Regisztráció Blogot indítok
Adatok
villikirály

13 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Élvezzük, egyelőre még kimondottan élvezzük a magyar váteszek megmondását, a kérdés az, vajon mikor válik a dolog dögunalmassá? Valószínűleg akkor, amikor a lényeglátók mindig új alréteget feltáró mélyreható munkásságához hozzávesszük a korábbi…..
Tisztelt olvasók!Ne feledjék, ma este 8 órától különleges buli keretében ismerkedhetnek meg mozgalmunkkal és a szervezőkkel (velünk :) egy fergeteges buli keretében.Noha zenész barátaink végig résen lesznek, az alkalom beszélgetésekre, eszmecserére, vitákra is alkalmat ad!Itt…..
Elek István barátunk írja a Heti Ökopolban:-------------------------------------------------------------------------------------Eddig tartott a lendületFodor Gábor még tegnap is kemény volt – amint a hírszerző.hun közölt interjúból kivehető. A beszélgetést nyilván még az…..
(2009. április 21.) Portálunk már tavaly, az SZDSZ nyilatkozata után figyelmeztetett a magyar politika legnagyobb összeesküvésére. A gyurcsányista rezsim csak figyelemelterelés volt, Gyurcsány pedig egy szerencsétlen báb, akit a nemzetközi atlancionista összefonódás dróton…..
Nocsak-nocsak! Balról is, jobbról is minő nyitottság a harmadik erőre!Alul és felül! Civilek és vezérek! Plebejusok és polgárok! Mind csak erre várnak:) !------------------------------------------------------------------------------------- 1. Orbán az origo chat szobájából: Ön…..
Lehet más a politika? Megválasztása előtt Sólyom László kampányolt ezzel, most pedig a jelenlegi politikában csalódott értelmiségiek akarnak e gondolat mentén pártot alapítani. A környezetvédelmet nyomják, de a zöld kifejezést kerülik. Azt mondják, vagy most, vagy soha.Riport…..
Az Ökopolitikai Mühelyhez közel álló Takács Géza (pedagógus, tanár) éppen egy éve (Na, jó  2007. június 14.-én) indította útjára Roma Napló című tárcasorozatát a Heti Ökopol "hasábjain". Az utóbbi hetek-hónapok egyre tragikusabb eseményei azonban…..
Schiffer András barátunk az Indexnek adott nagyinterjújában beszélt a Lehet Más A Politika  vitakör tapasztalatairól:A magyar politikai életből eddig hiányzó, a német zöldek klasszikus szlogenjét - nem jobbra, nem balra, hanem előre - követő, "harmadik erőnek"…..
Jobb és bal... évszázados kategóriák a kultúrában, gazdaságban, politikában. De vajon jelentenek-e valamit napjainkban? Mit jelent ez a mai magyar pártpolitikában? Kiüresedett jelszavakat? Mit jelent a pártok szavazói számára? Valós problémákat elfedő marketing-stratégiát?…..
 Nagyívű gondolatmenetet, kisebbfajta programbeszédet publikált Fodor Gábor, az SZDSZ elnökségére sokadszorra pályázó politikus a Népszabadságban. A Nyissuk ki az SZDSZ-t! címmel megjelent dolgozat megpróbálja felvázolni az SZDSZ mostani helyzetének előzményeit, és választ…..
 Május elsejével nem csak az Amőba szűnik meg, de a szintén a modern, fiatalos baloldal megteremtésére hivatott Bázis pécsi klubja is bezárja kapuit. Pontosabban már be is zárta, Pécs igényes, divatkövető, de önálló ízléssel és véleményel rendelkező fiataljai ezentúl…..
 A Századvég és a Forsense áprilisi (1000 fős, telefonos mintán végzett) mérése szerint az összes megkérdezett 32%-a szavazna a Fideszre (+2%), 10%-a az MSZP-re (-2%), az MDF-re és az SZDSZ-re pedig 2-2%. A választási hajlandóság a márciusi csúcshoz, a 67%-hoz képest…..
Ismét Farkas Attila Márton egy, az Indymediáról átemelt cikkét ajánljuk figyelmetekbe.(Szalai Erzsébet ma esti beszélgetésünk egyik meghívottja.)------------------------------------------------------------------------------------- Szalai Erzsébet 60 évesNálunk, a gyarmatokon talán…..
"Hosszú távon az nem működik, hogy egy párt különböző perifériális, kiszorított helyzetű társadalmi csoportok mellett emeli fel a szavát, miközben a gazdasági és társadalompolitikája szélsőségesen jobboldali." "az a fajta neoliberális-neokonzervatív…..
Mandiner blog Részt veszek 2008.04.10 12:01:00
 Részt fogok venni a holnap délután négy órakor kezdődő, szélsőjobboldaliak elleni tüntetésen. Kommentárt, magyarázatot, mérlegelést, méricskélést nem fűzök döntésemhez...
villikirály 2008.04.10 14:53:46
Ajánlom a témához a blogunkon is újraközölt cikket:

