Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Xilit

0 bejegyzést írt és 1319 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak mondom Hol a határ? 2018.01.24 02:12:56
Alapvetően jámbor ember vagyok, de nagyon ritkán azért engem is ki lehet hozni a béketűrésből.  Többször írtam már az állatkertemről, ami összesen három egyedet számlál, Pocok cicát, aki bent lakik, Nüni kutyát, aki szintén bent lakik, de ha olyan kedve van, ki is szokott menni, és van még ezen…..
Xilit 2018.01.24 16:20:28
@pettra01:

Nincs grófnő/né ismerősöm, sem német, sem semmilyen, de egy jó megoldást már meg is fogalmaztál: az üzemi területet. Ha kiteszed a facebookra, hogy ingyen és bérmentve agilis kutyát ajándékozol őrző-védő szolgálatra, eléggé valószínű, hogy elkel Goldi.
Xilit 2018.01.29 10:34:32
@pettra01:

Ez jó hír, de kik azok a más állatvédők? :)
A világ legjobb országában élünk. Személyesen Szűz Mária védelmezi országunkat a nehézségektől. És hála Isten kegyelme csodálatos megnyilvánulásának, Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll. Ez a krisztusi értékeknek elkötelezett kormány fontos feladatának érzi, hogy a keresztények az…..
Xilit 2018.01.27 14:43:32
Minden rendben volt. Időben érkeztünk a kapunkhoz és vártunk közvetlen csatlakozásunkra Torontóban. A repülő menetrend szerint du 4-kor rugaszkodott neki, és éjfél után landolt Limában, ugyanazon időzónában. Innen 3 óra várakozás után egy perui géppel rögvest Cuscóba mentünk, ez a gép reggel ¾ 4 kor…..
Xilit 2018.01.25 11:32:31
1989-ben beléptem a Fidesz-be. Akkor még úgy hívták, hogy Fiatal Demokraták Szövetsége, fiatalok voltak és demokraták. Ma már – az akkori szabályok értelmében - nem lehetnék a tagjuk. Nem is vagyok, de más miatt. Boldog, lelkes ifjú voltam, hogy bizony én is teszek a demokrácia ügyéért valamit.…..
Xilit 2018.01.24 19:39:21
@$pi$:

Tipikusan demagóg túlzásokba esel, paralel leegyszerűsítesz, holott a dolgaink mindig sokkal összetettebbek, árnyaltabbak, lévén, sokan és sokfélék vagyunk. Gyurcsány sem szellemi óriás, még csak nem is a példaképem, ez is olyan kamaszos: példakép......mint meglett emberek apaigénye, aki élethosszig vigyáz rájuk, és megvédi őket a farkastól vagy éppen attól az arab orvostól, aki a szocialisták színeiben indult volna a választásokon.
De vissza a DK elnökéhez: nem kívánom, hogy értsd azt a haladó gondolkodásmódot, amelyet ő képvisel, csupán megemlítem, hogy a hibái és a tévedései mellett, azaz azokkal együtt , Magyarország az ő regnálása alatt összehasonlíthatatlanul előbbre tartott, mint ahol most tanyázunk. Úgy, hogy közben ránk szakadt az évezred első, a fejlett államokat is súlyosan érintő világválsága.
Amit felrovok, az a türelmetlenségéből adódó kapkodás, menni akart, gyorsan felzárkózni, beruházni, fejleszteni, egy olyan közegben, amely visszahúzta. Nem csak a Fidesz, a sajátjai is.
Nem akartam hinni a fülemnek, amikor elcsíptem egy gyűlés alkalmával néhány szocilista képviselő beszélgetésének a végét, amelynek a lényege Gyurcsány kiröhögése volt, fantasztának nevezték, és legyintettek a reformterveire. Az ilyen attitűdökkel lavírozó potentátok teszik lehetetlenné ma is a szocialisták megújulását, ezért állt tovább Gy., és alakította meg a DK-t.
Az olyan apróságokat, mint hogy kormányzása alatt a közpénz megőrizte közpénz jellegét, hogy még bohóságból sem tett zsebre belőle, sőt, a fizetését sem vette fel, hanem átutaltatta alapítványok részére, hogy a szociális támogatások messze nagyobb kört öleltek fel, és senkit nem aláztak meg közmunka címén, hogy még volt egészségügy, olyan, amilyen, de a maihoz képest patkány-, rüh- és poloskamentes, hogy nem rugdalták ki a gyerekeket 16 évesen az iskolapadból...... nem tudsz mondani egyetlen olyan életterületet sem, amely ne lett volna különb
2010. előtt.

