Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Deworde

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vizelet-, hanem szövegértési vizsgálatot tartana a fideszes politikus a fiatalok és az újságírók körében. „Sokat olvasunk mostanában a drogokról, de nem értjük meg a szövegeket. Ezért szeretném, ha minden tanuló, újságíró és politikus kitöltené a PISA-tesztet”…..
Az elmúlt napokban nagy figyelmet kapott két, a cigánysággal/mélyszegénységgel kapcsolatos, igen hasonló következtetésekre jutó eszmefuttatás: az egyik a Gumiszoba nevű Facebook-oldal Itt ne cigáyozz, bazdmeg! című cikke, amely a roma nők helyzetét elemzi. Érdemes elolvasni, akit…..
Deworde 2014.10.18 18:30:40
"Ezek megoldására az államnak alaposan fel kellene készülnie, alsó hangon 15-20 évig készen kell állnia az eltitkolt gyerekek felkutatására és a társadalomba való integrálására."

Szerintem piszokul szar lenne család nélkül, állambácsi által megtalált gyereknek lenni. És aki egy iciripicirit szolidáris, az nem tenne ki ennek egy gyermeket sem.

A keresztény egyházakkal összeborult kormány amúgy sem nagyon osztogathat gumit és fogamzásgátló tablettát még akkor sem, ha ez az egész egy álszent dolog (hacsak nem vesszük komolyan, hogy a templomba járó kétgyermekes házaspár az ágyban csak huncutkodik). A gyermek a jelenlegi imázs - istenhazacsalád - alapján á l d á s.

De ha nem vennék el az oktatástól és az egészségügytől a pénzt a "stratégiai ágazatok" és cégek eszelős támogatására, az még bele is férhet az értékrendbe, és segíthet a gyermekeknek jobb sorsot összehozni a szüleikénél.
Miért nincs félszocpol? Miért nem lehet teljes szocpolt kapni használt lakásra? Egy családtámogatási rendszernek miért az építőipar zsebének a tömése az elsődleges célja?

(a civil alapítványi botrányügynek kik is a szenvedői? és akkor ilyen világmegváltó negatív családi pótlékról beszélünk? ingyen tanulás, ingyen tankönyv, közösségi házak, közösségi szociális ellátás szóba sem kerül? mert ezektől elvették a pénzt. kellett molra, ingatlanvásárlásokra, hogy költözhessenek a mi vezéreink még szebb díszesebb nagyobb irodákba)

Vissza lehet hozni a sávos adózást, mert az is a társadalmi különbségeket csökkenti.

Miért rosszabb a szegénység, mint a bunkóság? A bunkó emberek sookkal károsabbak a társadalomra nézve, mint a szegények. Mostantól kapjanak pénzt a bunkók, hogy ne szüljenek.
  Az interneten böngészve érdekes jelenségre lettem figyelmes. Amerikában (a bolygó számos pontján a világ, vezető hatalmának tartott országban) vérre menő viták folynak az ateisták és a keresztények között. Ha rákeresel a neten hihetetlen mennyiségű videót és írást…..
Deworde 2014.09.22 22:31:37
A teljesség igénye nélkül (hogy ne legyen unalmas végigolvasni, amit írok, meg mert ezzel a témával könyvtárakat lehet megtölteni) reflektálnék egyet.

