Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szunyogh építész

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bábonyibérc sor Sokan talán nem is jártak erre, „Abszol-útként” bújik meg Miskolc belvárosában. A Dózsa György végi körforgalomból mindenki elhúz, vagy a Fesztyre, vagy az Árok utca felé, a Pece völgyének bejárata szinte észrevétlen marad. Valamikor a Bábonyi-bércen szőlők voltak, amelyek az…..
Az első fotót én „lőttem” tegnap Miskolc talán legszebb Bauhaus stílű villájáról a Csabai kapui villanegyedben. Böhm Viktor, miskolci születésű építész tervezte, aki aztán New Yorkban csinált karriert. Dr. Bereczki Zoltán tudós építészkollégától kaptam információkat az építészről, amelyeket…..
Készítésekor nem tudtam, hogy a film bekerült a Cinefest hivatalos programjába 2017-ben, szóval ráléphettem a vörös szőnyegre, igaz, csak stikában a szélére. Köszönet érte Mucsi Eszternek! Másik érdekesség, túl azon, hogy kiderül, a főépítész borissza, hogy egy sportbalesetből eredően be volt…..
Az első három állítás számomra nem kérdéses. Többévezredes hagyományú természetes építőanyagok; fa és tégla. Itt anyagszerűségüket, szerkezetüket leplezetlenül mutatva; az ajtó, szépen látszó erezetű deszkákból, és vakolatlan, nyers téglafalazat. A deszka is, a tégla is régi, a hagyományos…..
A szó közvetlen és átvitt értelmében is. 2020. január 1-től, ha hazafelé jövök a pályán, nem Zsórynál, a megyetáblánál helyezem magam szolgálatba, hanem amikor meglátom az Avas paneljeit. Nekem, mint székely embernek a Hargita. Megyei főépítészként utolsó ténykedéseim egyike a Megyeháza kapujának…..
2020. január 1-től én töltöm be szeretett városom, Miskolc Megyei Jogú Város főépítészi hivatalát. Hivatalomat nyitottsággal, széles nyilvánosság bevonásával, a város építészeivel és polgárságával együttműködve kívánom ellátni. Ezt szolgálja már facebook-oldalam is, amely nem hivatalos, nem a…..
A miskolci buszok meséje   Amikor én gyerek voltam, a felnőttek feje magasságából nézve Miskolc valamiféle szmoggal, piszkos felhővel borított koszlott iparvárosnak tűnhetett. Ilyennek látták a városon kívüliek, az ország más táján élők, fitymálóan legyintve; „acélváros”. De többnyire ilyennek…..