Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ostapbender

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultúrSokk Schindler listája 2019.04.07 22:43:07
A történelem sötét foltjaival kapcsolatban sokszor hallhattuk már, hogy ahhoz, hogy ne történhessen meg újra, beszélni kell róla, és meg kell tartani az emlékezetünkben. Abban, hogy az auschwitzi koncentrációs táborban elkövetett borzalmak nem vesztek feledésbe, jelentős szerepe van a…..
Elérkezett ez a nap is, az „újesztendő” első napja a Fapál családban. Ilyenkor pezsgővel kívánunk magunknak sikeresebb és boldogabb új évet. Már nem lázadunk, már nem tervezgetünk. Csak túlélést kívánunk magunknak a következő évre. Nyolc évvel ezelőtt, 2010. december 3-án jelentek meg hajnalban a…..
Bezony, Hajdú Péter és Sarka Kata párosa előrébb végzett a Forbes celebnépszerűségi listáján, mint Scobert Norbert és felesége, Rubint Réka, igaz, ha a pénzcsinálási faktort nézzük, akkor senki nem érheti utól a szarból is aranyat gyártó Norbit, az biztos. És ez nem csak…..
Papírforma-interjúnak indult, durva újságírói felsülés, politikusi megdicsőülés lett belőle: sose gondoltuk volna, hogy Kálmán Olga egyszer majd Schiffer András bokáját nyaldossa. Pedig a zöld csávó csak korrekten elmondta, milyen kérdéseket tart fontosnak, amikor pedig a mást…..
ostapbender 2014.04.10 08:38:14
@STIRLITZ: ez most daszvidánya volt a rejsztág előtt :) az általad leírtak ebből a riportnak tűnő kínlódásból nem jönnek át, szóval - feltételezve, nem megengedve - ha igazad is van, az most nem passzol ide.
A brazil (ki)választás miatt önbizalommal telten, a svájci népszavazás miatt tagadhatatlanul izgalomban égve folytatódik Linköpingben, a Gripen-program hazájában az újgenerációs (NG) változat fejlesztése. A LégierőBlogger a napokban ebbe a munkába nyerhet bepillantást. A…..
ostapbender 2014.03.19 23:17:20
@zord: nagyon alá teccett becsülni a költségeket és rengeteg sallangot nem teccett figyelembe venni
ostapbender 2014.03.20 23:12:47
@Batkaa: na jó, akkor tessék: ha meg is szerzed az áhított képességedet, mit kezdesz vele? (eleve kétlem, hogy a mostani MH-nak szüksége lenne CAS-ra). Tekintsünk el ettől és tételezzük fel, hogy a boldogság kulcsa a CAS-képesség megszerzése és magas szinten tartása. Valahová el is kell menni elszórni azokat a malacokat, ami nyilvánvalóan települést jelent. Ha ebből a kevés gépből elviszel bármennyit, nem marad air policing-ra, de tételezzük fel, hogy mégis sikerül elég gépet itthon hagyni. Jó, ajánljuk ki a képességet, azt a NATO örömmel fogadja, csak megkérdezi, hogy a minimális feltételeknek megfelelnek-é? A-G viszonylatban ez az elmúlt 12 hónapban teljesített 220 óra, amiből 40 lehet olyan szim-en, ami legközelebb a cseheknél, kicsit messzebb a svédeknél van - és az is pénzbe kerül. Ezen kívül hdm. területről kell üzemelni és pl. tábori javítóbázist kiépíteni (hacsak nem tudsz olyan válsággócot, ahol befogadó nemzeti támogatás része a Gripen foltozgatása). Ez is sok-sok anyag meg pénz, raktározott javítóeszközök, cserehajtómű meg még ezernyi "apróság". Ja, és a svéd logiszikai biztosítás a keméti bázison kívülre nem érvényes :) Mivel viszed Szudánba az orrfutó-gumit? Magyar Posta Zrt.? DHL Express?
De nem kell ezt ragozni - Hofit ismerők értik: a CAS a HM tizenegyedik malaca.
