Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wkker

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Őszinte Ingatlanos! Tanácsot szeretnék kérni. Árulok egy nagyobb értékű ingatlant immár fél éve. Nem volt eddig sürgős az eladás, de most úgy alakult, hogy szeretném eladni minél hamarabb – és nem áron alul. Úgy terveztem, hogy majd egy kedves család meglátja, beleszeret és megveszi, de most…..
wkker 2018.11.30 22:36:59
@schmitt p dr (törölt):
Csak azért válaszolok, hátha valakinek aktuális lenne mostanában.

Sajnos, vagy szerencsére, de abszolút nem így van.
", nem vállalhat olyanra garanciát, ami nem rajta múlik"
Dehogynem. Ha magyar állampolgár hitelt venne fel, de mégsem kapja meg, akkor is bukja a foglalót pedig az sem rajta múlik. Külön le kell írni, ha megegyeznek a felek, hogy ha a bank miatt nem jön össze, akkor nem bukik senki, semmit.

De alapvetően ez egy kockázat, ahogy a külföldiként való vásárlás is és ezt a vevőnek kell vállalnia, nem az eladónak.

"Ha nem így lenne, akkor ez lenne a legegyszerűbb pénzkereset, úgy hirdetném meg, hogy "külföldieknek kedvezménnyel", aztán gyűjteném a foglalókat..."

Ez elég megmosolyogtató, remélem nem sokan olvasták. Persze, egyszerű pénzkeresési lehetőség, már csak egy lakás kell hozzá, amit meg is akarnak venni külföldiek és el kell érni, hogy ne vehessék meg. Mert elárulom, ritka az amikor nem engedik. Szóval 100-ból egyet kifogsz és nyertél foglalónyit, csak ugye 99 esetben meg gond nélkül megkapja az engedélyt, neked meg el kellett adnod a lakást...Ha te visszakozol, akkor buksz dupla foglalót.

"A tőle független "szervek" döntéseiért meg nem felelős:"
De. Ez egy kockázat, egy előre látható kockázat, amin egyébként előre is lehet segíteni, hogy ne legyen nagy...
Nem a jogszabályt vitatom, mert valóban van olyan, hogy egyik fél sem felelős, de az más eset.
Frissítve! A minisztérium tájékoztatása szerint maradnak a vonatok! Ismét frissítve! Természetesen mégsem maradnak a vonatok, sőt, ahogy megírtam, még több vonalon várható ilyen bezárás.   Már hírportálokon is megjelent a MÁV-START terve, miszerint két szabolcsi vasútvonalon a vonatközlekedés…..
wkker 2018.11.22 07:30:47
@Benbe: " minden más ország fejleszti a mellékvonalait"
Ez nem tudom, hogy így van-e, de azért kicsit elfogult érvnek tűnik nekem. Minden ország és minden helyzet más. Itthon "az embereknek" nem a mellékvonallal van a bajuk, hanem a rosszul, gazdaságtalanul működő máv-val. Aminek egyik eleme az olyan vonalak, ahol alig megy vonat és még kevesebb ember. A vonalbezárás drága? Jó és ha a hal nem tud úszni, akkor a víz a hülye?
Az, hogy a MÁV még vonalat se tud bezárni rendesen, nem jelenti azt, hogy amúgy nem lenne értelme.
Vannak forgalmas mellékvonalak és vannak a fő vonalak, ezeken kívül a többit vagy le kéne passzolni egy magáncégnek (sok sikert a keresésben..) vagy bezárni. Ahol jó menetrenddel is 50 ember használja, oda nem a máv-ra van szükség.
Ma este kicsivel 8 előtt a 182-es busszal utaztam hazafelé. Egészen elmerültem a gondolataimban, míg meg nem hallottam, hogy egy nő valakit végtelenül undorító módon aláz. Az említett hölgy egy 14-15 éves fekete kislánynak címezte mondandóját, aki a busz másik oldalán ült. Szótlanul...
wkker 2018.04.18 12:06:11
@Csöreg: Azért mer buta vagy és szöveget nem tudsz értelmezni nem az én hibám, ellenben valóban elkeserítő. Gondolom, ha van gyereked, akkor egy ketrecbe tartod.

Mindenkit érnek sérelmek. Csak mondom, hogy ez elkerülhetetlen. Ha fiú, ha lány. Az esetek többségében ezt saját magának kell feldolgoznia, szülő segítségével. Nagyon érett volt a lány, ha még el se ment. Érettebb, mint te.
Persze, felgyújthatsz minden őrült, részeg hajléktalant, a kérdés, hogy ezzel te jól jársz-e. Rövid útona temető, vagy a börtön a te utad... ..ha komolyan gondolnád, amit írtál. De nyilván nem, Te hasonló esetben még akkor sem avatkoznál közbe, ha tettlegességig fajulna a dolog. Inkább az ablakon ugrassz ki, mert bátorság már nincs, ha cserébe ész sincs. Cselekedni nehéz, gondolkodni még nehezebb...erre te magad vagy az élő bizonyíték.
wkker 2018.04.18 12:12:13
@Dr Hernyók Vendel:
Több ilyen ember is van, 41-es villamoson is lehet találkozni ilyennel. És nyilván máshol is... Az tény, hogy nem szabadna, hogy ott utazgassanak ezek, de az aki leáll egy ilyennel vitatkozni, az se normális.Erdménye csak rossz lehet...

@Trollie: "Nézz meg egy fordított helyzetet a világ bármely részén: üljön a buszon egyedül egy fehér kislány és csak nigger utas legyen.
Az, hogy szűzen nem fog leszállni borítékolható, de még azon is meglepődnék ha élve le tudna szállni. Ennyit a gyűlölködésről..."

A nevedből kiindulva nem tudom szabad-e válaszolni neked, de elmondom...igen, képzeld, sok helyen mindennapos, hogy "feketék" közt utazol..Ki kéne jönni a barlangból, hogy lásd magad is.
Szél Bernadett nem mond le. Mert ők mindent jól csináltak. Kivéve a kommunikációt. Minden más rendben volt és van. Akárcsak Orbán újabb kétharmada. Amit – ahogy azt korábban megjósoltuk – neki és az LMP-nek köszönhet...
wkker 2018.04.10 17:34:59
Az LMP ezer szálon kötődött mindigis a Fideszhez, ez nem feltételzés, hanem tény. Persze, ez önmagában még nem bűn, de azért ne csukjuk be a szemünket.

