Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Duchessa

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Alex Silva kamerafelvétele a Jersey City-beli Regionális Kongresszusról Az elmúlt hetekben már keringett a pletyka, miszerint a 2016-os, “Maradjunk hűek Jehovához” című Regionális Kongresszuson az Őrtorony megváltoztatja a közösségmegvonási szabályokat - rosszabbra, mint voltak. Mi itt a JW…..
Amikor Jehova Tanúja voltam, úgy gondoltam, hogy az evangélizáció, vagy prédikálás rossz, ha az nem Őrtorony-alapú. Ex-JT-ként hosszú éveken át meg voltam győződve, hogy bármilyen fajta vallásos térítői tevékenység semmi más, mint etikátlan győzködés. Így aztán a…..
Duchessa 2016.06.05 04:05:19
@picket9: Mikor ilyeneket olvasok, hogy sokan elvesztettek 20-30 èvet a szervezet miatt, akkor ùgy elszomorodok. :( Èn biztos nem tudnék talpra állni ennyi év után.
Az igazság Jehova Tanúiról észbontó lehet. Erőfeszítést igényelhet, hogy megküzdj vele. Ellenkezhet mindennel, amire számítottál. Szembemehet mélyen berögzült előítéletekkel. Talán nem fér össze azzal, amit érzelmi alapon hinni szeretnénk. Amit mi akarunk, az nem változtat a valóságon. -…..
Duchessa 2016.06.01 18:36:48
@a századik juh: Igazad van teljes mértékben. Anya is ugyanezt az idézetet mondta nekem, mióta apa testvére jehova tanúja lett, és nem áll szóba senkivel. Még a fogyatékos húgának a gyámságáról is lemondott, mert a vének rábeszélték. Kérdezem én, testvér az ilyen? Most egy fogyatékos mit árthat az ő vallásának? Ezt nem tudom elfogadni, nagyon sajnálom. Azóta még látogatni se megy a fogyatékos húgához.
Duchessa 2016.06.02 04:36:13
@Columba: Szia! Persze, tudom, máshol is vannak ilyen esetek. Csak ez nálunk konkrétan a családban történt. Én azt vettem észre azért, mert a nagybátyám elvitte a hùgát a királyságterembe, és ő ott félt. Meg amúgyis minden betegsége van szegénynek fel se bìrja fogni az ilyen bibliai történeteket, nincs semmi memóriája. Depressziós, fél közösségbe menni. Szerintem neki nem tetszett a gyülibe, és kérte a nagybátyámat, hogy ő se menjen oda. Aki úgy itélte meg jobb lesz a nagynénémtől megszabadulni, nehogy eltérìtse őt a vallásától. Hogy lehet egy szegény szellemi sérülttel ìgy bänni? És az ilyen mondja mennyire vallásos. Nekem ő volt a legjobb keresztapám, mielőtt nem keresztelkedett meg. Elment a paphoz a templomba, hogy töröljék ki őt meg a feleségét az én keresztségemből. Mert ők vallást akarnak váltani. Azóta nem is beszélnek velem, se anyával. Most ìgy azt se tudom, hogy érvényes-e az én keresztelőm vagy nem ìgy. De ez az egész fájt a családnak. Birósági per is lett belőle, amin persze a nagybátyám se a felesége nem jelentek meg. Titokban apát adták be gyámnak. Amiről ő is utólag értesült, mikor kijött levélben a tárgyalás időpontja. Ők nem jelentek meg az ilyen "világi" dolgokon. Könnyebb mindent sunyiba intézni.
A következő cikk Janja Lalich és Madeleine Tobias: Take Back Your Life: Recovering from Cults and Abusive Relationships (Vedd vissza az életed: Felépülés a kultuszokból és a bántalmazó kapcsolatokból, Bay Tree Kiadó) könyvéből származik. Az Apologetics Index a kiadó engedélyével…..
