Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hello Austria blog

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hat év London után sok mindent másként lát az ember, hazaárulózástól kezdve egészen addig, hogy mitől lesz magyar valaki. Travis legfontosabb üzenete talán mégsem ez, hanem az, hogy merj élni!..
Hello Austria blog 2019.09.12 14:59:34
@nemecsekerno_007: nem kéne megfordítani a történelem idövonalát, csak azért hogy a mostani otthoni helyzet "védhetö" legyen.
Mindenki tudja, - még ha manapság az ellenkezöje is jön a médiából - hogy a valóság fordított sorrendben történt: A 89-es rendszerváltástól a 2012-es EU-s munkapiac megnyílásáig a mindenkori dilettáns magyar kormány feladata lett volna ÉLHETÖ ÉLETET biztosítani az állampolgárainak, amit - egy korábbi miniszterelnök szavaival élve: "elkú***k.
Nem kicsit."
Mégis mindenki a 23!! évvel késöbb útnak indulókat köpködi hogy "szemét módon hasznot húnak az ingyenes felsöoktatásból, majd lelépnek"
Nem lehetne ezt végre objektíven és megfelelö idörendi sorrendben nézni?
Hogy a fiataloknak egyszerüen 23 év parasztvakítás után
elegük lett a stadionépitésekböl, a sikkasztásokból, a helikopterezésekböl meg az összes szarságból amire honatyáink NEGYED SZÁZODON ÁT ELB*TÁK az összes vagyonát az országnak?
Lassan Nyugat-Európában is elkezdődik majd a nyári szabadságok időszaka, ilyenkor mindenki megindul kipihenni az év első felének fáradalmait. A határátkelők közül sokan ilyenkor Magyarország felé veszik az irányt – de vajon milyennek látják az országot, milyen tapasztalatokat…..
Hello Austria blog 2019.06.28 07:42:41
@Ekrü: " Az ilyen Arthamyr-félék azért járnak haza ,mert nincsenek meggyőződve róla ,hogy jól döntöttek és így próbálják igazolni magukat.Ezért aztán mindent leszólnak,kritizálnak,közben pedig nem veszik észre,hogy ők nem irigylésre ,hanem szánalomra méltók.Mert igaz az,hogy ha én jól érzem magam valahol,akkor nem járogatok vissza arra a helyre amit folyamatosan leszólok."

Te már csak tudod nem?
Hogy egy x.y. akivel Soha egy büdös szót nem beszéltél mit-miért csinál ugye?

Sosem értettem hogy sok pszichológus-társadalomkutató-látnok itt hogy a francba mer ilyen kijelentéseket tenni?

LÖVÉSED SINCS HOGY KI MIT-MIÉRT CSINÁL BARÁTOM!

Tudod hogy pl én - 1 az 1 millóból miért járok haza???
"meee nem vagy meggyözödve hogy...."
Lószart!
Kizárólag anyám és az öcsém miatt.
Ha ök nem lennének már Hegyeshalomnál egy vödörben égettem volna el a személyimet és a lábamat nem tenném abba a régen szép- de mostanra szétlopott/lelakott országba!

És tudod miért szólom le Magarisztánt?
Mert láttam mást. Láttam és megtapasztalhattam, hogy máshogy is lehet.
Mert a mai napig nem értem és k*vára bassza az agyam, hogy így el lehet b*szni egy országot egy pofátlan-gátlástalan-szemét-tolvaj vezetéssel!
Hogy a p*csába nem lógnak "képviselök" olyan kijelentések után mint hogy "elveszítette közpénz jellegét" meg ilyenek???
Miért nem érdekel senkit hogy az összes szarházi akinek a vagyona BIZONYÍTHATÓAN többszörösen meghaladja a fizetését az a TI és anno az én pénzemet lopja???

