Regisztráció Blogot indítok
Adatok
realcowboy

0 bejegyzést írt és 52 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zabla és Kengyel lovasblognak különbejáratú trollja van: Kovács Ferenc, saját nevén Klapancia Benő személyében. Meg sem tudom mondani, hogy hány ezer cikkolvasást és lájkot köszönhetek neki. Ha egy írás "besül", a kutya sem olvassa, és Feri elkezd "táncolni", akkor minden megfordul. A magam…..
Sokan azt állítják, hogy a kiképzett ló a legjobb tanítója a lovasnak. Ez részben igaz: annak idején több tízezer (valójában fogalmam sincs, hogy mennyi, de bődületesen sok) ugrásváltást végezhettem Dallos Gyula lovain és ezért bárki mondhatja, hogy így könnyű rutint szerezni, így könnyű soha el nem…..
Zabla & Kengyel Egyed Annának 2015.06.05 05:10:55
Tegnap, a Lókiképzés egyszerűen videósorozat második része kapcsán az alábbi üzenetet kaptam lovasbarátomtól, Egyed Annától: Kedves István!Hadd ne értsek veled egyet! Az együttműködési "szándék" azt jelenti, hogy a lovat érdekli amit kérsz, és meg AKARJA csinálni. Az, hogy…..
Előző, a pilárról szóló bejegyzésem kapcsán (ide kattintva olvasható) néhányan arra célozgattak, mintha a pilár a lókiképzés erőszakos eszköze lenne. Ettől mi sem áll távolabb. A pilár nem erőszakoskodásra való! Használata során, optimális esetben a kikötőszárak nem…..
"A díjlovas versenyek kapcsán a Nemzetiközi Lovas Szövetség a XX. század elején döntött az osztott szártartásról, vagyis arról hogy a szárakat két kézben kell tartani. A korábbiakban ezt csak a fiatal lovaknál alkalmazták. Nem kívánok mindehhez megjegyzést fűzni. Én már csak…..
Zabla & Kengyel Dixi et salvavi... 2015.01.23 11:44:40
A Magyar Lovas Szövetség honlapján megjelent a Díjlovagló Szakbizottság tísztújítására jelöltek névsora. Az elnöki pozícióra Berényi Miklós kapott jelölést. Berényi Miklóst évtizedek óta ismerem, nagy munkabirású, széles látókörű, igen tisztességes ember. Amikor…..
"A váll, csípő, sarok egy függőlegesbe essen!" Unos-untalan ezt lehet hallani. Valójában ez egy, egyébként durvának mondható megközelítése egy bizonyos ülésnek. De nem csak ilyen ülés létezik! És a jó lovas hol ezt használja, hol nem. Az alábbi képek a másik fajta ülés, a…..
Tegnap este Budapesten, a Szabadság híd budai hídfőjénél ellenőrizték a robogósokat a rendőrök. Két motoros járőrrel találkoztam, akik éppen egy ötvenesként, tehát rendszámtábla nélkül használt Vespa ET4 125-öt nézegettek. Aki azt hiszi, hogy egy ilyen rendőri…..
realcowboy 2014.10.03 00:54:36
@netnepper: arró már szó se essék, hogy milyen robogó az ami csak ötven km-es sebességre képes? mert annál többet ment a verhovinám is anno. és tényleg, hogy jön a témához a rablás?
Zabla & Kengyel Blues a pokolban 2014.09.02 08:03:55
A napokban a Hell on Hooves tanyán gyűltek össze a legjobb hazai westernlovasok azért, hogy közösen kezdjék felkészülésüket a Közép-Európa Kupára. Szalontai (Sheriff) Zoltán javaslatára azzal tiszteltek meg, hogy meghívtak az eseményre, végignézhettem lovaglásaikat,…..