Duchessa 2016.05.20 16:25:21
Nagyon tetszik ez a cikk. Mindenki számára tanulságos lehet. Egyszer felhoztam ugyanezt a témát a barátaim körében, de senki nem hitt nekem. Mert azt állìtottam egy állatvédő csoportról, hogy azok is egy szekta. Mert mikor örökbe fogadtam egy cicát, szinte ők tutymálták rám, amit ők akartak. Aztán az is feltünt, hogy ebben a csoportban (állatvédők), senki nem eszik húst. Tehát, ha ennél a szervezetnél akarnak maradni, éljék le egész életüket saláta leveleken. Egész nap szaladgáljanak le fel alá a macskákkal, kutyákkal, orvostól-az új gazdáig. Aztán mert ők önkéntesek minden szombaton álljanak ki a város terére perselyekkel egy sátor alatt adományokat gyűjtve. Ugyebár tudjuk az adományokat nem adòztathatják meg. Tehát, ha egész héten ezt csinálják, nincs is szinte magánéletük. Ebből az állatvédő csoportból, senkit se ismerek, akinek hivatalos bejelentett munkahelye lenne. Akkor miből élnek? Az egész pszichológia. Mikor a térre kimennek gyűjtögetni az adományokat, akkor ketrecekbe rakják a legkisebb legszebb cicákat. Ez tetszik az embereknek, és ìgy bedobják a pénzt a perselybe. Ha látják, hogy valakinek egy picit tetszik egy cica, rögtön megpróbálják örökbe adni. Ha sikerül, elkezdenek "rászállni" az új gazdira. Megmondják milyen márkájú eledelt egyen a macska, csak ahhoz az orvoshoz vidd, akivel a szervezet kapcsolatban áll. Vajon miért? Nekem már ez is egy szekta! De mikor ezt kijelentettem, mindenki megszólt. Jaj, szegény önkéntesek....
Kedves házigazda Azért írok önnek, hogy tisztában legyen ezzel az immár majd 300 országban alkalmazott tanú-eljárásmóddal. Azt hiszi, a tanúk mennek tovább, miután elköszönt tőlük, és becsukta maga után az ajtót? Nagyon téved! Beavatom a kulisszatitkokba. Amikor Ön bezárja az ajtót, a tanúk…..
Duchessa 2016.04.16 01:51:21
@a századik juh: Szia! Tetszik a blogod, és ez az írás is. Erről még nem is hallottam. Most egy picit elgondolkodtam, hogy rólam mit írhattak. :O (nagyon kiváncsi vagyok) Miért vagy még mindig a szervezet tagja?
Egy körzetfelvigyázó kiszivárogtatott egy szigorúan bizalmas dokumentumot. Az elmúlt év eseménydúsnak bizonyult a kiszivárogtatások szempontjából, miután kulcsfontosságú bejelentéseket tettek közzé előzetesen az Éves Közgyűlés előtt, és a mindezidáig szigorúan titkos  Levelezési Irányelvek is…..
Először is, akit érdekel a korábban említett könyv, az itt elolvashatja: R. T. Miller: Jehova tanúi - Félrevezetés áldozatai, link: http://users.atw.hu/xjt/mindex.html Mint tapasztalhatjátok majd, igen szét lett húzva írásom, ám nem azért, hogy többnek tűnjön, hanem átláthatóbbnak. Én nem…..
Duchessa 2016.04.01 13:41:30
@Hajimemashite: Szia! Értem, mit akartál mondani, de mégse értem. :D Az a bajom, hogy minden csak lehet, de semmi sem biztos. Ahány ember van a földön, annyi képpen értelmezik a vallás fogalmát. Hol van itt az igaz vallás? Melyik az az egy? Persze, én tiszteletben tartom a te elméletedet is. De viszont nem fogadom el, mint oly sok más dolgot. Ne haragudj, én már csak ilyen vagyok. :)
Duchessa 2016.04.04 02:06:28
@Hajimemashite: Most akkor te azt àllìtod, hogy Isten ès az angyalok ufo-k? Ekkora nagy èrtelmetlensèget... Nem akarlak megbàntani, de ha ezt egy pszichiàternek elmesèlnèd, akkor tuti, hogy valami gyògykezelèst ìrna fel neked. Ne, te kb. most ilyen vagy nekem: www.youtube.com/watch?v=eldr9Fz3Cgc .