Az LMP azért nem fogott össze, mert hű az elveihez? Elfogadnám, ha nem lenne néhány HA.

Az első, hogy ha azt mondják, hogy az az cél, hogy a parlamentbe bekerüljünk és ott képviseljük a demokratikus szavazókat, hogy aztán négy év múlva kormányt válthassunk, akkor azt mondom oké, ez így korrekt. Akkor tényleg ne fogjanak össze senkivel.
De akkor miért azt kiabálták, hogy az Ő céljuk leváltai Orbánt? És itt máris elérünk egy nagyon fontos pontot: most akkor ők hazudnak, vagy teljesen sötétek? Nyilván nem fogja leváltani a kormányt egy 4-8%-on álló párt. Ezen a szinten ez nem lehet cél, mert így nekiindulva valóban csak a kormányt segítik. Hogy tudatos vagy sem, erről midenkinek meglehet a véleménye.

Mi lett volna a korrekt cél? Bekerülni a parlementbe és megpróbálni a többi párttal egy többséget kialakítani, hogy utána kiírhassanak egy igazi és demokratikus választást is. Milyen meglepő, mondták ők ezt is. Aztán teljesen ellentétesen viselkedtek.

4 éve nem volt ennyire élesen, de ugyanezt csinálták. Tehát van egy párt, aki azt mondja, hogy lehet más a politika és ezért minden évben kihasít egy darabot, pont akkorát, ami kétharmadra elég a kormánynak. Még hányszor lesz így "más" a politika?

És van még egy aggasztó dolog. Össze-vissza beszéltek. Nyáron, de talán még ősszel is azt állították, hogy ők a kormányváltó erő, EGYEDÜL. Pár hónappal később eljátszották, hogy igen kell az összefogás, aztán mondvacsinált indokokkal mindig kihátráltak. Megint fel lehet tenni a kérdést, hogy teljesen inkompetensek, vagy nyíltan a fideszt támogatják, úgy, hogy szerencsétlen szavazói amúgy a fidesz legnagyobb ellenségei... Vagy egyik, vagy másik, vagy kicsit mindegyik - nem számít. Mindegyik esetben egy a lényeg: ez nem más politika, hanem pont az, ami mindigis volt itthon.

És lehet beszélni arról, hogy a jobbik miért nem szállt be, hogy az mszp miért ilyen, hogy a dk-ban miért Gyurcsány és hogy a fidesz győzelme sem csak az LMP miatt van, ez igaz. De az LMP tehette volna meg legkönnyebben, önmaga semmit se veszítve, hogy legalább kétharmad ne legyen. Ha akarta volna.
Van nehezebb dolog egy kultsorozat feltámasztásánál, hogyne lenne, sőt, hálátlanabb is, de ha a szórakoztatóiparnál maradunk, akkor az amatőr késnyelésen és a női szereplőkkel újraforgatott filmklasszikusokon kívül nem tudok nagyobb szopást elképzelni. Mert mindegy de tényleg, MINDEGY mit csinálsz,…..
wkker 2018.02.28 12:36:28
@Cifu78: "Az ENT idejében az volt a kritika, hogy kicsi a nézettség. "
Csak azt nem tudom, hogy miért.. Hozta azt, amit kellett neki, kellemes délutáni lötyögést felváltotta a kemény izgulós scifi. Mindegyik jó Star Trek sorozat hozta ezt... Rosszul reklámozták vagy nem tudom...

@capacete: "Az udate-elt klingonokra két válasz is van, az egyik a valós, a másik in-universe. "

Én az első okról nem hallottam, köszönöm az infot. Én csak azzal az arrogáns indok nélküli indokkal találkoztam a készítők részéről, ami ebben a postban is volt...
Viszont fura, hogy ha valami jogi probléma van a klingonokkal, akkor a nevüket miért lehet használni? Szóval fura, de attólmég persze elhiszem. És ugye arról a fajról beszélünk, ami főszereplője ennek a sorozatnak. Inkább találtak volna egy másik fajt (és annak szét sem kellett volna cseszni a "történelmét".
A másik válasz tetszene is, ha szanaszét reklámozták volna így, ezzel a magyarázattal.
Tahi Tóth László a mai napon hirtelen elhunyt. Hirtelen, mert bár ugyan lehetett hallani az egészségügyi problémáiról, tavaly év végén azt nyilatkozta, hogy minden rendben, és boldog, mert újra játszhat. Sajnos mégsem volt minden rendben. Emlékezzünk rá! Tahi Tóth László 1944. január 23-án…..
wkker 2018.02.23 12:21:27
@reptorwall: Most kérdezhetném, hogy ennek a commentnek mi értelme volt, de persze nincs megtiltva senkinek, hogy egy megemlékező íráshoz leírd, hogy nem szereted. Biztos elfoglalt lehetsz, járod a temetőket és minden temetésnél megjegyzed, hogy "nem is volt kedves".

