Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doub

82 bejegyzést írt és 281 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
DOUB Egyébként... előrejelzés 2022.09.29 00:42:30
 Nyomokban világvége várható, északon az áramlatok foszladoznak, délről viszont jön a homok, nyugaton lassan mindenki teljesen megőrül, keleten pedig nagyon dörög és villámlik, közben mi meg csak magunk alatt vágjuk a fát… az összeset.   A hülyeség kora című filmet kötelezővé kellett volna tenni,…..
DOUB Egyébként… jóvanazúgy 2022.04.29 23:14:09
 A középszerűség jelmondata. Ahol nincs igény a szép és igényes megvalósításra ott megelégszenek a kevesebbel. Ahol megelégszenek a kevesebbel, ott középszerűség van, és ott nincs fejlődés, nincs művelődés, nincs szépség. Ott maximum praktikus és szükségszerű megoldások lehetnek. És ott fejedelminek…..
DOUB Egyébként… keserűtúró 2022.04.04 22:47:52
Eltelt egy év. De a hűtőben még mindig ott a keserűtúró. Sokáig eláll, és csak nagyon apró darabokat fogyasztok belőle. Egyrészt azért, mert annyi is elég belőle (inkább fűszer), másrészt mert azt akarom, hogy sokáig kitartson. Nem is értem, sosem értettem, hogy marad meg ennyi ideig, de most nagyon…..
Azt gondoljuk felnőttünk, nem vagyunk gyerekek. De nem tudjuk megmondani, hogy mikor volt az a pillanat, amikortól már nem vagyunk gyerekek. Amikor a gyerekkor összes "gyermeki" tulajdonságát magunk mögött hagytuk. Meglehet azért, mert ez a pillanat valójában még nem jött el, és lehet, hogy soha nem…..
DOUB Egyébként… idő 2022.04.04 22:46:05
Év, hónap, hét, nap, óra, perc, másodperc… Rohan, kifutunk, nem marad, elfogy, nem jut, kevés, nincs. Ez az, amiből sosincs elég. Tervezünk, de nem végezhetünk, mert nem mi végzünk, nincs a kezünkben az idő, hogy gazdálkodhassunk vele. Aki jól tudja beosztani az idejét, annak többje van, mint…..
DOUB Egyébként…  Detroit. 2022.04.04 22:42:16
Egy időben az USA egyik legnagyobb városa, Michigan állam fővárosa volt. Az autóipar változása és belső viszályok miatt a lakosságának száma a harmadára csökkent. Szellemvárosként emlegetik. Mitől szellemváros? Mert olyan mintha meghalt volna, és csak az emlékei maradtak volna hátra. Házak ezrei,…..
Üdvözlöm! Köszönöm, hogy fogadott! Először is had gratuláljak jövedelmező befektetéséhez. Úgy látjuk, hogy ez tartósan bebiztosította a helyét a leggazdagabbak körében. Mondhatnám, hogy közöttünk! Háh, de hagyjuk a viccet. Mert a nagy pénz és nagy hatalom mellé nagy felelősség is jár, ugye? Nem így…..
Szerencsére akad bőven. Sok világnapnak tudjuk és értjük a mondandóját, fel kell hívni a figyelmet  bizonyos problémákra, betegségekre, bizonyos tulajdonságokkal rendelkező emberekre, bármire. De ezt a „rendszert” is megtalálták maguknak azok, akik hol tréfát akarnak űzni valamiből, hol nagyon is…..
Több szólás és idézet adja azt a megszívlelendő tanácsot, hogy bizonyos esetekben sokkal jobb hallgatni. Hallgatni arany. Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Ha nem tudsz egy jó szót szólni, inkább nem mondj semmit. Nem feltétlen és nem mindig igaz ez. Alapvetően, ha az embernek mondandója,…..
DOUB Egyébként ... mi ez? 2021.02.03 00:51:01
Mit írogatok én itt hónapról hónapra? Tudom, többekből kifakadt már ez a kérdés. A Rimóci Újság 2007-es júniusi számába volt először lehetőségem írni, onnantól szinte havonta kellett küldenem egy vagy több témakörben cikket. Először a Közösségi Ház, a klub életét foglaltam össze hónapról hónapra,…..
DOUB Egyébként… varázsszó 2020.09.30 01:37:09
Object-fit: cover; Front-end webfejlesztésben a CSS nyelvben használatos egy soros kód. Amíg nem létezett, mert nem hozták létre a fejlesztők és nem tették szabvánnyá, addig az interneten a képeket bizonyos körülmények között körülményes volt szépen, torzításmentesen megjeleníteni. Voltak…..
A Kémek hídja című filmben kérdezik meg többször a lebukott kémet (többek között, amikor a villamosszéket hozzák szóba, vagy amikor „visszacserélik”, és hazamehet a Szovjetunióba), hogy nem aggódik? És mindig egy kérdéssel válaszol: Az segítene? Több elemzés és fejtegetés, sőt róla szóló könyv is…..
