Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schray

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hirtelen felindulásból úgy döntöttem, hogy felelevenítek egy régi játékot, melynek az a lényege, hogy filmekből vágok ki képeket, melyeket aztán torzítás mentesen posztolok, nektek pedig ki kell találnotok, hogy melyik filmről van szó. A képek a nehezebbtől (általánosabbtól)…..
schray 2013.06.29 14:36:19
Oké, a cím félrevezető: senki sem kíváncsi arra, mit álmodtál, főleg nem film formájában, feltéve ha nem egy vizionárius-féle direktor vagy karriered csúcsán vagy útban oda. Másról van itt szó, és a kérdés igazából az immáron hivatalosan is bejelentett Assassin's Creed-film…..
Miután a harmadik Nikon-tele döglött be másfél év alatt a cégnél, úgy döntöttem, beadom a derekamat, megnézem, mit lehet kezdeni a saját, ősrégi szettemmel. Van egy Canon 350D-m, egy japán úton vettem valamikor közel nyolc éve, amikor Európában még nem is lehetett ilyet kapni,…..
Az elmúlt évtized mozgalmasan telt a fantasztikum kedvelői számára. A science-fiction átvette az uralmat a popkultúrában, a fantasy pedig túlnőtt a geek szerepjátékosok rajongásán, és meghódította az egész világot. Mese- és szuperhősök, robotok, űr- és időutazók lopakodtak…..
schray 2010.01.25 22:44:03
Lenne egy fogós kérdésem, BSG-hez kapcsolódik, remélem nem nagy OFF...

www.sorozatjunkie.hu/2008/01/20/battlestar-galactica-amik-eddig-befutottak/

Itt a második videó, a negyedik évad promója...
Battlestar Hades?
Battlestar Triton?
WTF?

Valaki tud magyarázatot erre? :)
Hogy őszinte legyek, a Csillagkapu sosem volt a szívem csücske. A mozifilmet akárhányszor meg tudom nézni, de a sorozatepizódokból néha egy is sok, mert a történeteket unásig ismerem más sci-fikből, Michael Shanks sokkal irritálóbb Daniel Jackson James Spadernél, nem bírom a campy…..
schray 2009.10.05 23:09:02
Freevo: Oks, igazából nagyobb a dolog füstje mint a lángja, volt egy észrevételem és a beszélgetés alatt nagyobbnak kezdett tűnni, mint amit állítani akartam. Sajnálom, ha félreérthető voltam! :)

Nem azt mondtam, hogy nem elég pozitív a kritika, csak -szerintem- a pozitívumok nincsenek olyan következetesen kifejtve... Illetve ki vannak, de pl az Eli Wallace-ról írt bekezdésesekben is minden pozitív jellemzőt amit kiemelsz, rendre ki is csavarsz negatívra egy "beeröltetett" "izzadtságszagú" szavakkal... Legalábbis én ezt éreztem. No meg az első véleményem -ahogy írtam is- inkább általánosan mindenféle netes írásra értettem(a komment előtt épp a sorozatjunkiet olvastam, de más fórumokon is ez megy) csak ezt a helyet találtam olyannak, ahol erről értelmesen lehetne beszélgetni, személyeskedés nélkül (mind tudjuk, hogy hová tud az ilyen fajulni)
A további hozzászólásaimban már lehet, hogy elvesztettem kicsit az "élességet" a mondanivalómról-fogalmazzunk kis fotós szlenggel. :D
sorry

Az egészből csak azt akarom kihozni, hogy elég nehéz lehet úgy sorozatot készíteni, hogy közben BSG és SG hagyományok között kell lavírozni, emiatt jobb objektívnek maradni.

Sint: Színtiszta nincs is, de ahogy egy kísérletnél is, mindig figyelembe vesszük az eredmények mellett a környezeti tényezőket a kiértékeléskor, ez egy fajta kvázi objektivitás -magyarán szólva, reflektálsz önmagadra és érzéseid is beleveszed az elemzésbe- (persze 100%-os nincs valóban, de ismeritek a viccet a mérnökkel, a matematikussal és az áthidalható távolsággal... :D )

