Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hitchiker

0 bejegyzést írt és 285 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Apám mesélte, hogy náluk gyerekkorában - egy szegény angyalföldi munkáscsaládról van szó a háború utáni évtizedekben - téglát kellett a vécétetőre tenni, hogy ne jöjjön föl a patkány. Mielőtt az ember felhajtotta volna, illedelmesen bekopogott, hogy most ő jön, a…..
labdabiztos Fekete Párduc 85 2011.02.04 19:49:00
Az első százszoros válogatott lehetett volna, de dacolt ő emberrel, a világgal, a rendszerrel, hisz dorogi gyerek ő. Aztán ő volt az, aki először fekete mezt húzott a kapuban, de nem állt tőle messze a vörös svejci sapka sem. Tatabánya első válogatott játékosa. Az elsők között…..
Hitchiker 2011.02.04 20:52:49
hogyvolt VV4 - 4X43 2011.01.27 10:00:00
Meredten nézem Andrison az övet, amit már John Travolta is sírva tépkedett volna le magáról a Staying Alive c. film jeleneteinek felvétele előtt, aztán lemondóan legyintek, tán még sóhajtok is. Amit mond, ugyanolyan érdekes, mint az, mit keres egy negyvenes pasin egy szegecsekkel és…..
DiploMaci Mr. Bliar 2011.01.24 15:43:00
A múlt héten a volt munkáspárti miniszterelnök, Tony Blair immár másodszor volt kénytelen megjelenni az „Iraq Inquiry”, vagyis az iraki háború kirobbanásának körülményeit vizsgáló bizottság előtt. A politikus csak úgy, mint az első alkalommal tavaly januárban most…..
hogyvolt VV4 - 4X28 2011.01.12 12:20:00
Balázs szerint már mindenki számára egyértelmű, hogy kik párbajoznak szombaton. Számomra az is, hogy őt meg ugyanaz a sztájliszt öltöztette, aki a Brokeback Mountain szereplőit, keresem az összetekert lasszót meg a lovat a háttérben. Ildikó és Éva, a párbajhősök üzenhetnek a…..
Nem akarok senkit sem megsérteni szeretett hazámban, nade aki kitalálja az ilyen és ehhez hasonló filmcímeket, azokat kilőném egy űrkabinban Jar Jar Binks-szel az Alderaanra és várnám, amíg szénné porlad.20. Az utolsó óraeredeti cím: 25th HourAz egyik kedvenc filmem, még ha ezen a…..
Olasz fórum A Film múzeuma 2010.08.28 20:00:00
Elégedett ember vagyok, mert láttam a torinói Museo Nazionale del Cinemát. Csodát láttam! (ezen a honlapon keveset lehet látni belőlel) A múzeum épülete Torinó szimbólumépülete a Mole Antonelliana. Mikor hazatérve párszor papírfecnin vázoltam az épületet, akkor mindenki…..
Időszűkében elmarad az idény előtti részletes-részletes beharangozó. Röviden mégis mit lehet mondani? Hajtás után pár szóban egy-két – pontosan tíz – téma. Igen, mert szombaton kezdődik a Serie A!!! 6-tól Udine-Genoa, 8,30-tól Roma-Cesena.A Juve forradalmat…..
2005-ben szeptember végéig, 2006 és 2008 között augusztus végéig tartott reprezentánsaink kalandozása a nemzetközi kupaporondon, 2009-ben viszont a Debrecen december elejéig izzította a parazsat. Az elkövetkező egy vagy két hónapban választ kapunk a kérdésre: trendi…..
Hitchiker 2010.06.30 14:04:18
Az Inter-Atalanta lesz az első, a Roma-Samp az utolsó a sorban, de közben is temérdek érdek feszül egymásnak. Inter-Atalanta (szombaton 6-tól) 3-0. Mourinho megígérte, hogy Balotelli kezd. Ott mutassa meg a fiú, hogy benőtt a feje lágya. Mourinhónak már azt is elhisszük, ha azt…..
És az mekkora lenne, ha az utoljára októberben megvert Roma most kapna ki, pont a Laziótól!?Inter-Juve (pénteken 8,45-től) 3-1. Nagy galibát okozhat a torinóiaknak, hogy az Internek nagyon kellene a pontok. Az összes. Azonnal! Hogy ez a Juve hogy lehet harcban a negyedik helyért? Én nem…..
Fura egy idény ez abból a szempontból, hogy ősszel, a bajnokság elején, első felében annyian voltak a sérültek, mint háború idején. Mostanra pedig kis túlzással mindenki harcra kész. Kellenek is az emberek, hiszen óriási hajrá lesz. Napoli-Parma 3-1 (szombaton 6-kor…..
Az elsőségért, az európai placcokért és a kiesés elkerüléséért küzdő csapataink, illetve a lébecolók szombaton küzdenek meg a helyért a nap alatt. A Catania-Palermo 7-től kezdődik, az Udine-Juve 9-től, a többiek pedig 3-tól feszülnek egymásnak.  Cagliari-Milan 1-2. A…..
Azt mondják, hogy az idény 90 perce következik (Roma-Inter). Mit lehet erre mondani? Ha nyer a Roma, akkor szerintem lesz még más idény legfontosabb 90 perce. Persze, hogy dörgedelmes legyen valahogy így kell beharangozni egy meccset! Roma-Inter 1-1 (szombaton 6-kor…..
Ellenőrző Prinz Dani válaszai 2010.03.24 08:00:00
Prinz Dani újra billentyűzetet ragadott, hogy a kommentekben felmerülő kérdésekre és megjegyzésekre válaszoljon.Kedves Ellenőrző blog!,,Mi forog kockán? - Oktatás és gárdulás” című cikkem amellett próbált érvelni, hogy az állampolgári ismeretek, a modern történelem és…..
Hitchiker 2010.03.24 20:53:54
@Prinz Dániel: és amikor a tanár azt mondja hogy ne menjenek a gázgyár utcába, mert megkéselhetik őket, akkor nem általánosít, hogy a magyar lakosság 10%-a ott áll váltva egymást és éppen az késel aki soros, hanem azt hogy van a cigányságnak egy része, ami kezelhetetlen az állampolgár számára, mert veszélyezteti mind vagyon mind a létbiztonságát
nem az összesre érti ezt, hanem a cigányság egy rész halmazára
Hitchiker 2010.03.24 21:46:28
@Prinz Dániel: ez szerintem erős ferdítés, sőt inkább sztereotipizálás ami egy liberális válasza arra ha rasszizmust vél felfedezni valahol
szerintem inkább arra gondol, hogy abban az utcában elég nagy valószínűséggel cigány az elkövető a (és itt szigorúan a poszt által említett) hely tapasztalati alapján

