Regisztráció Blogot indítok
Adatok
b. á.

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy megszűnt a Google Reader is, lassan semmi nincs biztonságban. Persze, szűntek meg korábban is szolgáltatások, de jobbára olyanok, amiket nem nagyon használtak a felhasználók. Vagy kikoptak onnan, vagy el sem kezdték használni. De a Google Reader az más. Ez valami felsőbb…..
b. á. 2013.07.10 20:43:09
kereső: marad, sajnos, a levelezőrendszerhez hasonlóan, többminden megy a lecsóba: www.gwern.net/Google%20shutdowns Ha tudsz valami jó didaktikai fogást, amivel meg lehet értetni az ügyfelekkel, hogy ha Gmailt használnak, a karrierjüket kockáztatják, sőt többet is, írd meg hogyan! Ugyan addig örüljünk, amíg legalább a PGP-zett leveleket nem nyeli el a Gmail nyomtalanul, ha bizonyos tartalmú leveleket viszont igen - pl. a Google-szerverekkel kapcsolatos információk a levél törzsében, nem-megnyitható csatolmányok, stb.
Az elmúlt néhány hétben a biztonságpolitikával foglalkozó szakértők fél szemüket folyamatosan a Koreai-félszigeten tartják, kíváncsian várva, vajon a legifjabbik Kim hoz-e valamilyen új színt az évtizedek óta tartó "húzd meg, ereszd meg" játékba. A blogunk számára talán az…..
Az interneten egyetlen dolog állandó: a változás. És erre fel kell készülnünk. Semmi nem biztos, semmi nem tart örökké. Talán csak a weboldalunk a miénk, de az se maradhat örökké ugyanolyan, ahhoz is időről időre hozzá kell nyúlnunk. Fel kell arra készülnünk, hogy bezár a…..
b. á. 2013.02.20 12:06:29
@Vittore.: @cadix: Legalább 100 közösségi webszolgáltatást ismerek, ezek közül 20-30-at nagyon jól. A Posterous az első, ami bezárt és nagyon sajnálom, mert igenis nagyon jó volt, valamiért normálisabb, mint a Tumblr, mert ők felvették a kesztyűt a spammerekkel.

A mostani körkép: Plebsbook: 100 ismerős fölött egy kibaszott kupleráj, ha pedig nyilvános lenne a tényleges adatkezelési policy, nem csak a debil jogvédők jajveszékelnének; Twitter: él, élt és élni is fog, aki meg nem tudja, hogy hogyan használja, az ő baja, legalább nem szemeteli vele a webet; Tumblr: kisblog, nagyblog, mindenre beidomítható; Blogspot: az átlag felhasználó nem fog bíbelődni a közösségi integrációs eszközökkel; blog.hu: a magyar blogpalettán a legjobb, különösen SEO-szempontból, ugyan az Indanet megszűnése óta nehezebb felfuttatni egy zsír új blogot; ezen kívül a custom domain-beállítást is hiányolom, de ha kicsi rá az igény, miattam nem fogják bevezeti, pedig az tenné profivá. Meg a teljes sessionnek nagyon illene SSL fölött rohangálnia. WiW: lehet rajta röhögni, de talán még lehet belőle valami.

„Saját weboldal WP-motorral”: na, ez az, amiről mindenkit lebeszélek, hacsak nem nagyon-nagyon indokolt valami miatt. Többek közt azért, mert egy saját webhelynek sosem lesz olyan SEO-rankje ráfordítás nélkül, mint egy nagy blogparkolóba elhelyezett ÉS blog.sajatdomain.tld egyéni domainnel beállított blognak <!—vegyük észre, hogy így a szolgáltatás megszűnése esetén a cím elvesztése miatti sokk elkerülhető -->

