Regisztráció Blogot indítok
Adatok
peppapapa

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A beilleszkedés, hazatérés témája adja a mai blogajánló gerincét, megnézzük egy személyes példán és a szakember szemével is a kérdést. Majd ellátogatunk egy fülöp-szigeteki börtönbe, ahonnan kis túlzással csak a pláza hiányzik. Tényleg hiányzik? (A poszt végén pedig egy…..
peppapapa 2016.05.08 16:33:20
@Taxomükke (UK): azt hiszem, eltévedtem. Én az elsö story-ra reagáltam a magam dilemmájával. Nem ítélkeztem, nem mondtam, hogy rossz beolvadni vagy hazamenni. Azt reméltem, mások is megosztják, konstruktívan, a nézeteiket. Egy " igen, és?"-re nem tudok reagálni. Adg megfogta a lényegét, ez egy ilyen játék, dönteni kell és viselni a következményeit vagy élvezni az elönyeit. Érdekelt volna, hogy más is küzd-e esetleg ilyen dilemmával. Mindegy. Nekem fontos a magyarságom, a magyar táj, mégha nem is versenyképes a Vogézekkel. Ja, és nem vagyok sem Fideszes és végképp nem Jobbikos. Viszont a véleményem az, hogy nem lehet csak úgy nemzetiséget változtatni, csak mert nehéz Magyarországon élni. Ismétlem, ez nem a végsö igazság, csak az én véleményem, vitatkozni lehet, elítélni, légyszíves, ne.
peppapapa 2016.05.08 19:26:22
@Taxomükke (UK): nem kell elnézést kérned, nem tettél rosszat. Szoval összegezve, engem zavar (sem negatív, sem pozitív, csak furcsa), hogy egy-két generáció után a leszármazottaim más nemzethez tartoz(hat)nak majd. Nyilván más ebböl a szempontból USA és Ausztrália és más Franciaország vagy Anglia. Mi Svájcban élünk, két gyermekem itt született és nemsokára bepolgárosodhatnánk. Itt azt mondják, du kannst ein Schweizer werden aber nie ein Eidgenosse. Amúgy a nevemmel semmi más nem lehetek, csak magyar, ez adott, hiszen nagyon magyarul cseng :).
peppapapa 2016.05.10 07:10:33
@Bal: egyetértek, példamutató, pár ezer ember kell Magyarországnak. Persze ehhez az kell, - és szerintem otthon ennek nincs kultúrája, tradíciója - hogy elöbb egzisztenciát teremts, majd gyerekneveléssel példát mutass és párhuzamosan jótékonykodj, társadalmi munkát végezz. A sokszor kulturálisan lenézett USA-ban egy adott jövedelmi/vagyoni szint felett már az adja meg a rangot, ki mennyit jótékonykodik, pénzzel, egyéb aktivitással (alapítványok, stb.). Hát Mo.-on ilyenröl azért ritkán hallani. De hát emberek, valahol el kell kezdeni és hát valakinek. Vagy a Mészárosokra vagy Gyözikére?
Örülök, hogy nem egyedül küzdök ilyen lelkiismereti dilemmával. És hát mégegyszer, nem ítélem azt sem el, aki marad, söt, ivalahogy irígylem, ha ezzel együtt lelkileg nyugodt, én is szívesen lennék.
YDEA Egy vega naplója, 2016.05.05 19:18:04
A magyar ember rendkívül erősen rabja a tradícióknak. Ilyen hagyomány az is, hogy hús nélkül nem lehet jókat enni. Éppen ezért, mikor a vegetáriánus életmód mellett döntöttem, nagyon változatos reakciókkal szembesültem. Van néhány kérdés, amit ez alatt az egy év alatt már vagy százszor megkaptam,…..
A híres amerikai rendező, John Huston 1975-ben a Nobel-díjas angol író, Rudyard Kippling azonos című novellája alapján leforgatta az Aki király akart lenni című filmet. A történet szerint két kalandor elindul Kafiristánba, hogy az ott található kincseket magukkal vigyék. Egyikükről (Daniel…..
peppapapa 2016.04.16 07:08:59
Azzal kezdeném, hogy nem így terveztem a pénteket, de a sors (pontosabban Orbán Viktor miniszterelnök) közbeszólt. Szó szerint. A kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén ugyanis mondott egy olyat, amit még mindig nem tudok értelmezni, de majd ti talán segítetek...
Határátkelő A zombik földje 2016.03.05 06:47:00
Svájc szuper hely, legalábbis az anyagiakat illetően sokan vélik így, és igaz ez az életszínvonalra, a biztonságra és az egészségügyre is – legalábbis egy nem is olyan régi, ott élő külföldiek körében végzett felmérés szerint. Akkor mitől lesz mégis (ahogyan egyikük…..
peppapapa 2016.03.06 21:42:52
@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Nezd kedves Nanny, az en gyerekeim nem kell nemetorara jarjanak, minenki beszel nemetül, nagyjabol anyanyelvi szinten. Öszinten szolva, az engem erö atrocitasokat eltüröm/eltürnem, amig a gyerekeimnek elönye szarmazik az ittletböl. Sajnos elfajult, az iskolaban a tanarok nem figyelnek es a többi gyerek fizikai eröszakhoz nyult. A tarsadalmi es kulturalis "törpesegre" ajanlom Lukas Bärfuss iro par honapja tett faz-beli kirohanasat, Pedro Lenz költö tamogato levelet Bärfusshoz. Azt, hogy ez a bezarkozas es szellemi elsivarosodas nem mai keletü, Dürrenmatt 1989-i Vaclav Havelnek tartott laudatiojabol derül ki, ami Gefängnisrede neven lett maradando tüske a svajciak szemeben. Youtubon megtalalhato.
Igen, engem is zavar es en/mi is tervezzük a visszavonulast. Amugy soha sem a befogadasra hanem az elfogadasra varakoztunk. Alig, vagy inkabb ez sem törtent meg. Az, hogy falun, Magyarorszagon ez ugyanigy van, nem vigasztal es nem mentseg. Törpeseg mindenütt van. Az ember probal elöle menekülni, könyvbe, baratokhoz. Es a gyerekeit töle megkimelni.