Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szemlélődő Szív

326 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a cikkem a Családi Lap 2020 augusztusi számában jelent meg. Már meg is feledkeztem róla, amikor az egyik ismerősöm eszembe juttatta. Bár a karantént és a világjárvány nagyját már magunk mögött hagytuk, bizonyára sokan emlékeznek erre a szorongással teli időszakra. Akik még az iskolaválasztás…..
Gyergyai-Szabó Mariann Gyerekként még boltos akart lenni. Aztán kárpitosként helyezkedett el, jelenleg könyvelőként dolgozik. Amikor lejár a munkaidő, kibújik megszokott szerepéből. A kosztümöt és a körömcipőt bakancsra és hátizsákra cseréli, retikül helyett jégcsákány kerül a kezébe. Kerekes Éva…..
Az elmúlt években több kollektív krízist is meg kellett élnünk. A koronavírus és az orosz-ukrán háború magával hozta a bizonytalanság érzését; a kiszolgáltatottság és a gazdasági nehézségek egyre inkább kibillentettek minket a mindennapokból. A mindfulness módszer gyakorlása ezeket a nehézségeket…..
Ez a cikkem a Családi Lap 2020. novemberi számában jelent meg. Hivatás és anyai szerep. A szakma szeretete és generációk találkozása. Koronavírus és optimizmus. Van élet a hétfő reggelen túl is. Indulnunk kell dolgozni, de csak kedvetlenül lógatjuk az orrunkat. Ha időnként Önök is hasonló cipőben…..
A népszerű ifjúsági és családregények szerzőjével, a szintén szentesi Kristin M. Furrierrel egy munkahelyi feladat miatt találkoztam. Aztán elkezdtünk beszélgetni, és nem állhattam meg, hogy ne kérdezzem írói indulásáról, tapasztalatairól, jövőbeli terveiről. Emlékszel arra, amikor először…..
Az SOS Gyermekfalvak megkezdte a családok evakuálását a megtámadott ukrán településekről. 177 SOS-es gyermek és nevelőszülőik érintettek, de ennél jóval több gyermek él a bombázott területeken állami gondoskodásban. Az első családok már megérkeztek Lengyelországba.  Ukrajnában 64 000 gyermek él…..
A NANE Egyesület sajtóközleménye A nők elleni erőszak felszámolását célzó „16 Akciónap” kampány keretében a NANE és a PATENT Egyesületek idén létrehoznak egy közös Viber Community-t. Az új platformon olyan tartalmakat osztanak meg a szakértők, amelyekkel segítséget, támpontokat szeretnének adni…..
  Papp Diána nevével, írásaival először a Nők Lapja hasábjain találkoztam. Teltek az évek, láttam, hogy sorban jelennek meg a regényei. Aztán úgy hozta az élet, hogy a Családi Lapnál kollégák lettünk. Főszerkesztőként kedvesen, nyitottan segíti a munkám és ezért nagyon hálás vagyok neki.  (Ezt…..
Amikor a diákok megkapják a bizonyítványokat, kinek önfeledve, kinek keserűbb szájízzel, de kezdetét veszi a nyári szünet, amely végre a pihenésről és a regenerálódásról szól. Vagy mégsem? Szakértőink segítségével arra keressük a választ, le kell-e ültetni a gyereket nyáron tanulni, ha igen, mikor,…..
Magyarországon hozzávetőlegesen minden századik embert érint az autizmus. A jelentős szám ellenére még mindig keveset tudunk erről az állapotról. Édesanyák és szakmai szervezetek segítenek eligazodni az autisták nem mindennapi világában. Autizmus – dióhéjban Sokunk számára megfoghatatlan, mit is…..
Az SOS Gyermekfalvak sajtóközleménye 1,8 millió gyermek él ma Magyarországon, 1 %-uk szülők nélkül, állami gondoskodásban. Mit üzen ez az egy százalék anyák napján az anyukájának? Az SOS Gyermekfalvak társadalmi kampányában drámai módon mutatja meg a statisztikai adatok mögött rejtőző…..
Tavaly ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját a Romani Design. Amikor még csak ismerkedtünk azokkal a kifejezésekkel, hogy "világjárvány" és "maszkviselés", telefonon készítettem interjút az első roma divatstúdió megálmodójával, Varga Erikával. A Családi Lap 2020/ áprilisi számában megjelent…..
A Fridays For Future Magyaroroszág sajtóközleménye Figyelemfelhívó akcióval készül a Fridays for Future 2021 első globális klímasztrájkjára.   Jelenleg a Covid-19 miatt kialakult járványhelyzet lehetetlenné teszi a megszokott, utcai sztrájkok megrendezését. Az ökológiai- és klímaválságról …..