Végül: én a social web jövőjét és a potenciális vásárlóerőt nem olyan szolgáltatásokba látom, ahol egy véglény kiposztolja, hogy 20 dekát szart, betesz 2-3 9GAG-képet, amit 10 másik véglény lájkol, hanem olyan szolgáltatásokban, ahol értéket kell teremteni ahhoz, hogy shareljék, csillagozzák, lájkolják, kommenteljék a többiek a tartalmat, azaz a tartalom előállítójának agyában kattanjon a reward-mechanizmus, viszont csak értékes tartalom esetén. Ettől áll még rohadt messze a social web, ami nem is baj, a kis, egzotikus szigeteken, mint az asw.com pedig sajnos nem érdekes azoknak, akik elsősorban magyar nyelven írnának. Talán a Mashable hozta nemrégen, hogy milyen webszolgáltatásoknál sikerült igazolni agyturkászoknak, hogy élesíti az elmét, megint másoknál, hogy egyszerűen lefaszul tőle agyilag a júzer.
Van egy ősi kínai mondás, miszerint Kevin Mitnick olyan a hackereknek, mint Erdős Pál a matematikusoknak: aki nem ismeri a nevét, nem is lehet igazi szakmabéli. Annyi biztos, hogy akit egyszer elkezd igazán érdekelni a hackelés, előbb-utóbb találkozik Mitnick nevével. A másfél éve…..
BuheraBlog Blokkónám! 2012.10.18 13:13:12
Szóval valamelyik okos kitalálta, hogy le kéne blokkolni a kurucokat jogsértő tartalmakat. Ahogy az [origo] is megírja, hasonlóra már van példa máshol is a világon, én azonban a halmazból inkább Iránt, Észak-Koreát és Kínát emelném ki.  Szögezzük le: ez az elképzelés…..
b. á. 2012.10.18 15:04:54
@buherator: konkrétan a Bahreini Királyságról van szó, nem tudom, hogy melyik volt az ISP, de nyilván az elsőként ajánlott TOR nem volt megoldás: szerintem a csávó /*nem informatikus*/ eleve nem vitt magával letöltött TOR-t, letölteni meg nem tudta. Vagy le tudta tölteni, a FF portable verzióját, de nem találta meg a Noscript plugint, hogy abban engedélyezze a flash lejátszást, meg ami kell.
Idén is megrendezésre kerül a BME Simonyi Szakkollégiumának konferenciája, ami ezúttal is számos IT biztonságot érintő témával jelentkezik. A rendezvényt április 17-én, 13:00-tól tartják meg, a Műegyetem I épületében, a belépés ingyenes. Programajánló:IB026 - 13:15: Felhő…..
BuheraBlog Hétvégi agymenés 2011.06.12 23:15:00
Kicsit meg vagyok lepődve néhány kolléga* kiakadásán. Ugye az van, hogy a LulzSec a csúnya-gonosz multik rugdosása után most belengette azt a lehetőséget, hogy kiderülhet, ki néz pornót az Interneten**. Abba most nem mennék bele, hogy mondjuk az X-Factor játékosok, meg a Sony…..
b. á. 2011.06.15 20:27:34
@synapse: Szerintem a rizikóhoz || jelentősséghez nem csak az tartozik hozzá, hogy egy grayhat || blackhat csoport byte-ügyileg mennyire felkészült, hanem az is, hogy mennyire hallatják a hangukat, ha disclosure-ről van szó. l. Wikileaks
BuheraBlog Még több Facebook hír 2011.01.27 09:50:34
Az afrikai események reflektorfénybe  állították a közösségi oldalakat, és azok biztonságát, a Facebook pedig két újítással válaszolt (kösz a linket Meister!): Az egyik a az opt-in HTTPS kapcsolat bevezetése, ami emberi nyelven annyit tesz, hogy egy új mező került…..
Harmadik napunkat töltjük a 27. Chaos Communication Congress-en, Berlinben, a poszokat hiányolók kedvéért most következzen egy szedett-vetett beszámoló az eddigi eseményekről:A konferencia előadáskínálata még a tavalyinál is erősebb, a prezentációk pedig remekül kiegészítik…..
BuheraBlog Blogok harca 2. 2010.12.07 23:00:00
És akkor egy pár szóban a katedrálisról, a bazárról, meg a hibakezelésről az előző blogos poszt kapcsán. Előre bocsátanám, hogy hivatalosan nem értek sem a sebezhetőség-menedzsmenthez, sem más kapcsolódó területhez, a leírtak csak a saját tapasztalataimat és gondolataimat…..
Uj Péter hívott össze egy szűkkörű találkozót annak apropóján, hogy 15 éves a magyar kereskedelmi internetszolgáltatás, és ugyancsak 15 éves az Internetto, valamint a Magyar Elektronikus Könyvtár. A meghívottak között elsősorban az akkori kulcsemberek voltak, illetve pár olyan…..
b. á. 2010.11.28 12:12:18
@mertcsak: nekem is kapásból ez jutott eszembe. Szerintem a magyarázat prózai: fontosabb dolga volt, mint megjelenni egy olyan közösségben, amiben a seggfejek aránya - azért valljuk be - olyan 1/2 körül van, ami egy szűk körű szakmai partin sok.

