Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kitzinger

40 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző poszt végén induló indextörténeti sorozatot egy kicsit még hátrábbról indítom, közkívánatra. A kommentelők egy része - helyesen - ugyanis szó szerint a címben megfogalmazott kérdésre kereste a választ, ezt az igényt pedig nem lehet figyelmen kívül hagyni; lássuk…..
Kitzinger 2012.02.23 14:37:22
gg.blog.hu Búcsúm az Indextől 2012.01.08 12:38:00
 "Felek a fenti Megállapodást elolvasták és mint akaratukkal mindenben egyezőt jóváhagyólag írják alá." - ez a mondat zár le egy 13+4 éves szakaszt az életemben, vagyis: utolsó alapítóként a továbbiakban engem sem fűz semmilyen kapcsolat az Indexhez. Lehetne ehhez egy…..
Kitzinger 2012.01.09 11:00:15
Cool List 2011 47. Szakál Bros 2011.12.05 13:00:00
Aki még 2011-ben is olyan házibulikra járt, ahol az emberek egymást lökdösték félre, hogy számokat tegyenek be a Youtube-ról, az egész biztosan be van oltva coolság ellen. Olyan bulikban, ahova érdemes volt idén elmenni, már biztosan az egész internet egyik legcoolabb zenei oldalát,…..
Kitzinger 2011.12.05 14:44:50
Szabad Adat Szabadlovaglás 2011.10.23 19:44:00
Reszkető Petra alapítványunk kurátora, és a Budapest Intézet munkatársa a Szabadlovas Közgazdászegylet műsorának vendége volt a Tilos Rádióban. A közszféra adatvagyonának újrahasznosításáról, az átlátható kormányzat költségeiről beszélgetett. A műsor itt…..
Szabad Adat Lassan felpörög 2011.10.19 16:44:00
Október 20-án, csütörtökön este 18 órától formálódó alapítványunk kurátora Reszkető Petra beszélget a Tilos Rádióban a Kovács Ádám hangpostája című műsorban a közérdekű adatok nyilvánosságáról, a lappangó adatpiacról, a magyar költségvetés vizualizációjáról.…..
A Szabad Adat Alapítvány fontos célkitűzése a hazai államigazgatási adatvagyon  feltérképezése, lelőhelyeinek publikálása. Minden összekapcsolási és újrahasznosítási projekt előfeltétele egy lelőhely adatbázis összeállítása. A közelmúltban több kísérlet is…..
 Steve Jobs- lehet, hogy utolsó publikus megjelenésekor- júniusban   bejelentette az Apple oly régóta várt zenei szolgáltatását, amely célja a letöltés alapú iTunes fokozatos felváltása egy (remélhetőleg) streamelést lehetővé tevő felhő alapú…..
Hackertámadás a GEMA honlapjánA GEMA (németországi dalszerzők közös jogkezelője) honlapja vasárnap óta nem elérhető. A hackertámadásokról elhíresült, önmagát (rendkívül eredeti módon) „Anonymous”-nak nevező mozgalom néhány tagja ugyanis feltörte a GEMA…..
.prezi-player { width: 550px; } .prezi-player-links { text-align: center; }Szabad Adat Alapítvány on Prezi..
Egy jó definíció ugyanannyira fontos munkaeszköz, mint a kovácsnak az üllő. A nyitott tudás definíciója (OKD) utólagosan készített zsinórmérték  minden adathozzáférési, digitalizálási vagy bármilyen nyílt szabványt alkalmazó projekt számára. A definíciót az Open…..
Június 2-án és 3-án rendezik meg San Franciscoban a LOD-LAM Summitot, a nyitott adatbázisok közgyűjteményi használatáról.LOD-LAM = Linked Open Data in Libraries, Archives and Museums. A rendezvényen olyan könyvtári, levéltári és múzeumi szakembereknek szól, akik a…..
Már csak pár nap van hátra az Open Knowledge Foundation pályázatának zárásáig. Az Open Data Challange versenyében összesen 20.000 Euro kerül kiosztásra.Európában évente egyre több és több adatbázist publikálnak különböző hatóságok, köztestületek, állami vállalatok. Az…..
