Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csak én 4

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legendák vs. Realitás, második menet...
Csak én 4 2016.02.25 23:54:22
Tisztelt Állítólag Bronson!

Először is szeretném elmondani,hogy nagyon tetszett Hzsolt hozzászólása,szinte mindenben egyetértek vele.

Valóban,talán nem fejtettem ki eléggé előző hozzászólásomban,mire is gondolok.De ha elolvastad,láthattad,hogy én is elolvastam és értelmeztem az általad írottakat,és hogy leesett,hogy laikus vásárló megközelítésből beszélsz a stílusokról.(Egyébként szerintem ez mégsem igaz,hiszen a saját véleményedet is megfogalmaztad benne.)

De félreértettél,én nem támadni akartalak,és nem is érzelmi felindulásból reagáltam.

Amiről írtál,a kamu "mesterek",sajnos valós probléma,és tényleg meg kellene tisztítani tőlük a harcművész társadalmat,mert sajnos nagyon sok laikus kissrác esik a csapdájukba.Akik egyébként tehetségesek és sokra vihetnék,de laikusként nem tudják megítélni,ki a kamu mester és ki nem,s így bizony elvesztegetik a tehetségüket,talán évekbe telik,mire rájönnek,hogy rossz úton járnak.Ha egyáltalán rájönnek.A rosszabb eset,amikor az utcán,egy valós szituációban derül ki,hogy amit tanultak,az bizony nem működik.Talán súlyos sérülések árán.Igen,a kamu mesterekkel le kellene számolni!Ezzel teljesen egyetértek.

Ami inkább zavart,ahogyan a különböző stílusokról írtál.Hiányoltam azt a szakértelmet és jártasságot,amit az általad preferált modern küzdősportokkal kapcsolatos írásokban már megszoktam,illetve meglepett,hogy ilyen negatívan nyilatkozol a különböző stílusokról,anélkül,hogy ismernéd őket.
Pl hogy szerinted a kung fu még nem termelt ki egyetlen valamirevaló harcost sem.Ezt szerintem te sem gondolhattad komolyan.A régi kínában,amikor nap mint nap használniuk kellett az embereknek szerintem elég jól bizonyított.Igaz,ott nem forogtak kamerák és nem is adtak át a végén valami csillogó övet,de talán valami sokkal hasznosabbal térhettek haza,azzal a tudattal,hogy ma is sikerült megvédeniük az életüket.Igen,tudom,most mire gondolsz,hogy az régen volt és hogy ma már nem működik és hogy az MMA-ban nincsenek kung fu harcosok.
Valójában viszont vannak.Sőt,szinte mindenki az.Minden egyes technika,amit a ketrecben látsz,megtalálható valamelyik kung fu stílusban,vagy más távol-keleti harcművészeti stílusban.Ilyen formában,végső soron mindenki a távol-keleti stílusokból táplálkozik.Ez nem is kérdés.Hiszen,mint ahogyan azt Hzsolt is említette,nincs olyan harcművészeti stílus,hogy MMA.Mint ahogy a neve is mutatja,kevert harcművészet.Vagyis különböző stílusok elemeit tartalmazza.A legjobb harcosok soha nem ócsárolnak le egyetlen stílust sem.Sőt,inkább megpróbálnak minél többet megismerni,hogy így gazdagíthassák tudásukat.
de hogy csak egy példát mondjak,ami hirtelen az eszembe jut,az egyik legnagyobb MMA harcos,Anderson Silva is tanult Wing Chun-t.Sőt,nem általt pár leckét venni az általad annyira lenézett Steven Seagal-tól sem.
De nézzük a karatét.Ha jól értem,számodra csak az a mérvadó,ha valaki a ringben jól teljesít.Csak gondolj bele,hány legendás K1 harcos rendelkezik különböző karatés alapokkal.
Taekwondo.Bizony pont a UFC-ben nem egy alkalommal láthattunk már gyönyörű taekwondo-s megoldásokat.Aki ismeri a stílust,az felismeri ezeket a megmozdulásokat.
Ninjutsu.Azt gondolom te is csak poénnak szántad,hogy arról szól ez a stílus,hogy rohangáljunk símaszkban.Az meg hogy csak arról szól,hogy,ahogy te fogalmaztál "minden szart el lehessen adni"...Hát most komolyan?Akkor ennyi erővel az összes harcművészeti stílus erről szól.Hogy el lehessen adni a formaruhákat,a gyakorló fegyvereket,a védőfelszereléseket,stb.
De hogy ide is hozzak egy "regisztrált","ringben küzdős" példát,(mivel tudom,téged csak ezzel lehet meggyőzni)kicsit olvass utána pl. Frank Dux-nak.Meg fogsz lepődni.
Végezetül egy szösszenet Bruce Lee-ról.Megint csak meg fogsz lepődni.Bruce Lee nem hagyta abba,mert "nem tetszett neki".Mármint a Wing Chun-t.Élete végéig gyakorolta,az mellett,hogy kifejlesztette saját rendszerét,a Jeet Kune Do-t,(ami egyébként szintén Wing Chun alapokra épült).

Végezetül hagy mondjam el,hogy én mindezt nem érzelmi felindulásból írtam le,s leginkább nem azért,mert "bántani" akarlak,vay mert begyöpösödött kung fu-s vagyok,aki utálja a ketrecharcosokat.
Én imádom az MMA-t,vagy ketrecharcot,vagy nevezzük bárhogy.Imádom nézni,imádok róla olvasni,és imádom csinálni is!
De az igazság az,hogy az MMA nem minden.Csak egy szelet abban a tortában,amit harcművészeteknek hívnak.Nagy jó,nagyon látványos,nagyon hatékony sportnak tartom.Hangsúlyozom,sportnak.Mert nagyon sok technika,ami a ketrecben működik,bizony az utcán elvérezne.Ez persze nem jelenti azt,hogy egy MMA harcos nem tudja megvédeni magát az utcán,bizonyos szituációkban.De bizony sok technika életveszélyes az utcán alkalmazva.(És nem az ellenfélre nézve.)
(Úgy látom,én sem férek bele egy bekezdésbe :-) )