Ez a cikkem a Családi Lap 2019 novemberi számában jelent meg. A WHO adatai szerint 2016-ban 1, 6 millió ember életét követelte a cukorbetegség. Döbbenetes szám ez, mégsem kell megijednünk, mivel néhány egyszerű szabály betartásával mi magunk is sokat tehetünk a betegség megelőzéséért. A közelgő…..
A 2020-as év lehetőségei eléggé szűkre szabottak voltak, az online tér azonban kinyílt előttünk. Első élő - pontosabban felvételről sugárzott - streaming előadásként a legolcsóbb balettközvetítésre váltottam jegyet. Mint utóbb kiderült, jól tettem, hogy nem a drágább jegyek közül…..
Ez a regény nem pont a karácsonyi ünnepkör idején játszódik, nekem mégis valahogy decemberben került a kezembe tavaly és idén is. Üde, friss, humoros - megérte kétszer elolvasni. R. Kelényi Angelika könyvében minden adott, ami egy könnyed, szórakoztató történethez kell. A főszereplő utálja a…..
Ez a cikkem a Családi Lap 2019/12. számában jelent meg. Ahogy belépünk az adventi időszakba, egyre gyakrabban ejtünk szót az önzetlenség fontosságáról és a rászorulók támogatásáról.  Decemberben több helyszínen is feltűnnek azok a néma angyalok, akik szó és jutalom nélkül végzik munkájukat, hogy…..
Ezt a cikket a tavaly októberi Családi Lapba írtam. Arra akartam felhívni az olvasók figyelmét, hogy figyeljenek oda magukra, az egészségükre. Azóta milyen sokat változott a világ!   Hazánkban a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedésekre visszavezethető halálokok a leggyakoribbak.…..
A szülés egy extatikus állapot, amely elvezet a női kiteljesedéshez, személyiségünk épüléséhez. Ideális esetben. Valójában viszont a nők egy része traumaként éli meg gyermeke világrajöttét. Mi áll ennek hátterében? Hogyan javíthatunk az elkeserítő gyakorlaton? Erről is kérdeztem Pleván Tímeát, az…..
Órákig lehetne sorolni, mennyi káros anyaggal találkozik a szervezetünk nap mint nap. Természetesen saját és gyermekünk egészségére is érdemes figyelmet szentelnünk, mikor arról döntünk, milyen vegyszereket engedünk be az otthonunkba. Azonban nemcsak a pénztárcánkra hat kedvezően, ha otthon állítjuk…..
Szemlélődő Szív 2020.09.30 23:03:59
@Lilalina: Szia, köszi az ötletet! Írj, ha készítettél valamit saját kezűleg!
Szemlélődő Szív 2020.10.13 22:10:58
@Lilalina: Szia, ezekre még nem próbáltam házi módszereket.
Meseország mindenkié. Legalábbis az utópisztikus társadalmakban. A címében elfogadásra biztató kötet hatalmas tiltakozást váltott ki, sokakat megbotránkoztatott és azonnali állásfoglalásra késztetett. Ez természetesen az én figyelmem is felkeltette. Ám mielőtt elhamarkodott következtetéseket vontam…..
A Logiscool sajtóközleménye   Az iskolakezdéssel ismét számos olyan program válik elérhetővé, amelyek a közoktatás keretein belül, a tanárokkal együttműködve igyekeznek támogatni a gyerekek oktatását. Az általában civil szervezetek, művészeti társulatok vagy cégek által létrehozott, a tanrendbe…..
A Mosoly Alapítvány sajtóközleménye Elindult a #mosolyfutás, a Mosoly Alapítvány jótékonysági edzésprogramja. A futást és a meditációt ötvöző egyszerű gyakorlatokat bárki bármikor, előzetes képzettség nélkül kipróbálhatja. A program az alapítvány terapeutáinak tapasztalatain alapul. Célja, hogy…..
Miközben Greta Thunberg klímatüntetéseiről nézegettem képeket, több táblácskán is feltűnt a „Go vegan” felirat. Ha meg akarom menteni a bolygót, le kell mondanom a húsról, a tejről, a tojásról, egyszóval minden állati eredetű élelmiszerről? Hogy választ kapjak, januárban a húsfogyasztás…..
Tavaly a fél világ Trónok harca lázban égett, Daenerys, Cersei és Havas Jon sok család otthonában vált napi beszédtémává. Egy év távlatából mennyire emlékszel még a világhírű sorozatra? Szeptemberben, az év eleji ismétlések időszakában te is tedd próbára tudásod! A kvízt itt érheted…..