Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bean

2 bejegyzést írt és 196 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A közoktatási törvény módosításai ismertek voltak eddig is - a gyakorlatban azonban sok százezer iskolás és szüleik most, az új iskolaév kezdetével ismerkednek meg a friss rendelkezésekkel. Nem fogok a törvény által előírt változások mindegyikével foglalkozni, kizárólag a 16…..
bean 2013.09.02 08:35:23
@tomwar: akkor kire? A szalonnáci jobbikra nyilván nem szavazunk, bukott ex-szocialistákra sem, a FIDESZ még annyira sem, kicsit kicsi a maradék.
bean 2013.09.02 08:55:19
@Mária: > A készülést nem értem.

A blogodra az van írva, hogy politika és marketing. Akkor ne pofázz a tanárok dolgába. Én nem értem, hogy a marketingesek mit csinálnak te meg nem érted hogy a tanárok (amilyen diplomát nekem anno adtak a TTK-n) meg a szoftverfejlesztők (amiből élek) mit csinálnak. Nem baj.
bean 2013.09.02 09:02:09
@Mária: hát tanárid biztos nincs annak alapján amit írtál.
Nem szeretek aktuáltémákat feldolgozni, főleg nem politikai érintettségűeket, pacifista lényemtől pedig a provokáció is távol áll. De most nem tudok szó nélkül elmenni az Alföldi-féle István, a király előadás kritikáiban felmerült egyetlen tényező mellett. Egyes…..
Magyarország Alaptörvénye a házasságot egy férfi és egy nő kapcsolataként definiálja, a család pedig házasságon vagy szülő-gyermek viszonyon alapul a jogszabály szerint. A Polgári Törvénykönyv is hasonlóan rendelkezik, így hátrányosan megkülönbözteti azokat a családokat, akik ettől a modelltől…..
bean 2013.08.15 13:01:21
@moszkvicssluszkulcs: minden ember egyenlő és Kanada egyenlően bírálja el a menekültkérelmeket és a "gazdasági menekült" ennek nem felel meg. www.cic.gc.ca/english/refugees/inside/apply-who.asp Igen nehéz lenne azzal érvelni hogy Magyarországon cigány származású embereket pusztán cigány mivoltuk miatt börtönbe zárnak vagy megkínoznak. Ez ilyen borzasztó egyszerű.

