Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Asszertív Kommunikáció

10 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy hihetetlen jó mondás egy amerikai üzletembertől, William Wrigley-től: "Ha két ember mindig egyetért, egyikük felesleges." És ez tényleg így van. Egyediek vagyunk, különbözőek - ahogy az amerikai egyetemem ebédlőjének falán volt kiírva: "You are an individual!". Ezt a különbözőséget pedig…..
Sok introvertált él olyan szülői közegben, ami káros hatással van a fejlődésére. Én most róluk fogok beszélni, akiknek harmonikus a kapcsolatuk a szülőkkel, azokra nem vonatkozik ez az írás. Illetve az itt felsorolt tanácsok inkább 18 év felettieknek szólnak. El kell fogadni, hogy akármilyen is a…..
Volt már úgy, hogy szeretted volna megkapni amit akarsz, ugyanakkor féltél attól, hogy mások önzőnek és agresszívnek látnak? Itt az egyszerű módszer, amivel a különbség nyilvánvalóvá válik. Jóllehet nem egyszerű különbséget tenni az asszertív és az agresszív önérvényesítés között, egy jó útmutató…..
A nőknek évtizedekig nem sikerült megfejteniük, hogyan tudnának nagyobb befolyásra szert tenni a Fehér Házban. Íme, a trükk, amivel sikerült elérniük, hogy meghallgassák és respektálják javaslataikat...
Nem, nem! Ez nem a titok könyvek – és ezer más könyv – által hangoztatott „gondolj rá és az univerzum megadja” témájú ezoterikus ízesítésű cikk lesz. Amúgy is, ha a bevonzás működne, akkor minden második ember Porsche-val járna, six-pack villanna a póló alatt (vagy…..
  Yukelson nevű sportpszichológus a csoportmotiváció kérdésével kapcsolatban, 9 hatékony módot mutatott be az edző-sportoló közti kommunikáció és a csapatharmónia erősítésére, ezt fogjuk most bemutatni nektek:1. Nyissuk meg a kommunikációs csatornákat azáltal,…..
Asszertív Kommunikáció 2016.08.29 08:13:55
Működhet úgy a város, mint egy művészeti kiállítótér? A válasz nagybetűkkel, hogy igen. A városi életformában és a művészetekben is az emberé a főszerep, ezért gondoltunk arra, hogy ezt a két fogalmat most összekapcsoljuk. Nem kell hozzá más, mint egy köztér, egy fa,…..
Kommunikáció Kommunikálj 2011.05.02 22:30:00
Javíts a Kapcsolatodon a Hatékony Kommunikációs Készségekkel! Mindezt megtanulhatod a Vonzó Férfi kommunikációs programja során!  A Konfliktus a kapcsolatban látszólag elkerülhetetlen. Magában a konfliktus nem probléma; bár, ahogy kezelik, összehozhatja az embereket, vagy szét is szakíthatja…..
Régóta motoszkál már a fejemben a kérdés, mit és hogyan kellene tanítanunk/tanulnunk/tudnunk a tudománykommunikációról. Érdemes-e több szintű képzésben gondolkodni, vagy elegendő egy tanfolyam? Mi az a tudás, és melyek azok a képességek, készségek, amelyeket már az…..
Jóllehet asszertivitás és tiszta kommunikáció tréningeket tartok, nap-mint-nap belefutok olyan szituációkba, ahol nem sikerül jól kommunikálnom.   A mai helyzet így nézett ki: postán állok, a következő sorszám az enyém. Csörög a mobilom, sikerül megtalálnom a táskámban, jobb kezemben telefon,..
Legtöbbünknek nehéz nemet mondani, pedig igencsak a javunkra válhat. Nézzük meg, hogyan javulhatnak kapcsolataink azáltal, ha kimondjuk azt a "csúnya" nemet, és hogy hogyan is érdemes nemet mondani. Miért nehéz nemet mondani? Mi magyarok összességében nem szeretjük megmondani a véleményünket.…..
Az ember olyan, amilyen, ne rejtse el magát. [...] A valóságos, maradéktalan találkozásban az ember nem hazudik magának és a maga teljességében van jelen. Ahol már megszűnik a félelem, a szégyen, amely a hazugságot és a rejtőzködést szüli...
The Gift from miniestudio on Vimeo. Több mint 100 nemzetközi fesztivál díjasa Az Ajándék című rövidfilm egy hétköznapi házaspárról, akik szívüket adják egymásnak.... Rendező: www.miniestudio.cl..
Olvasd el figyelmesen a lenti jogokat, és jegyezd fel, van-e olyan terület, ahol nehézséged akad. Jogaink ismerete az első lépés lehet a változtatáshoz. Ugyanakkor ez csak az érem egyik oldala. A másik félnek ugyanazok a jogai vannak, mint Neked. Van olyan terület, ahol Te manipulálsz…..
Egy egyszerű és informatív asszertivitás teszt azoknak, akik kíváncsiak, mennyire asszertív a kommunikációjuk. Asszertivitás teszt Mennyire vagy asszertív? Kiállsz jogaidért, vagy engeded másoknak, hogy keresztülgázoljanak rajtad? Azt mondod ami benned van, vagy amit mások hallani szeretnének?…..
2013-ban kezdtem el foglalkozni a Tiszta Kommunikációval, a David J. Grove féle Clean Language-gel. 2016-ban már annyi megkeresést kaptam, hogy az asszertív kommunikáció is portfólióm részévé vált. A Tiszta Kommunikáció a másik ember meghallgatásának tökélyre fejlesztett módszere, amelyet bonyolult…..