A héten kerül mozikba Scarlett Johansson főszereplésével a Lucy című akciófilm, aminek története egy eléggé elterjedt tévhitre épül. A sztori szerint Lucyt megbízzák azzal, hogy egy újfajta drogot csempésszen át a határon, ám a drog bekerül a szervezetébe, és ahelyett, hogy…..
Szerintem mindenki hallotta már és talán tapasztalta, hogy sokan szembe állítják az "erőszakos" sportlovasokat az erőszakmentes lovazással. Ugye az erőszakmentes képzésnél, lovazásnál nincsenek kényszerítő eszközök, mint például pálca, ostor, sarkantyú és egyéb…..
Zabla & Kengyel Kunfakó 2014.06.26 09:37:49
Dr. Hecker Walter tenyésztésvezető írása: A tenyésztés célja, egy közepes marmagasságú, 130 – 145 cm magas, az ősi íjfeszítő népek,  a szkíta, az avar, és a  magyar ló alkatához és tulajdonságaihoz hasonló lófajta kialakítása. Bökönyi Sándor a lovas temetkezések…..
Zabla & Kengyel Unus vir nullus vir 2014.06.24 11:40:22
Hogy mitől volt jó a nyeregszemle? Sok mindentől. Például, hogy férfias volt. A szó legnemesebb értelmében. Unus vir nullus vir. (Egy férfi nem hadsereg.) A lovas eseményeket manapság a hölgyek dominálják. Itt nem ez történt. Mindezt a hölgyek legnagyobb tiszteletével jelzem és…..
Lovas nemzet-e a magyar, vagy csak annak szeretnénk gondolni? Ha igen, akkor mitől? A kérdés nem egyszerű, hiszen napjainkban semmi különöset nem tudunk mondani a magyar lovaskultúráról. Nincs benne semmi olyan, ami a többi nemzet lovaskultúrája fölé emelnél. Mégis a válaszom…..
Még a legjobb lovasbarátaim sem értik és gyakran kérdezik: miért nem versenyzem? Sok oka van, de miért is kéne? Miért van az, hogy a közhit a minőségi lovaglás és a versenyzés közé egyenlőségjelet tesz? Ha mondjuk egy idegen nyelvet tanulnék, vagy művelnék akkor is versenyekre…..
Zabla & Kengyel Miért üvöltök? 2013.04.13 08:09:53
Amikor otthon vagyok, gyakran kapom a kérdést: miért üvöltök? Azért, mert lovasedző vagyok. És ehhez hangerő kell. A lovasedzők legendásan erős hangúak. Nem csak azért, mert gyakran 15-20 méterről kell az instrukciókat adni, amit esetenként a szél vagy egyéb zajok nehezítenek,…..
Nagy az Isten – a Facebook – állatkertje. De nagyon nagy. Hiszen – ha csak nem a hazai Facebook-marketing egyik átütő (de azért nem túl korrekt) átbaszása ez – már elég sokan keresik azt a kislányt (illetve osztották meg közösségi oldalon a dolgot), akit Lucának hívnak. A…..
A cím kicsit pontatlan, hiszen pontosan fogalmazva nem a „kengyelhossz”-ról, hanem a kengyelszíj helyes hosszúságúra való beállításáról szeretnék az alábbiakban értekezni, de a hazai lovas zsargon már csak így fejezi ki magát. Meg hát persze bonyolult címmel mégsem…..
Tegnap még nyár volt, de azért remélem, hogy még sokára lesz, míg a fedettbe szorulunk. Minden de én, azokban a legmelegebb napokban nem dolgoztam Zitával. A mostani időkre vártunk, a munka most, hogy nincs olyan kíméletlen meleg, könnyebb és édesebb. Legalábbis nekünk... ..
Gyakran mondják, hogy a lovaglás végül is két lélek közös akarata. Kétségtelenül így van. Hozzá kell tennem, hogy nagyon ritka az az eset, amikor a ló részéről hiányzik az együttműködési készség. Persze a különböző tortúrák hatására megváltozhat a ló hozzáállása,…..