Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szgy

0 bejegyzést írt és 1857 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gauvin Lapetoule nemzetközi szinten ismert és elismert fotós nagyjából egy hónappal ezelőtt látogatott el a magyar fővárosba, természetesen kameráját is magával hozta. Miközben Budapest vendégszeretetét élvezte, fotózott, képei pedig a BoredPandán jelentek meg...
Tarlós István haragszik az egész világra. Az értetlenkedő, balhécsináló zöldeket nem szereti, érthető okokból, hiszen túl sok a fa. Az állandóan követelőző, elnyomó bicajosoktól agyvérzést kap, mert azoknak meg minden kellene, az autósokat pedig mindig és mindenki csak bántja. Azoktól, akik nem…..
szamárSágok felháborító 2011.12.13 18:25:00
Nem ezt akartam ma blogolni, de ezt muszáj volt kiraknom.Hát vannak bajok... El kell innen menni, nincs mese //itt is megjelent barikad.hu/node/18779 // hirdetés ..
szgy 2016.08.26 16:36:00
@Érdekes: szuperbruttó már nincs egy ideje.
A múlt héten 66 emberrel a fedélzetén eltűnt az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó járata kapcsán még mindig folyik a találgatás arról, vajon mi történhetett. Ilyen esetek kapcsán érthető módon mindig felmerül a biztonság kérdése, most is csak az a biztos, hogy semmi sem…..
Amíg megy a huza-vona arról, hogy pontosan melyik útszakaszok lettek fizetősek, újra ingyenesek esetleg többször fizetősek, körbenéztünk, hogy melyik ország hogy intézi hasonló ügyeit a környéken. Elöljáróban annyit, hogy ha svájciak lennénk, az éves autópályamatrica 1200…..
Azon gondolkodom mostanában, mennyire nem értik az emberek a sajtószabadságot. Ami különösen megdöbbent, hogy még azok sem, akik a sajtóban dolgoznak. Először a Heti Válaszos Szőnyi Szilárd írta azt, amit, most meg Sebestyén Balázs fejti ki véleményét a rádióban: „miért…..
szgy 2015.01.10 10:42:31
@dr kíváncsivagyok: "mióta rasszizmus a cigány - zsidó vicc ???"

mióta büntetik :-) vagy mióta lemondást és hasonlókat követelnek attól aki elsüt egy ilyen viccet. nem egy példa volt ilyenekre a magyar közéletben.
mellékesen rasszizmus és antiszemitizmus témában erősen túlhisztérizált a magyar közélet.

BTW sajtószabadság, csak egy példa: ha a holokauszt tagadásért börtön jár, ha újságban írják ugyanezt akkor jár börtön vagy nem?
Méghozzá a februári választások után, akár nyer a Fideszes jelölt, Némedi Lajos, akár nem. Amikor Némedi Lajos azt nyilatkozta a Lánchíd Rádiónak, hogy kiáll a veszprémiek érdekében az útdíjak ügyében is, elkezdtem már én is végignézni ezeket a megyetérképeket, hogy…..
Vendégszerzőnk, Stefano Bottoni történész írása.Első gondolat: iszony és felháborodás.Második: mérhetetlen és egyben beletörődő harag. Éveken át kinevették, megfenyegették vagy hallgatásra kényszerítették azokat a lényeglátó elméket, akik megjósolták a mai és az ehhez…..
szgy 2015.01.09 22:50:19
"A tolerancia és a kölcsönös tisztelet mindennapi gyakorlatát." - amint az látszik az újság címlapjain is. Ezt sokmindennek lehet nevezni, vagányságnak, szabadságnak, szókimondásnak, provokatív humornak, de civilizációnak, kultúrának elég nehezen. KÖLCSÖNÖS TISZTELET? HOL!?!?!

Több évszázados munkával elérte az európai civilizáció hogy gond nélkül áradhatott a mocsok, mindenkit sértegetve, alázva.

Elég jó példa volt itt, alig néhány napja ment a vérszívás Maksa hülye poénján. Az sehol nem volt ehhez az újsághoz képest. Magyarországon már rég kicsináltak volna egy ilyen újságot, már néhány sz*r poénért is kirúgták, büntették az egyes rádiókat, újságokat, nálunk nem lehet büntetlenül viccelődni semmivel, sem keresztényekkel, sem erőszakkal, sem zsidókkal, sem semmivel.

