Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lukács Betti

10 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint a legtöbb utazó, én magam sem vagyok profi fotós, de amióta elkezdtem a világot járni, mindig kiemelt szándékom volt minőségi képeket (is) hazavinni az adott helyről, hogy az emlékek még tovább élhessenek, és hogy az arra nyitott barátaim torkán se kelljen leerőltetnem a húszezredik szelfit és…..
La Orotavaba érve a legnagyobb kihívás a parkolóhely-keresés volt. Éjszaka érkeztem, és 5-6 kör megtétele után sikerült találnom egy félig-meddig szabálytalan, hangyányi helyet, ahová minden parkolási tudományomat bevetve (szőke nőről van szó, ne feledjük! a szerk.) egyetlen karcolás nélkül sikerült…..
Kedveseim!  Addig is, amíg formálódik a tenerifei útleírás második fele (annyi minden történik mostanában, hogy irgalmatlan lassan haladok), hadd mutassam meg egy olaszországi hosszú hétvége egészen rövid krónikáját 3 percben. :) A minőség miatt szabadkoznék, mobillal készült, és soha életemben…..
A pihenőnap után úgy éreztem, szívem és lábaim tetterőtől feszülnek, így nekivághatok a korábbra kigondolt Masca-túrának. Az előzőleg kitervelt stratégia szerint Santiago del Teideben hagytam a kocsit, majd átbuszoztam a túra kiindulópontjához, a "Kalózfalu" vagy "Az elfeledett falu" néven is…..
A Teide csúcs-napfelkeltéje és a gomerai kalandok után sajgó térdeim jajszavát értő füllel meghallván a korábban eltervezett Masca-völgytúrát lazább hangvételű autós kalandozásra váltottam fel kinntartózkodásom negyedik napján. Mivel nem siettem sehová, reggelitől megelégedett gyomorral remek…..
Amikor összegondoltam a tenerifei útitervem, hamar világossá vált, hogy La Gomera szigetére sajnos csak egy napom fog jutni, de mindenképpen meg akartam ízlelni, még ha csak egy apró harapás is jut belőle. Rég vágyott célpont volt ez, túrákkal, kalandozással, napfelkeltékkel és napnyugtákkal, de…..
Lukács Bettina vagyok. Papírjaim szerint tájépítészmérnök és a műemlékvédelem elszánt harcosa, civilben hobbifotós, katarzisvadász és fárasztó szóvicczsonglőr, de ha meghallom A Hívást, nem tétovázom, legyőzhetetlen szupererőmet segítségül hívva azonnal átváltozom, és színre lép a VándorWomen…..
Lukács Betti 2016.04.14 18:45:40
@geegee: Ezt speciel egy BeFunky nevű ingyenes online programmal, rém egyszerű kezelni, ajánlom. :)
Szóval az úgy volt, hogy jött egy villanás.  December vége volt, hideg, nyúlós, sötét… Azt, hogy januári napfény és tengeri szellő kell nekem, már szeptemberben eldöntöttem, de akkor még Vietnám kezdett el körvonalazódni (nyilván az is vávávává célpont), de reménybeli útitársaim menet közben…..
Lukács Betti 2016.04.14 18:44:00
@geegee: Eszméletlen jó volt, nem is reméltem, hogy ennyire tetszeni fog a hely. :)
Tenerife (a Kanári-szigetek legnagyobbika) sokféle utazó számára lehet tökéletes célpont: klímája egész évben tavaszias frissességgel, hosszan elnyúló partszakaszai remek strandélménnyel, városai gazdag programkínálattal, kulturális és szórakozási lehetőségekkel, ezerszínű tája pedig lenyűgöző…..
Káprázatos tenerifei kalandjaim szavakba öntése szabad perceimben folyamatosan zajlik (a következő nagy útra való csomagolás mellett), de addig is, amíg mindez nem manifesztálódik egy hejre kis bejegyzés-sorozatban, összekalapáltam nektek egy vetítést néhány fotóból, amik odakinn készültek. (Mindig…..
Betti on the Way Beszállás! 2016.03.02 14:04:30
Indulunk! Vagyis indulok, de remélem, ti is velem jöttök hétről hétre, bejegyzésről bejegyzésre. Amit ígérek: útleírások, ajánlások, tapasztalatok és háttér-információk, válaszok a kérdésekre legjobb tudásom szerint, sok-sok fotó remek helyekről, aktív ismeret-megosztás, közösség-élmény, móka,…..
Lukács Betti 2016.03.02 19:16:03
@buszista: :)