Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N0rb1

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Végre megérkezett a sokak által várt Zsivány Egyes, az új Csillagok háborúja film. Ezúttal nem a széria részeként, hanem mint egyedülálló történet próbál beilleszkedni és megállni a helyét egy sokak életét meghatározó science- fantasy világban. A Star Wars univerzumban központi szerepet játszanak az…..
N0rb1 2016.12.19 20:30:23
Másodszor is megnéztem... és szerintem jövő hétvégén azaz karácsonykor ismét.
Nem rossz, második nézésre sem.
Ami zavar az itt leírtakon kívül és nem fikázásnak szánom!
A már-már vietnámi harcjelenetben ami elvileg dzsungel lenne a fák olyan szép katonás sorban vannak rendezve, hogy nagyon szúrja a szememet :)
A két régi droid barátunkat egy nagyon régi poén kedvéért képesek voltak egy olyan helyen hagyni ami sehogy sem illeszkedik film folytatásába azaz Az új reményhez.

A régi szakadár Clone katonákról való méltó megemlékezést én is hiányolom. De nem is kicsit. Ha elég tökösek lettek volna ebben a filmben áldozzák fel REX-et és csapatát. Mondjuk REX adhatta volna át a terveket és Vader őt ölhette volna meg. Az szerintem sokkal nagyobbat üthetett volna. Persze megy még a Revels, de egy helyre hozhatták volna a szereplőket, bár második nézésre szinte teljesen biztos vagyok, hogy a Szellem is ott volt a csatában a lázadókkal.

Az most látszik, hog a Disney megvett egy "plázát" amit még csak most kezd feltölteni árúval. Mondhatnám, hogy a kínai gagyi mellé lassan kezdi hozni a minőséget, bár még ez sem teljesen az igazi, de alakul... (igen számomra Az ébredő erő kínai volt... nem fogok erről regényeket írni, mert már mindenhol megírták kritikákat ezzel kapcsolatban.)
Hajrá, csak így tovább van esély, ogy a VIII.-at is megnézzem, de addig várok pár jó regényt :) és egy jó Rebels befejezést? Ui: remélem nem csak 3 évad lesz... mint ahogy hallottam...
Túlzás nélkül állítható, hogy tavaly ilyenkor filmtörténelem született, ugyanis a világ egyik leggigantikusabb filmes franchise-ának újabb mozifilmes állomásához érkeztünk az Ébredő erő személyében. Azóta már az is biztossá vált, hogy évente elhoznak nekünk egy új Star…..
N0rb1 2016.12.14 19:32:25
@N0rb1:
egy kis kötekedés...
az SW nem sci-fi. Az I-VI. még csak-csak, de a VII. semmi tudományos fantasztikumot nem tartalmaz, inkább ellentmond minden tudományos ismeretnek...
N0rb1 2016.12.15 23:52:45
@AldoWinnfield:
Na... még kicsit a fikázásról...
Nekem és a fikázók többségének "szerintem" nem csak a filmekről szól a SW. Sokkal inkább a ráépült regényekről, a képregényekről, stb. Az, hogy bemegyünk a moziba és ledugnak a torkunkon egy ilyen filmet az nekünk borzalmasan fájdalmas... Kicsit olyan, mintha a vallásodat üldöznék egyik napról a másikra egy kormány váltás után... Ennek ellénere most vettem meg 8SW regényt magamnak karácsonyra. Ha már valaki méltó folytatást szánt volna sorozatnak, akkor leemel egy könyvet a polcról amiben Solonak ikrei vannak pl és átírja forgató könyvnek. Helyette J.J. írt egy forgató könyvet amihez láthatóan nem ért és meg is rendezi, és még azt mondja, hogy az ős rajongóknak tuti bejön majd. Tévedett -szerintem .

