Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Róóóbi

4 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem igazán történt sok dolog mostanában az autóval a legutóbbi jelenése óta. A ventilátorok még mindig a helyükön vannak, nem estek le, hiába vártam, hogy megtörténjen. Egy dolog akadt, ami foglalkozást igényelt, mégpedig a sebességmérő. Hazafelé Szentkirályszabadjáról ugyanis egyszer csak fogta…..
A ősgyerekeket az evolúció arra programozta, hogy ne egyenek meg új dolgokat, nehogy gyűjtögetés közben megmérgezzék magukat mindenféle ismeretlen terméssel és állattal. Az ősszülők nem stresszeltek a válogatósságon, mert a legtöbb gyerek az éhhalál előtt mégis betolta a vadkörtét vagy a…..
Heti Kadett Körülnéztem 2017.08.27 09:21:07
Érdemes körülnézni, hiszen sok olyan érdekes (vagy éppen meghökkentő) kiegészítő készült több neves cég jóvoltából, amivel könnyen a saját ízlésünknek megfelelően formálhatjuk a szekér külcsínét és/vagy belbecsét. Ezekből szemezgetek most, hiszen én is könnyen elcsábulok egy-egy kurrens cucc…..
A ’60-as ’70-es években a wankel motor még az újdonság erejével hatott, és két út előtt állt: a fejlesztést kibekkelő gyártók inkább mennek tovább a maguk útján, és rá sem hederítenek (ahogy ma is igyekeznek a homokba dugni a fejüket, és évszázados megoldásokat erőltetni az újak helyett), vagy…..
Megnéztem egy videót, és úgy éreztem, a világot is meg tudnám váltani, ha fenn volna TeCsőn, hogyan kell. Hát még egy motortartó bak felújítás? Mit nekem? Aztán megnéztem még egy videót, és rájöttem, hogy tud ez nagyobb szopás lenni, mint azt én gondoltam, de azért belevágok. Jó tanács: a…..
Róóóbi 2017.08.08 13:44:51
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗› A blog rendszeres olvasói valószínűleg emlékeznek rá, hogy éppen Tomos-felújításban vagyunk, vagyis hát a tényleges felújítás sajnos még nem kezdődött el, egyelőre három hónapja ott tartunk hogy…..
Én nem akartam a fékhez nyúlni. Mint tudjuk, nem is szabad azt piszkálni. De mégis muszáj volt, mert a hátsó tárcsák és betétek cserére szorultak, ezeket kaptam is az autóhoz, gondoltam kicserélem őket, aztán többit az őrszobán. Csak ugye legutóbb, amikor beljebb tekertem a bal dugattyút, hogy…..
Róóóbi 2017.04.08 20:59:18
olajszag Hadd szívjon! 2017.03.29 15:30:44
Mindennek ellenére én is eltökörésztem azon, hogy tegyek-e a Passat 1.8T-be sportlégszűrőt. Arra gondoltam, hogy a turbó úgyis „áthúzza” amennyi levegő kell neki, minek költsek rá. Mindemellett azért a tuningcégek is ajánlják, például egy OCT csipeléshez ígért teljesítmény a tuningműhely ajánlása…..
Tudom, hogy mire gondolsz rögvest, de hidd el, pornóban minden történés illedelmes az autóberhelés eseményeihez képest. És míg az előbbi műfaj nem igazán tartogat váratlan meglepetéseket, a garázs mélyéből indult szituációk nagyon gazdagok a népmesei fordulatokban. Én már csak tudom, egy hónapja…..
A múlt heti posztban azt ígértem, hogy nyilatkozni fogok az alvázvédőzésről. Hát, úgy tűnik nem mondtam igazat. Azt majd a következő részben. Ehelyett lássuk, hol tartunk most. Nyugi, horrort hoztam ma is.....
Jobb, ha az elején meggyónok és elárulom, hogy igen, szoktam gyorsan hajtani, tervezetten és nem tervezetten egyaránt. A tervezett ugye a „na itt kicsit megtolom” hangulat, amit kiválthat egy szép országút, egy tiszta (és ismert) autópálya (amit minden autós tesztben német autópályának hívunk), vagy…..
itt a pörgő rozsda nagy része már le is van verve... Viszonylag optimistán álltam a rozsda kérdéséhez, az autót körbenézve ugyanis sehol nem lehet semmit látni a tipikus helyeken. A küszöb alja, a lemez visszaperemezés rozsdás, de az kívül van, látványos, de nem veszélyes. A futóművek nem alu…..
