Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lélek és Pszichológia

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bámulom a bolyhos bárányfelhőket az kék égen a harmat áztatta fűből. Olyan rendezetlenül bóklásznak előre. Egyesek macska-egér játékot játszva kergetőznek, mások szorosan egymást ölelve keringőznek a napsugarak között, de vannak olyanok is, akik magányosan bolyonganak a magasban. Egyre többet és…..
Az alapfeltevés az, hogy van egy szupernőnk. Emma vezető beosztásban dolgozik, jól fizető állása van, amit nagyon szeret. Van egy kuckós kis lakása, designos bútorokkal. Mindig jól néz ki, jár fodrászhoz, műkörmöshöz, sőt még edzőterembe is. Munka után fut egyet a szigeten, és még arra is van ideje,…..
Ez a cikk egy kicsit más lesz, mint az eddigiek. Melankolikus, mint a mai nap és az április közepén hulló hópelyhek. Minden gyermek imádja az esti meséket. A Szörnyeteg rátalál Szépségre, aki belé szeret, és az átok megszűnik, Hófehérkét felébreszti a Herceg, Hamupipőkére tökéletesen illik a cipő,…..
Körülnézek a barátnőim népes társaságán és szinte mindenki szingli a gyerekes és családos bff-eim kis részét leszámítva. Körülnézek a barátaim között, és ők is minden este egyedül bújnak ágyba, kivéve a hétvégét, amikor a buliból nem egyedül térnek haza. Bárkivel beszélgetek mostanság, ugyanarra a…..
A szexualitás témája tabuként a gyermekekkel történő kommunikációban fontos helyet foglal el. A gyermekek érdeklődése legtöbbször már nagyon korán a szexualitás körül forog.  Felmérések szerint a 13-14 évesek 50%-a rendelkezik szexuális tapasztalattal, illetve a 15 évesek nagy része már szexuális…..
  Az emberi párválasztás biológiai alapja és hajtóereje nem más, mint a párzás önmaga, a két test találkozása, a megtermékenyüléshez vezető út és az új élet nemzésének lehetősége. Az ember párkeresése viszont olyan bonyolult lélektani folyamatok, társadalmi erők kereszttüzében megy végbe, hogy a…..
Mi a boldogság? Az emberek kétségbeesetten keresik a választ erre a kérdésre évszázadok óta. "A boldogság pozitív érzelmekkel jellemezhető mentális állapot, amely a megelégedettségtől az egészen intenzív örömérzésig terjedhet." ... magyarázza a szakirodalom. Magyarországon minden tizenhatodik…..
Miért olyan nehéz ma párkapcsolatokat létesíteni? Miért mennek tönkre olyan hamar ma a kapcsolatok minden alkalommal, annak ellenére, hogy annyira próbálkozunk? Miért lettek az emberek hirtelen annyira alkalmatlanok párjuk megtartására? Elfelejtettük volna, hogyan kell szeretni? Vagy ami még…..