Szerintem azért fontos a vallásos embereknek valami istenség léte, mert ő nem csak a világ teremtőjeként van jelen, hanem a mi életünk morális alapjait is lefekteti. Lehet társadalmi szempontok szerint gondolkodni, és védeni a gyengéket, adakozni a rászorultaknak, nem csórni el az ABC elől a bringát akkor sem, ha nagyon sietek, nem vetni rá magam valakire, aki tetszik, de van három gyereke,stb., de ami igazán tartást ad a társadalomnak, az bizony a tízparancsolat. Aki megkérdőjelezi a mindenható létét, megkérdőjelezi az általa hozott szabályokat is. Képzeld el, mi lenne, ha kiderülne (bár Te egyértelműen azt írod, hogy istenek létezését nem lehet bizonyítani - az érvrendszerre kíváncsi lennék), hogy a parancsolatokat Mózes sk. véste fel, mert megszállta az ihlet. Tegyük fel, hogy ez egy megkérdőjelezhetetlen tényként kiderülne.
És most ebben nem is az a lényeg, hogy akkor mi lenne, hanem hogy azok, akiknek olyan fontos a hagyomány, az apáik szava, a tekintély, mit gondolnak arról, hogy mi lenne. Engem, azt hiszem, ha hagyománytisztelő lennék, zsigeri félelem kerítene hatalmába, hiszen az életem fundamentuma kérdőjeleződne meg. Pl. hogy minek vagyok itt. Ha nincs aki megteremtett, hogy sokasodjak meg mittudomén, akkor mi a célja annak, hogy élek? Hirtelen rájuk szakadna, hogy nincs bűn, nincs menny, megesznek a kukacok, aztán annyi.
Ezt a zsigeri félelmet szerintem mindenki átéli, aki hívőként vitázik.

De vajon mit él át az, aki ateistaként vitázik? Ezt kevésbé értem. Én ateista vagyok, és komolyan, néha vágyom rá, bár bebizonyítanák, hogy van valami értelme, és hogy nem csak a kvantum volt anno.
Talán azért nyitottabbak az ateisták, mert az ő életükben van egy űr, az értelmes, céltudatos élet hiánya.

Talán aki konzervatív attitűddel ateista, annak a saját ateizmusa a hit. Még jó, hogy a tudományra át akarja téríteni a vallásosakat. És azt képzeli, hogy aki addig kapott egy kész világképet istennel, teremtéssel, morállal, az be fogja érni ezek után azzal, hogy miként vitáznak a relativitáselmélet meg a kvantummechanika elméleti szakemberei, meg a kettő roppant egyszerűen megérthető szintézisével, a húrelmélettel. Illetve hogy mostantól csak egy másik ember szabja meg neked, hogy lopni bűn.