De hát, kinek a pap, kinek a papné, én nem erőszakolom rád sem a DK-t, sem az Együtt-et , sem a kétfarkúakat, de milyen jó lenne, ha ha Orbánnak sem lenne a választók 20 %-ából kétharmada. :)
A mai Népszava legszebb írását Doros Judit jegyezte a „Nyócker” plébánosáról. Tóni atya eredetileg szakács volt, ezért véli úgy, hogy „az Úr asztalához” ülteti a vendégeket. Hajdan az étterembe betérőket, mostanában a hajléktalanokat, akiket Kocsis Máté, a józsefvárosi polgármester igyekezett…..
Xilit 2018.01.23 14:47:20
+++
Jó, az egész egy tőről metszett baromság, amit ma megint összeizzadt a kormány, na ennek aztán végképp nincsen se füle, se farka: "...továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat."  Ez micsoda, tessék mondani? Nem lehet…..
Xilit 2018.01.17 18:53:08
@pettra01:

Most akkor van Soros-terv, vagy nincs Soros-terv, merthogy Pintér sem tud róla, hogy lenne.

444.hu/2018/01/17/ket-ev-brutalis-kampany-utan-a-kormany-elismerte-nem-tud-arrol-hogy-soros-illegalis-migraciot-szervez

És háborítatlanul építik a diktatúrát, a most tárgyalt törvénycsomag is elsősorban ellenünk szól.

Nem is tudom, melyik a cikibb: a kormány vagy a nép.

Az tuti, hogy még egyszer ebbe az országba csak akkor születek vissza, ha Kádár nem kattan be, és fel tudja építeni azt a csapatot, amellyel megvalósítja a tervezett reformjait. Szívesen dolgoznék vele.
Xilit 2018.01.18 09:29:53
@pettra01:

A dolog pikantériája, hogy a befogadott 1300 emberből egy sincs az országban.
Xilit 2018.01.18 12:47:59
A valóság látlelete:

24.hu/kozelet/2018/01/18/keri-laszlo-orban-a-giccskultura-hepciaskodo-hose/

Csak egyvalamiben nem értek egyet Kérivel, a fidesz-székház ügyében. Már akkor lehetett látni, hogy köztörvényes csalók, simlis karrieristák.
Csak mondom Sok bába között 2018.01.14 02:02:02
Nem ismerem Geréb Ágnest, sőt, tőlem meglehetősen távol áll mindaz, amit ő képvisel, de ettől még nem értek egyet az ő meghurcolásával. Nyilván vannak nők, akik nem szeretnének kórházban szülni, bár nem igazán értem, mi a jó abban, ha a saját otthonukat kell alkalmi szülőszobává átrendezni, az apás…..
Xilit 2018.01.16 12:16:40
@Frady Endre:

Pedig hosszú évekig tartó hormonkezelések után talán esélyed lenne. :)
De, ha nem, hát nem. :)
Xilit 2018.01.17 14:12:29
@ZorróAszter:

Kedves 'Aszter, igaza van, a föld lapos, és az ormányukat szomorúan lefelé lógató elefántok tartják.
Frady Endre Teddy a hóember 2018.01.15 11:52:24
Hóemberben belül homálySötétlik és duzzadt hó-májSzűri épp a nyakalt hó-bort(Ez a dolga, nem csak hóbort). Hű neje, kit elvett hón ő,Borotvált hónaljú hó-nő.Prágai, anyaga cseh hó,S absztinens, nem látta csehó. Hó urat, ki Snowman Teddy,Hó-nej hébe-hóba feddi:„Szesztől benned olvadt a hó!Mér’…..
Xilit 2018.01.16 12:20:01
@Frady Endre:

Persze, ha fideszes hóembernő, nincs mitől tartania - még néhány hónapig.
Xilit 2018.01.16 16:22:03
@Frady Endre:

Az bizony jó lenne, gyerünk, üzenjünk neki! :)
A Népszava szombati számaiban érdeklődéssel olvasom Lendvai Ildikó cikkeit. Az MSZP volt elnökéből jó publicista lett, tegnap például Karácsony Gergely és a szocialisták kapcsolatát értelmezte. Van azonban egy mellékmondata, mely más irányba tereli a gondolkodásomat. Azt írja, hogy „Az MSZP valóban…..
Tegnap délután az MSZP elnöksége úgy döntött, hogy Bangóné Borbély Ildikót ráindítja az Együtt országgyűlési képviselőjelöltjére. Hagyott némi kiskaput, de a nyilvánosság fórumain megszólaltatott politikusai túl élesen fogalmaztak ahhoz, hogy a viszony még inkább elmérgesedjen a két ellenzéki párt…..
Xilit 2018.01.10 10:20:36
@LAM:

Szerintem Botka pontosan abba bukott bele, hogy autoriter színben tűnt fel, egyedüli meghatározóként akart zászlóvivő lenni. Ez az attitűd megnyerheti azok támogatását, akik szívesen rázzák le magukról az egyéni döntés terhét, s testálják rá a "családfőre". Na de, még az generációmban is vagyunk számosan - Ratkó-korszak -, bár, messze nem többségben, akik nem szíveljük a vezényszót: aki nem lép egyszerre.....
Az egy ügy érdekében történő összefogás semmiképpen nem jelenthet elvtelen kompromisszumot, önfeladást, ugyanis az így megkötött szövetségek a célba érés után erejüket vesztik, s a felek egymással marakodó , sérelmekkel teli csoportokra esnek.
Ellenben az egymás érdemeit, tehetségét, tudását , alkalmasságát figyelembe vevő egyezségek hosszú távú együtműködést tesznek lehetővé.
Xilit 2018.01.10 12:38:55
@vajdasagi:

A mindenáron olyasmi, mint az ördöggel is cimborálni a vágyott/akart cél érdekében. Nem tudom, belegondolt-e valaki, hogy e cimborálás csakis hasonló sötétséget eredményezhet. Meg az is nagyon furcsa, hogy az emberek mennyire nem bíznak sem önmagukban, sem az agyonimádkozott istenükben, semmiben, ami valódi változást hozhat.
Nem hiszem, hogy helyes bárkiben is vakon bízni, ez a függőség és az illúziók melegágya. Bernadett mint mentőmellény? Kétségeim vannak. Azon az úton, amelyen mentőmellényeket , messiásokat, apákat és népvezéreket gyártunk, már menetelés közben gyermeteggé válik az is, aki csak cimborálásiból tart a többiekkel - jó esetben akadnak, akik felismerik az önállótlansághoz vezető folyamatot, és ott hagyják a tisztelt társaságot.
Kedves vajdasagi, véleményem szerint egy ideiglenes nagykoalíciós kormányra lenne szükségünk, amely újraírná a demokratikus szabályokat, lehetőség szerint kizárva annak az esélyét, hogy a jövőben bármely kormány diktatórikus rendszer építésébe fogjon. Utána ki lehet írni újból a választásokat.
A nagykoalíció azért kívánatos, mert azáltal, hogy a Fidesz is helyet kap benne, kifogjuk a szelet a vitorlájából: nincs konkrét oka, hogy a 2006-os anomáliákon is túltevő felfordulást szervezzen.
A legtisztább játszma az, amelyben egyenlő esélyt kap mindenki. Semmi értelme ráerőltetni akár a haladást, akár régi rendszerek restaurációját egy népre.

