Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tamás Rátkay

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állandó vészhelyzetre hisztérikusan hivatkozó „öncélú nemzetállam” perverzebb, mint az „öncélú szexualitás”! Szómagyarázat: A „perverz” természetellenest jelent. A szexualitás teljesen természetes dolog, csak akkor válik perverzzé, amikor nem kölcsönös vonzalmon és közös megegyezésen alapul.…..
Tamás Rátkay 2021.08.11 19:48:00
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: Nem, nem voltak mindig nemzetek. Honnan veszed ezt a butaságot ? "Közíróként" ezt tudhatnád. Csak akkor jelents ki valamit, ha azt bizonyítani is tudod. A "nemzetállam" XIX. századi "találmány", ahogy Belzebubo helyesen írta. Nézz utána, és ha találsz bizonyítékot az ellenkezőjére, akkor add meg itt.
JogÁsz TGM és a magánügy 2020.12.02 16:05:41
Miután sírva-röhögve kiszórakoztam magam a Szájer ügy kapcsán a neten terjedő mémek tömkelegén, igazán dühös akkor lettem, amikor az ATV Egyenes beszéd című műsorában meghallgattam Tamás Gáspár Miklóst. TGM nem átallotta azt közölni Rónai Egonnal, hogy egyetlen szót sem hajlandó ejteni a Szájer ügy…..
Tamás Rátkay 2020.12.13 06:03:55
@Karoly_2: Nem, nem azok az okai annak, hogy nem magánügy, amiket a pontjaidban írtál.

Az oka egyszerűen az, hogy SZ.J a magyar kormány megbízásából, közfeladatot ellátó személy szerepkörben követett el jogsértéseket, és erkölcsi bűnöket, és így, közszolgaként a személyes tetteiért is felelősséggel tartozik, mivel Brüsszelben, ahol megtehette, amit megtett (folytatólagosan !), nem magánemberként volt jelen, hanem kiküldöttként.

Ebből a magyar embereket leginkább az erkölcsi bűnei foglalkoztatják, amik ezek :

1. Mást nézeteket képviselt a köz felé, mint amit magánemberként gondolt, ezzel megtévesztette az őt megbízókat, vagyis csaló.
2. Hivatalos szerepben, és hatalmánál fogva tevékenyen (törvényalkotó szerepben) fellépett olyan jelenségekkel szemben, amelyeket magánéletében elfogadhatónak tartott, ezért képmutató.
3. Elhallgatta a lemondásának indoklásában a tettenérését, tehát becsapta az őt megbízó magyar kormányt és rajta keresztül a magyar embereket, vagyis hazug.
4. A feladatköréből adódó lehetőségeket saját céljaira is használta, és ezek a célok ellentmondtak a pártja ideológiájának, tehát hitszegő.

Ennyi, nem több, nem kevesebb.
Ha szétnézünk egy kicsit a nagyvilágban, de akár itthon is, azt lehet látni, hogy az emberek egyre felelőtlenebbül viselkednek járványügyileg. Ebből nem csak az következik, hogy a társadalom egy része nem igazán érti, hogy miért veszélyes a járvány, hanem az is, hogy sajnos, problémát jelent a…..
Tamás Rátkay 2020.09.01 14:46:26
@ulpius66: Eltaláltad. A fejétől bűzlik a hal. :-)
Közös képviselő és közös képviselő között is nagy különbségek lehetnek, sőt vannak is. Most azt fogjuk boncolgatni, hogy mitől jobb az egyik a másiknál és mik azok a tulajdonságok, amik miatt negatív megítélésnek örvend ez a szakma...
A tudomány mai állása szerint, a világegyetem létének volt kezdete. Az univerzumot kb. 13,8, a Földet kb. 4,5 milliárd évesre becsülik a tudósok, plusz-mínusz néhány százmillió vagy milliárd év. Ám nem volt ebben konszenzus. A tudósok, csillagászok és filozófusok legtöbbje sokáig úgy hitte, hogy ha…..
Tamás Rátkay 2020.06.19 01:47:02
@nandras01: azt jelenti, hogy nem "magától" indult el, hanem egy már létező "környezetben" jött létre. "Valamiben" kezdődött el. A cikk "valamit", vagy "valakit" említ. Tehát nem egyérteműen egy "lényt".
Mivót? Yuba County 5 2020.05.29 07:00:00
  1978. júniusában a kaliforniai Plumas erdőségeiben kirándulók egy elhagyatott lakókocsira bukkantak. Kíváncsiak voltak, milyen állapotban lehet az erdészet tulajdonában álló, használaton kívüli menedék, ezért benyitottak. A fűthető, ám jéghideg helyiségben bontatlan konzervdobozokat és gyufát…..
Van ez az oldal, a Society6, talán már hallottál is róla. Ha nem, akkor elárulom: ez egy elég cool felület, ahol alkotók árulhatják a munkáikat. Itt bukkantam rá egy napon Hilde Atalanta, holland illusztrátorra. Testpozitív alkotásokat keresgéltem és egyszercsak rátaláltam a The Vulva Gallery-re.…..
Olvasónk egy nagyvárosi drogériában dolgozik biztonsági őrként, az utóbbi hetek pedig rendesen próbára tették az ő idegeit is. Amióta 9 és 12 között csak a 65 év felettiek vásárolhatnak náluk, ebben az időszakban a bejárat előtt balhézó 65 alattiak között kell rendet tennie, de a többi időpontban is…..
Tamás Rátkay 2020.04.09 00:54:43
A jelenlegi, magyarországi rendelkezések értelmében a pár által reklamált, elvárt viselkedés betartása és betartatása elemi érdek, ebből fakadóan a jelen rendkívüli helyzetben de facto kötelezettség mindenki számára. Vita nélkül.

