Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nbcee

94 bejegyzést írt és 314 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél éve a Vasas abszurdabbnál abszurdabb történetek után búcsúzott az első osztálytól. Elképesztő sztorikban azóta sincs hiány, csak az tűnik távolinak, hogy ismét Vasas meccsre tippelhessünk házi versenyünkben. Vendégszerzőnk; Dr. KOTász (Cobretti hadnagy) megkísérli…..
Vélemény-cikkünk kommentposztja...
nbcee 2012.12.28 14:02:07
@Phőnök: 1) "most, amikor a valaha volt legmocsokabb, legkorruptabb korszakot éljük, a világot gengszterek nyomorítják meg" - kicsit kevesebb demagógiát, ha lehet. Kétezer éve minden generáció azt hiszi, hogy éppen az ő idejében jött el a világ végromlása, bezzeg közvetlenül előtte még überbecsületes volt mindenki.
2) A kisebb szabálysértőket soha nem mentheti fel, hogy mások többet lopnak, vagy több kárt okoznak. Vagy ha nem így gondolod, akkor holnap megyek elcsórni a tévédet meg a laptopodat, arra hivatkozva, hogy a politikusok korruptak.
Sokszor leírtam, már újra megteszem: a villamosgyártók az elkövetkező 10 évben két fő piacra fognak koncentrálni: Oroszországra és Kínára. Mindkettőben komoly promóciós és licensz tevékenység zajlik jelenleg is, az igazi döntések azonban ezt követően fognak megszületni.…..
PTinfo Zöld egy másodpercig 2012.10.27 20:29:27
Ez most egy kicsit szokatlan, mondhatni lájtosabb bejegyzés lesz, de hát néha ilyen is kell :) A Youtube-on találtam ezt a videót, amit okvetlenül meg szerettem volna osztani veletek, annyira szokatlan és érdekes. Az elmúlt időszakban itthon is elterjedtek azok a jelzőlámpák, amik…..
nbcee 2012.10.28 08:37:56
nbcee 2012.10.28 08:59:26
@mestska: És mindennek az ellenkezője is :)
Hatalmas közhely, de attól még a művészet az egyik legjobb módja nem csak az önkifejezésnek, de annak is, hogy eljuttassunk egy üzenetet sok-sok emberhez. Lehet ez politikai, vallási, erkölcsi, vagy akármilyen kinyilatkoztatás, a művészek többsége szereti formálni a világot. A…..
nbcee 2012.10.16 23:57:56
"kimaradt például a híres "Madárfészek" körüli vita, amit ő tervezett annak a kormánynak, akit annyira utál" Igen, az egyszeri userek szeretik fekete-fehérben látni a dolgokat. Akik teljesebb képet szeretnének kapni, olvassák el pl. Salát Gergely róla szóló két bekezdését:
mandiner.blog.hu/2012/09/03/ez_neki_kinai_az_index_kiallitas-kritikajarol_vazlat
Ezt nem, mint a KKP fizetett ügynöke mondom, hanem hogy tényleg jobban átlássa az ember a sokfordulós komcsik vs. Ai Weiwei párharcot. És látható, hogy mennyivel másképp kezelik az ügyét, mint ahogy tették volna akár Mao vagy Teng idejében. Lassan, nagyon lassan, de normalizálódnak a viszonyok, és ehhez persze kellenek ilyen emberek, akik feszegetik a határokat.
A fenti 1947-es térkép már önmagában is valódi kincs ekkora felbontásban (Kossuth híddal, meg az épülő levő külvárossal és ipari negyedekkel stb.), ám ami miatt a bpxv blog közzé tette, az ott felül a legkisebb térkép. Ez volt Nagy-Budapest közigazgatási terve 36 egységre…..
nbcee 2012.10.16 23:17:25
@bokrif: Azért volt arrafelé egy Törökbálinti (és egyben Budaörsi) HÉV, mondjuk olyan szerencsétlen vonalvezetéssel, hogy sokan inkább átszálltak a buszra, amikor nagyon elkezdett kacskaringózni.
