Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gneke

473 bejegyzést írt és 559 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok minden amit életünk során teszünk és esetleg elrontunk, javítható...legyen is így, hiszen a lónak is... A minap egy gyereknevelésről szóló cikket olvasva jutott eszembe, hogy ez az egyik olyan dolog-mert biztosan van több is- amit nem tudunk elölről kezdeni, ha elrontjuk. Ezért is olyan nagy-…..
gneke 2018.03.07 14:41:18
G.család blogja Újabb tanév 2016.09.01 19:47:31
Igazából nincs bajom a szeptember elsejével, általában várjuk is. Találkozunk az új vagy régi osztálytársakkal, ismét egy kis rendszer kerül az életünkbe. Amit nem szeretek, az a zeneiskolai délután...Az idén a következő órákat kellett összehangolni, több gyereknek több tanárnál. Áron jár…..
G.család blogja Kiskukták 2016.08.30 00:11:03
Az idei nyár egyetlen tábora a Séfakadémia volt. Tavaly hallottam először róla, a munkahelyünkön, a hirdetőfalon volt egy plakát, de még valamikor kora tavasszal. Akkor érdeklődtem is, hogy ez a tábor hirdetve lesz? (munkahelyünkön is hirdetik, sőt hozzájárulnak elég sok táborhoz, amit a városban…..
G.család blogja Mindenféle 2016.08.07 20:37:47
Igen, mindenféle, mert mire idejutok írni, már annyi minden összejön. Olvasásra használom a blogot. Nézegetem, hogyan lehetne a külsején is újítani, de évekkel ezelőtt sem tudtam, most meg pláne nem tudom már mi mit is jelent. Változtatnék pl az őket olvasom oldalhasáb tartalmán is - nagyrészüket…..
Kifejezetten szeretem Áron hegedűs osztályának félév végi hangversenyeit. Nagyon tehetséges csapat, nagyon erősen tanító, igazán elszánt tanárnője van, akinek egyre több tanítványa választja  a zenei pályát. Jó az Adrika-Andor féle csoport is, de ott jobban izgulunk mindig, hogy nehogy tévesszenek,…..
G.család blogja Évvége... 2016.05.31 15:20:33
Így jár az, aki nem blogol. Hónapok óta nem írtam, és alig tudtam belépni. Gyakrabban változik a rendszer, mint ahogy próbálkozok egy összefoglalással. Most , ma itthon vagyok, Áron elkapott egy kis vírust, hétvégén hányt, tegnap a suliban is, a láza - hője pedig naok óta hol magasabb, hol…..
G.család blogja Első randi 2015.09.26 21:40:45
Ez is eljött. Ma reggel még szó nem volt róla. Tegnap az ismerkedős délutánon beszélték a gyerekek, hogy hétvégén kellene mozi-meki, ahová "csajokat is hívjunk". Ma reggel említette Adrika, hogy Á. létrehozott egy mozimeki csoportot az osztály jófej tagjait belevéve. 36 főből…..
gneke 2015.11.07 21:23:50
@Hélium22: :-) Most írjam ki, hogy egy hónapja jártok?
Áronéknál a tájékoztató füzet be van szedve. Ma először kapták ki, benne a szeptemberi magatartás, szorgalom értékeléssel, a tegnapi első magyardolgozat eredményével - szótagolás, hangokra bontás és  még pár értesítéssel. Megosztom veletek: Magatartás: piros…..
Vége lett a nyaralásnak, rá pár napra megünnepeltük Adrika 13. születésnapját. Jött mama, és a sógorom, majd együtt a gyerekekkel mentek Dvárra. Több mint két hétig nyaraltak ott, illetve a Balatonon. Mi eközben dolgoztunk, munka után tankönyvekért rohangáltunk. Elsős…..
gneke 2015.09.28 19:19:22
@PB: ez utóbbiról nekünk is hasonló véleményünk van. De pl akihez angolra járunk külön, ő is ott tanított suliban, ő sem érti. Egyrészt, mert tényleg otthon is beszélgetünk. Másrészt, mert két széksorral arrébb a tanárok ugyanezt csinálják - beszélgetnek egymással. És én még hozzáteszem, hogy ezzel nem zavarja az órát, miért ne beszélgessen? Egész nap fegyelmezve vannak, olyankor kicsit kikapcsolódhatnának. Ha csak beszélget, az nem bűn, ne játsszon az étellel, ne fenyegesse a társát a késsel - az már más helyzet.Épp ezért mi sem vesszük azt a figyelmeztetést komolyan, amit ezért kap.