A másik felének viszont riszpekt.
BuheraBlog Szeretünk Facebook! 2010.10.20 10:45:00
Bardóczi Ákos küldte az alábbi szösszenetet arról, hogyan szivárognak ki a fácséra feltöltött képeink a tagelési funkción keresztül: Most kezdtem el komolyabban foglalkozni az Facebook API-val és teljesen véletlenül találtam valamit, ami ismét csak a sokszor kritizált fotóalbum…..
b. á. 2010.10.27 00:17:44
@punti: Amit találtál, még valamivel több, mint egy hónappal ezelőtt is működött. Precízebben arról volt szó, hogy ha ismerősöd egy ismerősének képét lájkolta vagy kommentelte, akkor az a kép az ismerősöd wall-ján is megjelent mellette egy www.facebook.com/album.php?aid=x&id=y formájú hivatkozással, ahol az aid az album azonosítója [5 számjegy], az id a felhasználó azonosítója [általában 15 számjegy]. Ha valaki a linkre kattintottál, egyszerűen megnyitotta a szóban forgó albumot annak privacy-beállításától függetlenül, mert semmi sem ellenőrizte, hogy az albumot megnézheted-e vagy sem. A durva az, hogy talán kb. 1 hónapja javították a hibát, de azt megelőzően évekig működött. Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ezt a tag-es cuccot mikorra javítják, már ha javítják egyáltalán.

Idevágó: múltkor volt könyvajánlgatós poszt, most én kommentben bátorkodom figyelmetekbe ajánlani két faja is könyvet, amiben valószínűleg van olyan, amit még nem tudtál:
www.mhprofessional.com/product.php?isbn=0071494618

www.pearsonhighered.com/educator/product/Developers-Guide-Social-Programming-Building-Social-Context-Using-Facebook-Google-Friend-Connect-and-Twitter-API/9780321680778.page
Azoknak, akik az elmúlt napokban nem tudták elérni kedvenc torrent oldalukat vagy nem fértek hozzá az előirányzott pornómennyiséghez, itt egy lehetséges magyarázat:A Reality Check Network - amely kifejezetten az ilyen "nagy forgalmú" website-ok hosztingjára (xmovies.com,…..
Ilyen sem volt még, de éppen ideje elkezdeni: A Szak Kiadó jóvoltából hozzájutottam Szőr Péter: A vírusvédelem művészete című munkájához, ami bár külföldön alapműnek számít az IT-biztonság területén, magyarul most jelent meg először. Őszintén szólva először…..
b. á. 2010.10.12 21:41:54
@kz71: @Bumika:

Szerintem az abszolút leglegleg, ami a legnagyobb hatással volt rám, az a Hacking: The Art of Exploitation, úgy konkrétan a második kiadás, ugyan akkor vettem meg magát a könyvet, amikor már egy részét tudtam annak, amiről szó van benne. De akkor sem tudtam letenni.

A vírusvédelem művészete szintén megvan, de itt-ott nekem kicsit magas, alighanem az elejétől kezdve kellene olvasnom.