szerintem a reakciód alapján reflexből gondolod azt hogy a tanár zsigerből rasszista lehet miközben ezt csak a tapasztalatai mondatják vele a hely alapján hogy félti a gyerekeket az ott járástól

hogy visszatérjek a blog témájához én média értelmezést oktatnék az iskolákban és általánosságban ugyanis ennek az állapotnak szerintem nagyrészt az az oka hogy kijelenthetjük tényleg léteznek cigány bűnözők (habár nem az átlagtól nagyságrendekkel kiemelkedőbb arányban) akik a már említett potyautas életmód sztereotípiával (ami az szintén valamivel jellemzőbb a cigányságra) nagyobb ellenszenvet váltanak ki az emberekből ezért jelentősebb is a média visszhangjuk mivel a médiumok csak arról beszélnek amiről az emberek tudnak "csámcsogni" ez vissza is kerül általuk az köztudatba

ezt pedig egy öngerjesztő folyamatnak tartom
és mondhatod azt hogy a fenti cigányságra vonatkozó megállapításom nem igaz de én erre azt mondom hogy a médiának lehet hogy nincs mindig igaza de részigazságokat mindig mond
és a média értelmezés oktatása eme részigazságok felismerésére és helyén kezelésére tanítaná a gyerekeket így pedig talán nem szélsőséges megoldások születnének meg az emberekben (rasszizmus vs. elvakult liberalizmus)