A Jobbikot soha nem emelném kormányra, ettől függetlenül a mostani kálváriájukat együttérzéssel figyelem.
Xilit 2018.01.12 11:23:09
@vajdasagi:

Üdv. Önnek is! :)

Nekem úgy tűnik, már kiestünk a haladó nemzetek köréből, azt is megmondom, miért. Szerintem, a technológiai fejlődés, bár nagyon fontos, de , amennyiben elsődlegességet élvez, azt valaminek a kárára teszi. Semmi nem lehet fontosabb az egyensúlynál, ezen áll és bukik minden, a társadalom, s benne az egyén fejlődése - máris pontosítok, az egyén fejlődése nélkül a társadalomé sem mozdul előbbre. Amennyiben a tudat tágulása nem követi, illetve nem jár együtt a technológia korszerűsödésével, úgy nem tud beállni az egyensúly, anélkül pedig diszharmonikus a világunk.
A magyarok tudatfejlődésének most jött el az ideje, sajnos jócskán el vagyunk maradva. Azt hiszem, ebben egyet is értünk.

Amiben nem: úgy vélem, mi nem a tudásunk léte vagy nem léte alapján kellettünk Európának, hanem a piaci lehetőségeink kiaknázása tette az országot kívánatossá: az iszonyúan alacsony bérek, az adókedvezmények, a privatizált és olcsón eladott közvagyon. Soha nem fogom elfelejteni Demján nyilvánosságra került gazdasági-társadalmi elképzeléseit: másoljuk le a kínai példát, adjuk mi a legolcsóbb munkaerőt a térségben - működött is egy darabig. Csakhogy az uniós tagság lehetővé tette a külföldi munkavállalást, így a valódi tudással rendelkezők kezdtek elszivárogni, s csakhamar követőkre találtak.
Igen, itt állunk egy alapvetően elcseszett rendszerváltás következményeivel. Amire most nagyon nagy szükségünk van, az a szellemi gyarapodás, a tudatosodás beengedése az életünkbe. Szerintem sokan állnak készen erre, csak kell egy kis löket , például a felelősségérzet felébresztésével. Ennek a sikere tud felülkerekedni az orbáni, minősíthetetlen kormányzáson.

Ismétlem, az ördöggel való cimborálás semmivel nem eredményez különbet, mint ami ellen szövetségre lépünk vele. Negatívval a negatív ellen? Nincs lényegi eltérés!

A nagykoalícióval pediglen azért hozakodtam elő, mert a demokrácia szabályai szerint a társadalom minden rétege kell, hogy képviselje magát a saját sorsa alakulásában. Higgye el, szívem szerint a jelen fideszes vezetők többségét ebben a pillanatban dutyiba zárnám, de van kb. másfél millió szavazójuk, akiket kötelesek vagyunk figyelembe venni, tehát a Fideszt, mint pártot nem lehet kizárni egy átmeneti kormányból.
Sokkal inkább segíti a megbékélést egy összenemzeti koalíció, mint a mindenáron való cselekvések.
Csak mondom A kör bezárult 2018.01.06 01:35:15
Nemrég a Tények Extrában volt szerencsém látni egy olyan körmönfont összeállítást, hogy azóta is össze vagyok teljesen zavarodva. Nagy szerencse, hogy nekem nincsen pártom, mert biztos, hogy rég elvesztem volna ebben a pártfinanszírozási törvénynek nevezett labirintusban, ami most nekem egészen…..
Xilit 2018.01.09 09:12:44
@pettra01:

Most olvastam, hogy visszatérnek a háziurak, igaz, kérdőjellel látta el a cikkíró a címet, de minek lehet nevezni, ha valakik tucatjával vásárolják meg a lakásokat, akár egész emeleteket azzal a céllal, hogy kiadják az ingatlanokat? Horror árakat kérnek el az így létrejövő albérletekért, a lakásokat, ha módjukban áll, a benne lakók fogják karbantartani, mert a magyar háziúr csak pénzbeszedő funkciót lát el, gondozni nem fogja a tulajdonát.
Jól el volt nyomva a szocializmusban ez a nyerészkedő, az orbán által annyira favorizált leleményes magyar virtus, isten bizony nem gondoltam, hogy ilyen ez a nép, a tanáraim többsége, a családom, a közvetlen környezetem egészen másról szólt. Ez a világ, ami itt bontakozik ki a szemünk láttára, távolinak, megismételhetetlennek, idegennek tűnt.
Ménkű nagy csalódás számomra a magyarság.

