Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helian

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ötven évvel ezelőtt indult útjára a Föld Napja mozgalom. Ma egy ránk szakadt világjárvány árnyékában – amikor sokan azt gondolják, hogy ezt mi idéztük elő a környezetpusztító magatartásunkkal különösen aktuális arra gondolnunk, miképpen is kell átértelmezni az életmódunkat, és kell-e…..
Az első kerekezős napunk a híres Chianti útvonalon halad végig, érintjük Radda in Chiantit, Gaiole in Chiantit és természetesen nem hagyjuk ki a híres kastélyt – Castello di Broliot sem, amelynek utolsó tulajdonosa a híres vasbáró ugyancsak érdemeket szerzett ennek a bornak a kialakulása…..
Ma szűk baráti és családi körben búcsút vettünk Rozs Danitól és Scherer Ádámtól, akik fejükbe vették, hogy fél év alatt elkerekeznek Mongóliáig. Egy rövid kis interjút készítettem velük indulás előtt: Helian: Honnan jött az ötlet, hogy éppen Mongóliát válasszátok úticélnak? Ádám: Ez egy…..
Ovakodj a szlovén autópálya mentőktől! A Dragonovics maffia Gyönyörű utazásnak néztünk elébe, tudtuk, hogy ez Európa – méltán egyik legszebb kerékpáros útvonala, ami remekül ki van táblázva és kiépítve. A terep könnyű, és az időjárás előrejelzés is kedvezőnek tűnt ezúttal. Sőt talán túlságosan is…..
A 4 napos kerékpártúránkon három különböző tengerpartot érintünk. Mindegyik gyönyörű, de teljesen más. Az első szakasz, amit az első napon láthatunk szép homokos beach-ekkel kísér bennünket. Természetesen nem folyamatosan a part mentén tekerünk, az út párhuzamosan halad a tengerrel és gyakran…..
Két alkalommal jártam a Taj Mahalnál, és a varázslat minden alkalommal hatott, valami megmagyarázhatatlan bűvös bilincs került rám, amely ott akart tartani, és nem engedett a fehér márvány síremlék látványa. Pedig nem vagyok kezdő utazó, álltam már a Grand Kanyonnál, láttam Európa számos csodáját,…..
Sillian és Dobbiaco előtt- valahol a Dráva forrásának közelében - léptük át az olasz határt. Ma már ez természetesen csak egy jelképes határátkelés, talán csak a feliratokból következtethetünk arra, hogy már más országba értünk. Hamarosan feltűnik egy tábla "Velence és Cortina d' Ampezzo"…..
Lisszabon még várhat, hiszen marad rá idő amikor visszatérünk a tengerpart menti túráról - így megérkezés után felkerekedtünk és elindultunk délre Setubalba. Március vége volt, de a tavasz ott már jóval előrébb tartott, hiszen a Portugál főváros majdnem 10 szélességi fokkal délebbre található, mint…..
Az időjárásról már írtam, de nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy ha valahol Európában vagy a közelében esély van napsütésre így január végén, akkor az éppen Ciprus. Természetesen a hegyek között lehet itt is hideg, fent magasan még talán síelni is lehet, de a tengerparton kellemes 18 fok van…..
Toszkána számtalan természetes gyógyforrással és fürdőhellyel rendelkezik - ami talán nekünk magyaroknak  - nem is tűnik akkora kuriózumnak. Vagy mégis? Egy Egerszalókunk nekünk is van illetve inkább volt, mert az utóbbi időben a meghittsége már a múlt ködébe vész. Természetesen sokkal fejlettebb,…..
Egy hét vakáció északon   Egy hónapja egyedül lakok, a lakótársam hazament. Ez újabb kihívásokat jelentett, mivel ő volt itt a legjobb barátom. Egy hónap és vége a szerződésemnek, épp ideje volt kivenni a szabadnapjaimból párat, hogy végre elfelejtsem azt, hogy egyedül lakok és újra megcsapjon…..
Mi a pedelec? Az elektromos kerékpároknak alapvetően három fajtája van, de minket csak az első kategória érdekel a Pedelec típusú kerékpárok. Ezek csak rásegítenek, és csak akkor, ha a bringás tekeri is a pedált. Innen jön a neve is a PEDál az ELEctric és a Cycle szavak összevonásából. Tehát a gép…..
Általában Kaffa tartományt tartják a kávé őshazájának. A fáma szerint juhászok vették észre valamikor a hatodik században, hogy egy cserje piros bogyójától megélénkültek a birkák, egész éjjel ébren voltak. Ez inspirálta a helyi szerzeteseket, hogy megfőzzék a gyümölcsöt és a keserű ital hatására az…..
"Aki a virágot szereti..." Most csukd be a szemed, és képzeld el, hogy a paradicsomba jutottál… vagy legalább is egy kertbe, amely majdnem az. Körülötted 7 millió tulipán virágzik sok más tavaszi virággal (írisszel, jácinttal, nárciszokkal, liliomokkal) egyetemben. A levegőt megtölti a virágok…..
Hamarosan Ciprusra utazunk kerékpározni, január végén, de többen kérdezték, olyankor milyen az időjárás ott, végül is Ciprus is a Mediterráneumhoz tartozik, januárban ott sem lehet meleg. Nos, annyit azért mindenki sejt, hogy azért itt melegebb van, mint általában Európában, de hogy pont január…..
Az emberek gyakran értetlenül állnak az utazó előtt, mi elől menekül, miért nem képes végre leülni a fenekére és élni egy „normális életet”. Az utazókra gyakran ráfogják, hogy azért menekülnek el a világ legeldugottabb helyeire, és keresik az ún. nem „turisztikus” még romlatlan helyeket (ilyenek már…..
Négy nap Ouvéa szigetén kalandosra sikerült. Mikor megérkeztünk a kis szigetre, egyből lehetett érezni a különbséget a városi hangulattól. Mindenki ismer mindenkit, köszönnek, mosolyognak, felvesznek még ha épp nem is stoppolsz. Így volt szerencsénk egy kedves idős párhoz, akik a reptérről elvittek…..
Egy kedves barátunk Kiss Alexandra sikeresen eljutott a Csendes- Óceán egyik távoli szigetére Új-Kaledóniába. Néhány élményét megosztjuk veletek, amely kapcsolódik az aktív turizmushoz, világjáráshoz. Olvassátok: Egy kedves munkatársam kölcsön adta áprilisig a biciklijét, így nekivágtam az…..