Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Le Sigh

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha nem tartjátok be a csomagszabályokat, meg fogjuk változtatni - üzente utasainak a legnagyobb európai fapados. Biztos nem ok nélkül. Kétségtelenül nagylelkű a Ryanair jelenlegi kézicsomag-szabályozása, menő, hogy egy normális, plusz egy kicsi kézi vihető fel a fedélzetre, de ez meg milyen…..
A hír: lesz végre-valahára közvetlen menetrend szerinti buszjárat a belváros és a reptér között. Persze, Vincent, örülünk nagyon, de pár kérdésre még szívesen választ kapnánk. De először, ha valaki még nem hallott volna róla, a legfontosabb paraméterek. A jelzése 100E, érdekes, mert az…..
Új gépet továbbra sem hoz pesti bázisára a Ryanair, de három új útvonalat igen. Edinburgh nagyon király, eddig mocskos drága volt. Prága fapadilag vadiúj, viszont igencsak meglepődtünk rajta. Valencia lényegében papírforma. Majdnem pont két éve annak, hogy amikor rákérdeztünk a Wizznél arra, hogy…..
Le Sigh 2017.02.18 01:51:58
@ordasbacsi: Azért nem túlzás 22000 forinttal dobálózni egy darab nagy bőröndért egy irányba? Még Grand canariáig is 11 ezerért viszik a 20 kilós bőröndöt a Ryannal. Edinburgh - Pozsony vonalon meg elviszik 22 fontért a 20kg-os bőröndöt. Ha nagyon szarul váltanák a fontot se lenne 9000 forint... Nem lesz Budapestre/Budapestről se 3x annyi.
Ráadásul még ezt se egyszerre kell kifizetni, hanem veszel egy meztelen jegyet 4000 forintért, aztán elmalmozhatsz pár hétig, hogy akkor egyáltalán kell-e neked valami hozzá vagy sem.
Le Sigh 2017.02.18 16:23:32
@ordasbacsi: Én a Ryannél ilyet még nem láttam, pedig volt már, hogy 5 hónapot gondolkodtam azon, hogy kell-e nekem a vészkijárat 2 órára vagy sem. A bőrönd ára se változott még időközben sose.

Írhatod itt a másik légitársaság varázslatosan váltakozó árait, de még azokkal az se jön ki a matekod. 13 ezer még mindig nem 22. Lásd be, túl nagyot tódítottál.
A gyaloglás vége: mától bontják az egyik ferihegyi bádogsátrat, a B oldalról induló, vagyis útlevélkezelésen áteső utasoknak nem kell a mínusz sokban kigyalogolniuk a gyűlölt beszállítókapukhoz, busszal mehetnek a géphez. Hurrá, de az A oldal tovább szív. Ahogy tervezték, elkezdődött az új…..
Le Sigh 2017.01.10 18:35:24
@bkkzol: Nem tudom megoldani, talán azért, mert nem vagyok pesti. Mondjuk Pesten belül el tudom képzelni, hogy ajtótól ajtóig taxizik az ember kabát nélkül, aztán kész.

@rognork 20-ért oda-vissza már az easy is repüli Amsterdamot. Tényleg aránytalan.

Nem tudom én elég sznob vagyok, de a bádog annyira még sose zavart. Meg a fapadosok ügyfélkezelése sem. Igaz én lehetek az a palimadár, akit itt szoktak emlegetni, a lúzer, aki megveszi az ülőhelyet az elsőbbségit stb. Aztán nekem panaszom nincs is semmire. Még sose mérték a csomagomat se meg semmi. Halljátok, azt se tudom azt hol csinálják, még nem is láttam olyat. :D Meg elvisznek A-ból B-be. 153 centi vagyok, nekem még extra lábtér nélkül is extra lábtér van. :D
Nekem az olcsó bádog még mindig jobban megéri, mint az átszállás. Fapados közvetlen elvisz A-ból B-be úgy, hogy legacyval az átszállás ideje lenne csak annyi, mint fapadossal a komplett út... Eleinte nagyon ódzkodtam tőle, de most ezekre az rövid utakra Európán belül... Betartom a szabályaikat, aztán velem nem sok olyat tudnak csinálni, ami felháborítana. :D

