiányzik teljes egészében.…..
Bevezető: A Nitecore nagyon ráfeküdt a fejlámpa témára. Már bemutattam a legjobb fejlámpájukat, a HC65-ös modellt. Megismerhettétek az NU sorozatból az NU30-ast, az NU10-est és az NU25-öst is. Az átlag vásárlókat vette célba a HA23 jelzésű fejlámpával a kínai prémium gyártó. A polikarbonát házba…..
Bevezető: Miután megszívtam a múltkor a "taktikai" lámpa vágyásommal kicsit visszafogottabban választottam meg az újabb tesztalanyt. Már jó ideje nézegettem a Nitecore különböző típusainak GT változatait, ami a megnövelt hatótávú modelleket jelöli. Találunk szinte minden szériában GT variánst…..
Bevezető: Megtudtam, hogy hivatalos importőre lett Budapesten is az Armytek elemlámpáknak az Armytek Lámpa Magyarország személyében, aminek nagyon megörültem, mert eddig minden ilyen lámpám látatlanban vettem meg. Érdekelt, hogy kik is Ők, aztán megnyugvással olvastam, hogy régi boltról van szó, a…..
Bevezető: Nagy rajongója vagyok a lámpásoknak, a pipalámpáknak, de valahogy idén azt éreztem, hogy nekem igazi, ízig-vérig taktikai elemlámpát is kell vennem, mert az nekem jó lesz. Van a piacon választék, de mégis a Klarus gurított olyan marketing anyagot, ami megvetette velem a 360X1 modellt. Nem…..
Bevezető: Igazán szerencsésnek mondhatom magam, mert mikor bementem a Leitz-Hungáriához az Olight UC töltőt megvenni akkor megmutatták a legújabb piacra került elemlámpájukat, az Olight Seeker II Pro típust. Gyorsan rá is csaptam, hogy tesztelhessem az első darabok egyikét és…..
Bevezető: Még a gyártás kezdeti fázisában jutottam hozzá a GearBest jóvoltából az Utorch – Sofirn SP36 elemlámpához, amit tesztelnem kellett forgalomba  hozatal előtt. Mivel egy kishibás sorozaton már túl voltak, ezért picit szélesebb körben is kiosztásra került pár…..
Bevezető: Sokan kerestek olcsón egyszerű, de nagyszerű töltőt, írtam is már pár modellről, olcsóbbról és drágábbról is az elmúlt években. Viszont van, hogy nem csak lítium-ion, hanem Ni-MH akkut is szeretnétek tölteni ezzel az eszközzel, persze a lehető legegyszerűbb…..