És az sem bűn, ha nem ismered, csak az furcsa, hogy így is véleményt mondasz róla. Amúgy én sem a nagy nevettető jelzőt használtam volna, de nagyon jó humora volt, aki ismerte, tudja. Az meg pláne nem tartozik ide, hogy mit nézel és mit nem nézel. És egyáltalán mi köze Tahi Tóth Lászlóhoz, az emlékéhez és a halálához?
digipenna Te mit választanál? 2018.02.13 11:22:47
A választék: (1) Az alig fél, a volt kétharmad, ami akár háromnegyed is lehet, meg a vele összenőtt törpeminoritás. Ez az egyik oldal. A másik a (2) „demokratikus” színesebb, pontosabban vörösen áttetsző, halványzöld foltokkal. Sportfogadási nyelven szólva van még a harmadik az (X), a nem…..
wkker 2018.02.13 18:07:29
@Behajtó70: "Ma br 300-ból nettó 260-at hazaviszel."

uuuuhaa... Vannak itt gondok. Hol viszel haza ennyit?Most komolyan, siralmas vagy. Az, hogy van egy ideológia amit te szentnek tartasz, OK. Hihetsz istenben. Hihetsz beszélő csészében a Jupiter pályáján. Bármiben..Ezzel nem lehet vitatkozni. De, az, hogy a bruttó 300-as béredből 260-at viszel haza... Most tényleg eldöntötted, hogy 1+1 az 4? Legalább egy bérkalkulátort néznél meg. De amúgy nem az a legnagyobb gond, hogy nagyok a levonások, (cirka a harmadát elveszi az állam), hanem, hogy a munkáltatónak iszonyatosan drága foglalkoztatni valakit. Az adó adójának a megadóztatásának az adója sem írja le, hogy mit fizet egy cég a munkavállaló után.

A többiről innentől kezdve teljesen felesleges beszélni is, mert valószínűleg tőmondatokban sem értenéd meg. A tényeket.

@nemecsekerno_007: "ezt soha nem fogja senki kimondani, de ha az egészségügy jobb finanszírozásával tovább élhetnek például a nyugdíjasok, akkor a nyugdíjrendszer jellege miatt ezzel még több költséget teremtünk."

Érdekes, én azt hittem, hogy embereket és nem nyugdíjasokat gyógyítanak az orvosok. Nagyon szűklátókörű szemlélet a fenti. A magyar egészségügy nagyon sokba kerül, a fizetésekhez é a gazdasági körülményekhez képest drágább, mint sok olyan országban, ahol jobbnak számít az egészségügy. A magyar ember nem él sokáig,. Felnőttként sokat beteg, ami a gazdaság terhére van, amikor beteg, sokakat meg is betegít. A betegségből nem gyógyul meg rendesen, mindenféle szövődményt kap stb Ez mind-mind hozzájárul, hogy nyugdíjjas korára már gyógyszereken él és a boltba alig tud lemenni, csak a TV kapcsolgatásra van ereje.

Ellenben jó egészségügyi rendszer mellett sokkal többen lesznek az aktív emberek és itt nem csak a munkáról van szó. Nyilván kevesebbet betegek, kevésbé terhelik dolgozóként a gazdaságot, de úgy ezen kívül az életükben is sokkal aktívabbak. Bicikliztél már a Balaton körül? Többnyire fiatalok teszik. És a Fertő tó körül? Minden második biciklis minimum középkorú, de nagyon sok az idős is, akik biciklitúrán vannak. Megállnak egy kis faluban, kivesznek egy szobát, másnap tovább mennek, túráznak, élvezik az életet. Nyilván vannak ilyen magyarok is, csak egészen más arányokban. És ezek az aktív idősek, a TV előfizetésen kívül a vendéglőben esznek, szállást fizetnek stb, tehát, ha pénzt nem is keresnek, de azért költenek rendesen, ami jól jön a gazdaságnak. És ez csak az idősek része. Óriási pénzt ölünk a rossz egészségügybe.
Vásárhelyi Mária szociológus az országgyűlési választás mellőzésére szólított föl. Azt fejtegette tegnap a 168 Óra című hetilap online kiadásában, hogy „A bojkott nehéz és kétélű fegyver, kiváltképp, ha nem áll mögötte elegendő politikai erő.” Szerinte mégis „A kormánypártok mára kialakult…..
wkker 2017.12.29 13:54:41
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Aki demokráciában bojkottál, az diktatúrát akar."
Elég erős mondat,ahhoz képest, hogy nem tudod mi az a demokrácia. A demokráciának nem az az előnye(sőt),hogy minden idióta szavazhat,azok is, akik a saját életükről se tudnak jól dönteni. Jelenleg van egy maffiakormányunk, az ellenzék pedig csak azt lesi, hogy hogyan tud csendesen bentlenni a parlamentben felelősségvállalás nélkül. Aki egyikre vagy másikra szavaz, az ezt a rendszert támogatja. Ti tartjátok életben. Így egyik fél sem fog megváltozni. Nem csak most nem, hanem sohasem. A kötelező szavazásnak amúgy lenne értelme,de csak, ha lehetne nemmel is szavazni, és azokat is beleszámítanák mínuszként. És persze, ha már szavazunk mindenképpen, én nem értem, hogy egy tanulatlan, a világból semmit fel nem fogó, munkanélküli ember, nagy adósságokkal miért szavazhat az adóforintjaink elosztásáról?
Az ATV Reggeli Start című műsorában járt bent Ambrus Viszkisrabló Attila, az Ázsia Express című tévéműsor és a Viszkis című film szereplője, utóbbi alanya is ugye, és ha már ott volt, villant kettőt a tekintete Tvrtko irányába, amikor a műsorvezető elkezdte azt a tök jogos aspektusát boncolgatni a…..
wkker 2017.11.22 12:09:53
@Csákk Norrisz: "Az pedig rrősen a bankok kontójára írható esemény volt"
Fent éppen írtam az autóvásárlási élményemről. A saját hülyeségét ne kenje senki másra. Nagyon rossz érzés volt arra jutni, hogy sosem lesz új autónk, a "devizakárosultak" viszont nem hozták meg a nehéz, de reális döntést.
Nagyon sokan nem vettek fel hitelt és szintén sokan inkább nem devizahitelt vettek fel, pont a kiszámíthatatlanság miatt. Ezek az emberek az áldozatok igazán. Azért mert sok az előre nem látó, felelőtlen ember, még nem teszi őket ártatlanná. És továbbra is az a lényeg, hogy csak annak volt devizahitele, aki devizahitelt akart, nem köteleztek rá senkit.
wkker 2017.11.22 12:13:23
@Csákk Norrisz: "Fogyasztói társadalomban élünk és mindenki akar fogyasztani, akkor is, ezt hitelek árán teszik."
Erről nem a bank tehet. Nem az autókereskedők. És senki más sem... Van egy határ, amíg lehet költekezni és vannak, akik ezt nem akarják látni. Ez az egyén felelőssége...
wkker 2017.11.22 12:49:06
@Csákk Norrisz: " Szakemberek egy szűk köre prognosztizalta ugyan nem sokkal a válság előtt, de ez nem nagyon jutott el a hétköznapi emberhez"