Miért is nézed a testvéred szemében levő szálkát, a saját szemedben levő gerendát pedig miért nem veszed figyelembe? Vagy hogyan mondhatod a testvérednek: »Hadd vegyem ki a szálkát a szemedből«, amikor íme, a saját szemedben gerenda van? Képmutató! Előbb vedd ki a gerendát a saját szemedből, és…..
Duchessa 2016.03.18 02:44:52
@karalabe4: Szia! Igen, igazad van benne, hogy sok mindenkinek összetett a problémája. De csak van talán, akinek nem? Én annyira sajnálom ezeket az embereket, hogy a szivem szakad meg értük. Úgy érzem velem volt az Isten, már mikor az egyik tanú lány több év tanulmányozás után elvitt egy keresztelőre, és megkérdezte, hogy nem-e akarok mostmár én is ezt. Utána én nagyon akartam. De a környezetemben (család, barátok), csak lebeszélni próbáltak róla. Nos, ez volt az a pont, mikor elkezdtem "kutakodni" a neten a JT-ról. Aztán a végső lépés volt az, mikor a tanúk arra kértek, hogy hagyjam el a vőlegényem, mert ő katólikus, és Isten szemében bűn, hogy házasság nélkül élünk együtt. Hiába próbáltam nekik elmagyarázni, hogy ez azért van, mert nincs pénzünk esküvőre. De ez akkor is milyen nagy bűn, amit én teszek. Utolsó válaszom csak az volt a kedves tanúnak, hogy Isten türelmes, és tudja, hogy most mi még gyüjtögetünk, és aztán lesz házasság. Utána még "zaklattak" egy ideig, aztán megelégeltem, és sms-ben megírtam, hogy soha ne jöjjenek nálunk. A párom is mindig mérges volt rám, kiabált néha, hogy mikor hagyok már fel a "szektáskodással". De mióta nem járnak ide, és nem megyek az összejövetelekre, azóta tökéletesen boldog az életem.
Duchessa 2016.03.17 05:03:19
@Columba: Szia! Nagyon szépen köszönöm, hogy szántál rám időt, és kikerested a linkeket nekem. :)
Mi is ez? A fóbia általában egy olyan huzamosabb ideig tartó rendellenesen erős szorongás vagy beteges félelem, amelynek konkrét tárgya van. Ha valaki nagyon fél a bezártságtól akkor beszélünk klausztrofóbiáról, a pókoktól való iszonyat megnevezése az arachnofóbia és így…..
Annácska és kis Peti nagyon szeret játszani. boldogok, ha kint vannak, egész nap csak ugrálnak. De a királyságteremben nem játszanak, csendesek Mert ha ugrabugrálnának Végül még bajt okoznának. "mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak" Prédikátor 3:1 A fenti…..
Duchessa 2016.03.05 04:47:20
@Catharine: Sajnálom, hogy így megbántott téged ez a személy. De szerintem nem riszta fialás, ne is figyelj rá!
Duchessa 2016.03.05 04:52:35
@a jövő hírnöke: Neked beteg a fejed! Még hogy te látod a jövőt?! Ugye tudod, hogy ez spiritizmus, és Isten ezt gyülöli?! Neked beteg a fejed. Kérdezel, hogy nekem nem mindegy-e, aztán meg magadtól válaszolsz, hogy nem. Remek ember vagy, kérdezel meg válaszolsz is egyedül. További jó társalgást kivánok neked egyedül!
Duchessa 2016.03.08 04:41:15
@a jövő hírnöke: Azt, hogy ismered-e a jövőt nem erre értettem. Látszik, hogy gyenge a felfogásod. Arra értettem, hogy tudod-e, milyen jövője lesz Catharine gyerekének. Az viszont nincs a Bibliában. Te írod, hogy ez az oldal gyülöli a jehova tanúit. Miközben te is gyülölettel írszcmásokról. Neked nincs jogod elitélni másokat sem ezen az oldalon, sem máshol. Jézus Krisztus, aki ki lett jelölve bírónak, és nem te. Ha nem tetszik az ez az oldal lehet menni máshová, nem pedig csesztetni itt másokat!