G.család blogja Vissza a nyárba 2015.09.26 20:49:25
És most nem a vénasszonyok nyarára gondolok, hanem ami legutóbb volt, és alig írtam róla. A fiúk táboros hete után egy sakkhét jött volna, ha ki nem derül előtte két héttel, hogy nincs elég jelentkező, így elmarad. Andor már háromszor volt, Áronka egyszer, tavaly, sajnáltuk,…..
G.család blogja Táboros hét 2015.07.12 15:41:38
A héten focistáborban voltak a fiúk. Andor számára ez igazi ajándék volt, Áronnak...nos, belőle lesz a szurkoló. Andor, ha tehetné reggel amint kinyitja a szemét máris labdát rúgna, Áron épp elfocizgat Andorral, de ő teljesen más. Ő inkább technikai jellegű sportok iránt…..
G.család blogja Hosszú szünet 2015.07.01 23:30:28
Ahhoz képest, hogy május végén mondtam egyik barátnőmnek, hogy írok már, mert két hónapja nem írtam, nos, azóta eltelt megint egy bő hónap. Elővettem most a naptárat, hogy visszanézzem mi is volt tavaszkezdet óta. Rögtön március legvégén, április legelején volt a Húsvét,…..
G.család blogja 7 éves szülinap 2015.03.21 15:30:43
Egyre többször tervezem, hogy befejezem ezt a blogot és nem írok több bejegyzést, mert már annyira sablonos az egész és szinte semmi újat nem írok, csak ismétlem magam. nem jelentkezek rendszeresen, nincsenek is olyan újdonságok, mint amikor itthon voltam Áronkával és egy kisgyerek…..
Szóval. Két gyerekért izgultunk most, hogy szeptembertől matektagozatos legyen. Először is Áronért, akiről mint tudjuk kiderült, hogy felvették iskolába és épp abba az osztályba is ahová szerettük volna. És Adrikáért. Aki kb. két éve elhatározta, hogy meg kellene majd…..
gneke 2015.02.28 15:26:06
@PB: Köszönjük a gratulációt! Biztos ügyes lesz, szorgalmas és érett a gimnáziumhoz. Jót tesz majd neki a hasonszőrűek társasága, bár azzal itt sem volt gond a jelenlegi osztályában.
Utolsó óvodai, utolsó általános iskolai Adrikának. Óvodaiból már biztos, hogy ez volt az utolsó. Múlt hét csütörtökön majdnem 10 évvel (tényleg, mikor ezt kiszámoltam azt hittem elsőre, hogy rosszul számolok)legelső  szülői értekezlet után és épp egy teremmel arrébb…..
G.család blogja Pacsirtánk:-) 2015.02.02 18:40:07
Adrikáról van szó - aki a zeneiskolája által szervezett Népdal - és Daléneklési Fesztiválon nyújtott teljesítményéért ma kiemelt arany minősítésű oklevéllel jött haza. Büszke vagyok Rá!..
gneke 2015.02.05 22:28:58
@esszencia13: Szia! Gneke@freemail.hu címre írhatsz! Üdv, Gneke
Egy év eltelt. Egy év azóta, hogy elkeseredetten írtam le, hogy Áront nem vették fel iskolába.  Nagyon hosszú és nagyon nehéz egy év telt el, mire ma végre kezemben tarthattam  és olvashattam a hivatalos levelet arról, hogy Áront felvették iskolába, mégpedig ő is…..
G.család blogja Pittyegés 2015.02.01 19:32:30
Nem tudom más szóval jellemezni azt a  hangot, amit a mobiltelefon ad ki magából, ha sms- vagy bármiféle üzenet érkezik rá. Egyre mulatságosabb, mikor hazaérünk, épp belépünk a házba és a pittyegő hang gyakoribb, mint a másodpercek sűrűsége. Természetesen nem az én…..