Kell némi bátorság ahhoz is, hogy az ember Európán (vagy tágítva a kört: a nyugati kultúrkörön) belül találjon magának munkát és változtasson lakhelyet, ám szerintem ez mind semmi ahhoz képest, amit mai szerzőnk, Liping meglépett: ő ugyanis egészen Kínáig ment. Ráadásul…..
Ha ma jó lesz az idő, akkor leforgatják a világ legdrágább reklámját, amelyben Felix Baumgratner, basejump legenda, kiugrik a stratoszférából. Mindezt persze csakis a tudományos eredmények, mint pl. hányan vesznek emiatt majd még több redbullt, céljából! ja, és Magyarországon…..
„Míg ők iPhone-ért állnak sorban, mások ételért.” Az elmúlt hetekben sok mindenki lájkolta és osztotta meg az irónikus képpárt, felhívva a figyelmet a súlyos szakadékra, ami a nyugati fogyasztói társadalom és a harmadik világ nélkülözői közt tátong. Vajon jobb hely…..
nbcee 2012.10.08 21:59:45
@sanyix: Máskor meg azt mondtad, hogy a "pénz keresés" előtt letoltál egy OKJ-t is. Az meg elvi síkon a tanulás kategória, úgyhogy nincs is olyan messze az álláspontotok egymástól. :)
Futóblog Mi történt 25-nél? 2012.10.02 14:19:03
..
nbcee 2012.10.02 21:55:29
@dvorcsakl: Nem akarok durva lenni, lehet hogy neked mindig ilyen a stílusod, de valahogy a te kommentjeiden érzem legkevésbé a jobbító szándékot.
Kevesen tudják, hogy Kínában nincs kommunizmus. Sőt szocializmus sincs. Szoktam mondani, hogy Kínánál kapitalistább ország kevés van a Földön. A Kínai Kommunista Párt a 18. kongresszusára készül. Ebben nincs semmi különös. A különösség az, ami mögötte van. A jelenlegi…..
nbcee 2012.09.29 02:55:07
@brazileiro: Ez a hanglejtés nélküli pinjin, ez nem "angol átírás". És valóban, Zedong és nem Ce-Tung lenne a jobb.
Belsőség Heti merítés 2012.09.23 11:54:27
A nyomatékból hordozó igavonó öszvér Apukám nézett mindenféle kocsit, volt Daewoo Lublin (alias Zsuk), Daewoo FSO (a világ egyik legfurcsább járműve), Suzuki WagonR+ és Renault Kangoo. Az utóbbi hozható összefüggésbe az L300-al. Hogy miért is? Hát most elmondom. Mai autókat…..
nbcee 2012.09.23 16:11:30
@Mental Militia: Megyünk a sárospataki hájlánder diszkóba, mi?
Tudtátok, hogy Markocsán Sanyi tegnap a félmaratonon 2 órás iramfutó volt és 1:59:48-as idővel zárt végül? És azt tudtátok, hogy Józsa Gábor 1:06-os ideje, amivel megnyerte a versenyt, Markocsán Sanyi legjobb félmaratoni idejével nagyjából azonos? No, és azt tudtátok, hogy a…..
A minapában tízmillió forintra perelte be a közmédia vízfeje, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Balavány Györgyöt, a hvg.hu szerzőjét, amiért azt találta leírni, hogy a közmédia az adófizetők pénzén hazudik az adófizetőknek. Mármost ebbe itt és…..
Egy a ház Karabahi székelyek? 2012.09.03 18:33:20
Az elmúlt napok gumicsontja kétségkívül a baltás azeri katonatiszt kiadatása és felmentése volt. Politikai szekértáborok feszülnek egymásnak, pro és kontra ontják a blogok az érveket (megjegyzem az Index címlapon kizárólag örménypárti és Orbán ellenes posztok jelennek meg).…..
Minden szar, az ország élhetetlen, a fizetés kicsi, az asszony elhízott, a férj hónaljszaga elviselhetetlen. Megy a siránkozás ezerrel, nincs már egér a templom környékén, aki ne itta volna magát halálra. Kis sör, kis unicum, kisfasz, kisember. Augusztus van, meglepnénk egy…..
nbcee 2012.08.21 22:36:35
@záporeső: Ennyi erővel ne menjen el sose szabadságra az illető, mert egy egyhetes újvidéki rokonlátogatás után nem marad egy vevője sem.