Úgy istenigazából válságnak se kellett volna lennie ahhoz, hogy a devizahitelesek "károsuljanak". Sok évre felvett hitelről van szó, igenis mindenki tudta, hogy a devizahitel rizikósabb. Cserébe rövidtávon csábítóbb.
Nekem fogalmam se volt, hogy lesz válság és azt se tudtam, hogy ha lenne, akkor az mit jelentene pontosan. Mégis a devizahitelt egyértelműen nem mertük bevállalni. És ez csak az én példám. Rengeteg ember szintén nem vállalta be (vagy ha igen, akkor is félve..) és sokan inkább hosszabb távon biztosabb, de abban a pillanatban kedvezőtlenebb hitelt vettek fel.
Én nem tudom, hogy a bankok hogyan bántak az emberekkel én csak azt tudom, hogy mivel sokan voltak, így "joguk volt" hőbörögni, hogy nagyot ugrottak a kamatok. Ha fele ennyi felelőtlen ember lett volna, akkor senki nem segített volna, mindenki azt mondta volna, hogy benne volt ez a pakliban, úgyhogy ez van, vesztettél a szerencsejátékon.
Ha pár évig maradt volna minden ugyanígy, akkor meg a "szerencsejátékosok" jártak volna jól és nem az, aki biztosabbra ment.
Az HBO online videótára, az HBO Go mostantól négy közép-európai országban (Magyarországon, Romániában, Csehországban és Szlovákiában) közvetlenül, azaz médiaszolgáltató nélkül is elérhetővé válik a felhasználók számára, jelentette be hétfőn az HBO. A platformon az HBO összes saját gyártású sorozata…..
wkker 2017.11.14 01:57:14
@LKerekes: tulajdonképpen mit vársz? Hogy a csapból jöjjön az HBO GO? Tényleg nem értem a problémádat. Annyi a hír, hogy most ezt a szolgáltatást elérheted, ha van interneted. Semmi tv előfizetés nem kell hozzá, ahogy eddig kellett. Vagy az a gondod, hogy a tanyádra, mindentől távol nem kötik be ingyen neked az üvegszálas kábelt? Ilyen alapon felhozhatnád azt is, hogy az áramért fizetni kell, tehát nem szolgáltatófüggetlen...
wkker 2017.11.14 18:59:55
@LKerekes: a te intelligenciáddal nem tudom hogyan sikerült eljutnod az internetig. Nem tudom milyen kissebbségi komplexusod van, de jobb is, ha továbbra sem élsz emberek közelében. Nem tudom milyen belvárosról és egyáltalán milyen évtizedről beszélsz, de az internet műhold/kábel már nem városi privilégium. Éppenséggel több faluban van internet, mint, amiben nincs lehetőség csatlakozni. Ha neked 9,7 milló magyar ember ettől belvárosi beképzelt f@sz, az elég sokat elárul rólad. A lényeg továbbra is annyi, hogy egy hétéves, retardált gyerek szintjén ragadt a szövegértésed, mivel a hír annyi csak, hogy az HBO GO szolgáltató független lett. Ettől még kellenek áramkörök, chipek, kijelzők, áram, internet és krumplipüré is a buta fejedbe, hogy legyen hbo go-d, de nem kell valamelyik nagy tv szolgáltatóval leszerződnöd, ahogy eddig kellett. És ennek a hírnek semmi köze ahhoz, hogy mucsarapöcsén élsz, vagy nem futja a segélyből a pornóelőfizetésre, de még ahhoz sem, hogy van-e tv-d és mid fáj éppen, vagy, hogy gyűlölöd az emberek nagy többségét. Én nem nézem le azt aki egy tanyán él, csak az olyan buta embereket szánom, mint te vagy, aki képes három mondat alapján gyűlölködni, ráadásul egy baranyai kisvárosban élő emberre ráhúzni, hogy belvárosi, mintha ez bármit jelentene, pláne egy olyan cikk kommentjei közt, amit fel sem fogtál.
A nőket, több esetben a férfiak ellen irányuló erőszakról hála az égnek egyre többen mernek beszélni mind hazai, mind világsajtó szinten. Egyre több sztár mondja el, hogy az adott rendező, fotós miként is zaklatta szexuálisan, vagy kényszerítette rá bizonyos dolgokra. Ám itt nem áll meg a #metoo…..
wkker 2017.10.31 09:48:38
Nagyon rossz irányba mennek ezek a nővédő gittegyletek. Leginkább az értelem hiánya okozza ezt az erőszakos kampányt.

Az áldozathibáztatásról: ez valójában egy hasznos dolog volt, amíg agybeteg hippik nem kezdték félredefiniálni. Ez egy létező és hasznos dolog volt. A tisztánlátáshoz egy alapvető eszköz. Példa: mész az autóval, kisodródsz, balesetet szenvedsz. Most mindegy, hogy csak te vagy az áldozat vagy más is. De ott kezdik, hogy megnézik mennyivel mentél és megfelelő állapotban volt-e az autód. És ez így van rendjén. Nem azért mert alapból bűnösnek néznek, hanem azért, mert ez a módja, hogy szépen megbizonyosodjunk arról, hogy mi is történt.
Akkor egy férfinál/nőnél mi a herótért mindegy, hogy az áldozat pontosan hogyan viselkedett?

Van aki azt mondja, hogy nincs olyan nő, akit ne zaklattak volna életében legalább egyszer, a legenyhébb módon is(akár egy disznóviccel). Ez igaz lehet. De az is igaz, hogy nincs olyan férfi, aki ne találkozott volna, olyan nővel, aki valamilyen előnyhöz akart jutni, kihasználva a nőiességének eszköztárát. Ami lehet, egy ártatlan ám kacér mosoly.