Jó gittrágást :)
Tegnap tartotta éves értékelő és feladatszabó értekezletét a Magyar Honvédség. Hende Csaba miniszter, akinek személyes terveiről - szülővárosi egyéni mandátumának megtartásán kívül - egyelőre mást nem tudhattunk meg, megerősítette: a helikoptertendert, noha tárcája azt…..
ostapbender 2014.02.21 21:20:50
@zord: nem tudom, mi verte ki nálad a biztosítékot - tény, hogy a sereg vezetése (nincs köztük légierős és ne gyere díszpintyekkel, mint O.Z.) egy kanál vízben meg tudná fojtani az összes kékruhást, mert a JAS-ok miatt semmire (és veheted ezt tiszta nagybetűs-aláhúzott-kiemeltnek) nincs lé. Miért? Mert cc. 2026-ig fizetünk a svédnek, mint a katonatiszt. Szebben mutatna számokkal illusztrálni, de nem hiányzik a fekete függönyös Pobeda hajnali látogatása :) Amúgy meg akkor tilthatsz ki, amikor akarsz, de semmi griff-ellenes "ostoba" hangulatkeltést nem követtem el, csupán a tényekre szorítkozom: az évezred legelb@szottabb szerződése miatt a seregben semmire nem jut lé. Cáfolj meg, ha lehet, konkrét számokkal.
ostapbender 2014.02.26 16:57:40
@zord:
nem a gripen ellen íródott a cikk, csupán arról van szó, hogy m.o-on nincs korrupció, csak a züllött napnyugaton
Még több kép a lakáshirdetésben. Amikor megláttam ennek a veszprémi lakásnak a hirdetését, azt hittem, hogy ez ugyanaz, mint amelyik bő két éve szerepelt az Urbanistán. Mert hogy abban is volt egy rakás döglött állat, köztük egy jókora zsiráffej is. Ám hamar rá kellett…..
Ismét tévedés történt. A Kárpátia együttest el is felejtették meghívni. Balog Zoltán adminisztrációs hiba folytán mélygazdagságban élőknek adott vacsorát a Hiltonban. Eredetileg mélyszegénységben élő gyerekeket szeretett volna megalázni a sajtó előtt ezzel a…..
Belsőség Ilyet még nem láttál! 2013.12.23 18:33:19
Egy bocsánatkéréssel szeretném kezdeni a képek minősége miatt, de csak telefon volt nálam, annak is koszos volt a lencséje, és a nagy kapkodásban elfelejtettem megtörölni. Cápa barátomnál jártam, szintén nepper, iszonyatosan tud alkudni, egy isztambuli bazárban ríva szaladnának…..
Nyílt napot tartott ma a győri lérak ezred. A földi telepítésű aktív légvédelem hazai letéteményesei minden évben szélesre tárják laktanyájuk kapuit az érdeklődők előtt, ám 2013 mégsem nevezhető szokványosnak számukra. Azt hiszem, joggal kijelenthető, hogy "legújabb kori…..
Észak-Korea a biztonságpolitikai szakértők kedvence, hiszen ha elemezni való nem lenne ezen a Glóbuszon, ez a kommunista ország mindig tudna munkát adni nekik. Az utóbbi hetekben eléggé el voltunk látva hírekkel, elemzésekkel, és a nemrég tiboru alapító atya mutatott egy linket,…..
 Országos kiadás.Budapesti kiadás.ZordA HM cáfolata, melyet ugyanaznap 1842-kor tettek fel a honvedelem.hu-ra:„Cáfolja a Honvédelmi Minisztérium a Magyar Nemzet február 18-i, pénteki híradását arról, hogy üzemanyaghiány miatt veszélybe került a Gripen vadászgépek…..
ostapbender 2011.08.17 16:56:38
@Cupi79: gratulálok, sikerült jól alátenned a gripenes skacoknak :(
ostapbender 2011.08.18 22:45:09
@KGyST: hogy te 1 mekkora pötsch vagy...
ostapbender 2011.08.18 22:46:28
@KGyST: bocs, mégse
Napok óta nem cáfolta senki a Fideszből, hogy Rákay Philip lenne az országimázs következő felelőse. Mielőtt bárki meg tudná gátolni a tehetség kinevezését, gyorsan öt mellette szóló okot is fel kell sorolnunk. 1. Egész Európa felfigyelhet arra, hogy egy olyan ember teremt…..