lehetmasapolitika.blog.hu/2008/04/08/bebukott_naci_flashmob

Ebből kiderülhet, mi a különbség a között, ha az RTL Klubon fasisztáznak aranynyakláncban és ha jegyirodát gyújtogatnak Újlipótvárosban!
Prieger Zsolt a Magyar Demokratának nyilatkozik? Gyurcsány az SzDSz-t inti reformtürelemre? Bencsik András nácizza a Magyar Gárdát? Szakszervezetek kergetik el a szoci kormányt?Feje tetejére állt a világ?Ki gondolta volna, hogy a Magyar Demokrata c. hetilapot egyszer a kuruc.info fogja…..
 Ígérjük, mára ez az utolsó, az SZDSZ-szel foglalkozó bejegyzésünk. Az ELTE-ÁJK belső levlistájára rendszeresen érkeznek meghívók közéleti beszélgetésekre, a legutóbbi egy külső helyszínes rendezvényre, Fodor Gábor főszereplésével. A témamegjelölésben összesen…..
(A poszt, a címén túl, csak lazán kapcsolódik Gabrilóéhoz. Annyiban mégis, hogy a liberális címkéért való harc is dúl, csak nem egy 30-40%-os és egy 3-5%-os támogatottságú párt között, hanem egy 1%-os párton belül.)Az SZDSZ-sztori Csábító lehetőség volna egy…..
 Az előző rész tartalmából: Nyílt levél! Csaba szerint János tisztázta magát! Gábor, Emese, Gabriella és István felfüggesztik magukat! Albert is fantomküldött! Csaba a rendőrséghez fordul! Cselszövés, fondorlat, ármány - az elmúlt 20 év pártszakadásai!  Annyi…..
Megdöbbentő látlelet a rendszerváltásról, a technokrata politikai elitekről és a vadkapitalizmus első húsz esztendejéről kis hazánkban. Egyik barátunk, Farkas Attila Márton nemrégiben megrázó erejű esszét tett közzé az Indymedia Magyarország független hírportálon "A…..
Én sem tudom Kádár Judit mire, vagy kire gondolhatott, amikor új párt megalakulásáról beszélt.  De az általa feltételezett helyzet (a pártpolitikai baloldal célja most már ellenzéke kétharmados többségének megakadályozása) mutatja, hogy sokan az eddigi politikai…..
alterglob A liberális Mucsa 2008.03.14 14:45:00
"A honi liberális értelmiségi berkek többségében – főként a bölcsészek és a társadalomtudósok között - a piaci verseny és a többi nem több üres szövegelésnél. Ma Magyarországon a „nincs ingyen ebéd” elve inkább csak az alsóbb néprétegekre, a…..
villikirály 2008.03.21 12:53:52
Mandiner blog Fodor, sokadszor 2008.03.17 18:31:00
 Megbízható SZDSZ-es belső informátoraink (mert ilyen is van, na és?) jelentéséből megtudtuk, hogy lesz új elnökválasztó küldöttgyűlés az SZDSZ-ben. Az is biztos, hogy ezen az elnökválasztáson Fodor Gábor - bár eddigi nyilatkozataiban hárította az erre vonatkozó…..