Nem lennék meglepve, ha panyókára vetett bocskaiban jelennének meg a Parlamentben , most, hogy az osztrákok is kibillentek, akár lehet gondolkodni a monarchiában, és álmokat szőni nagy-nagy Magyarországról, jelentősről, befolyással bíróról,
Inkább a rühöt szüntetnék meg a Margit kórházban.
Xilit 2018.01.09 18:13:04
Xilit 2018.01.09 21:41:10
@pettra01:

De nem fognak eltűnni. Még nem. A fiatalabbak talán egyszer átnevezik, de tartalommal nem fogják megtölteni. Sokuk átszivárog majd az új pártokba, aztán lassan elhal.

De hol vannak a többiek?
Visszatérnék Bruck András nagy visszhangot keltő Facebook-bejegyzésére. Az a benyomásom, hogy a neves közíró bármelyik irodalmi újságban megjelenhetne, mert írásai számot tarthatnak az érdeklődésre. Ő mégis egyre inkább a közösségi oldalt választja, valószínűleg azért, mert kevesebben olvassák…..
Frady Endre Ünnepi fények 2017.12.13 16:16:30
Ünnepi fényözönt égetSok egész- és félkegyelmű,S bősz örömük úgy ér véget,Borsos számlát küld az ELMŰ. Jókedv és a fényár apad,Jobban fáj ez, mint a bitó(vérről elnevezett fapad),S levél jő, a felszólító: „Fogyasztó úr! Ha nem fizetMaga, vagy a kezes apja,Végrehajtót küldünk, tízet,S e team önt…..
Xilit 2018.01.09 19:06:05
@Frady Endre:

Mindenkinek van egy legképessége, amit, ha tudatosan fejleszt, abban ő lesz az egyik legjobb.

Szív, és viszont!
Frady Endre Bal térdem 2018.01.09 17:37:41
Bal térdemnek meniszkuszaKicsit szakadt, kicsit kuszaS fájón szúr a gonosz kópé!Műtés jog az artroszkópé. Rezekció fedett voltánCsodálkozunk mi most jól tán;Ó, olvasók, elhiszik-e,Hogy csak csőtű kell s nem szike? Aki pénzes, hamar műtik,Ám csak Vas megyei mű tikIramban jut orvos elé,Kinek nincs a…..
Xilit 2018.01.09 19:01:53
Kicsit unom már, hogy a blogom felét Habony Árpád tematizálja, de ez a bejegyzés erre a véleménycikkre reflektál. Gyetvai Viktor a Független Diákparlament alapítója, szervezője, nem diákönkormányzati vezető, nehezen is lehetne az, hiszen már egyetemista. Nem diktált le senkinek semmit, mi, a…..
Szórakozóhelyek, kocsmák, üzletek, térkő burkolat épül az egykori Városliget helyén. A fáknak, de még a Múzeumi Negyednek is búcsút mondhatunk. ..
Xilit 2018.01.07 21:40:01
Híre ment, hogy a kormány döntött,  pontot kell tenni a Hős utcai áldatlan állapotok végére, 2,1 milliárd forintot biztosít Kőbányának, hogy felszámolhassák a Hős utcai zűrzavart. Nem jártam sose a Hős utcában, amit a tévéknek köszönhetően láttam belőle, az is pont elég volt, hát tényleg borzasztó,…..
Xilit 2018.01.05 10:36:07
@ZorróAszter:

A világháború után megindult a neokolonializmus. Ez mindaddig rá fog ülni a fejlődő országok gazdasági életére, amíg azok politikailag alkalmatlanok a saját érdekeik képviseletére.
Egyébként nem állja meg a helyét, hogy csupa ocsmány kapitalista uralja a világot, kihasználva boldog-boldogtalant, mert ma már olyan programok is futnak, és éppen a nagyon szegény térségekben, mint a fenntartható fejlődés, az ökológiai termelés és termesztés támogatása, a környezettudatosságra való törekvés.
Amúgy a magyar vállalkozónál visszataszítóbb nincs, amíg a nyugati befektetőnek már természetes, hogy elfogadható bért ad, és nem feketén dolgoztat, a magyar ott sunyiskodik, ahol csak tud, olyan tipikus orbán-módon, aki odáig van a leleményes székely virtusért.
Hogy kitalicskázzák a profit nagy részét? Ami itt marad, azt meg a kormány lopja el, szó sincsen róla, hogy építjük, szépítjük belőle a hazát, hogy megpróbálunk az EU-pénzekkel megspékelt szép summákból ipart telepíteni, mezőgazdaságot fejleszteni, így is bőven jutna kutatásokra, és, ami nagyon nem mellékes, a Hős utcaiak által megjelenített problémák felszámolására.