Ezért kritizálok b+
Mert az én és anyám pénzéböl autópálya alagutat furatnak egy kib*tt domb alá, homokba, 10x-es áron, és senkit nem érdekel!
"Kapunk 1x egy 10 000-res Erzsébet-utalványt a választások elött és rájuk szavazunk!" - aztán meg irigyen-megkeseredve megköpködjük aki kimászott ebböl a szarból, és el meri mondani hogy ez így k*várna nem oké b*sszátok meg!

de igazad van. Szánj engem. És kommentelj erre valami magasröptü "hazaárulós-libsis-t" és ne is törödj vele, hogy az orvosnál már nemcsak a wc-papírt de a fecskendöt is magadnak viszed. Hogy a benzided "útalap" adójából milliós képviselöi fizetés meg ki tudja milyen "hozzájárulás" lesz pár f*sznak miközben az útjaink már szarabbak mint a holdszimulátor :-P

...éljen sokáig Viktorisztán :-P
Hello Austria blog 2019.06.28 09:30:13
@Void Bunkoid:
Szerintem ez tökre nem igy müködik. Attól mert valakinek "sikerül" még nem rángathatja magával a fél rokonságot, csak azért mert neki ez tetszik. Mi van ha a rokonok-barátok fele öreg, nem akar külföldre menni, odaköti valami Magyarországra stb?

Most én akkor attól leszek "lepukkant" szar ember mert nem kényszerítek másokat olyasmire amit nem akarnak?

A másik meg: attól mert valaki fogorvoshoz mondjuk otthon jár mitöl lesz szar ember?
Mert adott esetben családot tart el kint szakmunkás fizetésböl, bérlakásban, és nem telik neki német-angol-osztrák fogorvosra X ezer fontért?
De ettöl még lehet, hogy böven "megcsinálták faszán az életüket" mert hétvégén nem kell melózni és el tudják vinni a gyereket kirándulni, nyáron nyaralni stb...
Ettöl nem lesznek "prolik".

Én spec. azokkal az emberekkel-határátkelökkel "nem tudok azonosulni" - és akkor még szépen fogalmaztam, akik mondjuk:
- beköltöznek egy munkásszállóra, hogy ne kerüljön sokba a lakhatás,
- kb a 2. hónapban/próbaidö alatt vesznek egy tekertórás Audit/BMW-t, aztán minden hétvégén hazajárnak menözni a faluba'
- és mikor 3 év múlva megkérdezed, hogy héééjj Tibor, tudod, 10-km-re a melóhelytöl ott az Eiffel-torony, a Grand-kanyon stb, voltál-e ott, akkor csak bután pislog és bebüfögi hogy "még nem vóót idöm, aztán minden pénteken posztolja a hülyén vigyorgó fejét a fészbukon dobozos kozellel a kézben Biatorbágy-külsön"
Na én meg ERRE a fajta gyökérre mondom azt, hogy akkor "A F*SZNAK JÖTTÉL KI???"

Szóval tapasztalatom szerint a tirpákságnem egyenesen/fordítottan arányos a határátlépések számával...
Hello Austria blog 2019.06.28 09:57:24
@Ekrü: nem aroganciával beszéltek / beszélek hanem dühvel. Az más. Arogáns(ak) akkor lenné(n)k ha ok nélkül fröcsögnénk, de pont az a szomorú - ami úgylátszik az elözö írásomból SEM jött át - hogy ez szimpla düh és elkeseredettség, hogy ENNYI SZARSÁGOT meg lehet csinálni büntetlenül. Söt, nemcsak hogy büntetlenül, de az emberek közönyössége és szük látókörüsége miatt.

A másik, az a kedvenc sablon-csont amit a sok kommenthuszár nem ért meg hogy "miért megy haza a nyugdíjas, miért otthon vesz házat stb?" Nos, azért mert nem tök hülyék matekból.
Ausztria Salzburg körüli részén 2019-ben egy 3 szobás lakás 350 000 Eur. Az bö 110 milla. Azt nem rakja össze a szerencsétlen 25 év alatt se, de az ötödéböl már kap otthon egy lakást amit fenn tud tartani a 700 eurós nyugdíjból. És nem, egyik se nosztalgiából meg nagyzási kényszerböl megy haza, hanem mert szerencsétlen nem hülye és EZT TUDJA MEGFIZETNI.
A sok f*kalap meg itt elvi kérdést csinál ebböl, mintha a "hazaszereteten" múlna az egész.
Nem b*tok meg.
Ez szimpla matek.
Politika és sablon behurrogások meg elvek nélkül.
És a matek mindig nyer.
A határátkelők jelentős része bérelt ingatlanban lakik (most azt hagyjuk, hogy ez szoba vagy lakás, esetleg ház), ami amellett, hogy havi rendszeres költség, kiszolgáltatottságot is jelenthet. Ebből kerekednek az olyan történetek, mint a mai egyik sztorint. Aztán kiderül, micsoda elképesztő…..
Hello Austria blog 2018.10.29 12:48:50
@Golf2: Nem tudom ez miért nem jön át 1-2 embernek, de nem "az a havi 20-30 euró" b*szta szét az agyam, hanem a "mikéntje"
Hogy visszamenöleg ilyen suny g**i módon teszi, megvárva a szerzödés lejárta elötti hetet, hogy NE LEGYEN VÁLASZTÁSI LEHETÖSÉGÜNK.