Jó dolog a szabadság. De nem minden használ amit szabad. Az biztos hogy én nem tudok egyetérteni azzal hogy az újság "szellemiségét" bármilyen módon európai kultúrának próbálják feltüntetni, sőt, lehetne mondani hogy akkor merőben más elképzelésünk van a szabadságról, kultúráról, civilizációról és a megannyi, napokban előkerült hangzatos szólam mögött levő tartalomról.

Ez egy látványos példa volt arra hogy a szólásszabadsággal visszaélők összetalálkoztak a vallásszabadsággal visszaélőkkel. Az újság pontosan tudta hogy mit kockáztat, mivel játszik, azt nem lehet mondani hogy ártatlanok voltak. Viszont meghaltak miattuk olyanok is akiknek közük sem volt az egészhez.
Itt nálunk bezárták a bankfiókot ahol megöltek mindenkit a bankrablók. Ezeknek mi a válaszuk? Folytatják tovább. Hajrá fiúk, csak így tovább. :-(

A legkevésbé sem értek egyet a mészárlással, bármilyen módon is próbálná meg valaki belemagyarázni.
Nemi erőszakkal képtelenség viccelni, én most fejből csak egy komikust tudok, akinek ment (Louis CK-ről van szó), de ő sem azon a borzasztó bűncselekményen pattogott, hanem inkább saját magán, hogy milyen borzalmas gondolatai vannak. Maksa Zoltán pedig nem egy Louis CK, úgyhogy az…..
szgy 2015.01.04 19:58:46
@Bergyilkos Bohoc: teljesen igaz amit mondasz. Hozzátenném hogy
sok esetben a vicceket maguk az áldozatok találják ki, így
könnyebben el tudják viselni, fel tudják dolgozni saját keserű
sorsukat. Egyfajta önirónia.
szgy 2015.01.09 11:53:35
@Zoltán Papp: Ezektől én sem vagyok elájulva. De a híradós poénok eléggé megelőzték a korát, már akkor szellemesen, viccesen dolgozta fel az aktuális eseményeket mikor még mások sehol sem voltak, csak az évtizedes vicceket ismételgették.
Utána talán csak Bagi-Nacsáék voltak ennyire kreatívak.
Azóta már eltelt sok idő, azzal hogy előjöttek a stand up-osok
ez a vonal is jobban kibontakozott. Eléggé más dolog egy viccet
kitalálni mint előadni. Persze nincs azzal semmi baj ha valakinek
tetszik a régi vicc is, azért van hogy szórakoztasson, nem
szeretheti mindenki ugyanazt.
A tegnapi támadás a Charlie Hebdo szerkesztősége és munkatársai ellen egyben az európai civilizáció elleni támadás is volt. Támadás a szabadság ellen, támadás minden ellen, amiért a világ szabadságszerető emberei szerint érdemes élni. Teljesen értelmetlen most…..
A sorozatgyártás logisztikai kihívásai és az amerikai tévék őszi-tavaszi menetrendje miatt a karácsonyi témájú epizódokat általában december elejére-közepére időzítik a tévében, ami azt jelenti, hogy a leforgatásukra nagyjából 2-3 hónappal korábban kell sort keríteni.…..
A német fotós Kilian Schönberger az Alpok egyik ikonikus hegycsoportját, az Olaszországban fekvő Dolomitok csodás hegycsúcsait tárja a szemünk elé. Legyen a nap bármely szakasza, napfelkelte vagy naplemente, a Dolomitok sziklatornyai mindig bámulatba ejtők, aki járt már azon a…..
szgy 2014.08.18 19:25:05
  Mindenkinek vannak optimista, sikeres személyek a környezetében, akiktől érdemes példát venni, megfigyelni, mit tesznek a sikerért, hogyan tudnak pozitívan gondolkodni. A pozitív élet mögött rengeteg háttérmunka van, rengeteg lemondás, de a gondolkodásmód az, amely elősegíti…..
Nyitott ajtóval hagyta a kereszteződés közepén autóját, hogy a beszóló kerékpáros után rohanjon, egy sofőr a XI. kerületben, a Fehérvári út és az Etele út kereszteződésében. Az E-tanu blog szerint a személygépkocsi az Etele útról kanyarodott balra a Fehérvári útra,…..
szgy 2014.04.27 21:56:40
@promontor:

a taxis +3 kocsi mögötte az nem senki.

"szerintem részben ő IS hibás,"

hát persze, ha másért nem akkor azért mert kocsiba ült. vagy azért mert nem volt rajta sapka. a hivatkozott cikkben egyértelműen ott van hogy mi a helyzet, de nyugodtan erőltesd csak hogy valamiért biztos hibás legyen.

de legalább az elsőbbségadás fogalmával legyél már tisztában ha ennyire erőlteted. a valóság nem egy visszatekerhető videó, amit visszatekerek és mégsem megyek át a busz előtt ha látom hogy utána a biciklisek miatt van zűr a zebrán. az idő előre halad.