Ennek a háromnak a bűvöletében éljük jelenleg napjaink. Igaz Áronnal hétfőn-kedden itthon voltam, mert egy kis betegséget elkapott, hétvégén fájt a feje, gyomra, hányt is, Még júniusig ovis, nem rossz, de várjuk a végét. Adrika életében nagy dolog történt szombaton.…..
A tavalyi évhez nagyon hasonlóan most is elmentem a leendő elsős szülőknek a sulibemutatón - azén az iskoláén amit elég jól ismerek, régen mint diák, most mint szülő. Ma pedig Áronkával voltam ott, ma volt a játszóház, ami teljesen a tavalyihoz hasonlóan zajlott. aranyos volt,…..
gneke 2015.01.20 20:10:27
@Napocska77: Túl az írásbelin nagyon bizakodóak vagyunk, mindjárt írok is a pontokról, esélyekről. Áronka felvételije kb két hét múlva derül ki. Szintén bizakodóak vagyunk. Reméljük ezúttal nem hiába.
Decemberben, mikuláskor szokás a suliban, hogy valakit kihúznak az osztálytársak közül akinek ajándékot adnak és persze mellé verset kell írni. A verset kmm..hát sokszor én írom. ennyit az előzményekről. Ezek után ma Adrika mindenkinek-mindenkiről írt egy verset,…..
G.család blogja Kiskarácsony 2014.12.23 17:27:15
Múlt bejegyzésben említett események kipipálva: kezdődött Adrika és Andor hegedűs fellépésével. Ezen is túl vagyunk...Adrika sajnos belesült, ami nem lett volna baj, senkinek sem tűnt fel, ő viszont ott a színpadon befejezte, helyreült. Nem volt könnyű darab, de jól tudta. Azt…..
G.család blogja Két szünet közt 2014.12.07 22:27:38
Az őszi szünet óta azért történt egy s más és már lassan itt a következő szünet és persze megint nem jelentkeztem. Kis mentség, hogy gépünk sem volt több mint egy hétig. Őszi szünet utáni hétfő. megkezdtük a következő tanévre készülést - Áronnal. Ha esetleg mégsem…..
Rögtön egy szolgálati közlemény. Azt hiszem lehet követni a blogomat, ha új poszt jelenik meg tudhattok róla. Én nem tudom mit jelent, de bízok benne, hogy az olvasóim igen. Olyan jó kis őszi szünetünk volt, egy hétig szabadságon voltunk mi felnőttek is, igaz a…..
gneke 2014.11.01 23:01:11
@PB: Köszönjük szépen! Többek közt a Ti fényképezésetek óta gondoltam rá, hogy el kellene menni. Tényleg nem voltunk az esküvőnk óta hivatásos fotósnál. sajnálom, hogy amíg kicsik voltak a gyerekek addig kimaradt, bár tudom, hogy nehéz lett volna. előttünk egy egy-másfél év körüli kisgyerekes család volt, nagyon megszenvedtek, ment mindenfelé:-)Karácsonyi képeket szerettem volna, de kiderült, hogy a stúdiót majd csak nov 20 után rendezik be karácsonyira. De megoldódott az is végül;) Most értünkrá, akkortájt már zsúfoltak leszünk, szülinap, névnap, stb. csak a képek mérete akkora, hogy amgí le nem kicsinyítem addig nem tudom ide feltölteni.
Marad a fb.
gneke 2014.11.02 21:05:43
@Napocska77: Köszönöm Ági! :-)
G.család blogja Focicsali mese 2014.10.08 22:15:51
Egyszer volt, hol nem volt, Dunán innen, Tiszán túl, volt egyszer egy kisfiú. Ez a kisfiú nagyon szeretett focizni. Focizott az iskolában, az utcában, a szobájában, a kertben. Egyébre sem gondolt, csak a focira. Nem nagyon örült ennek sem az anyukája, sem az apukája. Nem a mozgás…..