Lehet itt persze pár embernek okoskodni, hogy "jobban meg kéne nézni a szerzödést" meg "itt meg ott utána lehetett volna járni" és PONT az ilyen okoskodó f***-kalapok tudnak a legjobban kiakasztani:

Elöször is mert lépésröl lépésre leírom hogy hogyan jut el a helyzet idáig, hogy elötte ÉVEKIG milyen a viszony az emberrel, hogy mennek az elszámolások stb, és a sok OKKOS mégis azt állítja hogy BEZZEG Ö, Ö tuti gyanakodott volna!
Persze... Mert otthon ö most is gyanakszik az otthoni albérletében, meg a lakáshitele 6. évében kezd el szemöldököt ráncolni, hogy "itt valami nem lesz rendben"....
Hagyjuk már....

A másik meg: Ez az infláció korrekciós jog NANÀ HOGY NINCS BELEÌRVA minden egyes szerzödésmintába.
Mutasson már a sok mindentudó megmondóember mondjuk otthon:
- 3 egyforma albérleti szerzödést
- egy olyan bérleti szerzödést ahol AZ ÖSSZES VONATKOZÒ / KAPCSOLÒDÒ törvénycikkely vagy jogszabály be van hivatkozva
- mutassanak már 1 olyan parasztot otthon aki MIELÖTT KIBÈRELT egy nyamvadt lakást, átnézette a fél PTK-t, meg nekiállt fórumozni hogy milyen egyéb törvények érinthetik a szerzödést.

Ismét csak ezt mondom: HAGYJUK MÀR A HÜLYESÈGET.

Tudom, ennek ellenére, PONT ERRE a kommentre is lesz pár "kényszerbeteg" aki AZÈRT IS megmondja az ellenkezöjét, mert ö jobban tudja... Hát Tessék:
Ritka az olyan poszt, aminek az olvasása (szerkesztgetése) során gyakorlatilag végigröhögöm az egészet, de a mai ilyen. Aki olvasta Gaben egy héttel ezelőtti posztját a 10 (+1) ponttal arról, miért jó Ausztriában élni, az már sejtheti, mire számíthat, aki pedig nem, az sürgősen pótolja, mert anélkül…..
Hello Austria blog 2018.01.21 19:53:13
@apukam_vilaga:

Danke :-)
Publikáltam! ;-)
Azt hiszem, a mai poszt elé illene valamilyen figyelmeztető karikát kitenni, ami felhívja a figyelmet, hogy humorérzék híján lévők ne, vagy csak lelkileg felkészülve olvassák. Én mindenesetre nagyon jól szórakoztam Gaben írásán, melyben összeszedte, mi az a 10 pont, ami miatt…..
Hello Austria blog 2017.11.26 15:15:41
@boldizzzs:

Kedves boldizzzs,
Sajnálattal olvastam a kommentedet.
Ha már te - velem ellentétben - egy valódi mérnöknek tartod magad, kérlek engedd meg, hogy ennek megfelelően válaszoljak neked:
- Először is azt, hogy miért pont ilyen stílusban írok, azt már kifejtettem feljebb, és nem másolnám be ide még egyszer ha megengeded. Gondolom nem láttad, mert másként - valódi mérnökként - lehet hogy nem érezted volna szükségét egy személyeskedő sértegetésnek mint "egy, a magától és a világtól elszállt egyén".
- Nem tudom, mire értetted, hogy "nincs egyetlen átgondolt kijelentés sem"? Igazad van, a kedvedért írhattam volna összetett bekezdések helyett egy 10 soros "tartalomjegyzéket" ami "egyeseknek" könnyebben értelmezhető, de az épp annyira lett volna érdekes, mit egy mákos tészta recept: 1: főzd meg a tésztád, 2: tedd rá a mákot. The End.
- Kérlek, ha legközelebb bármilyen internet oldalon már az első bekezdésben felhívja a szerkesztő a figyelmed, hogy "humorérzék híjján lévők ne olvassák" akkor ezt vedd figyelembe mielőtt az ott olvasottakat személyes sértésnek veszed.
- Ha már szofisztikált fogalmazással próbálod az emelkedett kultúrális színvonalad és az "értelmiségi mivoltad" bizonyítani, kérlek figyelj rá, hogy a fogalmazásmód ne változtassa meg a mondanivalód értelmét: Az, hogy ezt a bejegyzést egy "szemétnek" tartod, szíved joga. De attól még semmi képpen nem lesz egy "ömlemény" Lehet, hogy neked nem tűnt fel, de minden kép OKKAL van ott, ahol, mint ahogy minden pont, és "alpári" fricska is.
- Hogy érzékeltessem, mennyit számít a személyeskedés egy kommentben, íme az ennek megfelelő utolsó két pontom:
1: Nem attól leszel "valódi mérnök" hogy karótnyelt BIGOTT módon felháborodsz bármin ami nem "emelkedett stílusban" íródott
2: Az utolsó mondatod - index cenzúrán is átment megfogalmazással - egy nettó hülyeség: "Egy jó dolog nem attól lesz jó, mert kihasználhatom annak előnyeit, hanem attól amit a személyem képvisel annak a fenntartásában."
Egy átlagos autó, amibe minden nap beleülsz, nem attól "Jó" mert rendszeresen kitakarítod, hanem mert megbízhatóan elvisz A-ból B-be. Az Alpok nem attól lesz "jó" mert én azt mondom, vagy mert te egy évben egyszer idejössz síelni, hanem mert egy gyönyörű természeti kincs.
Szumma szummárum:
Nagyon kevés dolog lesz pont Attól JÓ ezen a világon, mert "a személyed" SEGÍT a fenntartásában...
További szép napot.
Hello Austria blog 2017.11.26 15:32:51
@geegee:

A különböző áruminőség sajnos többszörösen bizonyított tény és a miértjére - mint oly sok mindenre - a pénz a válasz. Gondolj bele, hogy ha teljes kelet európába olcsóbb összetevőkből gyárthatsz bármit, az mekkora hasznot hoz éves szinten?!
A "hogyan" meg nem olyan bonyolult: Elég kevés olyan multi van a földön, amelyik ne több gyárban, több helyen gyártana egyforma- vagy teljesen hasonló terméket. Minden gyár rendelkezik lokális logisztika- és legtöbbször saját beszerzési osztállyal is, a késztermékek vonalkódjában/alkatrésszámában pedig így-is úgy-is fel kell tüntetni a származási helyet valamilyen szám/betűkombinációval ergo: bármilyen logiszikai programmal- de még egy excellel is gyerekjáték adott piacokra más terméket küldeni...
Innentől meg már csak a nagybetűs kapitalizmus diktál: Szállítási költség optimalizáció és nyereségmaximalizálás miatt gyárt mindenki több helyen, és árul adott esetben hitványabb minőséget a "kevésbé érzékeny" piacokon...
Hello Austria blog 2017.11.21 19:19:38
@totii:

Mivel úgy látom nem ment át nálad a tényleges mondandóm ezért további vita helyett csak annyit kérek:
- tűzz ki egy kokárdát a rendszeresen kigyulladó/nem működő 60 éves 3-as metróra, hátha "meggyógyul" tőle, ezzel a felirattal: Nem azért nem működik felújítás helyett fél éves BKV-s szerződéssel lelépőknek utalgattunk 40 millás prémiumokat! Nem azért kellett fél évig az Esztergomi kórház betegeinek maguknak vásárolni gyógyszert meg injekcióstűt! mert helyette stadiont építünk egy tanyára, dilettáns focistáknak, akik még saját maguk ellen is rendszeresen kikapnak! Tényleg... Igazad van... Magyarország nem a balkán, mert nem lopják az erdőkből nagyüzemben a fát, és nem használják illegális szemétlerakónak.
...ja, boccs. De, mégis :-P
Aki a határátkelésre adja a fejét, az alighanem tisztában van azzal (vagy ha még nincs, majd megtanulja), hogy az alkalmazkodás, a váltás, változás képessége egyike a legfontosabb tulajdonságoknak. Emellett tanácsokat olvashatnak az Ausztriába készülők és az is kiderül, mitől…..