horror vacui :)
Ott van a Végjáték, Orson Scott Card zseniális sci-fije, ami azon túl, hogy izgalmas és akciódús, bőven feszeget filozofikusabb kérdéseket és sokkal mélyebb puszta csihi-puhinál. Aztán jön egy folytatás, A holtak szószólója, amit nyugodtan lehet akár önmagában is értelmezni,…..
Mint ahogy azt már korábban jeleztük, a facebook oldalunkon található NAP FOTÓJA rovatunk tematikájához kapcsolódva 2014 májusában a blogunkon is találhattatok önarcképekkel kapcsolatos bejegyzéseket, sőt 2014-ben egy pályázatot is indítottunk a témában. Ez a bejegyzésünk tulajdonképpen az Amikor a…..
  Az egyik legegyszerűbb, mégis legelgondolkodtatóbb infografika, amit láttam, pedig jó pár százon túl vagyok. Félelmetes az egyszerűsége, és az is, mennyi mindent megértet. A statisztikai adatok ugyan britek, de nagyon meglepne, ha nálunk az adatok ennél szebb képet…..
Deworde 2013.10.23 21:09:32
@sanyix: Az előző hozzászólásom természetesen főleg erre a hozzászólásra reflektált.
Naponta egymilliárd szúnyog születik. Élettartamuk három-négy nap. Nyilván azok járnak legjobban, akik hamar találnak egy melegvérű lényt, és jól teleszívják magukat finom vérrel. Azt gondoljuk, hogy azok járnak legrosszabbul, akiket agyonütnek. Zümm, aztán paccs! Nem mondom, de…..
Elég a gumi ízű űrételekből, a leendő űrhajósoknak irány a konyha. Főzni tanulnak a Mars expedíció földi szimulációjának űrhajósai. A hosszú távú űrutazásokra készülve a tervezők úgy gondolják, hogy az  űrhajósok nem ehetnek csak konzervet és készételt, a…..
Deworde 2012.07.23 20:28:46
@Deworde: Vagyis természetesen lehet, hogy többféle marslakó is van, és lesz olyan, amihez képest az emberi faj is többséget alkot. Szóval jogos a kutatói státusz :D
Há-há. Akkor is mennék.
Deworde 2012.07.23 20:40:32
@David Bowman: Hát ha másért nem is, a bee-fish chunks miatt, amit magukkal visznek.
Az újonnan indult vízibusz mellett hamarosan vízivillamos, vízimetró és Vizi E. Szilveszter is lesz. A rekkenő hőségre tekintettel a BKV a teljes flottáját vízi közlekedésre alakítja át. Ezzel megspórolható a költséges légkondicionálás a járműveken, az ellenőrök pedig…..
A határon túli és az anyaországi cégek kölcsönös egymásnak tartozásairól idén is állami ünnepségen emlékeztek meg. A fővárosi cégbíróság épületénél Simicska Lajos és Demján Sándor közösen koszorúzta meg az Ismeretlen Magyar Alvállalkozó szobrát. A Nemzeti Adó-…..
Deworde 2012.06.05 18:41:12
@Dour ® (ius murmurandi):
Lesz szoboravatás is ?
Igen. Egy azonnali, ünnepélyes felszámolási eljárás lefolytatásával felavatják a cégnyilvántartás frissített verzióját.
Fára, bronzra, kőre egyaránt jól tapadó festékek akciós áron kaphatók az ismert barkácsáruházakban. A megnövekedett igényekre tekintettel újfajta festék került forgalomba „Statueshine MaXX” néven. A kifejezetten szobrok utólagos, nem állagjavító…..
"Nem lesz csekkadó és internetadó" - mondta Matolcsy. Sőt, engedve az EU nyomásának megszűnik az egykulcsos SZJA is, helyette nulla kulcs lesz, és az ÁFÁ-t sem lehet visszaigényelni, mert nem lesz. Viszont mindenki folyószámláját a NAV vezeti.A kormány tovább…..
Körülbelül egy hónapja szó esett már a vakondról, a múlt héten pedig a szép gyepekről írtam, a két téma pedig kiad egy harmadikat, a vakond elleni védekezés mikéntjének kérdését. A klasszikus rajzfilm okán a vakondnak elég jó a PR-ja, kedves kis állatkának tartják sokan,…..
A korábban belengetett pleytkák igaznak bizonyultak: a SyFy nem kér a Battestar Galactica előzménysorozatából, a Blood and Chrome-bül, legalábbis a hagyományos, tévés formátumot tekintve. A William Adama fitalkori kalandjairól és az első Cylon-ember háborúról szóló, Bordán…..
 Most már egészen megszoktuk, hogy mindenre ráaggatunk mindenféle mérőszámokat. A reggeli kávé sem fél deci, ami kényelmesen elfér a bögrében, hanem 170 l virtuális vizet tartalmaz. A lábamról sem ad már az elég infót, hogy 40-es, még ha nem is fogják a cipőboltban…..
Deworde 2012.03.18 13:02:30
Na, látom, egy hete nem vallja be senki. Majd én. 24-et.

De rossz, nagyon rossz a kérdőív. Vagy nem sikerült helyesen finomítanom bizonyos paramétereken (mert nem jöttem rá az elején, hogy kell pl fürdőszobát varázsolni a lakásba, ami még néhány rabszolgával növelné a kizsákmányoltjaimat).

Nem kérdez rá, hogy az általam használt elektronikai cuccok hány évesek (most ment tönkre a 12 éves Siemens mobilom, lecseréltem egy használt Nokiára), hol veszem őket; használtat veszek-e, hogy a konzumidiotizmusnak kicsit gátat vessek; hol gyártják a cipőimet és a ruháimat(az enyéimet Európában, sőt, főként idehaza); a CD-gyűjteményem honnét származik (főleg Európai és USA pici kiadóitól, és nem gondolom, hogy 1000-es példányszámért Kínába viszik - ez nem környezettudatosság, hanem a frászos ízlésem); hogy a CD lejátszóm nagykorú-e már (még nem, de lassan az lesz).