off: Örülök,hogy tetszenek! :)
A flickr-re válogatok, viszont van honlapom, arra megy minden:
schray.extra.hu
Régen töltögettem a fotozz.hu-ra, de idegesítő egy hely. :D
Anno fotóblogoltam is, de arra több idő kéne, hogy igényes legyen, mostanában csak helyzetjelentéseket dobok fel rá...
Néha benézek a fotosbazis.com-ra, meg van még sok ilyen ning.com alapú közösségi oldal, ahova újabban ilyen portréfotós dolgok miatt megyek... :)
Geekblog District 9 2009.08.26 08:15:00
Már az előzetesekből sejtettük, hogy az idei filmszezon legkúlabb mecha-harcát nem a jegypénztáraknál kiemelkedően jól, a kritikusoknál viszont harmatgyengén muzsikáló Transformers folytatás szállítja majd. A District 9 minden szempontból jobb, stílusosabb, kifinomultabb sci-fi,…..
deltablog Támad az ősz (I.) 2009.08.10 09:00:00
Az idei ősszel induló sorozatidény kínálatát tekintve minden scifirajongó megnyalhatja mind a tíz ujját: meglepően sok ígéretes scifi (vagy ahhoz közel álló) produkció indul útjára az országos és kábeles csatornákon egyaránt. Freevo már beszámolt ezek egyikéről, az…..
deltablog Caprica 2009.05.23 08:00:00
Hadd kezdjem egy személyes vallomással. Az elmúlt években kevés olyan sorozat volt (legyen az scifi vagy más egyéb), mely akkora intenzitással ragadott meg, döngölt a földbe, vagy emelt a magasba, mint a Battlestar Galactica. Akik olvasták az ismertetőimet a sorozatról, azok tudják,…..
deltablog Virtuality 2009.07.04 09:00:00
Menni vagy nem menni? Ezt a címet viseli Ronald D. Moore és Michael Taylor (BSG) legújabb sorozatának, a Virtualitynek első epizódja. Ennél ironikusabb és találóbb címet nem is választhattak volna: nemcsak a történetben szereplő legénység, hanem maga a sorozat számára is a címben…..
schray 2009.07.04 20:04:21
Én sajnálom,hogy nem lesz belőle sorozat. Valóban nem minden téren kiegyensúlyozott a pilot, és az alapötletben tényleg annyi az ellentmondás, hogy azt nehéz lenyelni, de ha sikerül akkor egész érdekes alapanyag lehetne.
A BSG korai részei is tele voltak ellentmondással (amiknek egy része most sincs megmagyarázva teljesen.. talán a The Plan)
Pl.: Már a pilotban nyilvánvalóvá vált, hogy a cylonoknak minden lehetőségük meg lett volna a flotta totális megsemmisítéséhez, de nekik "volt egy tervük" ami miatt négy évig kergetőztek, csak a későbbi lépéseik nem ezt tükrözik.

A Virtuality-ben is van egy rakás nehezen megmagyarázható "gagyi" dolog,amit corderos jól összefoglalt, de nem hiszem, hogy a rendezők és az írók -értelmi fogyatékosként- ezeket ne vették volna észre. A BSG-ben is igyekeztek mindent a helyére tenni. Itt az a különbség, hogy nincs a szánkba rágva,hogy "they have a plan".
Úgy látszik emiatt már meg is bukhat egy sorozat.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy a FOX újravágatta többször, emiatt borulhatott fel az egyensúly a történetvezetésben. Bár én nem éreztem annyira rossznak és a mostani sci-fi felhozatal mellett megállja a helyét.

Amit megint nem kéne figyelmen kívül hagyni, hogy egy ilyen alapkonfliktust aztán hihetetlenül sok irányba el lehet vinni. A cikkben szinte csak a legalapvetőbb vetületek vannak megemlítve: rágódhatnak a karaktereken, filozófián, pszichológián, a mesterséges intelligenciákon, alternatív valóságokon, de maga az út a mélyűrben is tartogathat érdekes dolgokat.

Ezt a sorozatot már szinte a pilot berendelésekor elkaszálták. Az összes visszássága ellenére én élveztem ezt a két órát, gondolatébresztő volt, kedvet kaptam, hogy pár filmet és könyvet (amikből merített) újra elővegyek, tetszett a zenéje és látványvilága, és el tudnék képzelni egy érdekes folytatást amit szívesen néznék. :)
Előzetes filmajánló rovatunk első darabja egy régóta húzódó és régóta várt posztapokaliptikus adaptáció Viggo Mortensen főszereplésével. A Cormac McCarthy nagysikerű könyvéből készült The Road ajánlója azért is különösen időszerű, mert alig pár napja jött ki az…..
deltablog Star Trek? 2009.05.11 10:00:00
Már akkor sejtettem, hogy baj lesz, mikor felfedték a készítők kilétét. Aztán az előzetes csak tovább erősítette aggodalmamat: ebből semmi jó nem sülhet ki. Előítéletekkel telve ültem hát be a filmre, és sajnos minden félelmem beigazolódott. A tovább után spoileresen…..
schray 2009.05.11 13:38:45
Mivel még nem láttam a filmet, csak a dizájn témához szólok hozzá, főleg Corderosra reagálva: A fehér szín tulajdonságairól irtak nekem kicsit furcsák.
Bár még nem kaptam meg a múltheti színtechnika zh-m eredményét,de azért még halvány emlékeim vannak, pl egy olyan mondatról, hogy tartósan fehér falak között lenni jelentősen káros a színlátásra, és hangulatromboló.
Lehet,hogy te jól érzed magad kórházakban, ahol még egy hideg neonvilágítás is társul hozzá. :)Nah, szóval ezek a "legvidámabb" "semleges" "nem frusztráló"... ezek elég légbőlkapottnak tűnnek.

Térérzetet valóban növelheti, (de nem tudom, nem vagyok belsőépítész). Én a Star Trekes fehért egyszerűen a futurisztikus hatáskeltésként tudom be. Minden alternatív sci-fiben nagy fémszörnyek az űrhajók, kívül belül,ez az ST látványvilágának a legegyedibb vonása (a jellegzetes alakú űrhajók mellett)

Az ISS fehérjének főleg gyakorlati okai vannak, pl hősugárzási tulajdonságok, továbbá nem befolyásolja a megvilágítás színét, ami nem elhanyagolandó tény ha arra gondolunk, hogy az ISS nem űrhajó, hanem egy 400km magasból(vagyis alacsonyan)nagyon lassan zuhanó laboratórium, ahol optikai mérésekkel is foglalkoznak, amihez állandó spektrumú megvilágítás kell.
:)

Amúgy meg azért lehet szembemenni a tömeggel, mert a tömeget egyirányba terelik. Ezt becsülni kellene, még akkor is,ha nem helytálló a kritika,de erről még nem tudok nyilatkozni. :)