No meg az adott hely az egyetlen normális időpontban nyitva tartó* vegyesbolt a környéken, elég nehezen tudom elképzelni, hogy két-három nap szünet után ne járnának vissza hozzá a környékbeliek.

Még egyszer: két-három napról beszélünk, nem fél évről.

*Látótávolságon belül van még egy ABC, de az pont olyan időbeosztás szerint van nyitva, hogy egy teljes munkaidőben dolgozó embör se tudjon ott venni semmit. Ez külön megérne egy misét. A szerb legalább ebben alkalmazkodóképes, hogy nála este hétkor (már ha az estének számít) is lehet venni ezt-azt. Szóval fél pontot azért kap tőlem.
nbcee 2012.08.21 23:00:07
Szóval engem küldtek már ki negyed órával a hivatalos zárás előtt ajándéktárgy-boltból ráncos nyanyák, azóta is sokszor mentem vissza oda, képzelhetitek. Mentem már el helyről, ahol - nem költői túlzás - negyed órán át vártam, hogy a pultos csaj végre abbahagyja a barátnőivel vihorászást, és finom, majd egyre morcosabb köhécseléseimre ne csak egy laza "mingyá'"-val feleljen.

Volt olyan is, hogy egy szép nagy társasággal érkeztünk meg egy helyre, egyesek már fogadkoztak, hogy kiisszák a sörcsapot is. Namármostan szólt a csapos, hogy ő zár, szinte úgy kellett könyörögni neki, hogy legalább egy kört hadd rendeljünk. A helyet általában 2-3 elveszett lélek szokta volt csak látogatni, szóval itt is ha legalább egy órácskával kitolta volna a zárást, lazán megduplázhatta volna a napi forgalmat. De neeeem, neki okvetlenül haza kellett érnie az esti Ben Stiller-filmre, vagy mi a szösz.

(Mielőtt jönnének a vendéglátósok sanyarú sorsát és az én érzéketlenségemet boncolgató kommentek, hogy hogyan képzelem én, hogy az illető maradjon bent tovább, gyorsan közbevetem, hogy legjobb tudomásom szerint a legtöbb munkahelyen létezik az ú.n. túlóra fogalma)

Szóval ennél jobban kevés dolgot gyűlölök. Amikor te, a marha fogyasztó fogod magad, és bemész őhozzá, hogy a pénzedet költsed nála, hogy ő jobban járjon - és még neked kell térden csúsznod előtte, neked kell szabályosan tukmálnod rá a pénzedet, hogy fogadja már el, és cserébe tegye azt, ami a deklarált célja az üzletének. Aztán az ilyen megy rinyálni, hogy jajj de rosszul megy a bolt, meg hogy ő sosem jut egyről a kettőre.

Ellenpélda: ká éhesen láttunk egy oázist, vagyis egy kínai büfét, már söpörték a padlót, tíz perccel voltunk zárás után. Na, mondom, legyünk bunkók, és benyomultunk, hogy mi itten ennénk. Széles vigyor, tessék, édes-savanyú szósz mehet? A végén sikerült jó félórával a zárás után elhagyni a helyet, egy rossz szót sem szóltak, egy sürgető pillantást nem vetetek ránk. Lehet, hogy a csirkéjük származása felől nem lehettünk 100%-ig biztosak, de bennük láttam azt, ami a fentebb említett csaposból hiányzott.
     Svájc két aranyérmet szerzett az olimpián. Atlantában volt négy aranyuk, általában egy vagy két aranyérmük szokott lenni a nyári olimpiákon, a téli olimpiákon persze jobban szerepelnek. Az nem kétséges, hogy a magyar sport erősebb mint a svájci (eltekintve Federertől,…..
Miután jól kialudtuk magunkat a Hungaroringen, és végigunatkoztuk az úszódöntőket, itt az ideje valami igazán izgalmasnak. Következzen Európa 29. legjobb nemzeti bajnokságának, imádott Bohócligánknak a második köre! (Igen, jobbak vagyunk, mint a grúzok!). Az igazi bohócligger (L…..
Futóblog Tutira nem futó 2012.07.11 10:23:00
nbcee 2012.07.21 08:52:50
@Oh Dae Su: Ahogy a régmúltban volt a Chokito-reklámokban: Ne ítélj elsőre!
A következetesség jegyében az ősz után tavaszra is beígértük a kommentek rendszeres értékelését. Ennek elmaradása azért fájdalmas, mert az új stadionok, tőkeerős befektetők, nemzetközi sikerek közepette ez volt az egyetlen ígéret a bohócligában, ami nem teljesült.…..
Ha az előző posztban azon csodálkoztunk, miként sikerülhetett a nyolcvanas évek elején - többszöri csúszás után - pont Gagarin űrrepülésének évfordulójára passzintani az első amerikai űrsikló startját, most minimum azon csodálkozhatunk, hogy ez idén miért nem jött össze:…..
Hill Valley, valahol az Egyesült Államok nyugati részén. Miután Dr. Brown és az időgép a tér-idő kontinuum valamely más pontjában jár már, Marty McFly és Jennifer családot alapítottak. Marty leszokott a gitározásról, kevéske szabadidejében új hobbit talált magának:…..