Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Novák Nóra

16 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az Egyesült Arab Emírségek a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa, a turizmus, a szórakozás, az oktatás, az üzleti élet és a munkalehetőségek kiemelkedő központja az arab térségben. Az Emirátusok és főleg Dubai kifejezetten virágzó gazdasága egyre több embert vonz az egész világon...
The Dubai Connect Miért Dubai? 2019.03.25 14:36:06
Nézzük egy kicsit a számok bűvöletében az Arab Világ Fellegvárát: - a második legbiztonságosabb város a világon - a világ negyedik legeredményesebb Kormánya - a világon itt a negyedik legmagasabb az életszínvonal - a világ hatodik leggyakrabban látogatott városa, megelőzve New Yorkot, Párizst és…..
Sosem ébredtem úgy fel, az lett volna az álmom, külföldön élünk. Így alakult, mert egy külkereskedő, Közel - Kelet rajongó férj mellett  könnyen megeshet az emberrel, hogy 2 hét leforgása alatt külföldön találja magát, ahol új életet kell, lehet, érdemes kezdeni. Amikor erre rádöbbentem, hogy két…..
Történelmi eseménynek lehetünk tanúi a napokban, a látogatás egy új kezdet az Egyesült Arab Emírségek és a Vatikán kapcsolatában, mert Ferenc Pápa az első a Pápák sorában, aki látogatást tesz ar Arab Félszigeten. A Pápa szavait idézve, "A Testvéretekként" érkeztem. Az a vízió, amit az Emirátusok…..
A JÖVŐ INNOVÁCIÓJA TÚLSZÁRNYALJA A KÉPZELETET Az innováció és az inspiráció kulcsfontosságú az Emirátusok eddigi sikereiben, és jövőbeli növekedésében is. Az úttörő kutatásoknak és fejlesztéseknek egyre nagyobb kultúrája van az országban. Dubai nemcsak a Közel-Kelet vezető desztinációja, de…..
Tíz olyan dolgot gyűjtöttem nektek össze, melyek ismerete a kulturális különbségek miatt elengedhetetlen, ha az Emirátusokban szeretnél vállalkozást indítani. Némelyikről már korábban volt szó, de nyugodtan mentsd le ezt a cikket a kedvenceid közé, mert biztos vagyok benne, hogy jó fog jönni! Az…..
Novák Nóra 2018.02.22 20:29:15
@Tsteinar: 6 évig éltem a Közel - Keleten és csak jó tapasztalataim vannak üzletileg.
Novák Nóra 2018.02.22 20:30:47
@Endre Kis: Kedves Endre, meglepően sok magyar cégnek vannak sikeres üzletei az Emirátusokban.
Novák Nóra 2018.02.22 20:31:35
@élhetetlen: Dubaiban a buszmegállók is zártak és légkondicionáltak.
Ahogy már a korábbi bejegyzésben írtam, 2018. január 1-től bevezetik az általános forgalmi adót az Egyesült Arab Emirátusokban. Ez nagyon sok mindent megváltoztat, de hogy tisztábban lássuk a helyzetet, összegyűjtöttem, mely területeket érinti leginkább. Mindössze 5%-ról beszélünk, mely az itthoni…..
OKOK, AMIÉRT ITT KEZDJ VÁLLALKOZNI Az Emirátusok a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa. Gazdasági stabilitása kiemelkedő, és mivel az ország kormánya is számos praktikus megoldással ösztönzi a külföldi vállalkozásokat, a megvalósítás egyszerűsége figyelemreméltó. Egy vállalkozás elindítása…..
VÉGET ÉRT EGY KORSZAK AZ EGYESÜLT ARAB EMIRÁTUSOKBAN 2018. január 1-től bevezetik az általános forgalmi adót az Egyesült Arab Emirátusokban. Mértéke 5% - néhány kivétel ez alól az alapvető élelmiszerek, az egészségügy és az oktatás. Adók, legfőképpen rejtett adók eddig is voltak. Néhány ezek…..
Dubai uralkodójának hitvallása: "Azt akarom, hogy Dubai olyan hely legyen - ahol az emberek, - származzanak a világ bármely tájáról, békében élnek és nem gyűlölködnek, hanem szeretettel fordulnak egymáshoz." Ez a lenyűgöző, a sivatagban méltóságteljesen elterülő, soha nem alvó város, számos…..
ÜZLETI LEHETŐSÉGEK A KÖZEL-KELETEN 1 termék, 5000 km-re Magyarországtól egy tőlünk idegen kultúrában? Van egy terméked, termékcsoportod, amit Magyarországon már sikerrel forgalmazol? Esténként elalvás előtt a külföldi piacra lépésed vizualizálod, de nem tudod, merre tovább? Lássuk csak, mi…..
HÉTVÉGE ÉS NÉHÁNY ÜZLETI ALAPVETÉS AZ ARAB VILÁGBAN „- Rendben, akkor melyik nap lenne alkalmas a telefonkonferenciára?- Pénteken hívom.- Péntek sajnos nem jó. Nem lehetne inkább vasárnap?- De hát vasárnap nem dolgozunk!- Én pedig pénteken nem dolgozom.” Nos, igen, ez az egyik leggyakoribb…..
Ha szeretnél egy rövid, átfogó, azonnali képet kapni az Emirátusok üzleti alapvetéseiről, akkor kattints ide és töltsd le erről szóló összefoglalónkat!..
DÖNTS A SAJÁT KOMFORTZÓNÁDRÓL! Gondold végig, mikor volt időd utoljára áttekinteni a helyzeted, esetleg elmélkedni arról, hogyan mennek a személyes és üzleti dolgaid? Mindegy, hogy 2 hónapja, vagy 2 éve élsz és dolgozol külföldön, vannak olyan kérdések, amiket érdemes feltenned…..
Tényleg nehéz az újrakezdés külföldön? Röviden: igen. Bővebben: igen, viszont megkönnyítheted a saját dolgod, ha előre felkészülsz! Ha külföldön tervezel munkát vállalni, olvasd el a felsorolt tippeket és egyszerűbb lesz a váltás!  Az elmúlt 10 évben 4 országban éltünk és számos módszer létezik,…..
Novák Nóra 2017.11.10 12:24:05
@Visceroid: Ha bármiben segíthetek ezzel kapcsolatban, írj nekem. Üdv. Nóra
Novák Nóra 2017.11.10 12:27:35
@Rotoxis: Köszönöm, hogy hozzászóltál, teljesen egyetértek. Európa teljesen más, de minden új országot szokni kell. Sajnos az első 6 hónap szívást senki nem tudja megspórolni
Dubaiban kaptál munkát? A cikkben szó lesz arról, hogy mire készülj és, hogy nekem személyesen, mik voltak az első tapasztalataim. Az elmúlt 11 évben 3 országban éltünk, leghosszabban, 6 évet az Emirátusokban, ami örök szerelem marad számunkra. Hogy kedvet kapj és megérezd a kulturális sokszínűség…..