Amúgy meg, amikor én itthon napi 12 órában nyomtam a nyolc órás munkabérért, akkor ugyanolyan rabszolga voltam, mint a kis kínaiak. Szóval, ha bármilyen szolgáltatást veszek (pl. a nővérkét ugráltatom a kórházban, aki nem tud hazamenni, mert nincs aki leváltsa), akkor rabszolgát tartok? Hát igen. Most olyan világot élünk, hogy majdnem mindenhol rabszolgák dolgoznak.

Engem nagyon érdekel, hogy tarthatnék kevesebbet ennél, bár egyet tudok - kávézom, arról leszokhatnék, és lehet fair trade kávékat venni, de olyan messze, hogy attól meg nő az ökológiai lábnyomom :D

Dw.
Universal TOP 10 sci-fi zene #1 2012.03.08 09:00:00
Az általam legjobb tíznek tartott sci-fi filmzene. Megjegyzem, ezek szimfonikus(abb)/teátrális(abb) OST-k. Holnap jönnek a könnyedebb műfaj képviselői. Még egyszer kiemelem, ez EGYÉNI lista:) Jó szórakozást! 10. ALIENS (OST)   9. Blade Runner - End Theme   8. Mad Max…..
Deworde 2012.03.08 20:55:32
Battlestar Galactica - All Along The Watchtower

www.youtube.com/watch?v=cUchAD44xA8

Nem tudom, melyik napi listába illene, mert nem is szimfonikus, de nem is popos.
Deworde 2012.03.08 21:16:48
@erid: És még az is lehet, hogy mindkettőn elfér.
A TASZ jelenti Káros a prüdéria 2012.02.27 17:46:00
Vajon káros a házasság előtti szex? Múlt pénteken alakult meg a Magyar Családvédelmi Társaság. „Az egyetlen nemi társra való törekvés a házasság, a család, a kultúra és a társadalom legfőbb védőbástyája és így a civilizáció alapja” – hangzik a mottójuk. A küldetésnyilatkozatban megfogalmazottakkal…..
B-oldal TOP5 éneklő dobos EVÖR 2012.02.23 07:15:00
Elcsépelt már azzal a frázissal élni, hogy a dobos a zenész legjobb barátja, így én inkább azt feszegetem, hogy lehet az, hogy előbb-utóbb majd' minden dobos megőrül és kitalálják, hogy nekik kell szólólemez, énekelni akarnak. Hiába sodor eléjük az élet ugyanannyi groupie-t,…..
Egy-egy filmre nem csak a pazar színészi játék vagy a pergő cselekmény miatt emlékezhetünk. A hiteles miliő megteremtéséhez elengedhetetlen a korhű hangulat, ehhez pedig a megfelelően megválasztott bútorok, ruhák, kiegészítők.  Van az úgy, hogy egy-egy film vagy sorozat…..
Pozsonyi Ádám hozza a szokásos formáját legújabb blogbejegyzésében, ezúttal az oktatásról. Semmi meglepő, überkonzervatív, középkori, szatírikus, szarkasztikus, természetesen jól odacsap a nőknek, hadd szóljon. Reakcióim is a szokásos úton indulnak el, ideges leszek, hogy…..
Imádok könyveket olvasni zenei témában, (ön)életrajzokat, gyakorlatilag csak ez érdekel. Sajnálom, hogy nem hamarabb születtem, vagy nem hamarabb kezdtem el tudatosan követni és kutatni a zenéket és ami mögöttük van. Zenei vonatkozású élmények, történések megélése…..
Niki cseperedése Egy hónapos :-) 2011.11.04 15:33:00
Niki ma egy hónapos :-)) Hihetetlen.... Még mindig nagyon kicsi és törékeny, de már vannak érezhető változások. Többet van ébren. Rájött, hogy ha sír, akkor valaki odamegy és foglalkozik vele.A hosszú hétvégén Gábor itthon volt, így kihasználtuk a szép időt és elkezdtünk…..
Nesze!szer Kapd be a szagodat! 2011.10.30 15:46:00
  Mi ma  magunkra fújtunk egy pici kis parfümöt és úgy indultunk el otthonról. Aztán hirtelen olyan "oldskúlnak" is éreztük az egészet. Tudjuk, hogy várnunk kell még rá... de! Nemsokára csak egy tablettát vagy kapszulát kell bevennünk és már kész is…..