Vannak olyan férfiak, akik már kamaszkoruk óta nőcsábászok és igen, jó részük éppen ezért úgynevezett nyomulós egyedek. Nem kapnak meg mindenkit az erőszakos flörtölésükkel és mégis sokkal többet, mint az intellektuálisabb egyedek. A középiskolák sztárjai általában tipikusan "rosszfiúk", sok lány kedvencei... Elmondom, hogy azért ilyenek, mert a nők egy nem is kis része vevő erre az alpári tolakodásra. Ha mindenki, mindig zaklatásnak élné meg ezt a "csajozást", akkor ezek az emberek nem tudnának így működni. Ha tíz kiszemelt lányból 6 nem mondana igen-t a kocsiban a "cumizz le" kérésre, akkor nem így próbálkoznának. De addig is, ezek az alfahímek és elég népszerűek, akkor is, ha sokan nem vevők rájuk. Az, hogy 4 nő a tízből ezt zaklatásnak éli meg, az két dolognak köszönhető. A hat libának, akik szerint ez normális. És annak a "nőcsábásznak", akinek ez a stílusa. Ami biztos, se normális férfiként, se normális nőként se lehet jó egy ilyen alfahím közelében lenni. Más téma, de amúgy az "alfanőstényekkel" ugyanez a helyzet.
És én elfogadom, hogy durva zaklatás, ha valakit leszólítanak, hogy sz.pja le az illetőt. De akkor az is zaklatás, hogy tűsarkúban, átlátszó naciban, csipkés tangában megy végig az utcán a nő. Az üzenet ugyanúgy megvan, csak nem szavakkal. És hagyjuk már, hogy ő nem így érti. dehogynem..érti mindenki. A tüzelő állat jelzéseit is értjük, pont az emberét nem? Hagyjuk ezt az önámítást.
Botka rezignáltan kommentálta Gyurcsány bejelentését. ..
wkker 2017.10.27 14:56:33
@ben2: Én is pont erre jutottam, de amúgy fordítva is igaz, tehát nyilván a Jobbik is tudja, hogy sosem fogják egyedül leváltani a fideszt, és kényelmes is ez, "nembuzi" Vonának és sok barátjának kényelmes megélhetést okoz ez a játék még évtizedeken át. Lényegében mindegy, hogy 5, vagy 20%-on állnak.
JogÁsz Kövezzetek meg nyugodtan! 2017.10.25 21:41:35
Jogász vagyok, nem tehetek róla. Arról persze igen, hogy jogász vagyok, csak arról nem, hogy sok mindent másként látok, mint a „normális” emberek. Nagyon bátor tettnek tartottam Sárosdi Lilla első, második és talán még a harmadik megszólalását is. Kép: Friss hírek Imponáló őszinteséggel tárta…..
wkker 2017.10.26 12:33:41
Nagyon okos írás, nem gondoltam volna, hogy mer valaki "hangosan" értelmesen beszélni a témáról mostanában.

Amúgy sok probléma van velünk EMBEREKKEL, sokszor sem jogilag, sem erkölcsileg sem léptünk jófele, még a jószándékkal sem. Jogilag egyértelmű, hogy férfinak és nőnek egyenlőnek kell lenniük, ugyanakkor mégsem van ez így teljesen - elég csak arra gondolni, hogy váláskor lényegében automatikusan kerül anyához a gyerek.
Sokan azt nem értik meg, hogy nem férfiakkal és nőkkel van probléma, hanem egyes egyedekkel. És ide tartozik Stohl is, az a majom, aki nők fenekét simogatja. Nem azért, mert férfi, hanem, mert egy idióta. Persze az sem elhanyagolható, hogy biológiailag tényleg van különbség a két nem közt és sokmindent másként ítélünk és élünk meg. Egy tini fiúnak imponál -sőt, álmodozik róla, hogy egy fiatal, csinos tanárnéni kacérkodik vele. Egy lánynál ez nem így van általában. Egy lány megijed és nagyon rosszul éli meg. Még akkor is, ha közben mindent megtett miniszoknyában, hogy feltűnjön a "cuki" tanárnak, aztán sírva fakad, ha a cuki tanár megfogja a mellét. Mások vagyunk, csak ennyit akartam ezzel mondani, nem azt, hogy a tanárok nyugodtan kezdjenek ki a diákokkal.
Az pedig egy szomorú dolog, hogy valószínűleg nincs olyan nő, akit ne ért volna valami kellemetlen helyzet legalább egyszer. Más oldalról meg nincs olyan férfi, aki ne látott volna olyan nőt, aki a nőiességét és mondjuk ki - szexuális vonzalmat használt fel, hogy elérjen valamit, akár csak egy olyan apróságot, hogy mehessen eléd a sorba. Akkor így hogyan lehetne tisztázni ezeket a dolgokat? Én nem tudom, de biztos nem úgy, hogy 20 évvel később megvádolunk nyilvánosan valakit. Ilyen alapon majd taxisok is 20 éves ügyek alapján fognak besározni, ma már családanyákat, akik tiniként egy kis szoknyaigaztagtás és szempilla rebetgetés mellett ingyen akartak fuvart a bulikából...
Sokan erősen vallásos családból származnak, és a megszületendő csecsemőt a lehető leghamarabb alávetik a keresztelés szertartásának. Manapság kevés ember van, aki valóban keresztény értékrend szerint él, de még sokan közülük is talán csak divatból, de megkeresztelkednek. Az ember ideális esetben…..
A mesterséges intelligencia a világsajtó által gerjesztett hype szerint és jó eséllyel a valós fejlesztéseknek köszönhetően is ütemesen fejlődik. Anno tátott szájjal néztük a szomszédból származó hústorony által megformált "élő szövetet a fémvázon", a robotot akit a tudatára ébredt, ellenünk fordult…..
wkker 2017.09.22 14:56:45
@steery: Ez nem hazugság, hanem tény. A szakképzett munkaerő hiányzik. A képzetleneknél is, de ott inkább olyan probléma van, hogy segélyből megéldegélnek, nem éri meg aprópénzért wc-t pucolni, vagy gyártósor mellett állni.