(akár a saját példámból is tudok példákat mondani hogy valamiről a meggyőződésemnél árnyaltabb véleményem alakult ki egyszerűen csak azért mert túl sok hatás ért a médiából és kívülről így nem tudok racionálisan dönteni és ez alól senki sem lehet kivétel

de ez igaz lehet rád is mert a tengerentúlon erős liberális hatások érhetnek amik eltolták a véleményedet abba az irányba amiket most képviselsz)

bocs hogy sokszor használtam a liberalizmus szót jobbat nem találtam arra amit képviselsz
no offense
Megint a Girót látom magam előtt: a jó erőben versenyző bajnok megpróbált elszakadni, azonban a vetélytársak befogták a kaptatón, előzni nem tudnak, mert annyira nem erősek, de lihegnek a gazzetta-rózsa mezes mögött. A mezőny végén is meccselnek, de őket nem mutatja a…..
Ha nincs az Inter londoni sikere, akkor nehéz lenne úgy gondolni erre a bajnoki fordulóra, hogy érdemes itt focizni, hiszen Európából elégtelennel küldték haza az utóbbi hónapokban a Serie A-büszkeségeit! Szóval köszönjük Inter!Vargas, az idény felfedezettjeFiorentina-Genoa 3-0…..
Hitchiker 2010.03.20 15:54:43
az állásnál szerintem kimaradt egy forduló, még hozzá a hetedik
olaszforum.blog.hu/2010/02/26/fulop_mondja_hejjjj_bezzeg_ballotta
ez volt itt a tippelés
olaszforum.blog.hu/2010/03/01/hitchikere_a_fordulo_lejjebb_lippi_kerete_kamerun_ellen
ez pedig az eredmény
remélem nem tévedtem
persze ezt nem csak azért mondom mert az enyém volt ez a forduló, de hát magára jobban figyel figyel az ember

jó játékot mindenkinek
Különösebb érdekesség nem történt a héten. Rudolf végre aláírt a Genovához, és ezzel egyetemben egy sajátos építési műveletbe kezdett. Júliustól Olaszországban alapoz, valamint nagyjából augusztustól a debreceni munkaügyi bíróságon falaz egy managerek közötti…..
Rooney hazapofozta a Milant, a firenzeiek derekas küzdelemben szálltak ki, maradtak az Inter zsoldosai, hogy a Serie A-t ne kelljen ténylegesen is visszasorolni! Hajrá Inter! Hajrá Serie A!Catania-Inter 0-2. (péntek 20,45-től) A 10 és félezer bérletes mellett pont annyian…..
18. forduló, nagykorú lett a bajnokság. Alkoholt ugyan már az első, júliusi körtől ihatott, és ivott is bőszen, mégis most vált de facto felnőtté. Innentől kezdve minden résztáv eggyel közelebb hozza a megnyugvást, és az utolsó fordulót, amikor majd minden kiderül.…..
Iaquinta, Zambrotta, Toni játszhatnak a hétvégén, s mivel Lippi velük képzeli el a dél-afrikai squadrát, ezért jó, hogy játszanak az öreg harcosok!Lippi bizalmija újra játszhatFiorentina-Juve 1-1 (6-tól szombaton). Hadilábakon áll a Juve! Amauri sérült, Camoranesi visszaesett…..
Fellélegezhet a Fradi. Négy év óta először rendeznek fordulót Kisteleki-mentesen, így a középmezőnyben tanyázó zöldeknek ezúttal nem kell félniük a kizárástól. Nem úgy mint legutóbb, amikor csak hatodikak lettek, de adósságokkal keményen terhelten. A hatodik hely ezúttal…..
A gyerekek, Fecó és Jocó korán kiugrottak az ágyból, hogy még az iskolába menetel előtt megnézzék, mit is adnak szerda este a tévében. A Gergely-naptár március elejét mutatta, ám lélekben ők inkább a Kisteleki utáni időszámítás első napjait érzékelték. Megmosakodtak,…..
Hitchiker 2010.03.02 20:54:46