Na a Zsiványok:
Nem húzom le, mert jobb mint előre gondoltam.
Egy szív fájdalmam van csupán, hogy egy majd 40 éves poénért két szereplő nem ott van a film végén, ahol lennie kellene...
Vannak benne bakik, de látványos akció filmet kaptunk, és nagyon pörög.
A képi és díszlet bakikat annak tulajdonítom, hogy 3x kellett újra forgatni részeket, mert a vezetőségnek nem tetszett. Azért kíváncsi lennék mit vágtak ki a kukába.
Ha jól láttam a Szellem hajó is ott volt a csatában a Rebels-ből. Jó lenne a rajzfilmben is látni
Ui: a Rebels sorozat ezerszer hangulatosabb Star Wars-osabb mint a VII..
N0rb1 2016.12.16 18:00:03
@AldoWinnfield:
C3Po és R2D2 - na minket már megint itt hagytak.
Egyébként én itt öltem volna meg pár régi nagy arcot, Rex-et és csapatát, és mondjuk ő adhatta volna át a terveket a film végén. Ez a karakteréhez méltó halál lett volna.
Másik a VII -vel kapcsolatosan. Nem azért nem tetszett, mert ezt már láttam... Nem tudom, hogy miket írtak le mások, mert én leginkább élőbenbeszélgetek ezekről és nem sokat olvasok hozzászólásokat. El tudom képzelni kb.
- Pár zavaró részlet felett átsiklottak, pl. Hogy lett meg Luke kardja -"Ez egy jó történet" -tudom írunk rá regényt, kiadunk erről egy mozi filmet stb.
- Ray kis újból alkalmaz erőtt. -Erre megint egy frappáns kitérést hallunk. "akkor a mesék igazak" Ja tényleg, elolvasom a Grimm meséket és máris tudok mindent.
- Képzetlen fegyverhasználattal is milyen jól boldogult egy takarító fiú. - Valószínűleg kapott rá kiképzést, mert rohamosztagos? És Rey?
- A halálbolygó már lerágott csont...
Ami fáj és J.j. miatt van az a híper tér ugrás. Csillag kapus és nem nem kicsit Star Trek-es.
Solo megölése teljesen ok.
De tök mind1 nem érdekes, mert mindenkinek más ízlése van. Az én baráti társaságom meg fogja nézni az új részeket is és valószínűleg én is, de az biztos már nem várom olyan rajongással a következő részt.
Az új éra könyveit megveszem, mert egy könyvet nem lehet egy lapon említeni egy filmmel aminek nem 1-2e nézőt kell becsalni a moziba.
De hogy biztosan nem fogok Hasbro FX es fény kaszát venni 1000eFt-ért mint Obivan kardját és DVD/Bluray díszkiadásokat . video magnóm sincs... Na meg persze csak majd 2e volt...
A nemrégen vett könyvek kb fele új éra, amit alig várok, hogy olvassak.
    Sándor Zsuzsa Magyarország nyugdíjasa   Tisztelt Miniszterelnök Honfitársam! Az elmúlt években Ön, a magyarok Vezére bebizonyította, hogy nagy dolgokra képes. A gazdaság romokban hever, többen élnek a szegénységi küszöb alatt és a fizetések is egyre kevesebbet érnek. Magyarország a tönk…..
N0rb1 2016.12.14 21:15:06
@Willkommenskultur:
olvasd már el!
Napelemek + hő szivattyú = 0 fűtés és villany...
Most még gázkazán van, amit cserélek....
Érted már?
Jövőre már nem fogok fizetni sem villanyt sem gáz számlát. Sőt még áfát sem. azaz havi 35-40eFt marad nekem, amit rakok félre nyugdíjra...,
N0rb1 2016.12.14 21:30:17
@Willkommenskultur:
Öreg a fekete lyuk árasztja a fényt hozzád képest...
Lázár és a cimborák megmondták, hogy a napelem ördögtől való és elhitted...
Azért nincs olyan sok házon, mert a rezsit csökkentik ahelyett, hogy a lakosságot támogatnák. pl azzal, hogy napelemeket, vagy napkollektorokat vagy ne adj isten ingyen szigetelnék a sok családi házat...
Persze lehet kedvezményes hitelből támogatással szigetelni, de azt is csak haveri cég csinálhatja 10-30% felárazva...
N0rb1 2016.12.14 21:43:58
@6.Lenin:
nem egy év... de senki nem tudja megmondani, hogy merre alakulnak az energia árak. Paks2 valószínűleg növeli a villany árát. Ez már több helyen olvasható volt.
No meg ha figyelembe vesszük, hogy mennyi kamatot adnak a bankok akkor inkább érdemes energia hatékonyságra most költeni, mint 3-5 év múlva.
de nagyon elkanyarogtunk a témátol... :)