A képzett munkaerő hiánya ott látszik, hogy a negyedik villanyszerelő jött csak ki hozzánk, mert ő 4 hónapon belül vállalta a dolgot, a többi csak később. Úgy, hogy 25 éve nem tett fel hirdetést magáról... Ha megnézed az álláshirdetéseket, folyamatosan hirdetik a programozó és egyéb IT állásokat...
  A múltbeli eseményeket az egyes korok és rendszerek átértékelik és a saját értékítéletük alapján a történelmet időnként újraírják. Habár háborúk az emberiség történetében mindig voltak és nagy valószínűséggel sosem lesz "világbéke", mégis az lehet a legjobb, ha a különféle harci cselekményeket…..
Facebook oldalán jelentette be Demcsák Zsuzsa, hogy kérte szerződése felbontását az ATV-nél, amit Németh Szilárd vezérigazgató elfogadott. Kóros fáradtsággal indokolta döntését. Az ügyben kerestük Demcsák Zsuzsát, aki azt mondta, hogy egyelőre nem szeretne nyilatkozni. Ahogy arról korábban…..
wkker 2017.09.20 17:04:39
@rockjano:
Van amikor nem könnyű, nem is ezen röhögnek az emberek. Azon röhögnek, hogy ez a buta liba annyira sötét, hogy még csak nem is tud róla.
Senki nem röhögne rajta, ha nem erőltetné azt a mantrát, hogy Ő mennyire profi. És aztán mikor szánalmasan leszerepel, akkor meg mentegetőzik. A vak is láthatja, hogy kirúgták, de itt hülyíteni próbálja a népet, hogy nagy büszként felmond... Szánalmas.
Nem az emberek baszogatják, hanem ő maga teszi ezt saját magával. Ha neki nincs semmi esze, akkor legalább valaki a közelében lenne, aki elmondaná, hogy figyelj libus, kussolj kicsit és akkor talán megállsz a pinceszinten, nem süllyedsz tovább.

Az ATV-t sem értem amúgy. Lehet utálni az Olgát, én se szeretem, dehát azért a szezon meg a fazon Demcsákhoz képest. Demcsák arra jó, hogy ilyen Berki féle senkikkel jópofizzon. Egy kicsit is komoly beszélgetést, riportot már őrültség rábízni...Röhej, hogy ATV-nél ehhez kellett pár hét mire rájöttek.
Nívó A Tesco sztrájk margójára 2017.09.11 08:36:00
Miután most mindenki a Tesco sztrájkról beszél, nem árt, ha egy kicsit mögé nézünk a dolgoknak.  Az, hogy a kereskedelemben nagyon alacsonyak a bérek, régóta tudott dolog. Sokan jönnek azzal, hogy az Aldi valamelyik boltjában valamelyik pozícióban bruttó háromszázezret ajánlanak, de ez inkább…..
wkker 2017.09.12 09:13:01
Nem tudom, hogy szándékos, vagy véletlen, de elég sok a csúsztatás ebben az eszmefuttatásban. Az Aldi és a Lidl boltversenyének én örülök, de várjuk ki a végét. Láttunk egy bizonyos könyvesbolt versenyt is, ahol az lett a vége, hogy becsődölt az egyik - ráadásul szerintem a jobbik és maradt ellenfél nélkül a másik.

Bízom benne, ennél értelmesebbek a fenti boltok. De mi van? Az Auchan belépett a szupermarket piacra??? A Tesconak már akkor voltak itthon szupermarketjei, amikor még a Brontosaurusok legeltek Gazdagréten. Szeretem az Auchant, de éppen ott látom a visszafejlesztéseket.
Tesco előtt is volt már házhozszállítós megoldás, de a Tesco lépése rázta fel a piacot. a Tesco kezdett bele az online kasszákba is.
Mi ez, ha nem fejlesztés?

A bérek egy dolog, nem tudom mennyit keres egy tescos dolgozó, de biztosan nem kevesebbet, mint egy cba-real stb dolgozó, fura módon náluk nincs sztrájk. Nem akarom szidni őket, azt aláírom, hogy pénztáros munkát is lehet jól és rosszul is csinálni. De azért a legnagyobb tisztelettel mondom: nem véletlenül lesz valakiből Tesco/CBA stb pénztáros és azért nem írnék himnuszt arról, hogy nekik aztán milyen nehéz a munkájuk.
Persze én örülök neki, ha több pénzt sikerül kiharclniuk, ez az ország érdeke is. Mert, ha egy bolti eladó jobban keres, akkor egy másik iparban dolgozó, tanult ember is többet fog kapni, nehogy megérje elmennie pénztárosnak.
De azért lássuk be, hosszabb távon nem a pénztárosoké a jövő. A Tesco automaták lehetnének jobbak, de így is megfelelőek. 4-5 ilyen kasszára elég egy segítő ember. Szomorú de ez van. Nylván az emberi erőforrás nem megkerülhető, de igazából a pénztárosok nagy részére nem is lenne szükség. Más kérdés, hogy amúgy nem feltétlen kirúgni kéne őket(vagy nem mindet), hanem átképezni, hogy színvonalsabb legyen a bolt. Éjszaka és vasárnap nyugodtan lehetnének már most is csak automata kasszák. Árufeltöltés amúgyis van, biztonsági őrök amúgyis vannak.
A Váci úti Tesconál lévő egyik irodaházban dolgozom immáron ötödik éve, és évről-évről látom, hogy hogyan romlanak a parkolási körülmények a környéken. Ebben a bejegyzésben áttekintem egy kicsit a jelenlegi helyzetet...
wkker 2017.08.16 08:49:26
@FayRodisz: "Nagyon helyes a TESCO megoldása. Az egész városban meg kéne oldani azt, hogy csak az ott lakók, vagy az ott ügyintézés miatt előfordulók parkolhassanak. "

De az ottlakók mivel is érdemelték ki, hogy ilyen tárolhatják közterületen a roncsukat?

