Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hümm07

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Piacra bocsátani az otthonunkat meglehetősen stresszes és kényelmetlen lehet egy olyan ember számára, akinek nincs gyakorlatra ingatlaneladásban: az otthonunkba heteken keresztül idegen embereket kell beengednünk, aminek mindenkor szalon- és bemutatóképesnek kell lennie, nem is beszélve az…..
Hümm07 2016.02.26 11:02:39
@FikkFakk: FikkFakk- nak igazat adok.
Viszont kiegészíteném a következőkkel. Néha 4/4,5/5% a jutalék ami egy 25 milliós ingatlannál már 1-1,25Millió. Az ingatlanosok 90% felrakja a saját rendszerükbe, és max 2 fizetős hirdetési felületre, ahová te is fel tudod tenni akár ingyenesen 1 hirdetést vagy ráköltesz kb. 5000Ft-ot . De pl. a legnagyobb ingatlanos portálnál van olyan lehetőséged, hogy pénz-visszafizetési garancia, ha nem adod el a lakásod visszakapod a hirdetési árat.
Szóval visszatérve az ingatlanosra, 80%-uk egy árva forintot sem költ a hirdetés kiemelésére, még akkor sem ha a cégétől ingyen kap egy havi fix creditet, a többiek talán havi 10-20 ezer forintot, de nem a te lakásodra, hanem az össze olyan lakásra ami a portfóliójában van. Így maximum annyi előnye van, hogy a már meglévő ügyfelei közt kiküldi a lakásodat, hátha azokat érdekli.
Leinformált, megbízható ügyfelet hoz ki? Az esetek többségében, az új ügyféllel a házad előtti sarkon találkozik. Tuti vevője van a lakásodra? Hogyan is lehetne tuti vevője rá, ha még sem ő, sem az ügyfél nem járt a lakásodban? .... és még sorolhatnám.

Persze létezik az a bizonyos 10-20%, aki tényleg ingatlanos, és nem csak áll egy helyben az ingatlan mutatásakor, és elmondja ez a konyha, ez a fürdőszoba, ez a nappali. Hanem hozzá is tesz dolgokat pl. a környékről, a házról, az ingatlanpiacról.

A kérdés csak az, hogy melyik ingatlanos hív fel téged.