Értem én, hogy máshol nincs karám, de itt valamiért e' van. Legalább van. Ha nem lenne karám, vagy akár fapados se, az lenne csak a szívás.
Le Sigh 2017.01.11 23:42:39
@rognork: De Hollandia nem csak Amszterdamból áll. Szóval ha valaki nem is oda megy, akkor végképp nem jár rosszul egy jóval olcsóbb Eindhovennel. De mint írtam, van már fapados (easy) amelyik repüli Amszterdamot, a blog is írt róla már ezer éve.
Feje tetejére állt a világ: Budapesten már ember sem mindig van a csomagméricskélésre, bezzeg a legnagyobb Wizz-csomópontban keményen büntetik az utasokat, ha nem tartják be a szabályokat. Konkrét intő példa: még mindig vannak olyanok, akik más légitársaságra hivatkozva próbálkoznak három…..
Le Sigh 2017.01.25 12:38:42
@blöff: Mikor egy fakultatív tárgy keretein belül pszichopatológiát hallgattam, akkor az első előadáson nyomatékosan felhívta az előadó a figyelmünket, hogy ne ijedjen meg senki, de az összes elmebetegség tünetei rá tudja majd húzni saját magára, meg az ismerőseire is, de ez nem ilyen egyszerű. :) Kb. ilyen az is, ahogy valami blog kisember definícióját ráilleszted Mormotára a véleménye miatt.
Van olyan, hogy egy 9 ezer forintos repjegyfoglalásért 29 ezret von le a számláról a légitársaság? Van. És hogy ezután hetekig oda se bagózik a jogos reklamációra? Van. A Wizz Airnél, 2016 végén. Horrorsztori, a rendszerhibát elismerték, bárkivel megtörténhet. (FRISSÍTÉS: egy olvasónak több mint 100…..
Velencét legalább egyszer mindenkinek látnia kell. Van, akinek nem jön be, mi speciel nem tudjuk megunni a hangulatát, a hajókázást a csatornákon, a céltalan kolbászolást a sikátorokban. Nyáron lenyűgöző a kis tereken kialakuló fesztiválhangulat is. Alapvetően drága hely, de nem…..
Le Sigh 2017.01.16 22:40:58
@Kályha Antik: Nincs, de miért lenne? Olyan ott a vaporetto, mint itthon akármelyik helyi busz. Azokon sincs budi...
Ha valaki megkérdi, mik lennének az easyJet részéről a racionális budapesti járatindítások, biztos, hogy első helyen Amszterdamot mondanánk. Aztán még jönne vagy tíz másik olyan bázisuk, ahonnan értelmesnek látszana egy pesti járat. De ami lett, arra sose gondoltunk volna. Velence télen indul, heti…..
A Facebookon láttunk egy hirdetést, amelyben izlandi szervezett utat reklámoztak. Az ajánlat szerint az ötnapos, négy éjszakás túra idényen kívül 199 ezer forint, plusz még pár kötelező extra. Kicsit megint ledöbbentünk, mert épp pár hete csináltunk egy hasonló karikát saját szervezésben kevesebb…..
Le Sigh 2017.01.12 12:22:31
@Online Távmunkás: Á, dehogy. Nekem vannak ismerőseim, akik a facebookon ezerrel likeolják az "akciós" ajánlatokat, pl. tavaly októberben az időpontok és a leírás alapján ("menetrendszerinti járattal") ryanairral utaztatták a népet Korfura, "akciósan" ilyen csak most, csak önnek, 200 ezer helyett 150 ezerért!!!! fejenként áron. És akkor ebben volt a filléres jegy, feladott csomag nélkül, ha csomagot akartál vinni azt is 50%-al drágábban adták, mint a ryan, se kaja, se semmi, csak egy gagyi szállás egy hétre. Mikor én szervezek valami kiruccanást magunknak, kérdezik mennyi, akkor 1. nem hiszik el 2. azt hiszik, hogy valami csoda folytán sikerült mégis, mert normális ember olyat nem tud 3. mondják, hogy de erre jön majd az illeték meg stb. majd meglátod! LOL
Egyszerűen sokan annyira nem haladnak a korral, hiába fiatalok, ha azt mondanád neki, hogy online egy magyar nyelvű oldalon rendeljen meg és fizessen ki valamit bankkártyával, akkor nem tudná megcsinálni. Lehet nem is merné. Nem hogy járatokat nézegessen, meg szállás ajánlatokat, meg ilyeneket. Múltkor egyik ilyen ismerősömék mentek külföldre rokonyokat nézni, aztán mondják a kintiek vették meg nekik a wizz repülőjegyet, amit persze ők kifizetnek nekik, de maguktól egyszerűen képtelenek voltak megcsinálni. Ilyen harminc körüli emberekről van szó. Csak azt nem értem a mai napig, hogy hogy jutottak el Pestig, a Ferihegyig, meg fel a repülőre.
Újabb etap a "jó volt a Wizznél, ezért megszüntetik" sorozatunkban: a napokban az ülőhelyleosztást is sikerült átszervezniük. Ezzel feladták a saját egyéni megoldásukat, beálltak a sorba: mostantól ugyanúgy csinálják, ahogy a többiek, nem oszt a gép helyet a foglaláskor, ami ha nem tetszik, meg…..
Le Sigh 2016.12.27 00:18:12
@Billy Pilgrim: Fú, ez most nagyon keményre sikerült, csak azt hagytad ki a gondolatmenetedből, hogy sok "gyökér" nem is biztos, hogy kilátás miatt akar ablakos helyet, hanem azért, ha véletlen elfordítja a fejét, akkor legalább egyik irányban ne legyen ott senki. Másrészt, ha valakinek tetszik valami, akkor meg tudja nézni 1000 alkalommal is, nem unja meg, akkor se, ha "ugyanúgy néz ki". Pl. én a kertembe is kinézek, meg kimegyek, pedig az aztán tényleg tök ugyanaz már 15 éve. Igaz, nekem a pont a primitív panelproli ismerőseim mondják mindenféle különböző dologra és helyre, hogy "ugyanolyan, mit érdekel engem". Hát nekik tényleg.
Nem 5-10-15 órát repülünk a fapadossal, hogy a budi könnyű megközelítése, meg a trombózis elkerülése miatti egészségügyi séta lehetősége miatt kelljen a folyosónál ülni, viszont olyan faszán keskenyek a folyosók, hogy ha valami nagyobb paréj csörtet rajtuk végig, akkor tuti eltalál téged is, meg legalább rajtad keresztül adogatják a kajás prospektust, meg a kávét. És ez szerinted jó, aki meg nem ilyet akar, az csak hülye lehet, aki alig repül? Meg ha alig repül, akkor kösse is fel magát, mert az égő?