Amúgy egyetértek veled, csak tovább fokoznám. A legtöbb helyen szerintem a parkolásnak INGYENESNEK kéne lennie. Két órát. Ez lefedi nagyjából az ügyintézést. Onnantól kezdve viszont keményen kéne fizetni érte. Az ottlakónak is, meg mindenkinek, mivel ugyanazt a közterületet használják(és csúfítják el). És akkor lehet dönteni, hogy évi ~100 000-ért "ingyen" parkolhatsz a kerületben, vagy garázst bérelsz magadnak, vagy bármi. Szerintem kicsit(nem kicsit) elkeserítő, mikor látom a belvárosban a parkolóházat, hogy van 128 szabad hely, közben az utcában egy fát nem lehet ültetni, mert tömött parkolót csináltak az utcából. Persze a többség helyi. Érdekes módon, ha én az utca szélén sittet tárolok, csak egy napig, akkor már kapom a büntetést illegális közterület használatért...

Szóval kellenek a parkolóházak, mélygarázsok, P+R parkolók, de a parkolók és a város gusztustalan kinézete miatt NEM lehet különválasztani a "helyi" parkoló embereket és azokat, akik nem helyik, csak épp a napjukat töltik a kerületben.
Amúgy ez is egy faramuci helyzet. A városvezetés mindig a helyieket védik. Mert ők a választópolgáraik. De közben a városnak/városrésznek nem sok jót adnak a helyiek. A dolgozó emberek annál inkább. Ha a kerület épít egy parkolót, azt a nagy cégek adóiból fizetik, hála az ott dolgozó embereknek. És mégis a helyiek használhatják ingyen/kedvezményesen. Akiknek hála meg volt erre pénz, na őket fejik meg.
Aki mellesleg azt az elvet vallja, ha a nő önkívületi állapotban van, és úgy teszi magáévá az nem számít szexuális erőszaknak, mert nem ellenkezik. És ha nem is emlékszik rá, akkor meg pláne nem bűn... Hát kösz -.- És mindezt Twitteren osztotta meg  CeeLo, aki jelenleg a FINA fő előadója, miután…..
wkker 2017.07.14 11:01:51
Tudom-tudom, itt nem erről van szó és igazából nemhogy a story-t nem ismerem, de még életemben nem láttam sem a fenti fickót, sem az elődjét, azt a Sándornét.

DE, amúgy a posztoló megfordította a dolgot már valaha? Ha bűn egy nem teljesen magánál levő nővel lefeküdni, akkor ha bedrogozva ERŐSZAKOSKODIK valaki, az meg nem bűn, mivel nem önmaga az illető?

Tévedés ne essék, létezik az erőszak fogalma és történik is ilyen sajnos. Én csak azt nem szeretem, amikor azonnal a nőnek van igaza, ha azt mondja, hogy drogozott, vagy ivott, ezért az együttlét erőszak volt...

Önkívületi állapotban is elég gyakran fekszenek le egymással emberek és van, hogy egyik, vagy másik fél megbánja, csak egy ideje népszerű egy ilyen után perelni, mert jó pénzt lehet leakasztani.

Amíg nem bűn drogozni és részegnek lenni, addig igenis lehet nem bűn, hogy egyik vagy másik fél így szeretkezik. Nem törvényszerű persze, de elég sok embert hurcoltak már meg ártatlanul egy ilyen miatt. Szóval egy vád és két mondat miatt elítélni valakit nem szerencsés.

Hogy a konrkét ügyben mi történt, nem tudhatjuk, ahogy most utánaolvastam. Azok akikkel találkozott a pár, semmi rendkívülit nem láttak. Orvosi szakértők nem láttak semmi erőszakra utaló nyomot.
Az éjszaka után a nő felhívta a fickót, amit egyből fel is vett, vagyis tudta pontosan, hogy mit kell mondania/kérdeznie. Ebben benne van, hogy drogott adott a nőnek. Ezután megzsarolta a fickót, aki nem engedett a zsarolásnak, így jutott bíróságra az ügy.

Na, ebből bíró legyen a talpán, aki megállapítja, hogy mi is történt. Azért lehetett csak elítélni, mert ki lett mondva, hogy milyen drogot adott a nőnek (az sem derül ki, hogy ebbe előtte a nő beleegyezett-e bármilyen formában és mindketten drogoztak-e).
Hogy egyszer csak hirtelen vége, és közvetlenül utána sokkal rosszabb, mint előtte. Miután beleélted magad a hangulatba és 3-4 órára megfeledkeztél a magyar hétköznapok szürke és nyomasztó valóságáról, egyszercsak visszazökkensz oda. Mint amikor a legszebb álmodba hasít bele a telefonod kegyetlen…..
wkker 2017.07.11 10:00:29
@Tomanovics Gergely: "A Kossuth tér kivételével a metró mindenhol megállt, a legforgalmasabb útvonalakon akadály nélkül lehetett közlekedni. Egy város életéhez hozzátartoznak a különféle utcai rendezvények, versenyek, étel-ital fesztiválok, ünnepségek, politikai rendezvények, tüntetések... Október 23-án és augusztus 20-án sokkal több minden le van zárva (utóbbin kapásból legalább 3 híd és az összes rakpart) mégis túléli a város. "

Nem figyeltél. Engem speciel ez nem zavart és bár pár éve még nem így gondoltam, most azt mondom, hogy hasznos lehet egy pride-hoz hasonló esemény, mert a homoszexualitás nagyon a szőnyeg alá van söpörve, pedig tetszik, vagy sem, természetes dolog és többen vannak, mint gondolnák az emberek. Ha ez a társadalom normális emberekből állna, akkor erre nem lenne szükség. De pl Amerikában is kellettek a filmek és kellettek bennük a pozitív fekete figurák, hogy a társadalom jobban elfogadja őket.