Hibázott a cég, mert erre nem ügyelt. Hibázott a biztonsági őr, mert erre nem ügyelt, pedig a központi utasítás az ő számára is megelőz minden egyéb munkahelyi utasítást ("biztonsági őr" - világos a biztonság kiterjesztett értelmezése a rendkívüli helyzetben, ugye ?). Hibázott az inkriminált, köhögő páros az állampolgári engedelmesség, és a jó erkölcs okán. Rájuk is kötelező érvényű a kihirdetett egészségügyi utasítás. Aki nem hibázott, mégis pellengérre került, az az esetet kirobbantó pár. Fájdalmas, hogy mégis őket marasztalja el itt a többség pusztán azért, mert igazságkeresésük folyamatos, képtelen kudarcai közben lassanként kivetkőztek önmagukból. Ocsmány arcátlanság ezért elítélni őket, tudomást nem véve az okokról. Végül felháborító és gusztustalan ahogy ebben az országban tömegek engedik meg maguknak az nyílt nemtörődömséget, a nyilvánvaló felelősség elhárítását, valamint a józan gondolkodás ellehetetlenítését. El is jutottunk oda, hogy megkéselnek a legfrekventáltabb villamos vonalon valakit azért, mert "idegesítő volt". Szégyelje magát minden hozzászóló, aki igazat adott a hitvány környezetnek, aki ócska, közhelyes általánosításokat tudott csak kihányni magából.

Ja, nem vagyok semmilyen kapcsolatban az elszenvedőkkel.
Futótűzként terjednek az interneten a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozatának kezdeményezésére létrejött tanári fizetésről szóló képek. Jómagam is szerettem volna majd valamelyik posztomban a tanári fizetésekről írni, de hamar eljött az ideje, hogy egy kicsit…..
Tamás Rátkay 2019.07.24 02:47:26
@laci_52: Ne haragudj, de Te teljesen hülye vagy ? Utánanéztél valaha, hogy mennyi szabadsága van nyáron egy pedagógusnak ? Honnan veszed a 2 és fél hónapot ? Mielőtt állítasz valamit, előbb ellenőrizd.
Amúgy meg, amit javasolsz, azt előbb magad próbáld ki, dolgozz Te a szabadságod alatt. Jó sokat !

Az meg elgondolkodtató, hogy itthon 3-4 hét (!!!) szabadsága van egy dolgozónak, a semmilyen teljesítményt nem produkáló országunkban, miközben az USA-ban 10 nap, és slussz.
Tamás Rátkay 2019.08.16 13:22:49
@tomfree : Továbbra is tartom, hogy NINCS 1,5 hónap szabadsága egy tanárnak. Pontosan annyi van, mint egy alkalmazottnak. Amúgy - és már nem a tanárokról van szó - továbbra is tartom, hogy mivel NEM vagyunk gazdaságilag erősek, sőt... ezért nekünk, magyaroknak NINCS jogunk 4 heteket pihenni. Nem is értem, hogy miért nem világos ez, hiszen ha egy magánszemély eladósodik, akkor éjjel-nappal dolgozik, amíg vissza nem fizeti. Nincs szórakozás, nincs ruházkodás, csak kiegyenlítés. Ha pedig egy egész ország nem nyújt értékelhető teljesítményt, nincs kellő mennyiségű hozzáadot értéke azokhoz, amiket másoknak szállít, amiből bevétele van, akkor DOLGOZZON jobban, hogy legyen, és csak annyit költsön, amennyije van, és arra, amiből azután létre tud hozni hozzáadott értéket, hogy a jövője mindig jobb, és jobb legyen. Tényleg nem érthető senkinek, hogy a kés élén táncolunk ? Hogy ezzel a teljesítménnyel, és vezetéssel (!) csak kb. a fele népességünk számára van élet lehetőség ? Vagy elfogadható a "természet" (vagy a társadalom...?) "törvénye", hogy akit nem tud ellátni, az pusztuljon...? Becslések szerint eddig kb. 4-500 ezer magyar "pusztult ki" (= ment külföldre). Ez így jól van ? Nem, nincs. Okoskodó disputa helyett jobb lenne cselekedni. Rendet tenni a fejekben, és a cselekedetekben. Itt az ideje, hogy összefogjunk. Elég a szájtépésből. Konkrét dolgokra, konkrét javaslat. Íme az első : ne épüljön addig több stadion, amíg a pedagógusok alapbére el nem éri a 300e (igen, nem véletlen) forintot. Pont. Mondhatom másként is, hogy kompromisszum legyen : minden új stadion egyben jelentsen 50e forintos pedagógus bér emelést. Miért ? Amiért stadionok épülnek. Pont azért.