Mert minden hozzám hasonló átéli ezt családi ebédek, kocsmázások alkalmával. Akinek még nincs autója, nem tudja, hogy mit gondoljon erről. Ő most talán közelebb kerülhet az igazsághoz. Vagy mégsem?..
Róóóbi 2017.03.09 07:22:51
@KUNTYI:
Két r-el a terra földet jelent. Az egy r-es tera, a prefixum. Meg nagyanyám régi beceneve. :)
Róóóbi 2017.03.09 07:34:04
@Zolus84:
Ezzel szemben tavaly kerestünk haver A Vectrájához javító elemeket karosszéria-hegesztés miatt. Konkrétan volt, amiből az utolsó 2 lett elhozva. És nem ritka kivitelről van szó. De szerencsére meglett végül minden, és szomorúan konstatáltuk, hogy a présformák köszönőviszonyban sincsenek az elvárásokkal.
Róóóbi 2017.03.09 07:16:55
@Csák Morritz AKA Alibiman:
Akkor itt a ritka példa: imádom a '89-es Kadettom karakterét. Esetlen, lenézett egyed a forgalomban. De legalább szépen föttög! :D
Néha felhúzott, hogy mennyire semmibe van véve, aztán kinőttem a kisebbségi komplexust, nekem tettszen, az a fontos Ezért is van még mindig meg. Nem nagyon van olyan cm2, ahol ne jártam volna még. :)
Heti Kadett Heti, havi... Évi? 2017.03.08 11:41:32
Némi inaktivitás volt tapasztalható az elmúlt 12 hónap során. Ennek okait szeretném most felsorolni.    Először is, a szekér ugye napi használatban van (volt), leginkább  munkába járásra befogva. Rám jellemző módon még a wc-re is autóval.  Ebből az következik, hogy ilyenkor nem merek mélyebb…..
Immáron nyolcadik éve van meg ez a vén dög, azaz nálam már a negyedik műszaki vizsgáján vallatták nemrég. Mivel ez inkább a gyerekem, semmint az autóm, izgulok érte ilyenkor egy kicsit. Felkészítettem hát rendesen a nagy napra: lemostam, kiporszívóztam. Más nem kellett, mert mostanra már eljutottam…..
Jajj,de csúnya! Bed boj 2016.12.01 07:00:00
Mielőtt rátérnénk a lényegre, miért is olyan rossz fiú ez az első generációs Corsa, szoktassuk szemünk a gyárihoz: Egy alapvetően baltával faragott kisautó, amelyet 1982-től 1993-ig (nesze neked rövid modellciklus), két, aprócska facelifttel megspékelve gyártottak. Kicsit D…..
Az autóbuzéria számomra tele van meglepetésekkel... A műszerfal a múltkor döbbenetes átváltozáson ment keresztül, az eleddig mindig néma műszerfal elkezdett beszélni hozzám menet közben. Történetesen nekiállt világítani a kézifék visszajelzője a műszerfalon. Ez ugyebár akkor történik meg, ha be van…..
Nem ritka, hogy egy-egy gyorsasági szakasz vasúti átjárón is keresztül halad. Az azonban meglehetősen meredek esetnek számít, ha a rali ideje alatt azon vasúti szerelvény is közlekedik. A francia verseny sportbíróit, mint azt a videóból is láthatjuk nem érte meglepetésként az érkező vonat, mely…..
Ezúttal mondhatni jogosan, hogy a "Túltoltuk, Béláim" mellé nyugodtan felvehetjük a címben is említett esetet. Spanyol barátunk (már amennyiben tényleg hombre) nem szarozott: Majdhogynem durranásig fújta a lufit, és így lett a C5 generációs A6-osból EZ: Mint egy hatalmas béka,…..
Heti Kadett Heti Kadett 2016.02.23 10:00:39
Üdvözletem!Ez egy amolyan "kicsit erről-kicsit arról" típusú bejegyzés, mire érdemes figyelni, mik az alapvető dolgok amikkel érdemes tisztában lenni, és egyáltalán, hogy is kell nekifogni annak, amire készülök. Ugye azt mondanom sem kell, hogy nem árt, ha van némi fogalmunk a gépekről úgy…..
Heti Kadett Heti Kadett 2016.02.19 12:54:29
Üdvözlök minden kedves erre tévedt látogatót!Róóóbi vagyok, egy 28 éves lelkes amatőr autószerelő. A következőkben, ha nem is heti (vagy napi) rendszerességgel, de szeretném bemutatni járművem átalakításának, jobbá tételének mozzanatait, ha nem is H.R. Etzold-i mélységekben, de gyakran részletesen…..