Egyébként az is szórakoztató hogy mennyire meg vannak győződve az itt kommentelők hogy vannak "nők" meg "férfiak" és ezzel itt meg is álltunk... rossz hírem van: ez sem ilyen egyszerű.
A miniszterelnöknek állítólag nagyon nem tetszett a Kúria július 4-én hozott devizás döntése, és elhatározta, hogy végső csapást mér a hibás pénzügyi termékre. Ez valakinek fájni fog.   A július 4-i események hatására azonban Orbán újabb lépésre határozta el…..
Orbán Viktor ismét tudott önmagát alulmúlva a szemébe hazudni mindenkinek aki képes volt végignézni az EU parlamentjében történt szétcincálását követő sajtótájékoztatót. Ezt a képességet azért nem mindenki képes elsajátítani, kell hozzá némi gátlástalanság,…..
Most esett be a hír (thx @domi007), hogy illetéktelenek fértek hozzá a népszerű portálmotor, a Drupal infrastruktúrájához. A támadók több mint valószínű, hogy az nginx webszerver legutóbbi stack túlcsordulást okozó hibáját kihasználva jutottak be az association.drupal.org-ra…..
Egy olvasóm keresett fel azzal a témajavaslattal, hogy vajon mi várja azokat, akik hazatérnének külföldi munkavállalásukból. Ezernyi kérdés merülhet fel a visszatérőkben, ezekből próbálok néhányat megválaszolni a visszatérő álláskeresők szempontjából.   1. Előny-e…..
Néhány órával ezelőtt megtudtuk, hogy a Szörny Egyetem június 20-a helyett június 27-én érkezik Magyarországra. A döntést először furcsának találtam, lévén a Pixar új filmje egy héttel közelebb került az idei nyár egyik legnagyobb sikerváros animációs filmjéhez, a Gru…..
Pénzkérdés Ki az igazi Vasember? 2013.05.04 11:07:20
Zseniális gazdagok filmen és a valóságban Nekünk már múltba vész, hogy kiről is formázták eredetileg a páncélos gazdagembert, akit Robert Downey Jr. alakít a filmben. Az eredeti ötlet, azaz a Marvel képregény kitalálásakor, tehát jó ötven évvel ezelőtt viszont teljesen…..
Milyen jó lenne elhinni Silhavy Máténak, hogy a gonoszok hamisították bele a gólyatáborba jelentkező hallgatókról készült listába például azt, hogy valakinek „csúnya zsidó feje van”, vagy esetleg azt, hogy „adom a csajt, jó teste van, de semmi egyéb”, esetleg azt, hogy…..
aeon flux 2013: a sci-fi éve 2013.02.17 11:04:00
Éveken át panaszkodtunk, hogy Hollywood mennyire elhanyagolja azt a műfajt, melyben találkozhat a látvány, az izgalom és jó esetben az értelem is. A fázás részben érthető, hisz a zsáner nem csupán költségigényes, de alapvetően kockázatos is, úgyhogy ha van valami, aminek jól…..
Egy újabb érdekes adathalász kampányra derült fény, amely az áldozatok kíváncsiságára alapozva próbálja meg rávenni őket, hogy önként átadják az online bankoláshoz szükséges azonosítóikat.   Az egész történet egy e-maillel kezdődik, melyben azt írják, hogy…..
Pézsma A nagy zabálás 2013.02.09 14:21:05
„Nemcsak az Alaptörvény Átmeneti rendelkezéseinek megsemmisített szabályait, de egy sor egyéb, az Alkotmánybíróság által korábban törölt jogszabályt az Alaptörvénybe ír be a koalíció. Úgy tűnik, a parlamenti többség tart az AB-től, mert azt is megszabják, hogy a…..
Pézsma Iskolai einstand 2013.02.01 16:37:42
Az iskolaállamosítás „sikertörténete” bővelkedik bizarr élményanyagban. A kádári struktúra kádári eszközkkel való kiépítése önmagában is szürreális viszonyokat eredményez: semmiről semmit nem tudó tankerületi káderek, lenullázott iskolaigazgatók központi…..
Evolúsön 14 évnyi indexelés 2013.02.01 01:38:31
Az ország egyik legolvasottabb hírportálja, az Index.hu, közel 14 éve fáradhatatlanul villogtatja irányjelzőit, és hajtja fel gőzerővel nap, mint nap a friss információkat. Az uralkodó webes trendeknek mindig készségesen alávetették magukat, igaz, a logó nem túl sokat változott…..
Új sorozaton kezdtem gondolkodni, méghozzá mai szerzőnk, Balázs ötlete nyomán. Elég sokat halljuk mostanság mindenféle hivatalos helyekről, hogy szeretnék hazacsábítani a külföldön élő és dolgozó magyarokat. Emellett sokan sokszor megjegyezték már, hogy ha mindenki elmegy, aki…..
A Százholdas pagonyban kicsit eldurvult a helyzet.A front soha nem kerülhet a muclik, és legkevésbé a vuclik szőrös mancsára, ezért hőseink úgy döntöttek, nem bízzák a véletlenre a közelgő csata kimenetelét. Mivel bármikor fordulhat úgy az események menete, hogy az ész…..
bean 2013.01.17 02:53:19
atomiccircus.deviantart.com/art/Bad-ass-Winnie-Pooh-293293788 ugye nem baj hogy adok forras URL-t? az sem lenne baj ha a cikkbe kikerulne.
Nem elég, hogy a Tesco a vásárlókra hagyja a termékek lehúzását, még fel is jelenti őket, ha mégsem sikerül ez a művelet 100%-osan. Naiv ügyfél kosarából a legolcsóbb hús maradt ki a szórásból, ám amikor visszament, hogy kifizesse, már kipakoltatni vitték. Az ott helyben ki…..
Világszerte forradalmasíthatja az oktatást Orbán Viktor és Hoffmann Rózsa zseniális gondolata. A nemzeti idegennyelv-oktatás fejlesztésének stratégiája az általános iskolától a diplomáig – Fehér könyv 2012–2018 (pdf) című anyagban, amely 2012 decemberében jelent meg a…..
bean 2013.01.07 11:31:25
@eumik users.utu.fi/freder/Pullum-Eskimo-VocabHoax.pdf ez jó lesz? Pinker, ha jól emlékszem ezt adta hozzá: English has a lot of words for snow too. We've got avalanche and blizzard and hard pack and powder and sleet and slush...
Meztelen üzenet Atyaisten, de unom 2012.12.31 10:05:00
Amióta sikeresen beült a fejekbe a félreértés, hogy a social a varázsszó, amelytől mínusz egynyi munkával dőlni fog a plusz ezerszáz haszon, mindazok, akik beérik ezzel a nagyszerű hírrel, mohóságukban már 2035-ös eredményeiken dörzsölik a tenyerüket, ehhez olyan…..