Amúgy tőlünk nyugatabbra nagyon jól él az elvándoroltak többsége, aki nem, az azért, mert nincsen képzettsége, nem beszéli jól a választott ország nyelvét, esetleg csak a szociális támogatásokra specializálná magát.

Amit Ön reklamál, az a mennyország, kedves 'Aszter, a teljes egyenlőség, az empátia és az intelligencia tökéletes egysége, amely megléte feleslegessé teszi az anyagi javak felhalmozására, az emberi értelmű hatalom megélésére való törekvéseket. Haladunk ez irányba, de még egy kicsit, úgy néhány ezer évnyire odébb van.

Én nem látom olyan borúsan a világot, az emberiség éppen egy szép kis tisztítótűzön megy át, hihetetlen mocsok volt magunk alá taposva, az most mind felszínre került. Igen, ezeket az undormányokat magunkkal hurcoljuk , mióta csak két lábra álltunk, önvédelemből, félelemből úgy megtanultunk csatázni, hogy már alig ismerjük fel , kik is vagyunk valójában.

Pettra pontosan érti Önt, csak használja a józan eszét, és tudja, hogy amíg a kritikus többség a sárban akar dagonyázni, addig is választani kell , és a meglévő kínálatból a kevésbé taszítót preferálja.

A kitalicskázáshoz még annyit: amióta az EU része vagyunk, be is talicskáztak annyit, amennyiből virágzó országot teremthettünk volna. Hogy a betalicskázás az ő érdekeiket is szolgálta, ezen nincs mit csodálkozni, a kapitalizmus nem a jótékonykodásról szól, azonban ma már, a a fejlődés elkerülhetetlensége folytán, ez is hozzá tartozik . Szóval, azért haladgatunk.
Csak mondom Vissza a jövőbe 2017.12.20 03:22:29
Az adóhivatalt addig se kedveltem, amíg APEH volt, azóta egyre csak romlik a helyzet, most már, hogy NAV fedőnéven magánhadsereg lett belőle, már egyenesen utálom. Jó, tudjuk, hogy nekik ilyen mocsok munkájuk van, meg hát alapjában véve szükség is van rájuk, mégis, nem tudom, kerülhetnék-e olyan…..
Xilit 2018.01.03 08:53:11
@pettra01:

Mondod, szétröppentek a NOL újságírói, meg sem kísérelték, hogy együtt maradjanak. 'Aszter létre hozta ezt a felületet, nekünk, magunknak, íme az eredmény.
Azért ne keseredj, Atlasz boldogabb új évet kívánt, legyen így, legyen boldogabb ez a 2018-as esztendő, ha megvalósul, már nyertünk vele, de hát a megvalósulás meg rajtunk múlik. :)

Fura, Te úgy élted meg, hogy kevesen voltunk a Nolblogon, én meg úgy, hogy sokan. Szerintem itt sincsenek sokkal többen, mostanában a B1 Blogcsaládot olvasgatom, rendre ugyanazok a nevek bukkannak fel, pedig némely cikkük alatt árad a kommentfolyam.
Xilit 2018.01.03 09:07:10
@KapitányG:

Biztosan nagyobb lehetett a trauma, hiszen tőlük nem csak a babaruhát vették el, hanem az egzisztenciájuk alól húzták ki a talajt.
Milyen könnyű az illúziók területére tévedni: vártam volna az együtt szomorkodást, közös halotti tort, holott újságírók, bloggerek, pénzmágnások, politikusok, olvasók - maga a társadalom kellett volna, hogy életben tartsa .....nem csak a Népszabit.
Xilit 2018.01.03 11:17:40
@pettra01:

Tudom, hogy a Népszabadság újságíróira gondoltál, csupán párhuzamot vontam az 'Aszter által létrehozott felülettel: sem a hivatásosok, sem a bloggerek nem tartanak össze.