DE. Szerintem az nagyon nem elegáns hozzáállás, hogy "bírd ki" és máskor is vannak lezárások. A lezárások egy részét ugyanúgy utálják az emberek, a másik része pedig elfogadottabb és jobban érezzük, hogy mindenkinek szól.
Bevallom, fogalmam sincs, hogy pontosan kinek és mennyi kellemetlenséget okozott ez a rendezvény, csak általánosságban mondom, hogy lehetne TÉNYLEG úgy csinálni, hogy kevesebb embert zavarjon és több embert vonjon be.
wkker 2017.07.12 16:51:59
@Tomanovics Gergely: "Viszont azt ne felejtsük el, hogy a Pride nem csak egy örömünnep az LMBT-közösségnek és támogatóinak, hanem egy társadalmi üzenettel bíró figyelemfelkeltő esemény, kvázi tüntetés, és van jelentősége annak, hogy ez a a Kossuth téren indul vagy ér véget."

Na, helyben vagyunk, ezzel nem értek egyet. Ha figyelem felhívás, ha buli mindenkinek, aminek középpontjában amúgy a homoszexualitás és annak elfogadása van, akkor OK.
Ha kvázi tüntetés, akkor azt hívják annak, legyenek megfogalmazva konkrétan a problémák, vagy amiket el akarnak érni és tüntessenek a Kossuth téren.

A kettő együtt, kicsit tüntetünk is, kicsit bulizunk is, kicsit kirekesztünk másokat, kicsit nem - na pl nekem ez nem jön be és nem is értek egyet ezzel. Ami persze nem gond, csak szerintem sokan vannak ezzel így, ha nem is fogalmazzák meg ilyen konkrétan. A tanulság az, hogy különböző célpontokra különböző fegyverrel kell lőni. Buli: városliget. Tüntetés, konkrétumokkal: Parlament..
Magyarországon jelentős az eltérés a nők és a férfiak fizetése között. Némi javulás megfigyelhető volt a 2005-től 2014-ig tartó időszak alatt, 19-ről 17 százalékra csökkent az eltérés az azonos pozícióban dolgozók között. Ezzel egyébként jobban állunk, mint az OECD…..
Átlagfizetésből nyaralni eleve nem egyszerű matek. Miközben összespúrkodod egy-két hét árát a magyar tengernél, még az iskolai takarékbélyegek keserű hátoldalának felnyalogatása is édes emlékként dereng fel előtted. Hiába no, a jól megérdemelt pihenés - mint oly sok (szinte minden) más is -…..
wkker 2017.06.06 11:21:19
Most a cél a közös ellenség keresése? Más szóval: Van egy tolvaj, akit azzal akarunk elfogadtatni, hogy vannak rablók is?

Hagyjuk már. Szerintem sokkal több embernek van kutyája, mint ahánynak lennie kéne. Pont úgy elmaradozik a nevelés, ahogy a gyerekeknél is.

Csak míg a gyerek, ha örömködni nem is kell, de azért elfogadni igen (ez nem jelenti azt, hogy nem lehet rászólni, ha összeken fagyival). Ellenben a kutyával. Mert a kutya nem ember, hanem egy állat, egy hobbi, amit senki nem kényszeríthet másra, főleg nem a kellemetlen részét( megindul a gyereked felé nagy vehemenciával, oda piszkít valahova, hangos stb).
Érdekes módon nem elterjedt dolog az sem, hogy az ember a ritka pókját viszi magával a strandra. Akkor se, ha az a tenyérméretű valami szelíd és nem bánt senkit. Vajon egy kutyánál ez miért természetes?
Semmi gond a kutyásokkal és a kuytákkal még annyira sem, csak nem szabadna másokra erőltetni. És ne kelljen nekem egy idegen ember szakértelmében és egy idegen állatban megbíznom. Emberek közt póráz, strand meg elkülönítve, ha van olyan. Ha nics, akkro nincs. Szélessáv sincs mindenhol, engem meg ez zavar, ezzel együtt kell élni.

A szállásadók nem szemetek általában, csak magukat védik. Rokonaim pár hónapja voltak termálfürdőhöz közeli szállodában egy patkányméretű kutyával. Normál esetben nem ugatós.
A második nap két szomszédjuk is bekopogott hozzájuk, hogy a kutya egész nap elviselhetetlenül ugatott a pihenésük alatt. Ciki, hát elnézést, de mit lehet tenni?
Na most nyilván panaszt fognak tenni a szállodában és a tulajdonosoknak lesz ciki, hogy lepontozzák őket, valahol jogosan.
Apartmannál sokszor a fiatalok miatt is fel szokták jelenteni a tulajokat, hogy hangosan buliznak (sokan ki is írják, hogy bulizásra nem adják ki) és bizony a hangosan ugató kutyák miatt is.

A kutyásoknak hozzá kéne szokniuk a gondolathoz, hogy a kutya nem ember és nem tehet meg amit csak akar. Minden állatartó SAJÁT felelőssége, hogy az az állat boldog legyen és másnak ezzel nem okozhat kényelmetlenséget, csak magának.
wkker 2017.06.06 16:56:14
@Szelid sunmalac: "Kell??? Aztan miert kell? Mert te azt mondod? Vagy mert valamelyik osanyanak sikerult magabol kitolni? Vagy mert valaki meg tudott dugni valakit? "
Nagyon félrebeszélsz. Direkt azért írtam, hogy rá lehet szólni és nem kell elviselni MINDEN kellemetlenséget, amit a gyereke okoz.
És azért, mert emberi lények vagyunk, egy társadalomban élünk és ezért elviseljük egymást, még akkor is, ha nekem nem tetszik a bajszod, nekem meg a hangod. És nem fogod felborítani azt, aki véletlenül kilép eléd egy üzletből és ezért megelőz valaki téged a lángososnál a sorban.
És társadalomban lévő emberi lényekként valamennyire tolerálnunk kell egymást. Isten őrizz, nem a végtelenségig, de a létezésig igen. Ellenben a kutyával, mert azt viszont nem kell tolerálnod, főleg nem minden helyzetben, úgy, ahogy a kutyatulajdonosnak kényelmes.

A Te gyereked is volt, hogy zavart mást, ebben biztos vagyok és ehhez nem kell rosszul viselkednie. Vannak ilyen élethelyzetek. Egy kutya viszont nem zavarhat mást.

Szóval értelmezd, amit mondtam és csak utána fröcsögj légyszíves.