"Másrészt meg annyi, hogy ha megadja a busz elsőbbségét, akkor nem találkozik össze a bicajosokkal és nincs eset."

ha a busz telibe kapja a kocsit akkor sincs eset.
ha a biciklisek nem szabálytalankodnak akkor teljesen mindegy hogy a busszal vagy bármi mással történtekbe ki hogy köt bele, nincs eset. ne csináljunk már úgy mintha a busz előtt áthaladás következménye lett volna ami utána történt.

"semmilyen láthatósági probléma nem akadályozta az észlelésüket, ebben az esetben kutyakötelessége megállni."

lesz már itt fából vaskarika.
te nagyon-nagyon el vagy tévedve. hogy vizsgáztál le kreszből? megismételném az "elsőbbség" szót.
a bringásnak ha teker NINCS ELSŐBBSÉGE a zebrán. és mivel semmi láthatósági probléma nem akadályozta az autó észlelését kutya kötelessége lett volna elengedni az autót.

részemről ennyi, nem csinálok hülyét magamból hogy ilyeneket magyarázzak.
szgy 2014.04.27 21:57:26
@cso zsi: "Ez biztos? Én Fabiának nézem"

lehet, én nem tudtam megállapítani.
szgy 2014.04.27 23:38:15
@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: "ez ellentetes a SZENT KRESZ szabalykonyvvel?"

egy egyszerű sávváltással megoldható.
vagy kihagytam valamit?
Az ökológiai lábnyomhoz hasonlóan létezik a víz felhasználását mérő vízlábnyom is. A következő infografika azt mutatja be, mennyi vizet használunk fel mindennapos tevékenységeink során, illetve mennyi víz szükséges az általunk fogyasztott dolgok előállításához. Néhány…..
Világutazó Óriás akváriumok 2011.02.17 11:16:00
Már több ezer éve az ókori Kínában, Egyiptomban majd Japánban is tartottak halakat mesterséges környezetben, templomok medencéjében. Valódi üvegakváriumokról azonban az első feljegyzések az 1660-as évekből származnak. Az első ismert klasszikus értelemben vett akvárium, Abraham…..
Andrea Bocellit vaksága sem tudta megakadályozni abban, hogy világhíres tenor legyen. Sikerét elhivatottságának, szorgalmának és töretlen kitartásának köszönheti. Pavarottit lenyűgözte tehetsége, Celine Dion pedig egyszer azt mondta: „Ha Isten énekelne, az ő …..
szgy 2013.10.06 11:13:44
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Ha nem lenne vak, a kutyát se érdekelné. "

még jó hogy nem tudtam hogy vak, egyébként biztos nem tetszett volna ahogy énekel.
még a végén kiderül hogy egymást érik az ilyen ultragagyi mondvacsinált ötperces tátogó sztárok.
Itt az ősz, hiába pasztellszínűek még a delek, ha a hideg estéken a tél már ott áll az ablakoknál, és úgy bámul be, mint valami b-osztályú horrorfilm sorozatgyilkosa. Nem elég ide a távfűtés, egy egész ország húzódik közelebb a tévékhez, hogy melegedjen. Hogy meséljenek…..
szgy 2013.09.08 20:46:03
@rockjano: "de mégis mindenki ezt nézi majd mert egyszerűen a saját műfajában nincs jobb, alapvetően profi munka legalábbis hazai szinten"

na meg azért mert az ország nagy része alig néhány csatorna közül válogathat. így lehet az ultragagyi éjjel-nappal anyámkínjára mondani a reklámban hogy "az ország egyik legnépszerűbb sorozata". gyakorlatilag bármit beraknak az esti sávba annak lesz néhány milliós nézettsége.
szgy 2013.09.08 21:07:27
@Vombatus Ursinus: "Egy pszichológus talán tud segíteni."