A Behálózva kötetet elsők közt vettem meg még annak idején, de meg kell vallanom, hogy kicsit slamposnak találtam végig. Akkor meg pláne, amikor kijött Csermely Pétertől A rejtett hálózatok ereje, ami töménységében, tartalmában és szórakoztató jellegében zsebre vágja Barabási Albert László alapművét, legalábbis szerintem, csak éppen ezt mintha nem merné mondani senki. Na meg Csermely könyve azért egy kicsit szűkebb réteg, az azonnal kiderül. A Villanásokra még nem volt időm, de már ott rohad az asztalomon vagy egy hónapja. A Hogyan törjünk fel webhelyeket jó ugródeszka, de azzal senki nem fog webhelyeket törni, így a magyar címet kicsit túlhype-oltnak találtam. Inkább egy kategorizálása a törési módszereknek, amiből az tájékozódhat, akinek teljesen idegen a téma. Az irodalomjegyzéke viszont nagyon adja.
Drága bloggerek!Szeretnénk megkönnyíteni, de egyúttal egységesíteni is a sokatok által használt Google Analytics mérőkódjának beillesztését a blogokba. A jövőben nincs más dolgotok, mint a mérőkód azonosítóját beillesztenetek az admin Beállítások/Google Analytics…..
 ... de sosem merted megkérdezni, éppen hiányoztál vagy mást csináltál. Háttér információk a Facebook előéletéről, gyűjtemény eddigi privacy incidensekről, temérdek példa linkkel, miegymás, és még több miegymás. Összefoglalva: az életben csak egy szép dolog van, de…..
b. á. 2010.08.04 21:28:06
Szerintem a gyakran elhangzó téves érvek közül az egyik legostobább, hogy "lelépek és akkor nem találnak meg". Hát nem, használni kell, viszont ésszel
- én beszigorítottam már a kezdetekben, korábban olyan mailcím volt hozzárendelve a profilomhoz, amit rajtam kívül más nem is tudott, stb. így pl. jelszó helyreállító tokennel sem lehetett volna törni az e-mail lenyúlásával
- én tartalommegosztásra és olvasásra használom a FB-t. Ergo, ha egy ismerős debil, minden szarra kattint, hülyeségeket ír ki, törlöm a gecibe.
- Ha valakiről tudom, hogy úgysem osztana meg értelmes információt, hiába jelölt ismerősnek, szintén visszautasítom a gcibe'. Esetleg még egy ban-t is kap, hogy ne jelölhessen újra, ne is lássam. Másik megoldás, hogy attól, hogy valaki az ismerősöm, pontosan annyit lát, mintha nem ismerne, amíg kézileg nem tettem egy csoportba és kimondottan ahhoz a csoporthoz vannak rendelve a láthatósági jogosultságok.
- Ha egy kicsit kiegészíthetem a posztot – vajon mennyien tudják, hogy ha lájkolnak egy oldalt vagy belépnek egy csoportba, akkor egy "network"-be tartoznak majd a tagokkal, ennek megfelelően akikkel azonos csoportba tartoznak, azok úgy látják az adataikat, mintha az ismerősük lenne? /*pontosabban régebben még így volt*/
- Végül, ha szabad, dobnék ide két linket, ami pár – nem is túl kackiás – forgatókönyvet vázol azzal kapcsolatban, hogy hogyan férhetők hozzá mindenféle bug kihasználása nélkül az olyan adatok, amikről a felhasználók azt hitték, hogy pontosan szabályozva vannak:
bardoczi.blog.hu/2009/12/09/facebook_adatvedelem , bardoczi.blog.hu/2009/12/10/facebook_2_01 valamint bardoczi.blog.hu/2009/12/11/uj_fb_privacy_lehetoseg_stilusosan_eldugva
Gyakran még középhaladó szinten levő nyelvtanulók is habozva felelnek arra a kérdésre, hogy Do you speak English? Esetleg némi önmarcangolás után kimondják, hogy yes, de hozzáteszik, hogy a little. Vagy elkezdenek kertelni, hogy igen, de nyáron nem volt angolóra, ezért sokat…..
b. á. 2010.07.31 01:01:30
@b. á.: és persze nem azért dobálják vissza a cikkeket, mert a Nature vagy a Sceince szerkesztőségében ne lenne szövegszerkesztő spell checkerrel... A kisebb lapok szintén nem. A nyelvhelyesség ellenőrzése pedig a mai napig nem automatizálható tökéletesen.
Összeraktunk egy kis olvasnivalót, amiben egy trükkösebben kihasználható puffertúlcsordulásos sebezhetőség kihasználásának lépéseit ismerhetitek meg, magyar nyelven.  A linkre kattintva láthatjátok, hogy ez itt egy kicsit a reklám helye. Rég óta adós vagyok azzal, hogy…..
György fia soha többet nem vesz jogtiszta szoftver az Auchanban, de talán inkább seholse, ugyanis már egész faiatalon megtanította neki egy ügyeskedő dolgozó, hogy amit el lehet lopni azt úgyis ellopják, ő meg úgysem tehet semmi, akkor minek fizessen érte. 2010. június 06-án a…..