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px} span.s1 {letter-spacing: 0.0px} 2011. május 19-én az Open Knowledge Foundation kormányzati adatokról tartott workshopot Budapesten. A Szabad Adat…..
Workshop az államigazgatási adatok újrahasznosításáról A londoni Open Knowledge Foundation (http://www.okfn.org) május 19-20-án közszolgálati adatok és adatvagyon hasznosítás témában workshopot szervez Budapesten, a hazai kormányzati, civil és akadémiai szakértők számára. A…..
A Szabad Adat Alapítvány 2011 májusában civil kezdeményezésre  jött létre. Az Alapítvány célja, a közszolgálati adatok széles körű elérhetőségének és újrahasznosításának támogatása, a közadatokról és ezen adatvagyonra épülő alkalmazásokról szóló társadalmi…..
  Van ugye a Szeretem Budapestet Mozgalomnak ez a Szexi Budapest elképzeléscsomagja, amelyiknek egyik sarkalatos pontja a budai borkultúra feltámasztása, vagy legalábbis megidézése. Ennek egyik eleme, a Vár keleti lejtőjére telepített kis szőlőültetvény már meg is valósult.…..
Sajtótörténeti esemény! Ha valamikor nem elkoptatott ez a jelző, hát most. Olyan erős cuccról, amit a Magyar Lemezlovas Egyesület tol, még R. sem mesélt soha, pedig ő egyszer nemcsak megvette, de meg is ette az összes kaktuszt, miután felvásárolta egy Lehel téri virágos néni…..
Kitzinger 2011.02.02 11:29:41
@fenyoke:
az Artisjus és a Mahasz az két teljesen külön dolog.
Kitzinger 2011.02.02 11:57:04
@fenyoke:
Te nem láttál még artisjus-os tisztségviselőt razziákon fényképezkedni, hülyeségeket nyilatkozni, olvasói levélben szaladni a pofonért. Van azért különbség. Itt is ezt tárgyalják: homar.blog.hu/2010/07/07/zuzzuk_be_az_artisjust
üdv
  Gyermekkorom meghatározó emléke, ahogy az újpesti üzemekben megszólalt esténként a műszakváltást jelző sziréna. Megnyugató volt, hogy termelnek újra gyárak, amikre panel gyerekszobám ablaka nézett. Akkor még mit sem tudtam a kapun belüli munkanélküliségről. A…..
Bodicsek Bakiparádé 2010.12.31 08:27:00
Elmaradhatatlan - így az év vége felé - a humor, a könnyedség, a bakiparádé. Sport- és magánéleti sikerekben gazdag új esztendőt kívánok!    ..
   Most, hogy a dolog aktuálpolitikai tartalma lecsengett, érdemes szakmai szempontból elemezni, mi történt a Parlamentben Schiffer András december 12-i beszéde alatt. Azoknak, akik pártszimpátiájuk alapján hajlamosak megítélni a dolgokat, javaslom, vegyék le a hangot. A…..
Az akkreditáció intézménye a gyakorlatban – nálunk – a kilencvenes évek egyik legnagyobb bulija volt. Többé-kevésbé hozzáértő szervezetek, erős politikai lobbiháttérrel rátelepedtek egy-egy rendes szakmára és tanfolyamokat, vizsgákat kezdtek el nekik szervezni jó…..
Az, hogy mennyire jelentéktelen a magánynyugdíj pénztára államosítása nemzetközi, főleg pénzügyi, szempontból, az Economist egyik blogján megjelent poszton érezhető. A szerző szót ejt a kétharmados többségről, az Alkotmánybíróság jogkörének megnyírbálásáról, sőt…..
  Én polgár vagyok, és polgár is maradok. Nem leszek plebejus, nem leszek vazallus, nem leszek cseléd, nem leszek alattvaló. Ha a fene-fenét eszik is, megtartom a magántőkét a magánrendszerben, ezernyi hibájával együtt. Matolcsy úr már megtalálta a hangot, hogyan is kell…..