Én is megnéztem még az este, de a 168 óra cikke alapján. Iszonyúan ideges volt Havas, elég nehezen kontrollálta a mondanivalóját. A modora - az a mucikámozás! - sajnos rájátszik a híresztelésekre, pedig egészen biztosan érzem, hogy a vádak nem állják meg a helyüket.
Az sem használt, hogy felhozta Olga telefonját a mocskos disznóval, nem lett volna szabad kiadnia kettejük magánbeszélgetéseit. Ez pánikszerű védekezésre utal, méltatlan, ráadásul ellene vall.

Lehet, hogy ő is a Hír tévénél fog kikötni? Vagy Simicska óvatosabb, és nem ad teret a csatornára zúduló újabb kampányszemétnek?

Apropó, kampány: azért tele van a fideszgatya, orbán leveleket küldözget a híveinek, csekket is pakol a borítékba, küldjenek már valamennyit , mert ürül a bugyelláris. Ha maradnak kormányon, az ország két szék közül a pad alá fog esni. Mert az Unió mellékvágányra tol minket, a keleti "szövetségesek " pedig már reggelire felfalnak. Szó sem lesz felemelkedésről, egyenrangúságról, orbánt és rajta keresztül az országot úgy fogják csicskáztatni, ahogy kedvük tartja.
Borzalmas idők vótak azok, borzalmas idők! Nem is csak az, hogy nem vót mit enni! Hanem az a megalázás... az a lenézés amit kaptam! Hogy ollyat én soha még nem éreztem egész életembe, még cseléd koromba se! Az ellenforradalom különben itt úgy zajlott le, hogy – hát puffogtattak, puffogtattak:…..
Xilit 2018.01.01 23:41:53
Xilit 2018.01.02 16:02:43
@Atlasz.:

Nyírfacukor.....jól esett hallani azt a nevet, amellyel anno beléptem a Népszabi blogterébe. :)
Igen, így kifejezőbb: legyen boldogabb!
Nem kell ahhoz szilveszternek lennie, hogy az ember vicces (vagy inkább szomorú?) híreket olvasson. Nem is győztük őket összeszedni, pedig ezek csak az utóbbi egy hét hírei. ..
Xilit 2018.01.01 20:54:02
@6.Lenin:

Elnézésedet kérem, most olvastam vissza a kiscsoportos óvodás-korszakra való utalásodat.
Félreértettem, az erre vonatkozó megjegyzésemet, kérlek, hagyd figyelmen kívül.
Xilit 2018.01.01 21:03:33
@Scott Tenorman Must Die:

A fideszt én is fideSSnek tartom. Így, ha találkozom ezzel a megnevezéssel, nem kifogásolom. Sajnos, a szó szoros értelmében vett uralmuk alatt leépült az ország jogrendje, a demokrácia illiberális önkényeskedéssé torzult, és olyan szegénnyé, olyan reménytelen élethelyzetbe kényszerültté vált a lakosság egy igen jelentős része, hogy orbán joggal fél a Cinege utcában.
Xilit 2018.01.01 21:05:25
@6.Lenin:

+ :)
Xilit 2017.11.28 21:34:09
@pietnik:

:)))))))

Majd beszámolsz, ugye?
Xilit 2017.11.29 15:42:24
@pietnik:

Olvastam pettránál!
Szép solide-an Bulvár 2016.03.12 17:23:52
Mást kerestem, de, ha már úgy adódott, ezt is lejegyzeteltem – különösen egy születésnap apropóján. Íme, a színes hírek világa a harmincas évek tájékáról. A forrás a Délmagyarország című újság. augusztus 24. Színt, elevenséget, hangulatot és tréfát a színház jelent. És ez a vígság most…..
Katt a világtérképre és....   https://terra-quantum.net/worldmap/#/..
Xilit 2017.12.23 23:35:46
Spiró György: Diavolina Diavolina Gorkij cselédje, ápolója, orvosa, szeretője. Mindent tud a nagy íróról és környezetéről.. Spiró György az ő közvetítésével mutatja be Gorkijt. Igazából nem nagyon ismerem Gorkijt. Középiskolában önként vállaltam, hogy készítek egy beszámolót Az anyáról, de addig…..