A Magyar Honvédség kecskeméti bázisának Dongó százada ma a nyilvánosság előtt elbúcsúztatta Aero Vodochody L-39ZO kiképző-gyakorló repülőgépeit, melyek összesen húsz üzembe állított példánya 1994 óta mintegy 12800 órát repült Magyarországon.A 128-as,…..
ostapbender 2009.11.28 23:07:01
@toth.tomi: a hátsó kabinban az egyik cseh műszaki ült, Miro a földről sasolt
Ajtók előtt, ajtó mögött Botó Ádám, a találkozó szervezője Mai történetünk úgy kezdődött, hogy Botó úr megvette élete első Audiját. Továbbmennék, ez az Audi egyben Botó úr első saját autója. Vagy jót, vagy semmit, nem igaz? Javasolnám, hogy Botó urat innentől kezdve…..
2001 óta szolgáló, leharcolt íróasztaltól vettem búcsút a költözésnél, az alsó fiókban őriztem a kiemelt ügyek hordalékait. Ahogy kipakoltam a poros dossziékat, sorra megelevenedtek az elmúlt nyolc év nagy történetei: az In-Forrás Kht. viselt ügyei, Baja Ferenc és a Proware…..
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..
Másnéven A havernőd idegesítő pasija - reagálva a legutóbbi olvasói levélre, vagyis a nemek ádáz harcának margójára. A beküldő bloggerína, HRita jellemzését átolvasva tényleg csak remélni tudjuk, hogy az itt felvázolt férfifajtát egy személyben nem ismerte. Az előző…..
A pápát egy reklámban felhasználni már önmagában is necces dolog, de ha azt úgy teszik, mint a POCHO könyváruház sajtóhirdetésében, akkor már kifejezetten botrányszagú. A Ratzinger életútját nem kicsit leegyszerűsítve és csúsztatva bemutató, a nagy fordulatokat egyes…..
w Hörömpő cirkusz, világszám! 2008.03.19 06:00:00
Alkotmányos népítélet, ilyet szól. A nemzetközi sajtó hüledezve végzi dolgát, és fordít: constitutional mob law. A mob law, az egy rosszul csengő kifejezés, tetszik tudni. Ugyanis a mob, az baromállat csürhét jelent. Van rá szép görög szó is: ochlokrácia. Mindkettő azt…..
ostapbender 2008.03.19 14:09:25
Ahogy a bölcs rabbi mondta, neked is igazad van, meg neked is, fiam.
Baromság volt népszavazni ezekről a kérdésekről? Persze. No de Horn (nem Gyula) nagyon találóan megfogalmazta - és a Hírtv dokumentálta :) - a tanulságot: Feri, go pls. Az, hogy Feri
b@szik megfogadni a jótanácsot, nem meglepő, mivel nem csak OV rendelkezik küldetéstudattal, sőt. Ferink, ha 2000 éve született volna, és persze nem itt, a kereszten végzi, mint Messiás v1.1. Szerintem.
Drága a népszavazás? A franciák emberöltőnként 1* max. 2* gyakorolják? Bullshit, drágáim. Ki nem sz@rja le? A svájciak meg szinte hetente, mégse rokkan bele a gazdaságuk, persze lehet, hogy azóta csődközeli helyzetet jelentettek, csak mi nem tudunk róla, mert a mi svájci frankos hitelünk még cc. 600 évig eltartja őket kantonostul-bankostul.
Szóval tessenek avval foglalkozni, amiről ez az egész cirkusz szólt - és amit Aranyszájú H. Nagykorú Gábor roppant elmésen 1 mondatba sűrített: "Húzz a picsába, Ferikém!"