Tudtommal nem létező fogalom. Mégis talán így lehet nevezni azt a hatalmat, ami úgy érvényesíti akaratát, hogy nem vesz tudomást azokról, akikre hatással van a döntése, nem érdekli vagy nem veszi észre azokat, akik életét befolyásolja, akik nélkül nem dönthetne. Mi a különbség e között és az…..
Az erkölcsi norma egy következetes, egységes értékrendszer kell, hogy legyen mindenkiben, ami alapján az egyes emberek élik az életüket, és elvárják másoktól, hogy hasonlóan éljék. Illetve sokszor ezek olyan törvényen kívüli (törvény felett álló), valóban csak erkölcsi normák, amiket a mai…..
Ez van. Nem azokról akarok én itt írni, aki egészségügyileg, pszichológiailag vagy bármilyen egyéb okból sérültek, nem akarom őket bántani. A teljesen hétköznapi, elvileg normális gondolkodással rendelkező emberekről. Persze egy IQ teszt vagy egy diploma, biztosíték lehet, de egy józan paraszti…..
Gratulálok és sok sikert kívánok a település új képviselő-testületének és polgármesterének! A testület megújítása megtörtént, maradtak benne a korábbiak közül is, így gördülékenyen lehet felvenni a korábbi munkák fonalát, viszont annyival azért megújult a csapat, hogy most már lehet újult erővel,…..
FIATALOK!                 SZAVAZZATOK! Nem a szüleid választják ki, hogy melyik filmre ülj be a moziba, vagy milyen zenét hallgass, ugye? Nem a nagyszüleid választják meg, hogy milyen cipőt hordj, vagy kikkel járj szórakozni, ugye? Mégis úgy gondolod, hogy az önkormányzati választások nincsenek…..
doub 2019.10.10 00:42:15
A legutóbbi választás legnagyobb csalódása számomra az volt, hogy a választást megelőző napokban a korábbi őszintébb kampányolási időszakot megszakította egy talán megszervezett, mindenesetre heves, dühös, ostoba és aljas hazugságokkal terhelt riadó-lánc szerű lerohanás. A falu sok házába…..
Én is, te is, maga is, ő is. Ez alapvetően természetes, így működünk, nem is működhet másként a dolog, ahhoz, hogy érzékelni tudjuk a világot először léteznünk kell, önmagunkkal kell tisztában lennünk. Gondolkodunk, tehát vagyunk. Az újdonságok feldolgozása a meglévő tudásunkra alapszik, és ha csak…..
DOUB Egyébként… visszatérők. 2019.07.03 23:41:30
Gyűlölik mindenhol a migránsokat, mert minek jönnek ide, az emigránsokat is, mert miért mennek el, de különösen gyűlölik a hazatérő emigránsokat. Mert hát hol voltak ők akkor, amikor nehéz volt? Könnyű volt nekik, hiszen biztos a szájukba repült a sült galamb! És mennyire halmozottan útálja ezeket a…..
A Ragyogás című klasszikusban a főszereplő elhatározza, hogy könyvet ír rengeteg szabadidővel kecsegtető új munkahelyén. De nincs ötlete. Ennek ellenére képes teleírni több száz oldalt, bár csak egy mondatot ismételget. Jó, nála erősen közrejátszik, hogy a hely atmoszférája és még ki tudja milyen…..
Elgondolkodtam azon, hogy miért is jó film a Csillagok háborúja? Elsősorban a karakterek azok, amik megragadnak. A hercegnő, a párafarmer, a csempész és a többiek. Már a sokszínű és rengeteg szereplő is jó alap, de ezt igazán az teszi színessé, hogy egyik karakter sem marad az, aminek elsőre…..
A rendszer óriási hibája, és globális szinten is, hogy megtűri a hülyék okoskodását. És megtűri a kisebbségek elnyomását, hogy a kisebbségek uralják a többséget. Nem csak a világban van ez így, hogy elnézik a tömegek a kevesek hülyeségeit. Nem csak a „hű de távoli, liberális nyugaton” működik ez…..
Na nem a szemetet, azt szerintem kifejezetten könnyű. Hanem a terveket. A legtöbbünknek több cél is lebeg a szemünk előtt. Vagy csak sok minden érdekel bennünket. Viszont olyan nincs, hogy mindenre legyen idő, pénz, energia. Az embernek be kell látnia, hogy vannak célok, tervek, amiket nem érhet el,…..
DOUB Egyébként… béke veled! 2018.11.28 18:30:00
Sikeresen átvészeltem életem első elutasított, de mégis megszerzett békecsókját. A szentmise keretében, mikor is a pap azt mondja: „Köszöntsétek egymást a béke jelével!”, mire a nép a „Legyen békesség köztünk mindenkor!” választ adja, úgy hívják, hogy békecsók. Nem a neve a lényeg, hanem az aktus,…..