Na, majd pont emiatt... Akkor már olyan dologért ami megéri. Nem akarok tőlük semmit csak hogy engem hagyjanak békén. Elvétve látok egyet-egyet, nem keresem a társaságukat, inkább elkerülöm. Teljesen nyugton vagyok tőlük amíg nem erőszakolják rám magukat. Felőlem még akár vonulhatnak is, csak ne lássam :-)

Egyébként meg nem hiszem hogy ez akkora hatalmas probléma lenne, nagyon messze van attól hogy emiatt a legkevésbé is élhetetlen legyen az életem. van aki a pókokkal, kígyókkal, ízeltlábúakkal, stb. van így vagy a krétacsikorgással :-) Majd ha az ország legnagyobb része b.zi lesz akkor már lehet értelme kezeltetni.
Az úszólegenda és írófenomén már életrajzi trilógiájának harmadik részére készül, ebben azokat a kalandjait dolgozza fel, amikor nem sikerült a közösülés. Az (el)kúrtam (!!!) J címet viselő kötetben beszámol például arról, amikor Rafael Nadal kevesellte azt a 300…..
Varánusz Meggyütt 2014 2013.08.30 12:43:20
- Ott vagyunk már? - Ott vagyunk már?? - Ott vagyunk már??? - OTT VAGYUNK MÁR????!!!!!!! - Na geci, temetés! - Ez lenne a feltámadás?? Kb ezzel lehetne leírni a kormányváltásra ácsingózók hangulatát az utóbbi időkben. A tegnap megszületett egyezséget most mindenki…..
szgy 2013.08.31 15:38:21
@Elhárított királycsel:
"Ész, előrelátás?
Valódi civil összefogás?
Becsület?
Anderseni fogalmak ezek itt, kérem.
Tisztelet a kivételnek."

szerencsére ez mind pártoktól független.

ami a népet, országot illeti szerintem nem Viktor leváltása a legnagyobb kérdés vagy probléma hanem hogy az egész politikai életet, "elitet" meg kellene tisztítani a mostani, minden szinten lejáratódott szinte minden szereplőjétől és egy generációváltás után talán valami. addig megoldhatná esetleg ha nem indulhatna olyan párt amelyiknek van 1990 előtt született tagja, de már annak is örülnék ha köztörvényes (elítélt) bűnözők nem lehetnének képviselők.
szgy 2013.08.31 16:18:49
@Elhárított királycsel:
""szerencsére ez mind pártoktól független."

Ha számodra ez szerencse, akkor tényleg baj van."

elég furcsán nézed a dolgokat.
attól hogy pl. a KDNP keresztény párt, nem jelenti azt hogy csak KDNP-s lehet keresztény vagy hogy minden keresztény KDNP-s. Így értettem. A kereszténység is pártfüggetlen. A becsület is. A "civil" jelző nagyjából jeletheti azt hogy kb. "nem politikai", így értelmetlen ilyen összefüggésben civil összefogásról beszélni. De jó lenne ha a választási törvényben benne lenne az hogy "politikus nem indulhat".

Az 1990 előtt születettekkel arra gondoltam hogy így biztosra lehetne venni azt hogy a szocializmusban szocializálódott emberek nem kerülnek be a parlamentbe - bár ez inkább csak iróniának jó, talán annak sem.

Egyébként elég tipikus hülyeség vagy nem is tudom mi ez mostanában hogy a másik párt híveit, szavazóit egységesen elmebetegeknek, birkáknak, idiótáknak könyvelik el, és fordítva. Rengeteg különböző ember van akik számára nem csak egy párt véleménye lehet helyes mindenben.
Ráadásul ha abból indulunk ki hogy a választásokon az a párt nyer akinek az ígérgetéseit a legtöbben megeszik, nyugodtan lehet mondani hogy a többség idióta. Van még aki komolyan veszi azt hogy volt olyan kormány aki megvalósította/betartotta a választási programját.
Az ATV információi szerint előválasztást és tévévitát javasolt Bajnai Gordon Mesterházy Attilának, hogy eldöntsék, ki legyen az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje. Jelenleg döbbenten bámulom a monitort és azon gondolkozom, hogy mennyire szomorú is ez az egész,…..
szgy 2013.08.25 12:58:57
@tobeor: "nem viccelni akartál, csak elbújni a smile mögé."

a libás szólammal "ironizáltam" a simicskázós szólamra válaszolva, ami pont beleillik abba amiről korábban írtam. na de mindegy, hagyjuk.
szgy 2013.08.25 13:25:27
@tobeor: "Pontosan tudom hogy miért libáztál. Nem volt nehéz kitalálni. Finom szólva. Ez mutatja, hogy eddig nem másokról írtál, hanem magadról"

tényleg óriási tévedésben vagy.
szgy 2013.08.25 13:27:49
@tobeor: "Már rég kívülről tudom Chomsky tízparancsolatát, amiben egyébként semmi új sincs, már előtte is megfogalmazták mások."

azok is biztos legalább annyira lesajnáltak mindenkit mint én.